Kayınvalidemin arabada ön koltuğa oturma merakıı

:) aaa siz bilmiyormusunuz ön koltuga oturanlara taç takıyorlarmıs:) tek derdi o olsun arkadasımızın allh başka dert vermesin

Mesajlari okudum, cok guldum.ilginctir ki bu yaslilarda daha cok oluyor on koltuk sevdasi...bizde daha hic boyle bir konu gundeme gelmedi ama tespitler pek yerli yerinde olmus.Kadinlarla birlikde erkeklerde de var bu takinti. Buyuk baba, baba, amca vs. gibi onlarda onde oturmayi isterler.Onemli sahsiyetler onde oturur pirim:))

Son düzenleme:
Bununla ilgili tek bir anım var. Eşimle sevgiliyken, o, annesi ve ben marketten eve döneceğiz. Arabanın anahtarını anneme verdik binsin soğukta beklemesin diye, biz işte bagajı yerleştirdik. Eşim "sen kullan arabayı" dedi. "Peki" dedim, gittim oturdum. Eşim benim kapımı kapattı, sonra dolandı annemin kapısını açtı, "Anne izin verirsen Carmellie'nin yanına ben oturayım" dedi, kadını indirip kendi bindi. Ben şok oldum, çünkü onun önde oturması beni rahatsız etmezdi. Ama eşimin de "biz çiftiz, yan yana otururuz" gibi bir düşüncesi var. Bana anlamsız geliyor, ama demek ki insanın karşısında öne oturmayı onur ve gurur meselesi yapan, kendi çapında ön koltuğa önce oturma yarışı yapan ve başarınca zafer kazandığını zanneden biri olursa rahatsızlık verebiliyormuş. Benden önce fikrini belirten arkadaşların yazdıklarından ben bunu anladım.

Bu dertten muzdarip cok varmis.benim kayinvalidemiin oyle takintisi yok tam tersi o arkada oturacak protokol gibi yani ...oturur arkaya arabayi kullananna ozel sofor muamelesini yapar ha ben olmusum kullanan ha oglu farketmez

bende aynen bunu yapıyorum:1:

Çoğu kaynanada öne oturma merakı oluyor anladığım kadarıyla, peki olayı 2 ters 1 yüz yapalım. Onların ön koltuğa oturmasına sinir olan siz gelinlerde de öne oturma merakı olmamış mı oluyor ? Öne oturma merakınız olmasa bunu dert etmezsiniz. Ay unuttum yaaa , koca yanına oturmak ayrıcalık dimi, trafikte kırmızı ışıkta durmazsınız hatta trafik polisleri eskort yapar, bilmemne hanım eşinin yanında geliyor yer açınnnn.

Hadi ikinci bir örnek, eşiniz sizin annenize gel anne buyur yanıma otur derse ağzınız kulaklarınızda geçer arkaya kurulursunuz. Nasılda iyi bir eş bulmuşum kendime anneme hürmette kusur etmiyor dersiniz. Ama erkek annesini buyur etse ana kuzusu beni anasına ezdiriryor olur. Ama pardon pardon , sizin annelerinizde öne oturma merakı yoktur. Hep bu kaynanalarda vardır değil mi :)

Aman ha oğlan anaları eleştirdiğiniz şeyleri kendi gelinlerinize yapmayın. Baktım, büyüttüm, saçımı süpürge ettim ne var yani ön koltuğa oturmada demeyin :)))))) O kadar emek verdim geline bak bir koltuğu çok görüyor demeyin.

Empati, empati empati.... Bugünün gelinleri, yarının kaynanaları

Son düzenleme:
Çoğu kaynanada öne oturma merakı oluyor anladığım kadarıyla, peki olayı 2 ters 1 yüz yapalım. Onların ön koltuğa oturmasına sinir olan siz gelinlerde de öne oturma merakı olmamış mı oluyor ? Öne oturma merakınız olmasa bunu dert etmezsiniz. Ay unuttum yaaa , koca yanına oturmak ayrıcalık dimi, trafikte kırmızı ışıkta durmazsınız hatta trafik polisleri eskort yapar, bilmemne hanım eşinin yanında geliyor yer açınnnn.

Hadi ikinci bir örnek, eşiniz sizin annenize gel anne buyur yanıma otur derse ağzınız kulaklarınızda geçer arkaya kurulursunuz. Nasılda iyi bir eş bulmuşum kendime anneme hürmette kusur etmiyor dersiniz. Ama erkek annesini buyur etse ana kuzusu beni anasına ezdiriryor olur. Ama pardon pardon , sizin annelerinizde öne oturma merakı yoktur. Hep bu kaynanalarda vardır değil mi :)

Aman ha oğlan anaları eleştirdiğiniz şeyleri kendi gelinlerinize yapmayın. Baktım, büyüttüm, saçımı süpürge ettim ne var yani ön koltuğa oturmada demeyin :)))))) O kadar emek verdim geline bak bir koltuğu çok görüyor demeyin.

