• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemi kıskanıyor muyum??

esiniz annesiyle olan arasindaki konusmayi size tasimamasi yapmasi gerekn birsey zaten..eger aralarindaki konusmalari size soylemiyorsa bilin ki sizin de aranizda olanlari soylemiyordur.esinize neden bu guvensizlik?
ha eger her annesiyle konustugunda size agresif davraniyorsa,aramalarinda kiskirtici birseyler varsa tabi ki de suphelenebilirsiniz.
bende annemle baska bir odada 1-1.5 saat konustugumu bilirim.esim bunu problem haline getirseydi.ben cok rahatsiz olurdum.cunku o benim annem.

haklısın sweetseptember, en yakın dertleştiği insan eşim. bu da bana dert oluyo iste.. gerçi benim yanımda yaptığı konuşmalar genelde günlük şeyler..ama ne yediniz , içtiniz, nereye gittiniz diye hesap sorma falan yoktur Allahtan.. ben yokken yaptığı görüşmelerde belki ne yediğmizi, nereye gittiğimiz falan soruyor olabilir, hakkında yanlış düşünmeyeyim diye ben yokken soruyordur belki, bilemem. ama günde 3 kere aramalar falan olmuyo, telefonuna bakıyorum, ordan görüyorum.gelince yine bakarım, bugun görüşmüşler mi ;)

Açıkçası anne oğulda olsa ne gerek var hergün günde iki üç defa tlfda konuşmalarına yada hergün konuşmalarına banada batardı. Ben bile annemle uzakta olmama rağmen ve tlflarımız bedava olmasına rağmen hafta bir kere konuşurum eşimde allahtan o kadar düşkün değil ailesine... Yani benimde sizinki gibi olsa bir düşünürdüm yani niye gizli gizli konuşuyorlar diye...

Annesiyle konuşmasına ve bu konuşmayla ilgili detay vermemesine neden bu kadar
taktınız anlamadım.Adam sık gelip gitmiyormuş da sadece telefonda konuşuyor,el değil ki
annesi yaa:68:

Açıkçası anne oğulda olsa ne gerek var hergün günde iki üç defa tlfda konuşmalarına yada hergün konuşmalarına banada batardı. Ben bile annemle uzakta olmama rağmen ve tlflarımız bedava olmasına rağmen hafta bir kere konuşurum eşimde allahtan o kadar düşkün değil ailesine... Yani benimde sizinki gibi olsa bir düşünürdüm yani niye gizli gizli konuşuyorlar diye...

insan da ondan düşünüyor zaten ;) cünkü ben de o kadar sık konuşmuyorum...

bu duygunuzun altında başka sebepler olup olmadığını iyice düşünün bence.

bir insanın annesiyle konuşması (eğer fitne fücur sonucu doğurmuyorsa) rahatsız etmemeli diye düşünüyorum.

ben de annemle her gün konuşurum.ailem 10 dakikalık mesafede olduğu halde. çünkü merak ederim iyiler mi diye. eşim bundan rahatsız olsa çok bozulurdum.

Ben de mi bir tuhaflık var acaba,herkes ne gerek o kadar uzun gizli gizli konuşma
filan demiş.Yahu adamın annesi,kumanız değil.Siz yokken o vardı.Hayır her konuşmasında
dolduruyor sizin aranızı bozuyor desem öyle bir durum da yok sanırım.

insan da ondan düşünüyor zaten ;) cünkü ben de o kadar sık konuşmuyorum...

canm bak sen daha sık konuşmaya başla bak eşine nasıl batacak ..bende fazla konuşmuyordum dedim benmkilerin neyi eksik sölemesi ayıp günde iki kerem ararım artık alıştımda arıom ama bu tlf olayı alışkanlık yapıo insanda hehe çok komik hala çok aramamdan şikayetçi :1:

Ben de mi bir tuhaflık var acaba,herkes ne gerek o kadar uzun gizli gizli konuşma
filan demiş.Yahu adamın annesi,kumanız değil.Siz yokken o vardı.Hayır her konuşmasında
dolduruyor sizin aranızı bozuyor desem öyle bir durum da yok sanırım.

yok oyle bir doldurma falan hissetmedim, ya da oyle bir şey olsa bile eşim hiç bunu bana hissettirmedi, tavırlarında bana yonelik bir değişiklik görmedim cnm.

