taşındık ama....
bıktım,yoruldum usandım artık
eşimle aramızda bir sorun yok. birbirimizi seviyoruz. yoklukla baş etmeye bakıyoruz. yaşımız 35. çocuk istiyoruz ama şartlarımız da çocuk olsa da olmasa da kötü. yani eşimin maaşı kadar kredi borcu var. ayrıca kira.. ben çalışmıyorum. iş arıyorum bulamıyorum. çocuk sorunu yüzünden büyük ihtimalle alınmıyorum. çocuk düşünsem de düşünmesemde düşünür diye işe almıyorlar..
çaresiz kaldım. ne yapsam bilmiyorum.
durumları yer yer anlatıyorum ama kısaca geçmek istiyorum çünkü artık net bir karar vermemiz lazım..
ben işten çıktım.çalışmıyorum. iş arıyorum ama bulamıyorum. eşimin işi de servisle 2 saate yakın sürüyor. kv ve kp yılın 4 ay kadar burdalar. hatta diyorlar ki kışın da gelmeyiz. onların evinde kalalım diye.. iyi niyetle söylüyorlar çünkü maddi durumumuz iyi değil. kredi taksit ödemelerimiz var.kira da ve diğer harcamalar da olunca eşim bir hesapta birleştirdi ama rakam büyüdü süre yine 5 yıl oldu.. kv lerin evi iş yerine yakın mesailerde de eline hatırı sayılır birşeyler geçer..
geçer ama ele geçenin 3 de 2 si kredi taksidine gidecek.. 3 de birini ya yer-yeriz ya da elektrik su tv ye gider. yani oraya gitmemizin faydası olamaz gibi ama burda kalırsak da kirayı ödeyemeceğiz diğer masrafları da ödeyemeyeceğiz.. diğer masrafları hadi annemin yardımını alsam taksit ve kiraya gidecek eşimin aldıkları üç aşağı beş yukarı.. ama en azından eşim lüzumsuz masraf yapmıyor diyecem... bilmiyorum eşim içki sigara almadan durmayacak ayda 300-400 tl olsa da bir şekilde harcayacak..
ama kv ye gidersem mutlaka harcayacaktır.. ancak gidersem şart koşabilirim.. harcanmayacak diye.. yoksa gittiğimizin bir önemi yok derim. düzenimizi bozduğunun..
ayrıca oraya gidersem o çevre iş yeri çevresi daha çok bulabilir gibime geliyor.olmayabilir de tabi...
en azından o zamana kadar çocuğum olursa doğumdan bir iki ay sonra tekrar işe ararım. yani çocuk da düşünebilirim.yaşım hep iş hem çocuk için sınırda..35yaşındayım.. çok zor iş bulabilirim. riskli gebelik olabilir.
gitmeyip burada iş bulsam ki iş arıyorum çok uygun yerler bile giremiyorum.
kv delere de gitmek istemiyorum en başta bir düzen meselesi var sonra sanki oraya gidersem daha kötü olacak gibi.. çünkü şuan kvlerle iyiyim taşınırsam kötü olabilir.. gerçi onlar pek durmuyorlar orada yani 3 ay desemde kızının yanında kalıyorlar daha çok. yine de insan cesaret edemiyor.
burda o kadar çok şeyler yazılıyor ki.. insan öz annesiyle bile geçinemiyor.ben de öyleyim belki ama sonuçta tartışsak da ya annem alttan alır ya ya ben.. ama öbür türlü öyle olmuyor.. bir de evli de olsa görümce sorunsalı var..
ne yapacağımı bilmiyorum.. çok karışık biliyorum.. birşeyleri toparlayıp bana öneride bulunabilir misiniz?
denildiği gibi kv taşınmak fikri iyi değildi ama mecburduk.. kv iyi derken kaldığı birkaç günde benim üzerime çok geldi. sanki borçları ben yapıyormuşum gibi öfkesini benden çıkarttı. çalışılırmış nevarmış hamileyken kızı çalışmış yürümüş vs. ben de tek tek cevapladım. ben dedim bir haftalık evliyken işe yeni girdim. aldığım her kuruş gelen belli yerin gittiği yer belli. eşimin de öyleydi ben öyle biliyordum dedim ama borç çıktı.benim de sonradan haberim oldu. ben de elimde 7-8 kiloyla işyerine yürüdüm dedim. çünkü benim herşeye alerjim vardı. evden götürüyordum. kızının da işyeri tersti. yani hem yakın hem ulaşım zorluğu vardı. dolasıyla yürümesi daha mantıklıydı. hamileyken işinde de problemin yoksa yürüyorsun. ama işe yürüyerek gidip. işyerinde temizlik,ikram vs dahil dışarıya 4-5 kere çıkma bankalara gitmek hızlı olmak vs olunca olmuyor.. hamileliğimin başlarında daha sorunluydum. iğne kullanıyorum, troit ilacı içiyorum. halsizlik vs çok fazla.. olur annelik kolay mı diyor..
