Kayınvalidemin aldığı terlik

Eşimle ortak arkadaşlarımuz aracılığıyla tanıştık. İyikide tanımışım ve evlenmişim. Eşimle hiçbir sıkıntım yok. Ama kvmi hiç sevemiyorum. Nişanlılık döneminde hiç arayıp sormadı hiçbişeyimizle ilgilenmedi. Herşeyimizi eşimle beraber benim aileminde desteğiyle yaptık. Ben düğün istemedim oldumolası düğünleride sevmem. Düğün yerine yakın çevremizden 100 kişiyle güzel nezih bir yerde yemek organize ettik. Çokta güzel oldu. Ama kv bunu sürekli lafsöz etti neymiş kendisi düğün istiyomuşda istediği gibi olmamışda. Bir kuruş yardımı olmadı daha birde karışmaya kalktı. Nişan bohçasında giyilmiş patikleri koyup getirmişti. Bulduğu her fırsatta laf sokmaya çalışıyor uzun uzun yazamıycam ama kadın kendince "kaynanacılık" oynamaya çalışıyo. Şimdi bu kadın geçen gün bana ilk defa hediye almış bir tane terlik. Kendi akrabalarının yanında canım gelinim sana terlik aldım dedi bende herkesin içinde bişey diyemedim teşekkür ettim aldım. Ama daha önce yapmadığı şeyleri şimdide ben istemiyorum. Bir terlik altı üstü ama istemiyorum kesinlikle bu kadının bir çöpünü bile istemiyorum. Bana laf sokmaları tavırları saçmalamaları (uzun uzun yazamadım) aklıma geldikçe sinirleniyorum. Bu terliği geri iade etmek istiyorum. Sizce geri iade etsem fazla kabaca mı davranmış olurum.
BEN SİZİN YERİNİZE OLSAM YA OTURUP KARŞIMA ALIR ADAMAKILLI KONUŞURUM. SEVMEDİĞİM ŞEYLERİ SÖYLERİM. SONUÇTA DÜRÜSTLÜKTEN KMSE ÖLMEMİŞ:)
YA DA İYİ GEÇİNİP ONU UTNDIRIRIM.
ALLAH A ŞÜKÜR KAYINVALİDEMLE ÇOK İYİYİM. KENDİ ANNEMDEN DAHA YAKINIM HATTA. ÖNCEDEN BİRAZ MESAFE VRDI BELKİ AMA BİR ARA HASTALANDI KENDİSİ. O ESNADA PERVANE OLDUM ETRAFINDA. CAN I GÖNÜLDENDİ BU YAPTIĞIM. SANIRIM DAHA SONRA SEVDİ BENİ. KZI OLDUM:). HATTA KOMŞUNUN BİRİNE '' DÜNYAYI GEZSEM ESHES GİBİ BİR GELİN BULAMAZDIM'' DEMİŞ. MUTLU OLDUM TABİ

Konumu anlamak istediğin noktaya çekmişsin anlamamışsın. Konumda belirttiğim gibi uzuuuunn uzuuuunn neler yaşadığımı anlatmıycam. İstediğin gibi düşünebilirsin. Senin zihniyetindeki annelerde bir zahmet oğullarını evlendirmesinler, emek vermişler ya sonuçta

Ben evliyim. Benim de bir kv.dem ve annem var..
Konuya istediği yorum gelmeyince hemen ustunde ki kıyafetleri çıkarıyor bazı üyeler..

Senin kv. Tu kaka. At terlikleri wc. Ye , aferin kı sana. " yorumum oldu mu ?

Konuya istediği yorum gelmeyince hemen ustunde ki kıyafetleri çıkarıyor bazı üyeler..

:9: :9: şuan bazı kaynanalara ne acıdığımı bi bilsen, vallaha içim acıyor...

Terliği alıp salonun baş köşesine koymayacaksın ki,al koy dolaba dursun gelince verirsin ayağına gitsin misafir terliği yap hiç beğenmediysen ver birine yahu.Geri vermek nedir?Hadi o kadın büyük okumamış etmemiş belki cahil belki tam tersi yani sendemi onun gibisin,hiçmi görgü yok..bu kavga cıkarma isteği nedir ya??yazık kocanıza

Ben sizi anlıyorum her türlü eziyeti yapıp sora milletin içinde hediye verip kendini iyi göstermeye çalışıyo sonra bişe olunca filanca hanim geline hediye aldı ama bak gelin ona neler yaptı oluyo hemde en ufak bi aile sorununda

Ama hediyeyi geri vermeniz büyük kabalık olur ona onun dilinden konuşun ben Hüsnü zanda bulunuyorum bu konuda kendimden biliyorum bizimkide sever bu tarz şeyleri kv.nin iyi niyetli olabileceğini ölçüp tartmak size kalmış artk..

