Kayınvalidemin anlamsız inadıyla ilgili içimi döküyorum

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
selam kızlar,

Ne zaman kayınvalide ve kayınpederle bir yere gidecek olsak, kayınvalidem "otokoltuğu almayın bebeği kucağımızda götürelim" diyor. Onlara gittiğimizde de öyle. Niye getirdiniz bunu, ne gerek var diyor. Yüz kere izah ettik. Geçen hafta köy yolundan geçilen bir yere gidecektik, almayın koltuğu kucağımızda götürürüz diyor, böyle inat görmedim. Onu dinleyen yok tabi de çok sinir bozucu. Sebebi de koltukla bebeğin çok ağır olması ve oğluşunun kaldırırken kolunun ağrıması. Ayrı ayrı taşıyoruz eşim zorlanmasın diye ama takmış kafasına bir kere. Bir şey olmaz siz nasıl büyüdünüz'den başka bir açıklaması yok. Kendi yaptığı her şey doğru sanki. Yarın yine bir yere gideceğiz, eşimin kardeşi de burada olduğu için arabaya sığmayız iki araba gidilecek. Arayıp tek araba gidelim bebeği kucağımızda tutarız diyor hala ya. Onların kullandığı araba da bizim, benzini vs her şeyi biz karşılıyoruz, hani tasarruf yapmak istiyor desem o da değil. Eşim olmaz diye tersliyor, bu sefer kaynımı arattırıp aynı şeyi söylettiriyor. Kucağımızda tutarız dedikleri de ben kucağımda tutucam onca yolu. Çocuk emmek istese kayınpederin, kaynın yanında nasıl emzireceksem aynı arabada. Allah'tan eşim aklı başında biri de ona uymuyor. Ay bi laf anla be öf. Bir şeyi bilmiyosan inat etme. Bütün dünya salak, otokoltuğu şartı getirmişler ama kafaları basmıyor bir tek benim kayınvalide akıllı.

Ay böyle kayınvalidem olsa, ben de senin yerinde olsam düşünemiyorum bile.. Allah bol bol sabırlar versin sana..

Inanın aynı benim kv. Ya iki de bir bununla çok ağır diyip laf sokuşturuyor.sanki kendi taşıyor. Sanane be biz taşıyoruz.

Takılmamaya çalış tatlım he de geç ama yapacağını da yap anlaşılan pek laftan anlamıyorlar

Aaa tüh unuttum otokoltuğunu getirme demiştin unutup gene getirdim alışkanlık işte..de.. :KK70:o sinir olsun..

selam kızlar,

Ne zaman kayınvalide ve kayınpederle bir yere gidecek olsak, kayınvalidem "otokoltuğu almayın bebeği kucağımızda götürelim" diyor. Onlara gittiğimizde de öyle. Niye getirdiniz bunu, ne gerek var diyor. Yüz kere izah ettik. Geçen hafta köy yolundan geçilen bir yere gidecektik, almayın koltuğu kucağımızda götürürüz diyor, böyle inat görmedim. Onu dinleyen yok tabi de çok sinir bozucu. Sebebi de koltukla bebeğin çok ağır olması ve oğluşunun kaldırırken kolunun ağrıması. Ayrı ayrı taşıyoruz eşim zorlanmasın diye ama takmış kafasına bir kere. Bir şey olmaz siz nasıl büyüdünüz'den başka bir açıklaması yok. Kendi yaptığı her şey doğru sanki. Yarın yine bir yere gideceğiz, eşimin kardeşi de burada olduğu için arabaya sığmayız iki araba gidilecek. Arayıp tek araba gidelim bebeği kucağımızda tutarız diyor hala ya. Onların kullandığı araba da bizim, benzini vs her şeyi biz karşılıyoruz, hani tasarruf yapmak istiyor desem o da değil. Eşim olmaz diye tersliyor, bu sefer kaynımı arattırıp aynı şeyi söylettiriyor. Kucağımızda tutarız dedikleri de ben kucağımda tutucam onca yolu. Çocuk emmek istese kayınpederin, kaynın yanında nasıl emzireceksem aynı arabada. Allah'tan eşim aklı başında biri de ona uymuyor. Ay bi laf anla be öf. Bir şeyi bilmiyosan inat etme. Bütün dünya salak, otokoltuğu şartı getirmişler ama kafaları basmıyor bir tek benim kayınvalide akıllı.

