Annem de sizin yasadiklariniza benzer seyler yasamis.Bir kadinin en mutlu olmasi gereken zamanda burnundan getirmisler.Annemin saci dahi istedigi gibi yapilmamis kuafore dahi engel olmus babaannem.Yillardir ara ara su kavgaya tanik olurum: "bizim herkesinki gibi bir dugun fotografimiz yok"hani herkesin evin duvarinda asili olur ya gelin ve damat haliyle..Sonra eski resimlerden birini cerceveletmisler ama insan esini bu kadar kirar mi.Sansliniz ki esiniz hep sizdrn yana durmus anlaidgim kadariyla..Benim babam ise annemin hic arkasinda durmamis.
Simdi akli basina geldi ,huzuru korumaya calisiyor.Cok sukur ki halam ve babaannemde aklini basina aldi.
Ama annem hala biraz soguktur dikkatlidir onlara karsi.Ben ise tabiki sveiyorum babannemi halami.Ve gecmis gecmiste kaldi niye unutmuyordiye kiziyordum.Ama demek ki unutulmuyor
Siz diyince ben de aklima getirmis oldum, evet bizim de esimle bi dugun fotografimiz yok adam akilli... ailecek bi foto yok! Annemle babamla gelinligimle cekindigim bir fotom yok. Icim eziliyor nasil hirslaniyorum kendimi kotu hissediyorum..
Kaynanam kuafor fiyatlarini duyunca pavyonsaci yapan bodrumkat merdivenalti kuaforlere goturmek istedi beni( nisanda bu hataya dustum..adam sacimi ceke ceke gozlerimden yas getirmisti sacimi yaparken. Kizarik gozlerle nisana gitmistim.. onun stili oymus. Belki de simdi simdi dusunyorum,kaynanam ogutlemistir o adami. )Ben de onun istedigi kuaforu istemeyince kendim buldum bi kuafor ... esim benden yana oldu neyse ki..
Esya secimimiz de fiyaskoydu. Bana dedi ki gel sana oturma grubu mobilya vs bakalim ama yaptiririz magazadan satin almayiz. Annem calisiyor benim . Babam emekli.. babamla beraber gittik kaynanam kayinbirader vs neyse.. beni gezdirdikleri yerler mobilya fabrikalariydi. Tozlu garc gurc talasli is makinali yuksek merdivenli ,koca demir kapili imalathanelerdi... bi model bile gosteremiyordu adamlar. Siz anlatin renk vs belirtin biz yapalim diyorlardi. Nasil snirlendim. Sanki 10. Evlenisim..
(Halbuki benim bi magazada begendigim 3.5binlik bi oturma grubu vardi -indirimli fiyatiydi o aralar 5-6bin civariydi her takim..- onu almamak icin akla karayi sectiler. Icime sinen gonlumun istedigi olmasin diye yirtindilar. Esim ailesiyle ters dustu siz almayin bisey ben alirim tamam esimin istedigini dedi ve esim aldi begendigim takimi..
Hani pahali bisey de degildi yani ben para odetmek gibi yuk olmak gibi bi niyette de degildim...
Kinada avcuma koyulan ceyregi el yikama bahanesiyle elimden almaya da calisti mesela kaynanam.. vermedim..
Ben kotu biri degilim. Emek verseler bi borca vs grseler elbette bu sizin hakkiniz derdim ama.. hem emek verme hem de dugunde takilara atla.. gerekceleri de sey, biz millete takmistik simdi o takilanlar bizim hakkimiz....