Kayinvalideme tasinmali miyim? :s

sonkupa

Guru
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2013
515
218
323
Kizlar kayinvalidemle karsilikli oturuyoruz. Biz kiradayiz onunsa kendi evi. Gorumcmle birlkte oturuyr esi vefat edeli 5 yil oldu. Biz de birikim Yapalim diye boyle bisey dusunduk esimle. Kv asiri titiz bi insan. Yere bir dmla su damlasa bezi alir siler yikar o bezi! O derece yani. Grmcem ve esim de sikaytlenyo cogu zamn kvdemin bu huyundan.ben de temizimdir toz bile yoktur evimde ama daginik bi insanim yani benm huyum da bu . Beni oldugum gibi kabul etmez de daginiksin soylesin boylesin diye yargilar ama ben onun asiri titiz oldugunu blyrm ve o da boyle deyip hic biseklde kotu bisey soylemem ve daha cok onun evinde ona uyum saglamaya calisirim.Bi de 1 yasinda kizim var allah razi olsun bakiyo ona ben calisiyorum cunku. Kv iyi bi insan ama iste titizlik hastaligi beni bezdirir diye korkuyorum. Bi de sonucta 2 yil alistim ayri ev rahatligina . Geri donusu yok bu isin bu yuzden bi karar asamasindaym ve cikmazdayim su an. Fikirlerinize ihtiyacim var ne yapmaliyim?

azıcık aşım ağrısız başım demişler..

yaka silkmeyen yok.. şimdi belki birikim için düşünüyorsun ama kayınvalidenle oturmaya başladığında huzura muhtaç olabilirsin..

kayınvalide ile oturanların yada altlı üstlü oturanların topiğini okumanı tavsiye ederim.

Kizlar kayinvalidemle karsilikli oturuyoruz. Biz kiradayiz onunsa kendi evi. Gorumcmle birlkte oturuyr esi vefat edeli 5 yil oldu. Biz de birikim Yapalim diye boyle bisey dusunduk esimle. Kv asiri titiz bi insan. Yere bir dmla su damlasa bezi alir siler yikar o bezi! O derece yani. Grmcem ve esim de sikaytlenyo cogu zamn kvdemin bu huyundan.ben de temizimdir toz bile yoktur evimde ama daginik bi insanim yani benm huyum da bu . Beni oldugum gibi kabul etmez de daginiksin soylesin boylesin diye yargilar ama ben onun asiri titiz oldugunu blyrm ve o da boyle deyip hic biseklde kotu bisey soylemem ve daha cok onun evinde ona uyum saglamaya calisirim.Bi de 1 yasinda kizim var allah razi olsun bakiyo ona ben calisiyorum cunku. Kv iyi bi insan ama iste titizlik hastaligi beni bezdirir diye korkuyorum. Bi de sonucta 2 yil alistim ayri ev rahatligina . Geri donusu yok bu isin bu yuzden bi karar asamasindaym ve cikmazdayim su an. Fikirlerinize ihtiyacim var ne yapmaliyim?

birikim için olsa bile kesinlikle hayır
ev ev üstüne olmaz
bide üstüne evde görümce var

ev ev üstüne olmaz.ne kadar iyi anlaşıyor bile olsanız yapamazsınız.taşınmayın bence:34:

Senin iyiliğin için aklından bile geçirme derim,madem oturmuş bir düzenin var ve rahatsın,sonra çok pişman olabilirsin,sevgiler.

zaten karşılıklı oturuyosunuz şimdiye kadar sorun olmamış pek fazla taşınsanızda çok sorun olucanı düşünmüyorum
galiba kp yok o yüzden banyo falan olayında da çok sıkıntı yaşamazsınız heralde
yalnız bu birlikte kalış ne kadar sürecek, bak ne güzel birlikte kalıyoruz bende yaşlandım hiç gitmeyin de olabilir :)

Durumunuz çok mu kötü de onun evine geçip birikim yapmak istiyorsunuz?

Yoksa üç kuruş fazla arttırmak için insan rahatından olmaz herhalde.

ev üstüne ev olmaz kendi evinde yabancı olursun evi otel die kullanırsın sonra bakmışsınki hiçbir söz hakkın kalmamış :45::45:

Gorumcem 20 yasinda herkesten cok deger verir gelir oper bn de onu. Disardan bu iliskimizi kiskananlar bile var. Oyleyz grmcmle

aynı evde yaşamak farklı bişey canım:ssz:
sana şöyle bi soru soruyum
evlendiginden beri hiç annenlerde kaldın mı

Evt cnm kldim ben ayrica lohusayken 30 gun de kvdede kaldm cnku bizim ev cok sicakti bn lohusa oldugum icin cocuk da yenidogdgu icin cam acamiyoduk usuturuz diye ama onun evi cam acmadan bile serindir. Bi de cocuga gece nobetlese bakiyoduk gece boyu aglydu cunku

