kayınvalidemi kıskanıyor muyum??

fragranceteacher

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
345
1
66
İstanbul
merhabalar, eşim aramızda gecen birtakım konuşmalardan dolayı kayınvalidemi kıskandığımı savunuyor..kayınvalidem eşime çok düşkündür, kendi eşiyle problemleri olduğu için oğluna daha cok yakınlaşmış..en ufak bir sıkıntısında oğlunu arar, genelde bunu bana hiç hissettirmemeye calışıyor, hemen hemen her gün telefonda görüşüyorlar, çok sık gidip gelmelerimiz yok Allahtan, aynı şehirde olmamıza rağmen... eşim bu konuda dengeli olmaya calışıyor, farkındayım. ama nedense annesiyle telefon görüşmeleri hakkında bana detaylı acıklama yapmak istemiyor, bazen de hic söylemediği de oluyor , ben eşimin telefonundan anlıyorum, o gün görüştüklerini ya da mesajlaştıklarını...eşim benim bunları farkettiğimin farkında değil tabi...bazen eşimi aradığımda telefonu meşgul oluyor, hissediyorum ki annesiyle görüşüyor..annesini caldırıyorum,onun da teli mesgul olunca hemen anlıyorum tabi..sonra eşim beni aradığında şakayla karışık kiminle görüşüyordun diyorum, bazen işyerinden arkadaştı bazen de annemdi diyor..ama yalan söylediğinde bozuluyorum tabi ama ona yansıtmamaya çalışsam da bunu yapamıyorum.benim derdim bana açık olup görüştüm demesi ama bu konuda konuştuğumuz zaman da o benim onun annesini kıskandığım için böyle yaptığımı söylüyor. bugün kendisinden istediğim bir şey için unutkanlık yaptı, kendim hallettim işimi gerçi ama öğlen arayıp söylediğim şeyi unuttuğunu hatırladığını, ne yaptığımı sordu; ben kendim hallettim dedim . tutamadaım içimde birileri bir şey istediğinde hiç unutmadan yapıyorsun ama dedim...kime yapıyorum diye sordu şakayla karışık , ben bilmem artık dedim gülerek ..o da biliyorum annemi diyorsun değil mi dedi , ben de ne alakası var canım falan desem de cünkü sen annemi kıskanıyorsun dedi , kötülüğünü istiyorsun dedi normal bir şekilde.. ben de gayet sakin bir şekilde demek boyle düşünüyorsun, o zaman ben kapatıyorum dedim şakayla karışık, o da tamam kapatalım dedi sonra görüşürüz dedi kapattı. ben de oturduğum yere yığılıp kaldım, geri de dönmedi..sinir oldum şimdi, gelince nasıl davransam ki ona??

Eve geldiğinde konuşun annesini kıskanmadığınızı ama annesiyle görüştüğü halde görüşmedim demesine sinirlendiğinizi anlatın. Olabilir annesi ile görüşebilir size olan ilgisini aksatmadığı sürece sorun olmamalı bence... Sadece kızdığınız tarafları anlatın...

Eve geldiğinde konuşun annesini kıskanmadığınızı ama annesiyle görüştüğü halde görüşmedim demesine sinirlendiğinizi anlatın. Olabilir annesi ile görüşebilir size olan ilgisini aksatmadığı sürece sorun olmamalı bence... Sadece kızdığınız tarafları anlatın...

bunları söylemiştim daha önce...şu anda içim içimi öyle yiyor ki.. rahat bir şekilde kapatalım tmm dedi , kapattı.. kaldım öylece..aslında yaptıkları görüşmelerde sanki arkamdan gizli gizlli bir iş ceviriyorlarmış gibi geliyor, sürekli böyle düşününce paranoklaşıyorum herhalde :):)

bi parça kıskanmış olabilir misin:26:

başka bi probleminiz yoksa takma canım bunları ya, ne bileyim sende annenle ya da kızkardeşinle görüşüyosundur

bilemiyorum tabii içinde kaynananla alakalı bazı korkular var mı, belkide o yüzden böyle hissediyosun

Son düzenleme:
bi parça kıskanmış olabilir misin:26:

başka bi probleminiz yoksa takma canım bunları ya, ne bileyim sende annenle ya da kızkardeşinle görüşüyosundur

bilemiyorum tabii içinde kaynananla alakalı bazı korkular var mı, belkide o yüzden böyle hissediyosun

ben de görüşüyorum tabi ama ben konuştuğumda, ona anlatıyorum geldiğinde..sen niye anlatmıyorsun dediğimde , ben sana soruyor muyum diyor? işin içinden çıkmaya çalışıyor ya, delirtecek beni...