bence abartıyorsun canım,
eşlerimiz bizim herşeyimiz ama herşeylerini bizim istediğimiz gibi yapmalarını talep etmek hakkımız değil
sana bir zararı dokunmuyor anlaşılan
onlar anne oğul tabi ki konuşacaklar
belki kadın yalnız sıkılıyor, insanlar yaşlandıkça alınganlaşıyor yalnızlaşıyor ve evlatlarına bağlanıyorlar şuan anlamıyorsun ama ben annemde çok fazla görüyorum bunu.
yarım saatlik yoldan yemek yapıp getiriyor bazen anne yapma diyorum olsun bana iş çıkıyor iyi oluyor canım sıkılmıyor kendimi yararlı hissediyorum diyor. yoksa evde ölümü bekliyormuşum gibi hissediyorum diyor. mesela bunları bilemezsin ama tahmin etmelisin. senin de bir annen var çünkü, ayrıca belki sen de annesin ya da anne adayısın.
ama eşinde bir suç varsa yalan söylemesi. hiç gerek yok. hanginiz başlattı bunu bilmiyorum o yalan söylediği için sen uyuzlanmaya başlayıp kıskanmaya başlamış olabilirsin(evet kıskanıyorsun bu arada bence) ya da senin bu halini fark edip eşin yalan söylemeye başlamış olabilir ama bu bir kısır döngü, hesap sormak yerine sen kıskanmayı bırak, eşinle konuştuğu zaman sen de kapatmadan iste halini hatrını sor, eşine sor nasılmış annen iyi miymiş vs diye. bu ksırı döngüyü kır, görüceksin hem artık sinir olmıcaksın konuşmalarına hem de eşin rahatlayıp senden bişey gizlemeyecektir. bakış açını değiştirmelisin ama. sevgiler.

merhabalar, eşim aramızda gecen birtakım konuşmalardan dolayı kayınvalidemi kıskandığımı savunuyor..kayınvalidem eşime çok düşkündür, kendi eşiyle problemleri olduğu için oğluna daha cok yakınlaşmış..en ufak bir sıkıntısında oğlunu arar, genelde bunu bana hiç hissettirmemeye calışıyor, hemen hemen her gün telefonda görüşüyorlar, çok sık gidip gelmelerimiz yok Allahtan, aynı şehirde olmamıza rağmen... eşim bu konuda dengeli olmaya calışıyor, farkındayım. ama nedense annesiyle telefon görüşmeleri hakkında bana detaylı acıklama yapmak istemiyor, bazen de hic söylemediği de oluyor , ben eşimin telefonundan anlıyorum, o gün görüştüklerini ya da mesajlaştıklarını...eşim benim bunları farkettiğimin farkında değil tabi...bazen eşimi aradığımda telefonu meşgul oluyor, hissediyorum ki annesiyle görüşüyor..annesini caldırıyorum,onun da teli mesgul olunca hemen anlıyorum tabi..sonra eşim beni aradığında şakayla karışık kiminle görüşüyordun diyorum, bazen işyerinden arkadaştı bazen de annemdi diyor..ama yalan söylediğinde bozuluyorum tabi ama ona yansıtmamaya çalışsam da bunu yapamıyorum.benim derdim bana açık olup görüştüm demesi ama bu konuda konuştuğumuz zaman da o benim onun annesini kıskandığım için böyle yaptığımı söylüyor. bugün kendisinden istediğim bir şey için unutkanlık yaptı, kendim hallettim işimi gerçi ama öğlen arayıp söylediğim şeyi unuttuğunu hatırladığını, ne yaptığımı sordu; ben kendim hallettim dedim . tutamadaım içimde birileri bir şey istediğinde hiç unutmadan yapıyorsun ama dedim...kime yapıyorum diye sordu şakayla karışık , ben bilmem artık dedim gülerek ..o da biliyorum annemi diyorsun değil mi dedi , ben de ne alakası var canım falan desem de cünkü sen annemi kıskanıyorsun dedi , kötülüğünü istiyorsun dedi normal bir şekilde.. ben de gayet sakin bir şekilde demek boyle düşünüyorsun, o zaman ben kapatıyorum dedim şakayla karışık, o da tamam kapatalım dedi sonra görüşürüz dedi kapattı. ben de oturduğum yere yığılıp kaldım, geri de dönmedi..sinir oldum şimdi, gelince nasıl davransam ki ona??

bu laflar sanki kaynananızın gibi geldi bana:44:

Son düzenleme:
Neden annesiyle yaptığı konuşmaları sana rapor etsin ki?

