kayınvalidemi memnun edemiyorum

Merhaba herkese, danışmak istediğim bi konu var, sorun bende mi onlarda mı anlamadım çünkü… Nişanlıyım ben 3 aydır. Kayınvalidemle sürekli görüşüyoruz, irtibat halindeyiz, güzel de gidiyor çok şükür ama gelin görün ki bunlara rağmen hiçbir şekilde yetemiyorum, memnun olmuyorlar. Kayınvalidem Her aradığında davet eder bize gel diye. İki günde bir. Ben de evlenmeden öyle sık gidilmesi taraftarı değilim, ki ailem de karşı bu duruma. Açıklıyorum da bu durumu uygun kelimelerle yine anlayış göstermiyorlar. Evlerine her zaman gitmesem de sürekli arayıp sorarım. Kayınvalidem sorun ediyor bunu işte… Bazen nişanlım arıyor annesi sitem etmiş benim hakkımda, onu hep davet ediyorum gelmiyor. Sormuyor. Aramıyor diye. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Her kandilde, özel günlerde, haftada bir muhakkak ararım ama o hergün arayayım istiyor. Her söylediğinde evine gideyim istiyor. Ben de her söylediğinde siz de gelin diyorum hep ben olmaz inşallah diyor ama yine de benden bekliyor. Bu durumda ne yapabilirim nasıl davranabilirim. Çok stress oluyorum artık. Kafama takıyorum. Ayrıca ortak tanıdıklardan benim hakkımda hoş olmayan birkaç şey söylediğini duydum. Ben kpss çalışıyorum atanmak için o da küçümser tarzda ev kızı çalışmıyor gibi kırıcı şeyler söylemiş. Mesleğe çok önem veren birisi kendisi. Onların söylediklerine ve kayınvalidemin yaptıklarına bakıyorum aşırı ikiyüzlü geliyor. Artık yoruldum ne istiyor benden. Beni kızı gibi görmesi, iyiliğimi istemesi gerekirken neden böyle davranıyor.
Bu daha isin lelesi bunun bi de lolosu var diyo kivanc abimiz. Bu fragman. Ya smdi sinirini cizersin ya da evlenince her aksam onlarda yersin yemegini

Merhaba herkese, danışmak istediğim bi konu var, sorun bende mi onlarda mı anlamadım çünkü… Nişanlıyım ben 3 aydır. Kayınvalidemle sürekli görüşüyoruz, irtibat halindeyiz, güzel de gidiyor çok şükür ama gelin görün ki bunlara rağmen hiçbir şekilde yetemiyorum, memnun olmuyorlar. Kayınvalidem Her aradığında davet eder bize gel diye. İki günde bir. Ben de evlenmeden öyle sık gidilmesi taraftarı değilim, ki ailem de karşı bu duruma. Açıklıyorum da bu durumu uygun kelimelerle yine anlayış göstermiyorlar. Evlerine her zaman gitmesem de sürekli arayıp sorarım. Kayınvalidem sorun ediyor bunu işte… Bazen nişanlım arıyor annesi sitem etmiş benim hakkımda, onu hep davet ediyorum gelmiyor. Sormuyor. Aramıyor diye. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Her kandilde, özel günlerde, haftada bir muhakkak ararım ama o hergün arayayım istiyor. Her söylediğinde evine gideyim istiyor. Ben de her söylediğinde siz de gelin diyorum hep ben olmaz inşallah diyor ama yine de benden bekliyor. Bu durumda ne yapabilirim nasıl davranabilirim. Çok stress oluyorum artık. Kafama takıyorum. Ayrıca ortak tanıdıklardan benim hakkımda hoş olmayan birkaç şey söylediğini duydum. Ben kpss çalışıyorum atanmak için o da küçümser tarzda ev kızı çalışmıyor gibi kırıcı şeyler söylemiş. Mesleğe çok önem veren birisi kendisi. Onların söylediklerine ve kayınvalidemin yaptıklarına bakıyorum aşırı ikiyüzlü geliyor. Artık yoruldum ne istiyor benden. Beni kızı gibi görmesi, iyiliğimi istemesi gerekirken neden böyle davranıyor.
Gerek nisanli gerek evliyken, annem hep "araya mesafe koy, birak soguk nevale bizim gelin, gelmiyor aramiyor, hatir sormuyor buzlar kralicesi" desinler demisti.

