• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemi kıskanıyor muyum??

bende annemle her konuştugumu eşime söylememem eminim sizde öylesiniz size dokunmadıkça oğlunu doldurmuyorsa bırakın konuşup dertleşsinler telefon kontrollerine falan girişmeyin bence annesi sonuçtanolcak

bence şaka yolu ile bile olsa eşinize annesiyle konuştuktan sonra kimle konuştun diye sorarak onu huylandırmışsınız. onun gözünde kıskanıyor konumuna geldiğinize göre bence bundan sonra eşinizi rahat bırakın. kimle konuştuğuyla ilgilenmeyin. annesiyle ilgili konuşmayın. bir süre sonra alışır, kendi bahsetmeye başlar. erkekler bu tür baskıları sevmez. durduk yerde tartışma çıkarırlar. huzurunuzu bozmayın.

sen sordukça eşine de sana kötüniyet atfeder olmuş. sorma annesiyle konuşup konuşmadığını. açma bu konuyu bir daha. senin için yapması gereken bir şeyi unuttuğunda, beni önmesemiyorsun diye kız, başkalarını daha çok önemsiyorsun diye sitem etme. sana ne başkalarından, seni başkalarını önemsemese de önemsemek durumunda. kıyaslama kendini kimseyle, değerini düşürür bu bakış açısı..

bende annemle her konuştugumu eşime söylememem eminim sizde öylesiniz size dokunmadıkça oğlunu doldurmuyorsa bırakın konuşup dertleşsinler telefon kontrollerine falan girişmeyin bence annesi sonuçtanolcak

benimle ilgili bir şeyler doldurduğunu düşünmüyorum, ama maddi manevi isteklerini tatlı dille ona söylediğni düşünüyorum..

merhabalar, eşim aramızda gecen birtakım konuşmalardan dolayı kayınvalidemi kıskandığımı savunuyor..kayınvalidem eşime çok düşkündür, kendi eşiyle problemleri olduğu için oğluna daha cok yakınlaşmış..en ufak bir sıkıntısında oğlunu arar, genelde bunu bana hiç hissettirmemeye calışıyor, hemen hemen her gün telefonda görüşüyorlar, çok sık gidip gelmelerimiz yok Allahtan, aynı şehirde olmamıza rağmen... eşim bu konuda dengeli olmaya calışıyor, farkındayım. ama nedense annesiyle telefon görüşmeleri hakkında bana detaylı acıklama yapmak istemiyor, bazen de hic söylemediği de oluyor , ben eşimin telefonundan anlıyorum, o gün görüştüklerini ya da mesajlaştıklarını...eşim benim bunları farkettiğimin farkında değil tabi...bazen eşimi aradığımda telefonu meşgul oluyor, hissediyorum ki annesiyle görüşüyor..annesini caldırıyorum,onun da teli mesgul olunca hemen anlıyorum tabi..sonra eşim beni aradığında şakayla karışık kiminle görüşüyordun diyorum, bazen işyerinden arkadaştı bazen de annemdi diyor..ama yalan söylediğinde bozuluyorum tabi ama ona yansıtmamaya çalışsam da bunu yapamıyorum.benim derdim bana açık olup görüştüm demesi ama bu konuda konuştuğumuz zaman da o benim onun annesini kıskandığım için böyle yaptığımı söylüyor. bugün kendisinden istediğim bir şey için unutkanlık yaptı, kendim hallettim işimi gerçi ama öğlen arayıp söylediğim şeyi unuttuğunu hatırladığını, ne yaptığımı sordu; ben kendim hallettim dedim . tutamadaım içimde birileri bir şey istediğinde hiç unutmadan yapıyorsun ama dedim...kime yapıyorum diye sordu şakayla karışık , ben bilmem artık dedim gülerek ..o da biliyorum annemi diyorsun değil mi dedi , ben de ne alakası var canım falan desem de cünkü sen annemi kıskanıyorsun dedi , kötülüğünü istiyorsun dedi normal bir şekilde.. ben de gayet sakin bir şekilde demek boyle düşünüyorsun, o zaman ben kapatıyorum dedim şakayla karışık, o da tamam kapatalım dedi sonra görüşürüz dedi kapattı. ben de oturduğum yere yığılıp kaldım, geri de dönmedi..sinir oldum şimdi, gelince nasıl davransam ki ona??

üzülerek söyleyeceğim çok hatalı davranmışsınız..:50:
tamam anlıyorum siizn ki kısaknçlık değil merak bir kere...bu benimde yaptığım birşey...
ama bu davranışlarınız eşinizin gözünde merak değil de kıskançlık şeklinde oluşmuş...ama haksız da değil..
bir daha dikkat edin...tutun kendinizi :1:sormayın..ne konuştunuz gibi şeyler...

