Kayinvalidemi hic sevmiyorum nefret ediyorum

Kayinvalide anne demek olmali. Kendi kizi riskli hamilelik gecirse bir dedigini iki etmez, gozu gibi bakardi. O yuzden geline de bakmak zorunda. Kusluk filan da unutulur bu durumlarda,evlat cunku.. Evlat zor durumdaysa anne naz niyaz yapmaz. Kayinvalide bakmaya mecbur degil diyen arkadaslari anlamiyorum. Kadin karninda iki tane can tasiyo,riski var,gidecek baska yeri yok ve bu bebekler bu kadinin torunlari. Su anda ise yaramicaksa ne zaman ise yarayacak ki bu babaanne?
Kayınvalide annenin tırnağı olamaz.Adı üstünde kayın anne. Herkesin anası babası yok. Kimsenin anneye babaya ihtiyacı yok

Kayınvalide annenin tırnağı olamaz.Adı üstünde kayın anne. Herkesin anası babası yok. Kimsenin anneye babaya ihtiyacı yok
Allah herkesi iyilerle karsilastirsin. Insanlar kendi dogurmadigi cocuklari alip gayet kendi evladi gibi sevip buyutebiliyorsa cocugunun karisina da kizi gibi davranabilecek potansiyel vardir diye dusunuyorum. Yeter ki sevkat ve vicdan sahibi olsun. Dedigim gibi Allah iyilerle vicdanlilarla karsilastirsin.

Allah herkesi iyilerle karsilastirsin. Insanlar kendi dogurmadigi cocuklari alip gayet kendi evladi gibi sevip buyutebiliyorsa cocugunun karisina da kizi gibi davranabilecek potansiyel vardir diye dusunuyorum. Yeter ki sevkat ve vicdan sahibi olsun. Dedigim gibi Allah iyilerle vicdanlilarla karsilastirsin.
Evlatlık alınan çocuk, evlat kadar sevilir. Ancak birinin gelinini kızı gibi seveceğine inanmıyorum. Kvler hep gelini rakip olarak görüyor, kıskanıyor.Ayrıca dogurmadıgın, yıllar sonra sonra tanıdıgın insanı nasıl bir anda evladın gibi seveceksin. Bunların hepsi hayal ürünü. Sonra gelinler fazla beklentiye girip hayal kırıklığı yaşıyor. Kv kvdir, anne anne.

Amin.
Bir çocuğu alıp emek emek işleyip büyütmek ile, sırf oğlu seviyor birlikte yaşamak istiyor diye 25-30 yaşından sonra biriyle mecburen akraba olmak bence aynı şey değil.

Kayinvalide anne demek olmali. Kendi kizi riskli hamilelik gecirse bir dedigini iki etmez, gozu gibi bakardi. O yuzden geline de bakmak zorunda. Kusluk filan da unutulur bu durumlarda,evlat cunku.. Evlat zor durumdaysa anne naz niyaz yapmaz. Kayinvalide bakmaya mecbur degil diyen arkadaslari anlamiyorum. Kadin karninda iki tane can tasiyo,riski var,gidecek baska yeri yok ve bu bebekler bu kadinin torunlari. Su anda ise yaramicaksa ne zaman ise yarayacak ki bu babaanne?
Kızı da 5 yıl önce kapıyı kapatıp işi düşünce açmaz. Yeniden çalacağı kapıyı kapatmamalıydı konu sahibi, yık kapattıysa da kendisine başka kapı bulmalıydı.

Bu kadar kin ve nefretle günlerinizi orada geçiremezsiniz. Bir de üstüne anneniz de kayınvalidede kalacakmış. 5 yıl önce küstüğünüz insan üzerinden bir sürü plan yapmışsınız. Durumunuz o kadar ağırsa hastanede yatın. Yok değilse bir otele geçin. Anneniz de gelsin orada yanınızda kalsın.

Amin.
Bir çocuğu alıp emek emek işleyip büyütmek ile, sırf oğlu seviyor birlikte yaşamak istiyor diye 25-30 yaşından sonra biriyle mecburen akraba olmak bence aynı şey değil.