Ahh aynı benim kv. Arkadaş herşeyin tam zıttını düşünürler ve hepppp haklılar. Her gördüğümüzde de aynı şeyi söylerler. Kadın bir şeye takmasın yıllarca söylüyor ya yıllarca.

Takmamak elde değil sinir olup oturuyoruz işte

Youtubedan video acin , kucakta oturan bebek araba 40 km hizla bile giderken carpisma aninda camdan kac metre uzaga firliyor canli canli gorsun belki o zaman susar

Ama oto koltugunu tasima kismini anlamadim ben nesi agir ki onun ? Ayrica neden tasiyorsunuz ?

çok iyi anlıyorum,
benim kayınvalidem de öyle, takıntılı,
bişeye takar ve çıldırtana kadar onu tekrarlar, yapmazsın yine söyler, yine yine yine, hiç bıkmaz.
son gidişimizde dondurma almış, ben hazır dondurma yedirmiyorum dedim, yesin yesin canı çeker...
ishal oluyor diyorum, az yesin... boğazı şişiyor diyorum, ılık suyla yesin...
yedirmicem zorla mı, kapat bu konuyu diyorum, alınmış gibi yapıp yine kızım çocuğa dondurma almıştım diyor, artık dondurma kelimesi duymak istemiyorum lütfen bak lütfen dedim, 10 dk sonra yine dolapta dondurma var diyor, kadın 48 saatte en az 240 kez dondurma dedi,
böylelerine net cevap vermek lazım "canım öyle istedi, karışma" "sanane" gibi.
ben yüzgöz olmak istemediğim için bu iş eşime düşer genelde...

Onlar zamanından kucaklarinda taşımışlar hep. Ve bu yeniliği kabul edemiyorlar bence içten içe kıskanıyorlar çünkü :-) Tamam ağır ama bı kolaylığı var demek ki o kadar insan kullanıyor değil mi ? Üstelik yasal zorunluluk. Daha hâlâ mıç mıç mıç miç miç miç.
Eski kafa oldukları için oto koltuğun bebeği koruduğuna da inanmıyorlar. Güvenmiyorlar kendi kucakları daha güvenli çünkü.
Benim kv de ana kucagı için onda rahat edemiyor bebek bükük duruyor demişti.Acaba onu niye öyle tasarladılar , komik ya :KK48:

Youtubedan video acin , kucakta oturan bebek araba 40 km hizla bile giderken carpisma aninda camdan kac metre uzaga firliyor canli canli gorsun belki o zaman susar

Ama oto koltugunu tasima kismini anlamadim ben nesi agir ki onun ? Ayrica neden tasiyorsunuz ?

Oto koltuğu dediğim puset. Küçük bebekler için saplı oluyor ya hani arabaya ters konulandan. Bizimki bebek arabasının üstüne de monte edilebiliyor, ondan taşıyoruz.

pelin- pelin- aynısı işte ya. Sebepsiz, anlamsız, boş bir inat. Bal neden vermicekmişim çocuğa diyor. Eşimle kayınpederim on kez açıklıyorlar hala anlamadım yani bal hasta mı ediyor ben çocuklarıma verdim onlar nasıl büyüdü diyor. Eşim bir daha bal lafı duymak istemiyorum dedi. Bu sefer gitmiş, komşularına sormuş, onların 1 yaşında bebeği var. Evet doğruymuş doktor yeni izin vermiş bal yemesine diyor. Onun dediği olmasın diye böyle şeyler uydurduğumu mu düşnüyor acaba anlamıyorum ki.

size bir cevap daha buldum: (biz sizi kucakta taşırdık lafına istinaden)"eskiden trafik bu kadar yoğun ve tehlikeli değildi"

Back
X