• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme sinirim gittikçe artıyor.

Valla senin kaynana da kafayı yemiş madem o kadar bebek bakma meraklisiydi dogursun bitane daha istediği kadar bakar, çocuk da ona anne der, en çok da onu sever... Benim sinirlerimi bozdu taa buradan ya :)

Coookkk cokkk sinir bozucu bir durum
Allahım benim elime vercekler saçını başını yolarim ne demek yaa kendine anne dedirtmek !!!! Allahım daha neler duyucaz :kızgın::sinirli:

Çocuk konusunda kendinizi yipratmayin.
Asla kazanamayacagi bir yarışa girmiş kendince. ayıp biliyorum ama bu kadar kendini bilmez bir insanı uzaktan uzağa izleyip gulerdim sadece ben olsam.

Diğer konulardaki yarışına da mümkün olduğu kadar dahil olmamaya çalışın. Çünkü karşınızda ne olursa olsun haklı biri var :) ciddiye almamak lazım

istisnalar haric genelde kaynanalar boyledir canim..mutlaka gelinden torun kiskanilir...torun gelini istemeyince kaynananin gozundeki isik bilmem kac voltluktur...onlarin kafalari boyle calisiyor napsinlar...ama su da bi gercek ki bu dusunceye sahip kaynanalar torunlara kendini sevdirmeyi basariyor..bu iyi gunlerin kizin şoyle 3 yasina falan geldiginde sık sık oraya gitmek isteyecek ve daha da buyudugunde umarim kalmak istemez:( en azindan benimki:(

Biraz suyuna gitseniz mesela ay kızım babanesini çok seviyor, çok özlüyor. De mi kızım falan diyin. Yemeğini falan da siz belirleyin ay babanesi mi yedircekmiş yemeğini falan deyin. Ay bu altını kirletmiş anne bi değiştir istersen. O kadar yıl sonra altını değiştirebiliyo musun bakalım falan deyin. Yaptırın pis işlerini sevsin biraz. Yemeklere beğenemedi baban dediyse, sor babay beğenmedin mi baba de. Ya da beğenmedin ama tabağı da silip süpürmüşsün anne ne iş deyin. İçinize atıp patlamanın bi anlamı yok. Kayınvalidem çok güzel yemek yapar, ünlüdür ailede ama normalde çocuklarının yemediği bazı yemekleri ben yapınca 2 tabak yiyolar, benden tarif alıyor biraz bozulduğunu hissediyorum , çekiniyorum üzülsün istemiyorum. ama benimkini beğenince kendisi de tarif alıp benim gibi yapıyor. Benimki daha güzel diye triplere girmiyor. O yüzden sizi tam olarak anlamam mümkün değil ama bana laf etse saygı çerçevesinde cevabımı verirdim. İçime atıp kendimi yıpratmam yani. Tavsiye ederim. Çocuk konusunda da , büyüklerin ayrı bir kafası var anlamam mümkün değil, Daha herhangi bir gelin adayı dahi yokken torunları için yelek patik ören biri. Ya da şuan eşim yurtdışına gidip geldiği için çocuk düşünmüyoruz. 2 yıl kadar böyle devam edecek. Yanımda da kimse olmadığı için böyle bir sürece girmeyi düşünmüyoruz. Kp yapıp bize versinler biz bakarız diyomuş. Buna gülüp geçiyorum sadece. Düşünün çocuk olunca ne kadar düşkün olurlar. Ama bu konuda sınırı aşmamaları halinde müsama gösteririm . Sınır nedir. Mesela kendisine anne dedirtmeye çalışanları okudum. Buna asla müsade etmem. Ya da ben bişeyi yiyeceği ya da davranışı yasakladıysam ve gizli gizli verildiğini ya da o davranışa müsade edildiğini farkedersem tepkimi gösteririm.

benim kv kızıma seni ben karnımda büyüttüm bile demişti,çocuğa bizim yanımızda sürekli aşkım,ciğerim,yüreğim ,hayatım ...artık fenalık gelince dinlemez oluyorsun ,zaten çocuklar çok akıllı bu tür baskıcı sevgiler 3 yaş falan sonrası ters tepiyor,merak etme,sabırlı ol

Ya niye bu davranis kaliplarini cogu kayinvalide tekrarliyor.
Kendi cocugumu benden cok düsünüyormus gibi davranmalar.
Benim yaptiklarimi beyenmemeler( ilk zamanlarda cok oluyordu).
Ama en cok sinir bozan kendi cocuguma anasi degilmisim gibi davranmasidir.
Bu kabul edilemez birsey de neden hepso ayni halti yiyor onu anlamiyorum.
Sen dogurdun baktin büyüttün tamam yeter. Orda kal sen. Babanne gibi davran. Cocugun anasi gibi degil. Ne bu yaris anlamiyorum.

Amaaaan. Abidik gubidik kaynana.

Ya niye bu davranis kaliplarini cogu kayinvalide tekrarliyor.
Kendi cocugumu benden cok düsünüyormus gibi davranmalar.
Benim yaptiklarimi beyenmemeler( ilk zamanlarda cok oluyordu).
Ama en cok sinir bozan kendi cocuguma anasi degilmisim gibi davranmasidir.
Bu kabul edilemez birsey de neden hepso ayni halti yiyor onu anlamiyorum.
Sen dogurdun baktin büyüttün tamam yeter. Orda kal sen. Babanne gibi davran. Cocugun anasi gibi degil. Ne bu yaris anlamiyorum.

en gıcığı da çocuğu üşütmüşsünüz demeleri,sanki balkonda yatırdık kendi çocuğumuzu.