Kızı da 5 yıl önce kapıyı kapatıp işi düşünce açmaz. Yeniden çalacağı kapıyı kapatmamalıydı konu sahibi, yık kapattıysa da kendisine başka kapı bulmalıydı.
Evlatlık alınan çocuk, evlat kadar sevilir. Ancak birinin gelinini kızı gibi seveceğine inanmıyorum. Kvler hep gelini rakip olarak görüyor, kıskanıyor.Ayrıca dogurmadıgın, yıllar sonra sonra tanıdıgın insanı nasıl bir anda evladın gibi seveceksin. Bunların hepsi hayal ürünü. Sonra gelinler fazla beklentiye girip hayal kırıklığı yaşıyor. Kv kvdir, anne anne.

Amin.

Evladi gibi sevmeyebilir evet. Sevgi icten gelen birsey. Ama evladi gibi davranmasi gerekir. Bu konudaki dusuncem cok net acikcasi. Herkes beceremez evet. Ama olmasi gereken bu. Torunlarinin annesine kotu gununde bakacak. 5 yil once ne olduysa oldu, su an bana ihtiyaci var, torunlarimi tasiyor diyecek ve bakacak. Bu biraz vicdan meselesi sanirim. Cok kotuluk gordugum insanlar oldu ama dusunuyorum tek siginacagi kapi ben olsam, karninda 2 tane bebekle gelse kapima geri ceviremezdim. Ki burada kan bagi var. Bebekler dogana kadar bak sonra kadin gidecek zaten kendi evine. Sonsuza kadar basina kalmayacak ki. Ac birakacak kadar gaddarligi benim anlamam mumkun degil uzgunum.

Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.Esinize bu olup biteni anlatiyor musunuz ? Annesiyle o konussa bir kac gun bile etki etse kar.Halanizin gelip kayinvalidenizde kalmasi gibi bir durum olmaz mi ? 1 haftaligina gitti diyorsunuz bir kac günü de geçti sanirim bu sürecin.Evimde kalır sandvic yerim gibi yorumlar yazılmış ama koşullar buna uygun değil . Boyle riskli bir gebelikte hastahaneden uzak ve evde yalniz basina kalmakta olmaz.

Söyledim annemde az kaldı sabret diyor kimse anlamıyor herkes kendini düşünüyor sabahtan beri kalkamıyorum ağrıdan odaya bile gelmedi bir yandan acıktım yemekte yapmıyor resmen işkence cektiiryor eşim izinliydi yıllık iznini kullandı bitti izin alamıyor malesef olmadi babamı arayacağım evim uzak olmasa babamda kalırdım yolu yasakladı doktorum gidemediğim icon mecburen kaldım
Yemeğinizi yapamicak kadar ne oluyor anlamadm hamileliğim berbat geçti ilk doet ay Kusma bulantı yinede yanıma kimseyi çağırmadm aç kaldm yeri geldi. Benim kimsem yoktu annem yaşlı kıyamadım kayınvalide yapmaz ee ne gerek var. Çok şükür saglikli bir çocuğum var hamilelik bu dokuz ay boyunca hastalık değil ki

‘Bu nasıl hamilelik’ deyip durmayın hanımlar kadın ikiz bebek bekliyor, tedaviyle olmuş ve belli ki riskli gebelik. Yattığı yerden hiç kalkmaması gereken arkadaşlarım oldu benim de, siz yaşamamışsınız ne güzel ama var böyle şeyler.
Yalnız şartlar ne olursa olsun orda kalmamalıydınız kısmına ben de katılıyorum. Şehirden ev tutacaktınız o zaman bir şekilde, anneniz gelip böyle bir kadının evinde size bakabilecek mi gerçekten? Kadın size yemek vermiyormuş, anneniz nasıl geçip de mutfakta rahatça yemek hazırlayacak? Tuhaf bir ilişki şekli. Keşke evinizi taşısaydınız, herkes rahat etseydi. Eşinizin de işi mi orda anlamadım, o gelir giderdi günlük, 1,5 saat gidilmeyecek bir mesafe değil.
Kolaylıklar diliyorum size sağlıkla kavuşun bebeklerinize inşallah.

Back
X