sonra hamileliğim başıydı.12 haftlıktım. . kıyafetlerimi giyemiyordum. yani değişik bir şiş hali vs vardı. hamilelik de almadım daha önce düşük olmuştu..hem onun etkisi hem de tasarruflu olduğum için alamadım yoksa ben heveslenip almaz mıyım.rahat ettiğim bir bir gecelik vardı. gecelik ama kalın penye. gömlek şeklinde.. gece uyumamışım, ilaç içtim kahvaltı yapacağım geri uyuacağım. günlerden pazar.
neymiş biri gelirmiş üstümü değiştirecekmişim. bununla rahat ediyorum ayrıca bana ne ben hamileyim iyi de değilim.. benim beklediğim biri de yok.
neyse..
ama mecbursunuz.. aradan aylar geçti ve.............
ben yine keyifsizim.. canınızı sıkmak istemem ama gece yine uyuyamadım. eşim yine krediyi krediyle kapatmak istiyor. çünkü ayda ödeceği para gelirden çok fazla. bu sefer kira yok sıkıntı olacak ama en azından rahat ederiz diyo.. gerçi o zaman da annemden aldığımız desteği arttırmamız lazım.. değişse anlayacağım.birkaç ay sonra annemden aldığımız da takside gidecek.hiçbirşey yeyip içemeyeceğiz. bebek gelecek bilmiyorum ne yapacağım. ben tabi uyuyamadım eşim mışıl mışıl uyuyor o benim gibi takmıyor. mesaiye arabayla gidiyor. işyeri yakın diye buraya taşındık. halbuki her gittiği benzin parasıyla birkaç gün başka yerlerde kullanılır. buna da sinirlendim(arabayı satacaktık ama oturduğumuz yer şehir merkezine çok uzak.hastanede yatarken eşim vazgeçmiş bu durumda nasıl satıyım lazım oluyor bundan sonra da olacak diye.. pahalı arabalardan değil) . ne yapacağımı bilmiyorum. aslında kafasına takmasın ne yalan söyleyim psikoloji bozulmaktan iyidir. ama herkes öyle değil. ben kabuslar görüyorum. kaç tane rüya gördüm.
bir tanesi. köpekten kaçıyordum. bana saldıracaktı. sonra onu kilitliyorlar ama köpek bana saldırmak için fırsat kolluyordu. ben de korkuyordum. bilinçaltı rüyasıymış olaylardan etkileniyormuşum.
ikinci rüyamda bir işe girecekmişim doğumdan sonra işin hazır dediler.(bunu yazarken gözlerimden yaşlar geldi.). iş de çok iyi bir yermiş ama açılmamış.bizi gezdirmek için götürüyor. ama sanki böyle daire bakıyormuş gibi geldi bana. o binayı biliyorum diyorum özlem diye bir tanıdık orada çalışıyor diyorum..adam dinliyor ama benim yanımdakiler kim bilmiyorum inanmıyorlar. içini falan geziyormuyuz hatırlamıyorum ama çıkıyoruz sonra açılacakmış çünkü.. onun altındaki dairede o tanıdık var o iş arkadaşlarıyla balkonda hal hatır soruyoruz.
başka daha var ama anlıyorum ki gözümü kapattım her seferinde böyle abuk sabuk rüyalar görmüşüm. eşimle emanet bir evliliğimiz varmış. başka bir eşi geliyor. onunla zaman geçiriyor ben çok üzülüyorum. sonra onlar küsüyor. bana dönüyor. beni sevdiği için falanmış. ama sonra konuşmalarımızda beni sevdiğin için bana dönmedin mi gibi şeyler söylüyorum.
anlayacağınız saçmaladım. kusura bakmayın..biliyorum yeri ve zamanı değil.. içimi dökeceğim bir yer burası.
