kayınvalidemi artık çekemiyorum

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
merhaba arkadaşlar.. çalışan bir bayanım 2 tane çocuğum var. biri 5,5 yaşında yarım gün ana okuluna gidiyor.Biri 11 aylık bebek. kayınvalidemlere 2 saatlik uzaklıkta oturuyoruz.kayınvalidem bizde kalıyor çocuklarıma bakmak için. ev aldık borcumuz var hem o yüzden hem de bebeğim küçük olduğu için.Toplam 3 ay falan bakmış oldu yazın 1 ay annem ve kız kardelim geldi.onlar 7 saatlik uzaklıkta.sonra biz 1 ay izin kullandık.kışın tekrar annem gelecek bakacak.Kayınvalidem Allah rzı olsun evini barkını bırakıp geldi bakıyor.Hakkını inkar edemem.Aslında iyi birirdir ama çok konuşuyor ve her şeye ama herşeye karışıyor.Bende ister istemez sinirleniyorum bu duruma.Başak burcuyum işime karışılmasını hiç sevmem.Kendi annem babam karışsa onlara da sinirlenirim..Ama kayınvalide olunca karışan kişi daha çok kızıyorum.Mesela yemek yerken; eşim bişey istemez ama o 'eşimin adı ahmet..ahmete şunu yap da yesin sanane diyeceksin ama olmuyor..kendimi çok zor tutuyorum bağırmamak için .eşim de gerek yok istemiyorum der.Ama o hala ısrar eder yap yap sen yer o..ölür müsün öldürür müsün ..belki basit şeyler ama birikince hiç çekilmiyor.. doğru düzgün bir yamak yiyemeyiz iki de bir sofradan kalkarım yok şunu getir yık bunu getir.bEN Kızıma çorba içer misin kızım diye soruyorum kızım cevap vermeden kaynanam içer içer sen koy diyor sanki ben ona sordum .yemek yaparken başımda durur tuz koydun mu şunu yapttın mı baunu yaptın mı falan filan .her şeye ama herşeye karışıyor ben artık dayanamıyorum cevap da veremiyorum ama içim içimi yiyor ve suratım asılıyor.eşime söylüyorum ne yapayım idare et işte diyor..çünkü kendisi de görüyor.Eşimle bizi baş başa bırakmıyor sürekli yanımızda.Eşimin annesi olmasa bağırır çağırır rahatlarsın.
Bir de geçen gün kaynanam diyor ki ben çok iyiyim herşeye karışırsan gelini yanında durulmaz diyor..güler misin ağlar mısın yani kendini karışmıyor sanıyor herhalde.bir kaç kez çocuğu düşürdüm bana demediğini bırakmadı.yok ben çocuğa bakamıyormuşum kendi evine götürecekmiş falan filan..

Ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım.bana yardım edip yol gösterirmisiniz

Evet biraraya gelince ve sürekli olunca sıkıcı durumlar fakat birazda yaşına vermek lazım sanırım kendi ailemden biliyorum yaşları geçtikçe en küçük şeylere bile sürekli yorum getirip,şöyşle yap böyle daha güzel, şunu getir vs vs zaten yapıyor olduğum şeyleri bile söyleyerek insanı bunaltıyorlar ama sesimi çıkartamıyorum tabiki. Aranızda soruın çıkartıcak derecede özel hayatına karışmaya çalışm ıyorsa bu tarz ufak konuları duymazdan gelmen en güzeli sana kötülüğü dokunmuyor en azından bilerek yaptığı birşey yok. Sanırım sen birazda kendi ailenle başbaşa kalma özlemi içindesin , biraz daha sabretmen gerekiyor gibi gözüküyor

öncelikle Allah aileni sana bağışlasın. ama bence sende onun kadar umursamaz olabilirsin. mesela sana ahmete şunu yap yesin diyormuşya sende ne varsa onu yesin anne diyebilirsin. mesela sebze yemiyorsada üstüne anne sağlığı için diyorum yoksa ben onun sevdiği yemekleride yaparım diye üste çıkabilirsin. çocuk düşünce aman anne bişey olmaz çocuk o düşe kalka büyür sanki biz hiçmi düşmedik diyebilrsin. kendi evime götürücem bakamıyorsun diyorsada sana kim yardım etti anne ahmeti bakarken diyebilirsin. kendine laf kondurmaz bence kesinlikle ama sen onun cevabını duyduktan sonra hafiften sırıtıp gülersen cevap vermezsen bozulur. az az bozdunmu sonrada saygı duymaya başlar. yani uamrım. tabii sen daha iyi tanırsın kayınvalideni daha çok sorun yaratmasında bu yazdıklarım.. :18:

canım valla seve seve katlancan bu durumaa...kucucuk cocukların varr..maddı yonden de borc oduyosunuz yazmısın zaten bakıcı bul desem ınan kayınvalıden gıbı bakmaz o smdı torunu dıye seve seve bakıyordurr..ee ne yapcan kımı ınsan cok karısır cok konusurr..onuda oyle kabullencenn..