Aradaki mesafe, +3000 km, max. 2 yilda en fazla 2- 3 gun goruyorum, ayda 1 kere 2-3 dakikalik konusuyorum. Evet buzlar kralicesiyim, ama arada baska bir sorun yok, olamiyor zira Kontakt yok. Bana "oglum mutlu olsun yeter" demisti, iyi iste oglu mutlu, gerisi teferruat.

Icli disli olma. Oglu mutlu olsun yeter

Kıskançlık gibi bir derdi yok da beni kontrolü altında tutmak istiyor sanırım. Ne isterse onu yapayım istiyor kayınvalidem. Nişanlım annesiyle çoğu şeyini paylaşır. Yakın bir ilişkileri var ama hiçbir zaman annesinin söyledikleri yüzünden kavga etmedi benimle. Annem böyle söyledi bilgin olsun tarzında anlattı hep kayınvalidemin söylediklerini de. Ama maalesef Evine karıştırmayacak bir kişilikte de değil şuanda
O zaman istediği kadar trip yapsın laf soksun umursama ben böyle bir insanım sürekli gidip gelmeyi sevmem de nisanlinada kayinvalidenede baştan sınırını koymalisin.Evine sakın karıştırma o zaman rahat edersin

Bende sürekli arardım evimde ağırlardim aylarca hasta oldu baktım yine aylarca bir kere bile Allah razı olsun demedi en son eşimle aramızı bozup ayrılma noktasına gelince mesafeyi koydum hiç aramıyorum bayram kandil de dahil şimdi benden iyisi yok bir görseniz kızım kızım diye etrafımda dolanıyor demem o ki deveye diken insana ... yaraşır

Duyduklarımı nişanlıma dahi söylemedim üstünü kapadım. Daha şimdiden aramız bozulmasın dedim. Önceden haftada 1 arardım çok söylendiği için 2-3 günde bir aramaya başladım. Bazen art arda ararım değişiyor işte muhabbetimize göre. En son iftara davet etti. Kayınvalidem de biraz hastaydı nişanlım da şehir dışında bu ara. Nişanlım gelince ayarlayalım bi gün hep beraber olalım dedim. Nişanlımı arayıp sen olmadığın için gelmek istemiyor bize diye sitem etmiş bu kez.
Nisanlin ne diyor, önemli olan o

Bu tip insanları ne kadar memnun etmeye çalışırsan o kadar kusur uydurup sorun çıkarıyorlar, en güzeli umursamamak ama bu da herkesin yapabileceği bi sey değil. Gerekeni yaptığını düşünüyorsan için rahat olmalı, sürekli stres ve panik halinde olmamalısın, önemsendikce havalara giriyolar çünkü. "Benim elimden gelen bu, fazlasini beklersen sen uzulursun, cunku umursamam" enerjisini vermek lazim. Seni rahatsiz ederse kaybedecegini bilmeli.
Bugune kadar haddini aşan kimi memnun etmeye çalıştıysam daha fazla tepeme çıktı, kime bu enerjiyi verdiysem sesi kesildi yerini bildi.
Şiddetle tavsiyedir.

Kendi hayatınızda çok mu boş vaktiniz var? Nasıl bu kadar kaynananızla çok görüşüyorsunuz? Allah aşkına araya mesafe koy. Sınırını çiz. Bu ne cıvık cıvık bir iletişimdir.

Seni gibi kızı görmesini de bekleme. Öz kızı değilsin, gelinisin sadece. Birbirinize sevginiz olmasına gerek yok, saygı duyun yeterli.