inşallah güzel şeyler olur. allah yardımcı olsun bir mucize versin.. kızım için istiyorum bunu.. hayatım boyunca ve evliliğim boyunca bu kadar çok fedakarlık yapıp cefakarlık çekip halen borcun içinde oluşumuza yanıyorum. hani gerçekten lüks takılsaydık lüksü bırakın yeyip içip gezseydik diyecem ki ondan oldu.. ama bankaların faiz konusundaki bu açgözlülükleri eşimin müsriflikleri bu noktadayız.. buna şükür en azından kira ödemiyoruz ama böyle de olmamalıydı..
bıktım,yoruldum usandım artık
eşimle aramızda bir sorun yok. birbirimizi seviyoruz. yoklukla baş etmeye bakıyoruz. yaşımız 35. çocuk istiyoruz ama şartlarımız da çocuk olsa da olmasa da kötü. yani eşimin maaşı kadar kredi borcu var. ayrıca kira.. ben çalışmıyorum. iş arıyorum bulamıyorum. çocuk sorunu yüzünden büyük ihtimalle alınmıyorum. çocuk düşünsem de düşünmesemde düşünür diye işe almıyorlar..
çaresiz kaldım. ne yapsam bilmiyorum.
durumları yer yer anlatıyorum ama kısaca geçmek istiyorum çünkü artık net bir karar vermemiz lazım..
ben işten çıktım.çalışmıyorum. iş arıyorum ama bulamıyorum. eşimin işi de servisle 2 saate yakın sürüyor. kv ve kp yılın 4 ay kadar burdalar. hatta diyorlar ki kışın da gelmeyiz. onların evinde kalalım diye.. iyi niyetle söylüyorlar çünkü maddi durumumuz iyi değil. kredi taksit ödemelerimiz var.kira da ve diğer harcamalar da olunca eşim bir hesapta birleştirdi ama rakam büyüdü süre yine 5 yıl oldu.. kv lerin evi iş yerine yakın mesailerde de eline hatırı sayılır birşeyler geçer..
geçer ama ele geçenin 3 de 2 si kredi taksidine gidecek.. 3 de birini ya yer-yeriz ya da elektrik su tv ye gider. yani oraya gitmemizin faydası olamaz gibi ama burda kalırsak da kirayı ödeyemeceğiz diğer masrafları da ödeyemeyeceğiz.. diğer masrafları hadi annemin yardımını alsam taksit ve kiraya gidecek eşimin aldıkları üç aşağı beş yukarı.. ama en azından eşim lüzumsuz masraf yapmıyor diyecem... bilmiyorum eşim içki sigara almadan durmayacak ayda 300-400 tl olsa da bir şekilde harcayacak..
ama kv ye gidersem mutlaka harcayacaktır.. ancak gidersem şart koşabilirim.. harcanmayacak diye.. yoksa gittiğimizin bir önemi yok derim. düzenimizi bozduğunun..
ayrıca oraya gidersem o çevre iş yeri çevresi daha çok bulabilir gibime geliyor.olmayabilir de tabi...
en azından o zamana kadar çocuğum olursa doğumdan bir iki ay sonra tekrar işe ararım. yani çocuk da düşünebilirim.yaşım hep iş hem çocuk için sınırda..35yaşındayım.. çok zor iş bulabilirim. riskli gebelik olabilir.
gitmeyip burada iş bulsam ki iş arıyorum çok uygun yerler bile giremiyorum.
kv delere de gitmek istemiyorum en başta bir düzen meselesi var sonra sanki oraya gidersem daha kötü olacak gibi.. çünkü şuan kvlerle iyiyim taşınırsam kötü olabilir.. gerçi onlar pek durmuyorlar orada yani 3 ay desemde kızının yanında kalıyorlar daha çok. yine de insan cesaret edemiyor.
burda o kadar çok şeyler yazılıyor ki.. insan öz annesiyle bile geçinemiyor.ben de öyleyim belki ama sonuçta tartışsak da ya annem alttan alır ya ya ben.. ama öbür türlü öyle olmuyor.. bir de evli de olsa görümce sorunsalı var..
ne yapacağımı bilmiyorum.. çok karışık biliyorum.. birşeyleri toparlayıp bana öneride bulunabilir misiniz?
Son düzenleme: