kayınvalidemi memnun edemiyorum

Hayır aynı memleketteyiz. Küçük bi şehir. Kayınvalidem de mesela kocasının ailesiyle pek görüşmez. Bi sorun yoktur aralarında ama çok mesafelidir. Kendi böyle ama benden de üst düzey bir yakınlık bekliyor
Kayınvalidenize taviz vermeyin, sık sık gitmek aramak istemediğiniz halde sırf kayınvalide istiyor diye yapmayın.
Taviz tavizi doğurur unutmayın, bugün 2 günde bir gelmenizi isteyen kayınvalide evlendiğinizde her gün ona gitmenizi isteyecek, sabah kahvaltısı diye bir gideceksiniz oğlum da buraya gelsin akşam yemeğini beraber yeriz deyip sizi tüm gün dizinin dibinde tutacak.

Sizi yine arar gelmiyorsun vb serzenişlerde bulunursa Anneciğim X babamın ailesiyle olan ilişkinizi örnek alıyorum, eş ailesiyle ilişkilerde ben de sizin yolunuzdan gideceğim idolümsünüz. deyin.

Klasik bir kayınvalide türü. Öncelikle memnun etmeye çalışmayım edemezsiniz. Psikolojik baskı yaparak sizi yıldırmaya çalışabilir yılmayın. O çağırdıkça sizde gidemeyeceğinizi tatlı bir üslüpla dile getirin. Nişanlınızla açık konuşun ailem hoşlanmıyor ben şimdilik üzerime düşeni yapıyorum diyip konuyu kapatın. Temcit pilavı gibi uzamasın konu.Diğer şeylere çokta takılmayın hepimizin yaşadığı şeyler zamanla alışırsınız laf söz duymaya.

Yaklaşık bir yıldır kayınvalidemle yaşıyorum geçici süreliğine. Daha doğrusu o bizle yaşıyor. Sizin kadar çok görmüyor olabilirim :D
Benim katlanabileceğim tavırlar değil açıkçası. Kendi annemle hergün konuşmazdım çocuğum olmadan önce.
Şimdi de torun görmek için arıyorlar hergün. Onda bile müsait olamadığım açamadığım oluyor.
Bence ne derse desin mesafe koyun tavrınızı bozmayın. Allah aşkına kayınvalide söylendi diye üzülmek ne. Bir de nişanlıyken.
Kötü davranmayın nazik sevecen ama mesafeli.

Ee kızcağız dertlenmiş konusunu anlatmış sevgili Nuranka. Sen gelmiş burda hemen araya kendini sıkıştırıyorsun tecrübeliysen ne yapması gerektiğini söylesene. Birine bir dert anlatırız hemen aaa o da dert mi bak bende de böyle bir dert diyen insanlar gibisiniz yahu.
Aynı sorunlar bende de var.

Yaklaşık bir yıldır kayınvalidemle yaşıyorum geçici süreliğine. Daha doğrusu o bizle yaşıyor. Sizin kadar çok görmüyor olabilirim :KK70:
Benim katlanabileceğim tavırlar değil açıkçası. Kendi annemle hergün konuşmazdım çocuğum olmadan önce.
Şimdi de torun görmek için arıyorlar hergün. Onda bile müsait olamadığım açamadığım oluyor.
Bence ne derse desin mesafe koyun tavrınızı bozmayın. Allah aşkına kayınvalide söylendi diye üzülmek ne. Bir de nişanlıyken.
Kötü davranmayın nazik sevecen ama mesafeli.
Oğullarını bunaltiyorlar bildiğiniz gibi değil.

Oğullarıyla ailesinin çözmesi gereken bir konu. Oğulları sınırı çekecek o zaman. Kimse kimsenin huzurundan sorumlu değil. Herkes yetişkin gibi davranırsa sorunlar aşılır.
Örnek benim eşim diyor artık annemden anlayış beklemeyi bıraktım senden bekliyorum

Öz annem bile niye daha sık aramıyorsun daha çok gelmiyorsun dediğinde ciyaklıyorum. Hele de nişanlı eş annesi hiç samimi olamam. Niye alttan alıyorsunuz ki ben sevmiyorum o kadar görüşme deyip kestirip atın. Nişanlıyken en kalın çizgileri çekin ki evlilikte kafanız rahat olsun. Yoksa nişanlıyken her gün konuşmak isteyen evlendiğinizde her akşam bana gelin der önünü alamazsınız