:16::46::46::46:ama onlar çok iyi kaynana olacak hiç evlatlarına gelinlerine karışmayacak.üstelik onların anneleride çok iyidir(gerçi gelinlerine sormak lazım).sadece kaynanaları kötüdür.:34:

bende katılmıyorum kaynananın öne oturmasına. araba bizim sonuçta ona düşmez. hasta masta olur orası başka. ne ben müsade ederim ne eşim. kendide hiç istemedi zaten :52:

kızlar sorun kaynanamın ön koltuğa oturması değil. Yani sadece o değil. Hastalık doğum dinlememesi. Oraya oturunca bana bakışları.böyle oluncada rekabet oluyo tabi. Benim yazdıklarımı tam okumamışsınız sanırım.

kızlar sorun kaynanamın ön koltuğa oturması değil. Yani sadece o değil. Hastalık doğum dinlememesi. Oraya oturunca bana bakışları.böyle oluncada rekabet oluyo tabi. Benim yazdıklarımı tam okumamışsınız sanırım.

E madem öne oturunca garip garip davranıyor ve siz de bunu biliyorsunuz neden ciddiye alıyorsunuz?

Ben anlayamıyorum noluyor sanki ön koltuğa oturunca. Bir büyük olarak büyüklüğünü yapıp zaten kendinin sana buyur kızım öne otur demesi lazım. Sanırım insanlar yaşlandıkça çocuklaşıyorlar. Ama burda eşinin de tavrını belli etmesi gerekir bence.

çoğu kaynanada öne oturma merakı oluyor anladığım kadarıyla, peki olayı 2 ters 1 yüz yapalım. Onların ön koltuğa oturmasına sinir olan siz gelinlerde de öne oturma merakı olmamış mı oluyor ? öne oturma merakınız olmasa bunu dert etmezsiniz. Ay unuttum yaaa , koca yanına oturmak ayrıcalık dimi, trafikte kırmızı ışıkta durmazsınız hatta trafik polisleri eskort yapar, bilmemne hanım eşinin yanında geliyor yer açınnnn.

aman ha oğlan anaları eleştirdiğiniz şeyleri kendi gelinlerinize yapmayın. Baktım, büyüttüm, saçımı süpürge ettim ne var yani ön koltuğa oturmada demeyin :)))))) o kadar emek verdim geline bak bir koltuğu çok görüyor demeyin.

süpersinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:46::46::46:

merak değil yakışanı budur
ben her zaman büyüklerimi ön koltuğa oturturum
hatta kapılarını açar kaparım
hürmette sınır yok..:34:

ben şahsen buna karşı değilim..
benim anemde ananemde babannemde babamda olsa aynısı eşimin ailesi otursun ben öncelik verirdim verdimde veririmde..
ya siz önde oturuyoken size in aşşa dese..?
böyleleri var yani bende vardı..
böyleleride var yani düz mantık düşünmeyin..

Son düzenleme:
aynen katılıyorum :) ne gerek var böyle şeyleri sorun haline getirmeye , ben 1kere oturduysam kayınvalidem 10kere oturdu e ben ne kaybetmiş oldum ki?

tabi ki tüm prestijini kaybetmişsin, hiç öne kv oturur muymuş ne haddine canım aaa:))
ben de onu demiştim zaten sorun haline getirmesek diye ama çoktaaan gelmiş bile:)

Ön koltuğun temsil ettiği şey başka..:34:
Arabayı koca kullanıyorsa,yanına karısı oturur..
Kadın kullanıyorsa da,kocası oturur yanına..
İstisnai durumlar hariç..
Bu,bu!
Bu şekilde olmuyorsa,ben bir hoş olmayan niyet sezerim..
Ego tatmini,üstünlük kanıtlamak istemek gibi vs..
Öyle kayınvalideyi de sevmem :19:

o zaman öne oturunca siz egonuzu tatmin etmiş oluyosunuz bu durumda...
egonuz böyle küçük şeylerle tatmin oluyosa ne mutlu size:)

:46::46::46::46::46: çok doğru:)

bakmayın efendim, o bunu böyle saçma bir üstünlük meselesi haline getirmişse siz de her seferinde öne oturtun hevesini alsın sizin de bunu zerre kadar önemsemediğinizi görsün o zaman.
asıl bence siz önemsiyosunuz ön koltuk meselesini...
yani nereye oturursak oturalım oturduğumuz yer k....mızın üstüymüş arkadaşlar abartmayın yahu:))

benim kaynana ön koltuk sevdalısıydı..(dı diyorum görüşmüyorumm şuan arabamızada beraber binmiyoruz doğal olarak)
memleketlerinden geldik bisim arabamızla oğlunun yanında oturdu 15 saat yol eliyle besledi oğulcuğunu bende arkada izledimm..