29 yaşımdayım,elizabeth

Bence eşinizin annesiyle konuşmasını bu kadar irdelemeniz yanlış.
Erkekler yapı itibariyle kadınlardan farklı zaten, her şeyi paylaşamazlar bizim kadar rahatça.
Zaten belli ki kayınvalideniz de sizi kötüleyecek şeyler söylemiyor eşinize, söylese de eşiniz üzerinde etkisi olmuyor bu sözlerin. :34:
Börek istemiş eşiniz sizden, yapın onu.
Akşam da güzel güzel davranın bence hiçbir şey yokmuş gibi ve bu konuyu bu kadar düşünmeyi, araştırmayı bırakın.

maddi, manevi sömürülme sorunu varsa durum yine sorarak çözümlenmez. bilmezden gelmek en doğrusu. annesinden kaynaklı olarak sorun yaşadığınızı düşünseniz bile dile getirmeyin. o söylemedikçe gerek yok. sorunu tartışın, kimin yüzünden olduğunu değil..

canm benm bende senn yasadığın aynı seyleri yasadım ve halen de yasıyorum gece 12 lerde 1 lerde 2 lerde özellikle eşim gece nöbetindeyken uzun konuşmalar ... ilk zamanlar öğlesine arıyordur oğlu nihayetinde konuşuyordur dedim ama öğrendim ki tamamen evliliğim hakkında yön verme cabalarıymış o konuşmalar yani tamamen arkamdan konuşuyor benmle konuştuklarını oğluna anlatıyormuş hep tabiii anladığım an kıyamet koptu boşanma evresine kadar geldi evliliğimiz bi daha yapmam konuşmam dedi kaynanada eşimde suan benm veya evimizle ilgili bişi konuşmuyolar biliyorum çok denedim ikisinide çok sınadım günlük 2 dk danda uzun tutmuyolar konuşmalarını ama ne oldu sonuç boş boğazları çok bilmişliği yüzünden evliliğimiz sarsıldı benm güvenim yıkıldı kendindende nefret ettirdi gelelim sana eğer sizin evliliğiniz hakkında konuşmuyorsa hiç takma ne derse desin bak aynı sehirdeymişsiniz sık gidip gelmiyormuşsunuzda daha ne arıyosun ben aynı sehirde olsam hergün kovsam yine gelir :)

üzülerek söyleyeceğim çok hatalı davranmışsınız..:50:
tamam anlıyorum siizn ki kısaknçlık değil merak bir kere...bu benimde yaptığım birşey...
ama bu davranışlarınız eşinizin gözünde merak değil de kıskançlık şeklinde oluşmuş...ama haksız da değil..
bir daha dikkat edin...tutun kendinizi :1:sormayın..ne konuştunuz gibi şeyler...

işte asıl kelime bu: MERAK :):) tutmaya calışacam kendimi bu sefer ;)

canm benm bende senn yasadığın aynı seyleri yasadım ve halen de yasıyorum gece 12 lerde 1 lerde 2 lerde özellikle eşim gece nöbetindeyken uzun konuşmalar ... ilk zamanlar öğlesine arıyordur oğlu nihayetinde konuşuyordur dedim ama öğrendim ki tamamen evliliğim hakkında yön verme cabalarıymış o konuşmalar yani tamamen arkamdan konuşuyor benmle konuştuklarını oğluna anlatıyormuş hep tabiii anladığım an kıyamet koptu boşanma evresine kadar geldi evliliğimiz bi daha yapmam konuşmam dedi kaynanada eşimde suan benm veya evimizle ilgili bişi konuşmuyolar biliyorum çok denedim ikisinide çok sınadım günlük 2 dk danda uzun tutmuyolar konuşmalarını ama ne oldu sonuç boş boğazları çok bilmişliği yüzünden evliliğimiz sarsıldı benm güvenim yıkıldı kendindende nefret ettirdi gelelim sana eğer sizin evliliğiniz hakkında konuşmuyorsa hiç takma ne derse desin bak aynı sehirdeymişsiniz sık gidip gelmiyormuşsunuzda daha ne arıyosun ben aynı sehirde olsam hergün kovsam yine gelir :)

yazdıklarına cok üzüldüm gerçekten...peki nasıl a nladın senden konuştuklarını cnm? neyse ki düzelmiş olduğuna sevindim..

sencede eşiin haklı değilmi canım
sen apacık kıskanıyorsun yada rahatsız oluyorsun..
ne varki konusmalarında
ne kaynanalar var oğlunu fitneleyip karısının üstüne saran..