sende şu an ilerlemiş halimi gördüm diyebilirim belki 10 gün olsa ses etmezsin ama sürekli aynı şeylere maruz kalıncqa basit ve küçük olsa bile insan strese girio baskı oluşuo üsütünde :) tatlım yemeklerini akşam onlar çay içerken yapsan nasıl olur:) yada mesela sofradan kalktınız diyelim bulaşık ıkancak ondada başında durmuyosa onu şöle yıka böle yıka die bulaşığa başlamadan bi önce4ki günün yemeği,nin koysan ocağa o pişerken sende bulaşık yıkasan yada ne bilim onun dizisinin oldugu bi vakitte yapsan napcaksan? bliorum zor sende dinlenmek istiosun ama bazı şeyler elde diil eşinle yalnız kalamıosan desenki anne çocukları bu gece iki saat idare etsende biz ahmetle sinemaya gitsek oraya gelmez heralde:)şimdi hep bırakmak olmaz bir bırakın bir yanınıza alın:) ahmet şunu yer yap yap dediğindede ben bütün gün çalışıorum anne o kadar şımarmasın:) yada yarın yaparım de:)yarında canın isterse yap
kendimde başarabilcekmiyim bilmiorum ama bi gözün sağır bi gözün kör olsun ;:) bende hamileyim çalışıorum benim kaynana bakcak g,b, gözüküo:) allah yardım etsin bize:)

2 konu acmıssınız, tek konu yeterdi. :26:
Buraya da yazayım bari, esinizle sizi yalnız bırakmadıgınızı söylüyorsunuz da, kadın cocuklarınıza bakarken nasıl yalnız bıraksın ki? O bıraksa cocuklarınız dolayısıyla yalnız kalamazsınız zaten?
Bir digeri de, kac yasında insandır, tek kusuru da cok konusmak olsun, en azından hakaret yerine, fesatlık yerine yemege tuz attın mı, sunu koydun mu diyormus.
Bana bazen birsey sorarlar cevap vermem, biri hemen sen koy, koy falan derler, hatta ona ne soruyorsun dedikleri bile oldu. Güldüm ben, kafaya takmaya degmez.

2 konu acmıssınız, tek konu yeterdi. :26:
Buraya da yazayım bari, esinizle sizi yalnız bırakmadıgınızı söylüyorsunuz da, kadın cocuklarınıza bakarken nasıl yalnız bıraksın ki? O bıraksa cocuklarınız dolayısıyla yalnız kalamazsınız zaten?
Bir digeri de, kac yasında insandır, tek kusuru da cok konusmak olsun, en azından hakaret yerine, fesatlık yerine yemege tuz attın mı, sunu koydun mu diyormus.
Bana bazen birsey sorarlar cevap vermem, biri hemen sen koy, koy falan derler, hatta ona ne soruyorsun dedikleri bile oldu. Güldüm ben, kafaya takmaya degmez.

iki konu açtığımın farkında değilim kusura bakmayın.galib akafaya takmamaktan başka çare yok .ama bie dediği bie dediğini tutmuyor.Bie şeye karara veriyouz 1 saat sonra fikrini değiştiriyor.Kayınbabam sürekli bağırıyordu azarlıyordu kaynanamı adam haklıymış gerçekten zorla kendisini azarlattırır benim kaynanam.. neyse onu da böyle kabulleneceğim çarem yok