__benim annem ananem babannem felan hepp kocanın yanına otur bakim sen diyen insanlardır banada öle derler gelinlerinede

şimdi en şok olduğumu anlatimm..
yeni evliydik 2 haftalık felan zaten 1. hafta balayı..
eltimdeydi kaynanam(hem eltimlerde, hem bizde kalıyodu zaten bizimle yaşıyodu öle bi onlarda bi bizde) 2 haftalık gelinim diyorum özellikle eltimden alıcaz onu bize gelcek bizde kalcak..
biz eşimle alışveriş yaptık arabayı evin önüne çekmiştik annesini aradı in aşşa diye eşim kadın indii vee geldi kapımı açtıı(ben öndeyim) çantam kucağımdaydı kapıya yaslıydı ki galiba kaynanam kapıyı açınca aşşa düştü çantam yola İN AŞŞA dedi..
bi kaldımm bi dumur oldumm bi noluyoo ya der gibi aptallaştım kaldım böle 10 sn..
eşime baktım eşimde tık yok kadın dikilmiş in aşşa diyoo..
burda kocama içimden sövüyorumm ve aşşa indim hanfendi ön koltuğa oturdu eve gidene kadar ağladım çok zoruma gitti..
zaten böyle koptu gitti kaynanamla hiç anlaşamadık bi sürü daha bişilerrr..

bukadarını yaşayan yoktur bizzat yaşadımm böyle bi kadın benim kaynanam..

şoklardayımmmmm.. nasıll kaynanalar var yaa yarabbimm

3. sayfadamı bilmiyorum yazdım başımdan geçenii.. sizde alıntı yapmışsınız zaten..
şu kaynana önde otursa nolcak diyenlere tekrar yazim..
önde otursun diyorum yinee saygım sonsuz.
beraber arabaya binilcekse hep yol veririm..

ama ben arabada otururken (eşim aracı sürüyo) kaynanamı almaya gittik benim kapımı açıp in aşşa dedi bana..
in in inn dedi eli de in yapıyo eliylede gel gel yapar gibi in in in inaşşa dedi..
ve ben 2 haftalık evliydim..
ve mahalle arası yazın insan dolu beni aracın ön koltuğundan indirip arkaya bindirdi..
doğru ama dimi saygı göstermek lazım orası taht, taht herzaman padişahın..
bunu yaşayan okuduğum kadarıyla çok az olduğundan anlayamıyosunuz nasıl bi duygu..

Son düzenleme:

Cidden ne kaynanalar varmış, okudukça kayınvalideme şükrediyorum....
Çok da önemsemem kimin öne oturduğunu, hem kocamın hem de kayınavlidemin gönlü olsun diye her seferinde arabaya bindiğimizde "siz öne geçin anne" diye teklif ederim, ama o "kocanın yanını ben de olsam kimseye verme kızım" diye çıkışır bana...

Ön koltuğun temsil ettiği şey başka..:34:
Arabayı koca kullanıyorsa,yanına karısı oturur..
Kadın kullanıyorsa da,kocası oturur yanına..
İstisnai durumlar hariç..
Bu,bu!
Bu şekilde olmuyorsa,ben bir hoş olmayan niyet sezerim..
Ego tatmini,üstünlük kanıtlamak istemek gibi vs..
Öyle kayınvalideyi de sevmem :19:

süperrrsinn vala sonuna kadar katılıyormmm..

Ön koltuğa kimin oturduğunun önemi yok...
Lâkin kadınlara hep "kadının yanı, kocasının yanıdır" lafı dikte edilmiştir...
O halde ön koltuğa aracı kullanan kişinin eşi oturması gerekir...
Kayınvalide güç savaşına girmemeli... gelin öne kayınvalide bindi diye hırsa kapılmamalı :)))
Bunun saygıyla bir alakası yok, kayınvalide öne oturdu, gelin arkaya oturdu ne oldu? madalyonmu taktılar ????
Görüntü olarak eğreti duruyor bence...
Öne eşinin oturması daha doğru olur...

ben şahsen buna karşı değilim..
benim anemde ananemde babannemde babamda olsa aynısı eşimin ailesi otursun ben öncelik verirdim verdimde veririmde..
ya siz önde oturuyoken size in aşşa dese..?
böyleleri var yani bende vardı..
böyleleride var yani düz mantık düşünmeyin..

düz mantık düşündüğümü nerden biliyorsun
tek bir yorumla bu sonuca vardığına göre
düz mantık çerçevesine sende giriyorsun:34:
elbetteki kayınvalidenin gelinini aşağıya indrmesini hoş karşılamam
ama konu başlığı ve içeriğine göre benim yorumun o olmuştur...

ben kimin kayınvalidesinin gelinini aşağıya indirdiğini bilemem ki:1:

bilsem elbetteki hoş karşılamam:24:

Back
X