ben de görüşüyorum tabi ama ben konuştuğumda, ona anlatıyorum geldiğinde..sen niye anlatmıyorsun dediğimde , ben sana soruyor muyum diyor? işin içinden çıkmaya çalışıyor ya, delirtecek beni...

valla bence sen eşin böyle saklar gizler tarzı davrandığından böyle hissediyosun bence çok normal, halbuki açık olsa hem o rahat etcek hem sen
sakladığı içinde kafanda kurmaya başlıyosun doğal olarak

valla bence sen eşin böyle saklar gizler tarzı davrandığından böyle hissediyosun bence çok normal, halbuki açık olsa hem o rahat etcek hem sen
sakladığı içinde kafanda kurmaya başlıyosun doğal olarak

aynen öyle chesscim, hem de ne senaryolar yazıyorum kafamda.. belki gerçekten bir şey yok ,dertleşiyoruz , babamla kavga etmişler onu anlatıyor diyo ben sorduğumda, ben de bunları hep benimle paylaşsın istiyorum. bazen konuştukları bir konu ailesiyle hep bir aradayken açılıyo, anlıorum ki o knuşmalar daha once telefonda da görüşülmüş..ben de ilk orda öğreniyorum. bende mi tuhaflık var cozemedim.. sürekli görüşmelerinden ben kafamda kuruyorum..

bazı insanlar öyledir, o gün ne yediyse içtiyse mutlaka birilerine anlatma ihtiyacı duyar. kayınvalideniz de eşinizi seçmiş. başka dertleşicek kimsesi yok sanırım,napsın işte. ama eşiniz neden saklıyor onu anlamıyorum? benim eşim de benzer bi tripe girmişti ilk evlendiğimizde, annesi aradığında eşim yanımdaysa eğer başka bi odaya geçiyordu.
kimden neyi gizliyorsun değil mi? "annenle benim yanımda konuşmadığında ben yanlış anlıyorum, benden bişey mi gizleme ihtiyacı duyuyorsunuz "demiştim. sorun çözüldü bu şekilde. annesinin bi sorunu varsa eğer bende bilmeliyim ben de telefonla konuşmalıyım değil mi...özellikle kızı olarak görüyorsa benimle dertleşmesini de isterim.
şu da var, günde 3 kere arar eşimi kayınvalidem, eşimin uygun bi işi olmadığını bilmesine rağmen.ısrarla hesap sormak için. naptınız,ne yediniz, niye evde yemediniz, karın yemek yapmıyor mu vs... sizde de böyle sorular varsa eğer rahatsz olmanız çok doğal.

bence onu çaldırıp sonra da annesini çaldırmanızdan çok da belli ki kıskanıyorsunuz.

kumanız değil o eşinizin annesi, ne zaman aradığını söylemek zorunda da değil, gizlemek zorunda da değil. ama kıskandığınızı gördüğü için gizlemek zorunda görmüş kendini.

valla aynisini bende yasadim, kiskancliksa kiskanclik.
BIr kayinvalide oglunla hergün saatlerce cep telefonunda konusamaz. Benim ailem ararsa evin telefonunu arardi, esimin tarafi esimin cep telefonunu.
Esinle konussan da bisey degismez, sanirim bu durumu kabullenmelisin yoksa huzurun bozulur.

bazı insanlar öyledir, o gün ne yediyse içtiyse mutlaka birilerine anlatma ihtiyacı duyar. kayınvalideniz de eşinizi seçmiş. başka dertleşicek kimsesi yok sanırım,napsın işte. ama eşiniz neden saklıyor onu anlamıyorum? benim eşim de benzer bi tripe girmişti ilk evlendiğimizde, annesi aradığında eşim yanımdaysa eğer başka bi odaya geçiyordu.
kimden neyi gizliyorsun değil mi? "annenle benim yanımda konuşmadığında ben yanlış anlıyorum, benden bişey mi gizleme ihtiyacı duyuyorsunuz "demiştim. sorun çözüldü bu şekilde. annesinin bi sorunu varsa eğer bende bilmeliyim ben de telefonla konuşmalıyım değil mi...özellikle kızı olarak görüyorsa benimle dertleşmesini de isterim.
şu da var, günde 3 kere arar eşimi kayınvalidem, eşimin uygun bi işi olmadığını bilmesine rağmen.ısrarla hesap sormak için. naptınız,ne yediniz, niye evde yemediniz, karın yemek yapmıyor mu vs... sizde de böyle sorular varsa eğer rahatsz olmanız çok doğal.