Ben de umursamıyordum ama artık neredeyse ohh çatla senin kucağına değil benim kucağıma geldi modunda resmen hareketleriyle bunu diyor. İster istemez farkedince insan sinir oluyor

Cocuk bir bucuk yasindayken beni fotografta itmisti, vurmustu birden oyun yapti aklinca. Kayinvalidemin yüzünde acan cicekleri anlatmam imkansiz. Kadin cennete gitti geldi. Ben öyle bir memnuniyet daha okumamistim yüzünde. Beni itti diye kadin anlik ermisti.

Cocuk bir bucuk yasindayken beni fotografta itmisti, vurmustu birden oyun yapti aklinca. Kayinvalidemin yüzünde acan cicekleri anlatmam imkansiz. Kadin cennete gitti geldi. Ben öyle bir memnuniyet daha okumamistim yüzünde. Beni itti diye kadin anlik ermisti.
gözümde canlandı,koptum resmen

en gıcığı da çocuğu üşütmüşsünüz demeleri,sanki balkonda yatırdık kendi çocuğumuzu.

Kiz ne diyorsun, rüyasinda dövüormusum agliyor iyi bakin diye. Kendi evladima neden kötü bakayim. Özellikle iyi bakin ama diyip duruyor. Onun baktiklarindan yüz kat daha iyi bakiyorum cocuga ama yine de aglar o.
Ben cocugu rahat giydiririm hep pjamamsi seyler giyer evde, buna üzülür aglar. Ya cocuk pjamayla büyüycek rahat rahat benim anneligim bu da. Buna da üzülür. Neden sefil mi ettik torununu. Evin icinde zaten sürekli uyuyorlar bir yasina kadar.

gözümde canlandı,koptum resmen

O memnuniyeti anlatmam imkansiz. Ama gercekten cok ama cok gercekti. Nasil bir sevinmektir. Halbuki o davranisi a aa anneye vurulmaz bak ama denir. Bu uctu uctuu, sanki uyusturucu madde almista göklerde geziniyordu

Kiz ne diyorsun, rüyasinda dövüormusum agliyor iyi bakin diye. Kendi evladima neden kötü bakayim. Özellikle iyi bakin ama diyip duruyor. Onun baktiklarindan yüz kat daha iyi bakiyorum cocuga ama yine de aglar o.
Ben cocugu rahat giydiririm hep pjamamsi seyler giyer evde, buna üzülür aglar. Ya cocuk pjamayla büyüycek rahat rahat benim anneligim bu da. Buna da üzülür. Neden sefil mi ettik torununu. Evin icinde zaten sürekli uyuyorlar bir yasina kadar.

Ay cok güldüm ya bebeğe takım elbise döpiyes mi giydirceksin evde. Sanki çorapsız ayakkabısız dışarda gezdiriyosun tövbe allahım

Ay cok güldüm ya bebeğe takım elbise döpiyes mi giydirceksin evde. Sanki çorapsız ayakkabısız dışarda gezdiriyosun tövbe allahım

Kötü bakiyor cocuguna imaji ciziyor hep evde iste. Ya ben emzircem diye kendimi paraladim, iki sene ne cay ne kahve icmisim. Ilk alti ay ne ilac ne de su ismisligi vardir, kilosu hep öndedir.
Bir günde dememistir ki kizim cok iyi bakiyorsun.
Hap aglamak, hep cile.
Sokakta dilendiriyorum havasi yaratir hep. O dramin hicbir aciklamasi yok. gül gibi baktim kizima.

Kayınvalid psikolojisi diye bir şey var, en iyisinde bile görülebilir bu. ben pek takmıyorum. Anck benim annem gibi evhanımlığı kavramından çok uzak hanımlarda görülmez herhalde. Çünkü o çocuğunu da çok sallamaz, siz yaptınız başınızın çaresine bakın modundadır :)

Benim bir akrabam var, dünya iyisi. Oğlumu yütürken sayısız yardımı olmuştur, hala d olur ama oğlumun bebekliğinde kendi emzirmeye çalışma şakaları. Her yaptığını hata olarak görmeleri. Oğlum ilk haftadında emmekte zorlanınca hemen kutu mama getirtti. Yok, bu çovuk beslenmiyor, gelişmiyor diye. Ben vermeyeceğim, anne sütü içecek diye direttim ve oğlum 2 yaşına kadar hep emdi çok şükür. Sonrasında o da sess akıllılık etti der mesela.

En son oğluma okulda mikrop bulaşmış, karate kursunda aniden kustu. Hastanede serum taktırdım. Getirdim. Bu çocuk zayıf, sen hala spora götürüp üşütüyorsun dedi. Hafta sonumu verip, çocuğu spora götürüyorum, Bu da mı gol değil artık diyecektim , de demedim:silah::p

Velhasıl, çok prim vermeyin ama kafaya da takmayın. Tatlı sert sürtüşmeler bunlar. Çocuğunuz her zmana nnesinin tarafında olacak .

Kızlar valla biraz rahatladım.
Benimki yaşlı ama bi türlü kabul etmiyor,
Tuhaf kıskançlıkları var, video gönderin diyor gönderiyorum videoda kızım bana kahkaha atarsa veya benimle bir şey yaparsa gittiğimizde kızım aynı hareketi kv me yapana kadar kızımı habire sıkıştırıyor.
Ya da mesela onlara gittiğimizde kv nin aldığı bi kıyafeti giydirirsem gün içinde 1500 kere elbisesi çok güzelmiş aman ne güzelmiş kıyafeti der. Ben aldıysam bir kere kıyafeti güzelmiş nereden aldın diye sorar söylerim cevabı her defasında istinasız " aman ben kızıma daha güzellerini alırım" der. Daha güzellerini aldığını görmedik tabi. Kıyafet almasında da değilim ama benim aldığım her şeye kulp bulup daha güzelini alırım deyince bir gün al da görelim diyeceğim.

Back
X