Merhaba herkese, danışmak istediğim bi konu var, sorun bende mi onlarda mı anlamadım çünkü… Nişanlıyım ben 3 aydır. Kayınvalidemle sürekli görüşüyoruz, irtibat halindeyiz, güzel de gidiyor çok şükür ama gelin görün ki bunlara rağmen hiçbir şekilde yetemiyorum, memnun olmuyorlar. Kayınvalidem Her aradığında davet eder bize gel diye. İki günde bir. Ben de evlenmeden öyle sık gidilmesi taraftarı değilim, ki ailem de karşı bu duruma. Açıklıyorum da bu durumu uygun kelimelerle yine anlayış göstermiyorlar. Evlerine her zaman gitmesem de sürekli arayıp sorarım. Kayınvalidem sorun ediyor bunu işte… Bazen nişanlım arıyor annesi sitem etmiş benim hakkımda, onu hep davet ediyorum gelmiyor. Sormuyor. Aramıyor diye. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Her kandilde, özel günlerde, haftada bir muhakkak ararım ama o hergün arayayım istiyor. Her söylediğinde evine gideyim istiyor. Ben de her söylediğinde siz de gelin diyorum hep ben olmaz inşallah diyor ama yine de benden bekliyor. Bu durumda ne yapabilirim nasıl davranabilirim. Çok stress oluyorum artık. Kafama takıyorum. Ayrıca ortak tanıdıklardan benim hakkımda hoş olmayan birkaç şey söylediğini duydum. Ben kpss çalışıyorum atanmak için o da küçümser tarzda ev kızı çalışmıyor gibi kırıcı şeyler söylemiş. Mesleğe çok önem veren birisi kendisi. Onların söylediklerine ve kayınvalidemin yaptıklarına bakıyorum aşırı ikiyüzlü geliyor. Artık yoruldum ne istiyor benden. Beni kızı gibi görmesi, iyiliğimi istemesi gerekirken neden böyle davranıyor.
Ooo bu benim kv. Memnun edemedim Bi türlü. Arıyordum sık sık. Eşime arayıp hal hatır sorup kapatıyor sadece diyormuş. Ee napim Türkiye gündeminden mi konuşayım ne istiyor dedim. Annem davet etmeni bekliyordur dedi. E çalışan kadınım haftada bir arıyorum zaten oturmaya gelin beklerim diyordum.
İçimden geldiği için değil görev olarak görüp arıyordum ama yok kadını memnun edemiyordum.arayımcada sitemli konuşuyordu iyiki arayabildin gibisinden. Eşime annen benden ne istiyor demiştim. Ayaklarını yıkayıp suyunumu içeyim. Hamileliğimde bir kez arayıp Bi ihtiyacın varmı çorba yapayım mı demedi. Çok riskli idi hamileliğim. Eşim kovid oldu aramadı. Ama hep bekledi. Kendi yattı hastanede ben gittim ilgilendim gel bana bende kal dedim gelmedi. Sonra msj atmış ruh hastası sen beni anne olarak görmedin diye. Fırsat bu fırsat eşime gösterip engelledim. Bir sene dir evime adım atamıyor. Ölse ölüsüne gitmem o derece
Benim.kaynanmda nisanlyken oyleydi bi gun aramasam.hic aramyor derdi, simdi evlendim o artik pek aramaz takma kafana , kaynanalari hic bir kuvvet memnun edemez.

Merhaba herkese, danışmak istediğim bi konu var, sorun bende mi onlarda mı anlamadım çünkü… Nişanlıyım ben 3 aydır. Kayınvalidemle sürekli görüşüyoruz, irtibat halindeyiz, güzel de gidiyor çok şükür ama gelin görün ki bunlara rağmen hiçbir şekilde yetemiyorum, memnun olmuyorlar. Kayınvalidem Her aradığında davet eder bize gel diye. İki günde bir. Ben de evlenmeden öyle sık gidilmesi taraftarı değilim, ki ailem de karşı bu duruma. Açıklıyorum da bu durumu uygun kelimelerle yine anlayış göstermiyorlar. Evlerine her zaman gitmesem de sürekli arayıp sorarım. Kayınvalidem sorun ediyor bunu işte… Bazen nişanlım arıyor annesi sitem etmiş benim hakkımda, onu hep davet ediyorum gelmiyor. Sormuyor. Aramıyor diye. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Her kandilde, özel günlerde, haftada bir muhakkak ararım ama o hergün arayayım istiyor. Her söylediğinde evine gideyim istiyor. Ben de her söylediğinde siz de gelin diyorum hep ben olmaz inşallah diyor ama yine de benden bekliyor. Bu durumda ne yapabilirim nasıl davranabilirim. Çok stress oluyorum artık. Kafama takıyorum. Ayrıca ortak tanıdıklardan benim hakkımda hoş olmayan birkaç şey söylediğini duydum. Ben kpss çalışıyorum atanmak için o da küçümser tarzda ev kızı çalışmıyor gibi kırıcı şeyler söylemiş. Mesleğe çok önem veren birisi kendisi. Onların söylediklerine ve kayınvalidemin yaptıklarına bakıyorum aşırı ikiyüzlü geliyor. Artık yoruldum ne istiyor benden. Beni kızı gibi görmesi, iyiliğimi istemesi gerekirken neden böyle davranıyor.
Onu şimdi böyle alıştırman çok kötü.Su saatten sonra nasıl yaparsın bilmiyorum ama araya mesafeyi koy.Suan sana anlaşılmaz hayal edilmez gelir ama kv yüzünden çok yipranirsin.Kadin oğluna gelin alır gibi seni hayatına arkadaş alıyor haberin yok.Bu arkadaşlık ileride boyut değiştirir her gün ben de ye iç ben geleyim sen gellerle taçlandiginda eşinle sana bir hayat kalmaz.Simdiden saygıyı ön planda tutarak mesafeli ol derim

Kayınvalde kızı gibi görmez önce bunu kabul edin. Sizde onu kendi anneniz olarak göremezsiniz. Bu hayata kimseyi memnun etmek için gelmedik.
Bizimkilerde öyleydi haftada 3-4 isterlerdi. Yavaş yavaş 1 e düşürdüm. Şimdi 2 ayda 1 belki. Çalışıyorum bana ters kalıyolar. Bişey derlerse de zamanım yok benimde evim var diyorum. Torununa baktığı için onu görüyo e oğlunuda görmüş oluyo yeterli bence.