Yorumunda terbiyesizce ve anlayışsızca tipik aşırı sahiplenici erkek annesi modunda ifadelere yer veren sensin. O bahsettiğin kıyafet benim bedenime dar gelir ama zannımca sana tam olur

Yorumunda terbiyesizce ve anlayışsızca tipik aşırı sahiplenici erkek annesi modunda ifadelere yer veren sensin. O bahsettiğin kıyafet benim bedenime dar gelir ama zannımca sana tam olur

Maskeniz tam düştü :) şimdi anladım terlikle derdini. Dar olduğu için çıkarılıyor zaten.

Pardon ne maskesinden bahsediyosun ben olanı detaysız anlattım. Kimseye sevimli görünmek gibi bir derdim yok o yüzden maskeyle işim yok. Senin istediğin ezik gelin modelinde değilim diyemi bu öfken.

Boşver bence.. Al kenara koy dursun..

Ama geri iade çok ayıp olur bence.. Bak eşini çok seviyorsun belli ve dünyanın en kötü insanı da olsa biricik eşinin biricik annesi.. Iyi ya da kötü, eğri ya da doğru ama durum bu. Ben olsam eşimin hatırına içime atar susardim.

Boşver bence.. Al kenara koy dursun..

Ama geri iade çok ayıp olur bence.. Bak eşini çok seviyorsun belli ve dünyanın en kötü insanı da olsa biricik eşinin biricik annesi.. Iyi ya da kötü, eğri ya da doğru ama durum bu. Ben olsam eşimin hatırına içime atar susardim.
Haklısınız bende öyle yapmaya karar verdim. Biranlık sinirle iade etmek istedim ama düşününce bunun nekadar yanlış ve ayıp olduğunu anladım. Hem eşim de çok üzülecektir böyle bir durumda.

Eşimle ortak arkadaşlarımuz aracılığıyla tanıştık. İyikide tanımışım ve evlenmişim. Eşimle hiçbir sıkıntım yok. Ama kvmi hiç sevemiyorum. Nişanlılık döneminde hiç arayıp sormadı hiçbişeyimizle ilgilenmedi. Herşeyimizi eşimle beraber benim aileminde desteğiyle yaptık. Ben düğün istemedim oldumolası düğünleride sevmem. Düğün yerine yakın çevremizden 100 kişiyle güzel nezih bir yerde yemek organize ettik. Çokta güzel oldu. Ama kv bunu sürekli lafsöz etti neymiş kendisi düğün istiyomuşda istediği gibi olmamışda. Bir kuruş yardımı olmadı daha birde karışmaya kalktı. Nişan bohçasında giyilmiş patikleri koyup getirmişti. Bulduğu her fırsatta laf sokmaya çalışıyor uzun uzun yazamıycam ama kadın kendince "kaynanacılık" oynamaya çalışıyo. Şimdi bu kadın geçen gün bana ilk defa hediye almış bir tane terlik. Kendi akrabalarının yanında canım gelinim sana terlik aldım dedi bende herkesin içinde bişey diyemedim teşekkür ettim aldım. Ama daha önce yapmadığı şeyleri şimdide ben istemiyorum. Bir terlik altı üstü ama istemiyorum kesinlikle bu kadının bir çöpünü bile istemiyorum. Bana laf sokmaları tavırları saçmalamaları (uzun uzun yazamadım) aklıma geldikçe sinirleniyorum. Bu terliği geri iade etmek istiyorum. Sizce geri iade etsem fazla kabaca mı davranmış olurum.
Canim okurken acaba bunu ben mi yazdim diye düşündüm bir ara inan :)) kv benimkiyle ayni cinsten bunlar boyle anacim ne bir kurus yardımları dokunur nede ceneleri iki dk durur. Bende tükendim artık yediremedigim cooook sey yaşadım daha yepyeni evliyken allah herkese sabir versin. Ne diyim bilemedim terligide verme bir köşeye at gitsin simdi okuyanlar belki kizacak ama yasamayan bilemez seni cooook iyi anlıyorum

Haklısınız bende öyle yapmaya karar verdim. Biranlık sinirle iade etmek istedim ama düşününce bunun nekadar yanlış ve ayıp olduğunu anladım. Hem eşim de çok üzülecektir böyle bir durumda.