Eşinizin aslında size kasten yaptığı bişey yok.Arada dengeyide kuruyormuş.Demek ki konuşmanın detaylarını söylemek istemiyor.Gayet doğal tabi.Aslında keşke hep öyle olunsa.İki aile birbirini pek bilmese daha iyi.EE haklı olarak siz de merak ediyorsunuz ama boşverin.Eğer sizin hakkınızda konuşmuyorlarsa sorun değil.Sizde ailenizle konuşunca söylemeyin.Ama bence tavır yaparsanız kıskandığınız kabul etmiş olursunuz oılayı büyüterek.Hiç umursamadan devam edin.Konu açılırsa bir şekilde amann saçmalama farkındaysan konuyu büyütmedim bile dersiniz...

Geçenlerde ev alma konusu açmıştınız forumda, eşiniz alacağınız evi kendi ailesiyle ilişkilendiriyordu sürekli, bu durumda gizli hesaplar yapıyor olabilirler diye düşünmeniz doğaldır. Tavrınızı çok silik buldum açıkçası, annemi kıskanıyorsun diyen adamın teli kapatmasından sonra yığılıp kalmanız filan... Kendinize edersiniz, neden üste çıkamıyorsunuz???

yazılarınız için çok tşk ediyorum kızlar...içim o kadar rahatladı ki....insan, burda kendini dinleyen birileriyle paylaştığı zaman cok rahatlıyor gerçekten.. tavsiyelerinize şiddetle uyacağım, uyamadığımı hissettiğim zamanlarda da bu mesajları tekrar tekrar okuyacağım.. :) biz bayanlar niye boyleyiz??? :D

yazdıklarına cok üzüldüm gerçekten...peki nasıl a nladın senden konuştuklarını cnm? neyse ki düzelmiş olduğuna sevindim..

o zamanlar daha yeni evliyim 8 aylıkta hamileyim memlekete gittik ilkbaşlarda giydiklerime karışmaya basladı sonra başka seye sonra başka sinirlenmeye başladm hal ve hareketlerine sonra bi yem attım oltaya oda tuttu dediğim kelimede sen oğluna ara sıra akıl ver senn sözünü dinler dedim oda başladı verdiği akılları saymaya cıldırdım belli etmedim ama bakalım dedim daha ne incileri var bu kaynananın sonra su günde sizde söle olmuş bugün böyle olmuş başladı bizim evde olanları anlatmaya bu seferde baktım ki bilmediği yok tuvalete gitsem onu haber veriyoms benim kocişşş evime gidene kadar sesimi çıkartmadım hep sustum eve bi gittimişte o zaman kızılca kıyamet koptu ... iyide oldu şimdi hiç bişikarışamıyor evimede gelse odo senede 1 anca misafir gibi oturuyor ohhh canıma deysin hakettiğide buymuş zaten :)

Geçenlerde ev alma konusu açmıştınız forumda, eşiniz alacağınız evi kendi ailesiyle ilişkilendiriyordu sürekli, bu durumda gizli hesaplar yapıyor olabilirler diye düşünmeniz doğaldır. Tavrınızı çok silik buldum açıkçası, annemi kıskanıyorsun diyen adamın teli kapatmasından sonra yığılıp kalmanız filan... Kendinize edersiniz, neden üste çıkamıyorsunuz???

evet cnm, ev konusu hallettik, onu atlattık Allahtan, ama haklısın o yaşanılan şeylerin de devamı olarak sürek kuşku yaşadım haliyle..yaptığımız tel. görüşmesi normal bir konuşma halindeyken bu şekilde sonuçlanması benni cok şaşırtmıştı. geri arayıp bu konuyu acmak istemedim o an , cünkü söylediklerinden duyduğum rahatsızlığı yansıtmak adına kapatmak istediğimi söyleyince , o da onaylamasının ardından tekrar aramak istemedim ki cnm..

o zamanlar daha yeni evliyim 8 aylıkta hamileyim memlekete gittik ilkbaşlarda giydiklerime karışmaya basladı sonra başka seye sonra başka sinirlenmeye başladm hal ve hareketlerine sonra bi yem attım oltaya oda tuttu dediğim kelimede sen oğluna ara sıra akıl ver senn sözünü dinler dedim oda başladı verdiği akılları saymaya cıldırdım belli etmedim ama bakalım dedim daha ne incileri var bu kaynananın sonra su günde sizde söle olmuş bugün böyle olmuş başladı bizim evde olanları anlatmaya bu seferde baktım ki bilmediği yok tuvalete gitsem onu haber veriyoms benim kocişşş evime gidene kadar sesimi çıkartmadım hep sustum eve bi gittimişte o zaman kızılca kıyamet koptu ... iyide oldu şimdi hiç bişikarışamıyor evimede gelse odo senede 1 anca misafir gibi oturuyor ohhh canıma deysin hakettiğide buymuş zaten :)

süpersin canım ya...

Back
X