uzaktan ahkam kesmek çok kolay insan başına gelince küçük gördüğü şeyler büyüyor...
yemek yaparken anne sen git çocuklara bak yada ben bakayım sen yap, anne gelip bekleme burda git dinlen uzan ben yaparım, anne tuzsuz yemek olurmu tabiki koyuyorum diye geçiştirmeye çalış bence ve onu mutfaktan çıkar.. sofradayken onun dediklerine kulak asma sen yine çocuğuna sor onun demesiyle iş yapma duymamazlığa getir. cevap verme eşin daha çok muhatap olsun kesin bir şekilde hayır anne istemiyorum diye cevap vermesini söyle yoksa kötü olacağını söyle..
çok kafana da takma birde şu açıdan düşün söylesen ne olacak kırılacak belki ağlayacak sonra sen diyeceksin ki ben öyle demek istemedim gönlünü alacaksın sonra ne olacak yine aynı şeyler olcak.. zaten az kalmış gitmesine hiç değmez söylemeye ve kendini yiyip bitirmeye... bazen diyorsun ki ne olacak söyle gitsin sonra diyorsun ki ne değişecek sus bitsin.. biraz boşver arkadaşım kafanı rahat tut onun dediklerine kulak asma

iki konu açtığımın farkında değilim kusura bakmayın.galib akafaya takmamaktan başka çare yok .ama bie dediği bie dediğini tutmuyor.Bie şeye karara veriyouz 1 saat sonra fikrini değiştiriyor.Kayınbabam sürekli bağırıyordu azarlıyordu kaynanamı adam haklıymış gerçekten zorla kendisini azarlattırır benim kaynanam.. neyse onu da böyle kabulleneceğim çarem yok

Vardır böyle insanlar benim halam da nerde, ne konustugunu bilmez, enistem de, cocuklarıda cogu zaman azarlar onu, azarlanmasını haklı görmesem de gercekten ne konustugunu, neyi, nerde konusacagını bilmeyen, sacmalayan biri kendisi. Ama yapacak birsey yok, azarlamak daha da kötü, kac yasına gelmis insan kayınpederiniz yanlıs yapıyor..

Bir cocuk annesinin sürekli azarlandıgını, asagılandıgını görürse o cocukta anneye itimat olmuyor malesef, bu yastan sonra bir kalıba hic girmez zaten, böyle kabul ediceksiniz artık yapacak birsey yok daha kötülerini düsünüp kendinizi telkin edin.. Neleri var neleri sonucta.

Son düzenleme:

canımcım yaslı işte ne yapcann..kımının cenesıne vuruyor boylee..idare etmekten baska caren yok ınan..keşke ımakanınız ıyı olsaydı da cocuklarına sen baksaydınn..sen buyutup sen eğitseydin..senın vereceğin terbiyeyi alsaydı..ama sartlar iştee...

Her zaman söylüyorum; iletişim huzur getirir.
Rahatlamak için bağırıp çağırmanıza gerek yok, açık ve tatlı bir şekilde sizi çok yönlendirmesinin sizi mutsuz ettiğini söyleyeceksiniz ona.
Önce onure edin k.validenizi, onu sevdiğinizi, size destek olduğu için dua ettiğinizi söyleyin sonrada bu saydıklarınızı onu kırmadan ona anlatın.
Hatta bir kahve yapıp dertleşmek istediğinizi söyleyin.

Çözüm yanlızca açık olmaktadır.

iyi de borcunuz var bakıcı tutamıyosunuz anneniz uzakta
belli kv denin bakacağı
kusura bakmayın ama mecbur katlanacaksınız
kv.ile aynı evde kim mutlu mesut yaşamış ki..

ayyyynı benim kayınvalidem.. söyledikleri, yaptıkları.. bi an gözümün önüne geldi :)
ben artık onun huyunun böyle olduğunu kabul ettim.. cvp vermiorum.. çünkü sadece bana karşı değil, bi eltim ve bi görümcem var.. onlara da aynı şekilde.. şunu yaptın mı, bunu koydun mu... onlarda bişey demiyo.. çünkü kötü niyetli olmadığını biliyorlar.. özünde iyi biridir... bu yüzden, ilerlemiş yaşına veriyoruz ve anneee haklısın, dediğin gibi, aa ben bunu nasıl gözden kaçırmışım diyerek geçiştiriyoruz :))

bu devirde ky de olsa kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil
ha bakiyorsa öpüp basina koy
cenesinide cekiver derim yani
hizmetci degil ya bakici degil ya

Son düzenleme:
Zaten kışa az kaldı.Az biraz daha sabredin.
Çocuğunuza bakıyor madem,huyu da buymuş yapacak başka
birşey yok.

Durumunuz malum, borcunuz da varmış. O kadar katlanamayacaksanız 2. çocuğu yapmasaymışsınız. tam büyük kendini kurtarıp kreşe başlamışken. Hem herşeyim olsun hem rahatım bozulmasın. Oldu.

Back
X