haklısın sweetseptember, en yakın dertleştiği insan eşim. bu da bana dert oluyo iste.. gerçi benim yanımda yaptığı konuşmalar genelde günlük şeyler..ama ne yediniz , içtiniz, nereye gittiniz diye hesap sorma falan yoktur Allahtan.. ben yokken yaptığı görüşmelerde belki ne yediğmizi, nereye gittiğimiz falan soruyor olabilir, hakkında yanlış düşünmeyeyim diye ben yokken soruyordur belki, bilemem. ama günde 3 kere aramalar falan olmuyo, telefonuna bakıyorum, ordan görüyorum.gelince yine bakarım, bugun görüşmüşler mi ;)

haklısın sweetseptember, en yakın dertleştiği insan eşim. bu da bana dert oluyo iste.. gerçi benim yanımda yaptığı konuşmalar genelde günlük şeyler..ama ne yediniz , içtiniz, nereye gittiniz diye hesap sorma falan yoktur Allahtan.. ben yokken yaptığı görüşmelerde belki ne yediğmizi, nereye gittiğimiz falan soruyor olabilir, hakkında yanlış düşünmeyeyim diye ben yokken soruyordur belki, bilemem. ama günde 3 kere aramalar falan olmuyo, telefonuna bakıyorum, ordan görüyorum.gelince yine bakarım, bugun görüşmüşler mi ;)

siz böyle yapmaya devam edin, yakında eşiniz telefon kayıtlarını da siler.

bence onu çaldırıp sonra da annesini çaldırmanızdan çok da belli ki kıskanıyorsunuz.

kumanız değil o eşinizin annesi, ne zaman aradığını söylemek zorunda da değil, gizlemek zorunda da değil. ama kıskandığınızı gördüğü için gizlemek zorunda görmüş kendini.

ondan mı bilmiyorum ama bu da farklı bir bakış açısı gerçi..acaba gizli gizli plan mı yapıyorlar, sinsilik mi var acaba ortada diye düşündüğümden yapıyorum, yoksa saatlerce konuşsun , ama bana da söylesin..

Kıskanclık değil bu bence ... Amannn be kardesım ne yapacan da anlatmasını ıstıyon kı ne konusurlarsa konussunlar ana oğul canım..başka sorunun mu yok boşver salla gitasin ..bidaha bence lafını bıle etme. Arıyonmu gosrusuyonmu ne dedı dıye falan ...

valla aynisini bende yasadim, kiskancliksa kiskanclik.
BIr kayinvalide oglunla hergün saatlerce cep telefonunda konusamaz. Benim ailem ararsa evin telefonunu arardi, esimin tarafi esimin cep telefonunu.
Esinle konussan da bisey degismez, sanirim bu durumu kabullenmelisin yoksa huzurun bozulur.

sanırım sen kabullendin cnm... yoksa düzeldi mi bir şeyler yoksa?

eşiniz ana kuzusu görünmek istemiyor olabilir. bence size zararı yoksa, görüştükleri zamanı sürekli olarak sizden çalmıyorsa boşverin gitsin.

Eşinizin annesiyle konuşmasının size bir zararı oluyor mu? Olmuyorsa bırakın konuşsunlar. Kendinizi huzursuz etmeyin. sonuçta annesi.
Siz bunu problem ediyorsunuz, huzurunuz kaçmasın diye söylemiyordur belki de size.
Annesinin problemleri var diyorsunuz. Onlarla ilgili konuşuyorlardır. Size söylemek istemiyordur. Sizinle ilgili ya da sizi ilgilendiren bir konuyu söylemese aralarında konuşsalar haklı olursunuz.
Ben de annemin bir sıkıntısını paylaşırken annemle ilgili herşeyi eşimin bilmesini istemem

Kıskanclık değil bu bence ... Amannn be kardesım ne yapacan da anlatmasını ıstıyon kı ne konusurlarsa konussunlar ana oğul canım..başka sorunun mu yok boşver salla gitasin ..bidaha bence lafını bıle etme. Arıyonmu gosrusuyonmu ne dedı dıye falan ...

haklısın be kardeşimm ;) yapmaya calışacağım dolunay.. bir de boyle deneyelim ;)

Back
X