Ayrica, kayınvalideyi memnun etme gibi bi görevin yok, bunu bi sil aklindan. Saygi çerçevesinde, gerekenler gerektiğinde yapiliyosa, memnun olup olmamak kendi tercihi, kendi bilir. Boyle tipler sirtina binecek birini buldu mu, aboo, ego tatmini için costukca cosarlar.
Lütfen ustundeki sucluluk ve memnun etmeye çalışma duygularini sil at, sende bi sorun yok.

Bende sürekli arardım evimde ağırlardim aylarca hasta oldu baktım yine aylarca bir kere bile Allah razı olsun demedi en son eşimle aramızı bozup ayrılma noktasına gelince mesafeyi koydum hiç aramıyorum bayram kandil de dahil şimdi benden iyisi yok bir görseniz kızım kızım diye etrafımda dolanıyor demem o ki deveye diken insana ... yaraşır
Anneannemi iki gune bir arardim, her aramamda trip, "aramiyosun, gelmiyosun" vs, ki benden cok giden torunu da yoktu. Baktim, surekli bi stres, panik halindeyim, yaşlıdır uzulmesin diye diye her an kaygi icindeyim, memnuniyet de yok, sonunda tak etti tabii, canim istediginde aklima geldiğinde "gerektiği şekilde" ariyorum, gidip geliyorum. Benden iyisi yok, haftada bir de arasam "sen beni hep ariyosun, Allah razi olsun" diyor. Anneannem ve ona benzer insanlar böyle gerçekten, paspas ol yaranamazsin, mesafe koy, senden iyisi olmaz.

Doğru mu anladım? Kayınvalideniz dedikodunuzu yapıyor ve siz bunu nişanlınızdan saklıyor musunuz? Bence hata ediyorsunuz. Annesine engel olsun bi zahmet. Bu büyük bir problem. Sizin dedikodunuzu yapan birini de memnun etmek zorunda hiç değilsiniz. O istiyor diye daha sık aramanız da yanlış. Haftada bir bana da göre çok sık ama sizin için normalse en azından haftada bir aramakta kalın.

Nişanlınız dengeyi kurabilecek biri değil. Öyle olsaydı annesi idare edilebilirdi bir ihtimal ama şu durumda zor.
Laf taşımaması, annesine cevabını verip konuyu kapatması gerekiyordu.

Siz de kadın şikayet ettikçe arama sıklığını arttırarak hata yapıyorsunuz. Ben olsam ilk şikayetten sonra tamamen keserdim aramayı. Siz böyle yaptıkça sizi daha fazla yönetmeye çalışacak.

Ahahah benimki de böyle pek görüsmüyoruz mesafeliyiz ona ragmen arada esime der leylos aramiyor sormuyor diye 2 bucuk senedir aramiz bozuk hala daha aramıyor diyor derse desin bence sen de kayinvalideni memnun etmeye calısma

Eşiniz sizin babanızı ya da annenizi aynı sıklıkta arıyor mu ya da anneniz babanız nişanlınıza bizi aramıyorsun,bize gelmiyorsun diye sitem ediyorlar mı?7 yıllık evliyim,kayınvalidem çok iyi biridir,severim.Buna rağmen en başından özel günler ve hastalık dışında hiç aramadım.Kayınvalidenizi seversiniz,içinizden gelir her gün arar konuşursınız ama bu iş zorunluluk olunca saçma oluyor.Türkiye’de gelinlere yüklenen böyle saçma bir görev var

En baştan azalt aramayı gitmemeye devam et en iyisi bu olur fazla samimiyet hayır getirmez her şeye karışmayı her lafı etmeyi hak görür kendine

Kvniz meslege degil paraya önem veriyordur bence.
Simdiden kendinizi oyuncak yapmissiniz kadina. 🤷 Sirf evlenebilmek için şu stressin altina girmeye değer mi yani. Karsinizdaki adam da sizi cok sevse sıkıştirmaz zaten.

Başlıga cevabım kimseyi memnun etmek zorunda degilsin seven seni oldugun gibi sever sen şimdiden bunlara böyle olursan önünü alamazsın ayrıca seni çok sıkıntılı bir evlilik bekliyor gibi yerinde olsam tekrar düşünürüm çünkü kv problem eş adayın da problemli belli yani

Back
X