Öncelikle yetmeye çalışmayın kimseyi pohpohlamayın. İşte böyle naza çekiyorlar sonra. Herkes olana razı olsun. Konuşur konuşur susarlar sonrada hep böyleydi zaten diyerek kabul ederler. Etmezlerse de bu sizin için bir işaret demektir.

Nişanlınız size değer veriyorsa öncelikle onu mennun etmeye çalışabilirsiniz. O da kıymet bilen biriyse. Siz onları memnun etmeye çabaladıkça nişanlınızada bir süre sonra sanki siz memnun edemiyormuşsunuz gibi gelecektir.

Dedikoduya gelince kaç yaşında insanlar illaki kulağına gelir diye yüzüne söyleyemediklerini arkandan konuşmak nedir yani. Üstelik konuştuğun oğlunun karısı olacak. Sizin yüzünüze bizzat bir şey söylemedikçe duymamazlıktam gelin. Akışta davranın. Hiçte canınızı sıkmayın.

Ayrıca kayınvalideniz sizi çok sevsede kızı gibi göremeyecektir. Çünkü hiçbir zaman kayınvalide anneniz gibi olamayacaktır🤷🏻‍♀️

valla ne gelinler kayınvalideyi memnun eder, ne kayınvalideler gelini..hoş kimse kimseyi memnun etmek zorunda da değil. bu yüzden fazlaca çaba göstermeyin. ben evli olduğum halde kayınvalidemi sizin kadar aramıyorum, aramızda da sıkıntı yoktur. kimse kendinden taviz vermesin, herkes olduğu gibi davransın ki arkanızdan kötü bile konuşulsa "ben buyum" diyebilin, sonradan da değişti demesinler. nişanlınızın tavırları da evlenince idare edebilecek gibi gelmedi bana, size annesinin şikayet ettiğini söylerken aslında "annem haklı, aramıyorsun gitmiyorsun bak onlar da alınıyor" imajı çiziyor açık açık böyle söylemese bile. ben olsam ortak tanıdıklardan duyduğumu da söylerdim. "ayıp oluyor böyle konuşulması, ailemin de kulağına gidiyor hoş değil" derdim. bakalım nişanlım buna ne tepki verecek. ama yüksek ihtimalle "dememiştir annem, ya da şu yüzden demiştir, kötü niyetten değil vs" gibi bir cevapla karşılaşabilirsin. nişanlılık bir nevi tanışma dönemi, iyi gözlemleyin derim. yoksa evlilik gümbür gümbür gelir. iftara da nişanlınız yokken de gidebilirsiniz bu arada, ben nişanlılıkta aileye gitmemeyi de doğru bulmuyorum, görüşmezseniz hayatınızda olacak kolayca silinmeyecek insanları nasıl tanıyacaksınız.

kardesim kendimi gordum gibi oldum lutfen yazdiklarimi oku 4 senelik evliyim duzgun insanlara deger veren bi aileden geliyorum eczaciyim evlenmeden araba meslek herseyimi yaptim... gel gor ki nisanlilik donemimde cok sorun yasadim niyeyse hep kucumsendim kendi imkanlarimin olmasi cekilemedi... alttan alttan laf soylemeler.. zor bi nisanlilik gecirdim.. ama duzelir mi duzelir mi diye diye evlendim. kv ayni senin gibi hep memnuniyetsiz ne yapsam... bir de esime beni kotuleyince simdi esimle aramda dogru durust bi iliski yok... kendi meslegim var ailem arkamda ama cocugum var... velhasil boyle bi kv senden memnun olmaz buyuk ihtimalle bunu tecrubeyle ogrendigimden beri hic ilgilenmiyorum ben de araya sinir ciz iki gunde bir araman gerekmiyor... ya da mutsuzsan yol yakinken don sen degerlisin unutma... keske ben de nisanlilik donwmlerime donwbilsem...

Haftada bir arayin ne derse desin daha fazla ilgi gostermeyin ara sira gidin cagirdiginda musait olursam gelirim gibi ortada cevaplar verin iatedigi kadar laf etsin boylece nisanlinizin tavrini ve tutumunuda gormus olursunuz halden anlamayan anneci birimi yoksa sen haklisin idare et diyebilecek objektif birimi ona gore devam edersiniz taviz verirseniz daha fazlasini ister sizi kizi gibi gormesini beklemeyin oyle bisey olmayacak zaten fesat biri belli

Back
X