Sen yapıyor musun bunu? Annenle her görüşmenden haberdar oluyor mu kocan ; ve konuşmanın içeriğinden.

Ben de sinir oluyorum koskocaman adamın hergün hergün aranmasına. Ne bu ya? Oğlunu gece kestik mi diye mi arıyor nedir yani? Bi anası, bi danası, bi babası, bi amcası. Hergün hergün telefon görüşmesi. Ben de evimin içine müdahale, evimin içinde ne olup bittiğinin ses tonundan da olsa anlaşılma çabası olarak görüyorum. Yoksa niye hergün hergün, bi mesele olmadığı halde "sesinizi duyalım dedik" diye arar ki insanlar? Kıskançlıksa kıskançlık valla. Ben de sinir oluyorum. Sanki üniversitede bu kadar arıyorlardı. Evlendi diye mi yoksa şu lanet olasıca bedava kontör kampanyaları mı nedir bilmem, sürekli üzerimizde beyefendinin anasının gözleri:57:

beterin beteri de var arkadaşlar, kayınvalidem eşimi arar çaldırıp kapatır, eşim arasın diye. onların parası hep kıymetlidir, bizse çift maaşlı enayileriz zaten. sürekli sürekli çaldırır. o açmazsa beni ben açmazsam ailemi arar. nerde bunlar, napıyolar diye sorar...ailem de onlar yeni evli biz rahatsız etmiyoruz bilmiyoruz der. ama tabi anlayana...bu kıskanmak değildir bence, zamanlı zamansız rahatsız edilmek istenmemektir.

olayın başına dönmek lazım bence..
yani ilk zamanlarda da ana-oğul böyle gizli saklı ve uzun uzun görüşürler miydi yoksa sonra mı senin yanında konuşmamaya başladı eşin?
demek istediğim başta da böyleyse sen kıskandığın için değili bu hal ve hareketler, ama daha sonra senden gizli konuşulmaya başlanmışsa belki eşin imalarından rahatsız olmuş ve ondan gizleme gereği hissettmiş olabilir..
ama yine de annesiyle görüştüğünü ille de gizlemeye çalışması ilginç tabi. hatta bunun için yalana bile başvurması insanı daha çok şüphelendiriyo.

siz kayınvalidenizi kıskanıyorsunuz gibi gelmedi bana...eşinizin sizin üzerindeki ilgisinin kayıp gitmesinden korkuyorsunuz sanırım..kayınvalidenizin kendi eşiyle sorunlu oldugunu bu yüzden oğluna yakınlaştıgını söylemişsiniz..kayınpederinizle paylaştıgı birşey yoksa yine oğluna yakınlaşıyor olabilir...yalnız hissediyordur belki kendini arada sizde arayıp hatrını sorun..tavrınız eşinizin üzerinde baskı hissettirmiş ki size o cümleyi kurmuş...biraz rahat bırakın ki eşiniz yalana kaçmasın...

fragranceteacher kardeşim seni çok iyi anlıyorum. ortada bir gizlilik kapaklılık olunca acaba arkamdan bir iş mi çeviriyorlar nedir bu benden bu kadar gizlenmesi gereken olay diye tedirgin oluyor...

evet cnm, ev konusu hallettik, onu atlattık Allahtan, ama haklısın o yaşanılan şeylerin de devamı olarak sürek kuşku yaşadım haliyle..yaptığımız tel. görüşmesi normal bir konuşma halindeyken bu şekilde sonuçlanması benni cok şaşırtmıştı. geri arayıp bu konuyu acmak istemedim o an , cünkü söylediklerinden duyduğum rahatsızlığı yansıtmak adına kapatmak istediğimi söyleyince , o da onaylamasının ardından tekrar aramak istemedim ki cnm..

Ay nasıl hallettiniz merak ettim konunuz epey kafamı kurcalamıştı da:)

kiskanmakla ne alakasi var ki...
ben de aksam bir araya gelince esime annemle konustum derim anlatirim...
konustuklari zaman o da konustugunu soyler ve anlatir...
esiniz sacmalamis, niye kiskanacakmissiniz ki...
sakli gizli konusmasi cok anlamsiz ve ilginc...bir insan kiminle konustugunu niye saklar ki karisindan, hele ki bu kisi ailesinden biriyse?
belki de sizin hakkinizda konusuyorlar ve esiniz o yuzden size konustugundan bahsetmiyor... bu da bir ihtimal :97:

Back
X