Ona aitse nolcak yani kayinpederine de mi yapma zorunluluğu var? Neden o destek oluyor mu yardim ediyor mu diye soruyorsunuz? Kayinailesi ile kıyaslama peşindesiniz gibi geldi.
İnsanın kendi ailesi göze batmaz zaten karsi tarafin ailesi batar. Neden batıyor cunku kendi öz anne babaları gibi davranmadiklari için. Kendi annesi babası gibi olsa zaten bunca zaman yük gibi hissettirmezlerdi kendilerini. Yeri geliyor kac yasinda olursak olalim annemiz önümüze yemeğimizi hazırlayıp koyuyor. ( Benim ve çevremdekiler boyle). Veya başka bir işimize koşuyor. Kayinaileden malesef ki hep el muamelesi görülüyor. Cok nadir kendi ailesi gibi seven. 10 yıldır yapıyormuş kadın zaten. Ama artik insan bir yerde de dur diyebilir. Yıllarca boyle çekmek zorunda değil. Yas geçtikte insan yükü daha da ağırlaşır.
Konu sahibininin istememesi sonuna kadar hakkı. Eşiyle konuşması gerekir. Kolay değil ben bakamazdim 8 kişiye birden. Özellikle hasta birine bakmak çok zor. Kendi annem yıllarca yatalak ebemize baktı. Ben kendim yaşadım gördüm. Allah şifa versin, kolaylıklar versin inşallah