Evt cnm kldim ben ayrica lohusayken 30 gun de kvdede kaldm cnku bizim ev cok sicakti bn lohusa oldugum icin cocuk da yenidogdgu icin cam acamiyoduk usuturuz diye ama onun evi cam acmadan bile serindir. Bi de cocuga gece nobetlese bakiyoduk gece boyu aglydu cunku

kaldın rahat ettiysen sorun yok
o zaman lohusaydın
şimdi eşinle beraber olacaksın banyo sorunun olacak
yok uyudularmı duydularmı şu bu
sonra kızın ortalıgı dagıtacak dökecek saçacak
kv bıdı bıdı yapacak
tamam normalde kızını bakıyor sonra sen gelip alıyorsun o ayrı ama sürekli beraber olmak farklıdır
ben evleneli 2 sene oldu bu sürede annemlerde kalmadım
mecburen 1 gece yada 2 gece mecburiyeten 2 gece kv de kaldım
çünkü kv ameliyat olmuştu kp işe giderken kahvaltı hazırlamak kaldırmak için
rahat edemedim
eşim il dışına çıktı evimde tek kalırım asla ne annemde ne kv ikiside yakın evleri ama kalmam
eşim sabahları işe giderken saat 7de annemlere bırakır akşam 6 civarı işten gelir o işten gelene kadara ben çatlarım
eşim gelsede eve gitsek diye :1::1:hatta bana kızarlar ama yapacak bişey yok kendi annemde bile kalamam ben
iyi düşün sonuçta bu gün kv yanına taşınıp yarın sıkıldım diyip çıkacam diyecek halinde yok:34:

benim eltim maddiyat sıkıntısından dolayı kayınvalide de kaldı. kayınvalidem anlayışlı bir insan olmasına rağmen 2 yıl zarzor geçindiler.çünkü kayınvalidem dağınıklığı sevmiyordu çocuklar da her tarafı dağıtıyordu.sonuç hep kavga hep kavga...
Eltim şimdi kendi evini aldı kayınvalidem de eltimde rahatladılar..

Benden tavsiye çok mecbur değilsen kendi evinde kal bence..insanın kendi annesi bile olsa çok zor.kendi evinde kendi düzenini kurarsın ama başkasının evinde sen o düzene uymak zorundasın...
buarada kendi adıma söyleyeyim eğer çok mecbur değilsem, kendi evimde eşimle ve çocuğumla kurduğum iletişimi,sıcaklığı ve sevgiyi hiçbirşeye değişmem. Ama başkasının evinde bunları bile paylaşabilmek çok zor...

Benim annem bir melek ama iş gelin kaynanaya gelince annemi bile tanıyamamıştım.Erkek kardeşim ve gelinimiz bizimle oturuyordu gelinimiz bulaşık yıkarken suyu açık bırakıp yıkıyor diye annem kıyametleri koparmıştı sebebe bakarmısınız :1: Sonra başka başka şeylere taktı.Annemle ne kadar konuşsam ikna edemiyordum bende gelinimizle çok iyiydim ama olmuyor canım aynı evde en ufak olmadık şeyden kavga çıkıyor ve eşinizle annesi karşı karşıya kalıyor..Bence iyi iken kötü olmayın

Inanmiyorum bi an kendimi gordum sizde sanki siz degilde ben yazmisim hepsini :)

ayni durum bizdede var ama kaynanam benim asiri derecede titiz, benim hicbiseyimi begenmez, her temizligime laf eder, daginikligima laf eder yani pis degilim asla ama camasirlarimi katlar bazen yatagimin ustune koyarim ona bile laf eder, pasakli gelin fln gibi laflar kullanir beni sinir eder...

Bizdede ayni durum var evi satip kaynanama tasinmak ama onunla ayni evde uzun yillar gecmez diye dusunuyorum cunku benim herseyim laf edicek bende peygamber degilim birgun cvp vermek zorunda kalicagim kalpler kirilacak

kayınvalide ile 6 yıldır beraber yaşayan birisi olarak söylüyorum;kesinlikle taşınmamalısınnn..

Uzaktan davulun sesi hoş gelir diyeceğim birde taşındıktan sonra masrafları üstlenmeye kendinizi mecbur hissedeceksiniz sonuç olarakta hem sıkıntı çekip hemde birikim yapamamış olacaksınız

ev ev üstüne olmaz diye boşuna dememiş atalarimiz eğer maddi olarak çok sikintida değilseniz kesinlikle taşinma derim ayni evde mutlaka sorunlar olacaktir kendi düzenine alişmişsin başka evde rahat edemezsin:31:

Back
X