Bencede.. Size hak verdiği için bir şey demese bile kiralacak, uzulecektir. En doğrusuna karar vermissiniz.

Esiniz ile mutlulugunuz daim olsun..

Garip değil, elbette destek olunur imkan varsa. Ama destek olunmuyorsa " herşey biz yaptık , söz hakları yok" denmez, denmemeli.

Çok kotulerdir, hayatı zindan etmişlerdir , eyvallah. Ancak bu yukarıdaki nedenlerden dolayı sırt dönülmez.

Dediğim gibi sizin ailenize de öyle davranırsa , eşiniz annenizin aldığı bir hediyeye " evlenince hicbirsey yapmadı , at çöpe bunu da " dese ne düşünürsünüz.

" ama benim ailem bir tane " diyorsanız onun ailesi de ona göre öyle.

Bebek buyutuyorsaniz , ya da düşünüyorsanız , evlat büyütmek çok zor. Zaman , mekan , herşey ona göre ayarlaniyor. Maddi manevi bütün hayat evlatlara adaniyor. Emek..
bencede hoş olmaz,boşver belki bir terlikle telafi edemez ama biyerlerden başlamış hiç önünü alma....alsın alsın koy bir kenara....
bu konuya yorumumdu okumuşsunuzdur....
sizin yazdıklarınıza gelince kkda herşeyi yaptık demelerine bir anlam veremediğinizi söylediniz bende ona istinaden cvp yazdım...Bu beklenti elbette çok görülmemeli evlenen çiftlere,sonra karşımıza geçip de almadığı bardağın bile hesabını soran kv lereydi tepkim.....siz nasıl ve ne şartlarla kv ile geçinirsiniz bilemem ama bu el kızı mantığıyla hareket etmeleri sinir bozuyor.....yaşadınızmı onuda bilmem annemde bana hak geçirdi büyüttü ama o eşine iyi bak başından eksik olmasın inşallah derken kv desi öl geber diyenler de var....bu emeğe değil kişiliğe karşı tepki;sonuçta seni ne biçim yetiştirmişler denmiyor çünkü.....

bence o terlikleri al evine giderken götür giy orda sonrada orda bırak git.unutmuş gibi.dir daha da alma.al falan dersede salağa yattt :) nasıl ama iyi fikir demi.hem senin istediğin olur hem saygısızlık yapmamış olursun..

Politik davranın ve alttan alta işinizi görün derim.
Bakın kv de sizi pek sevmiyor ama canım gelinimmm modunda.Siz de olduğunu anlamadan üste çıkacaktır. Zaten genelde de böyle olur.
Terliği geri verseniz kv eşinize "ahh oğlum ben gelin kızımı çok seviyorum da bana bunu yaptı işte çok üzüldüm ama yeni gelin öğrenecek tabii olsun" der. Bunlar böyle böyle birikir ve siz haksız duruma düşersiniz. Siz de onun taktiğini kullanın. Yani hiçbir şeyi yüzlemeyin politik olup altan alta çalışın.
Siz o terliği aaa teşekkür ederim deyip alın ama hiiiççç kullanmayın. Dolabın bi köşesinde dursun öylece eskisin.
Sonra unutulunca başkasına hediye edersiniz ya da başına bir iş gelir terliğin mesela.:KK66: Siz de çookk üzülürsünüz ama terliği atmak zorunda kalırsınız anlatabildim mi :KK14:

Pardon ne maskesinden bahsediyosun ben olanı detaysız anlattım. Kimseye sevimli görünmek gibi bir derdim yok o yüzden maskeyle işim yok. Senin istediğin ezik gelin modelinde değilim diyemi bu öfken.

Yorumlarıma bak ve senin yorumuna bak zeynep. Hakaret yok, sertlik yok. Sadece fikrimi belirttim. Hemen saldırıya gecmissin.
Derdin her neyse çaresi bende yok. Terlik dünya meselesi değil.
Kullanmazsin atarsın. Ya da bir hediyeyle karşılığını verirsin. Hepsi bu.

Ama unutma eşine sarıldığında o annenin onu buyuttugunu.. En azından saygıyı hallediyor sevmesende.

Back
X