Kayınvalidemin arabada ön koltuğa oturma merakıı

Cidden ne kaynanalar varmış, okudukça kayınvalideme şükrediyorum....
Çok da önemsemem kimin öne oturduğunu, hem kocamın hem de kayınavlidemin gönlü olsun diye her seferinde arabaya bindiğimizde "siz öne geçin anne" diye teklif ederim, ama o "kocanın yanını ben de olsam kimseye verme kızım" diye çıkışır bana...

neyseki kayınvaliden senle yarışa girmiyor ayy allahtan arabamız yok, yoksa eminimki kayınvaldiem o ön koltuğun "ö" süne bile oturtmaz beni çok aşırı bi ön koltuk sevdası vardr.

ben şahsen buna karşı değilim..
benim anemde ananemde babannemde babamda olsa aynısı eşimin ailesi otursun ben öncelik verirdim verdimde veririmde..
ya siz önde oturuyoken size in aşşa dese..?
böyleleri var yani bende vardı..
böyleleride var yani düz mantık düşünmeyin..

Arkadaşlar ısrarla bunu görmek istemiyorlar.Maksadımız ego tatmini felan değil.
Ben aşağıdaysam inmeden arabaya binmiyor.
Doğuma gidiyorum, sezaryenliyim, kontrole gidiyorum buyur ön daha rahat otur demiyor.( arkada 3 kişi sıkışıyoruz o halimle)
Yoksa ben de sorun etmiyordum. Ama bu şekilde olunca ipler koptu.

3. sayfadamı bilmiyorum yazdım başımdan geçenii.. sizde alıntı yapmışsınız zaten..
şu kaynana önde otursa nolcak diyenlere tekrar yazim..
önde otursun diyorum yinee saygım sonsuz.
beraber arabaya binilcekse hep yol veririm..

ama ben arabada otururken (eşim aracı sürüyo) kaynanamı almaya gittik benim kapımı açıp in aşşa dedi bana..
in in inn dedi eli de in yapıyo eliylede gel gel yapar gibi in in in inaşşa dedi..
ve ben 2 haftalık evliydim..
ve mahalle arası yazın insan dolu beni aracın ön koltuğundan indirip arkaya bindirdi..
doğru ama dimi saygı göstermek lazım orası taht, taht herzaman padişahın..
bunu yaşayan okuduğum kadarıyla çok az olduğundan anlayamıyosunuz nasıl bi duygu..

ya hakkaten çok yanlışş bi davranış nasıl bir insan ya az çok tahmin edebilyorm insanın gururu incinr ya eşn niye sesini çıkarmamışki ya

Valla kayınvalidesine bağlı. Benim annem her seferinde beni öne oturtmak için çırpınır, ben ona ısrarla yer vermeye çalışırım rahat etsin arka koltuk sallıyor diye. Hiç de rahatsız olmam ama zaten kolay kolay oturmaz. Hatta kayınbabam kullanırken bile "Sen öne geç kızım babana yol tarif edersin." der. Böyle olsun canımı yesin, ne olacak öndeymiş, arkadaymış. Paşa paşa otururm arkaya.
Ama bilsem ki kayınvalidem ön koltuğu bir makam sayıyor, oğlunun yanına ben oturmayayım diye plan yapıyor, benim hiç önem vermediğim bir konuyu devlet protokolü meselesine çeviriyor, vallahi de gıcık olurum billahi de. Ve de onu oraya bindirmemek için elimden geleni de yaparım.
Yani bu işin değerlendirmesi niyetlere ve kişilere göredir. Evet kimseye ön koltuğa oturdun diye madalyon takmıyorlar, ama "Ohhh oturdum oğluşumun yanına, gelin sen arkadan bizi seyret, zaten hasretim kuzuma, aldın elimden." edası ile oturan kaynanaya da madalyon takmıyorlar. Yok mu böyle kaynana? Madalyon hep iki taraflıdır. Tek taraflı bakmayalım. Herkesin kayınvalidesi aynı değil.

Benim kayınvalidem kesinlikle öne oturmaz nişanlıyken ilk zamanlar ben hemen arkaya geçerdim kayınvalidem gelip bana kızardı kalk nişanlının yanına otur diye evlendikten sonrada değişmedi bu ama benimde eşimin abisi ben öndeysem bir yere giderken mutlaka laf çarpardı moralimi bozardı bende arkaya geçerdim ama çok sinirlenirdim hatta ben önde olduğumda arkaya geçirdiği bile çok olmuştur sen geç bakim arkaya diye ama artık bende yüzsüzleştim şimdi çok istisnai durumlar dışında hep eşimin yanında otururum ön koltuk benim :))))):21: :21: :21: :21:

Valla kayınvalidesine bağlı. Benim annem her seferinde beni öne oturtmak için çırpınır, ben ona ısrarla yer vermeye çalışırım rahat etsin arka koltuk sallıyor diye. Hiç de rahatsız olmam ama zaten kolay kolay oturmaz. Hatta kayınbabam kullanırken bile "Sen öne geç kızım babana yol tarif edersin." der. Böyle olsun canımı yesin, ne olacak öndeymiş, arkadaymış. Paşa paşa otururm arkaya.
Ama bilsem ki kayınvalidem ön koltuğu bir makam sayıyor, oğlunun yanına ben oturmayayım diye plan yapıyor, benim hiç önem vermediğim bir konuyu devlet protokolü meselesine çeviriyor, vallahi de gıcık olurum billahi de. Ve de onu oraya bindirmemek için elimden geleni de yaparım.
Yani bu işin değerlendirmesi niyetlere ve kişilere göredir. Evet kimseye ön koltuğa oturdun diye madalyon takmıyorlar, ama "Ohhh oturdum oğluşumun yanına, gelin sen arkadan bizi seyret, zaten hasretim kuzuma, aldın elimden." edası ile oturan kaynanaya da madalyon takmıyorlar. Yok mu böyle kaynana? Madalyon hep iki taraflıdır. Tek taraflı bakmayalım. Herkesin kayınvalidesi aynı değil.

Vaktim kısıtlı.
Anlatamıyorum derdimi,
Teşekkürler tercüman olduğun için.:)))))

Gelinler, kayınvalidelerinin arabasında ön koltuğa oturmak istemiyorlar dikkatinizi çekerim..:34:
Yani kayınpeder şoför koltuğundayken,gelin gidip yan koltuğa kurulmak istemiyor..
Gelin,kendi arabalarındayken,eşinin yanında oturmak istiyor..:34: doğaldır ki..

ya hakkaten çok yanlışş bi davranış nasıl bir insan ya az çok tahmin edebilyorm insanın gururu incinr ya eşn niye sesini çıkarmamışki ya

kaynanam zaten düşüncesiz düşünceli olsa böyle bişe yapmazdı..
eşime evet ayrı şok olmuştum..
gıkı çıkmadı..
annesinin bu huyunu biliyodu bence (bişe dese kavga çıkarır kaynanam öyle biri ona hiç bişe dmeiceksin yanlışını sölemiceksin o hep doğru yapar) ondan ses etmedi sanırım..
daha sonra yaşadıklarımdan bunları anladım..
hanii bu olay benim yaşadıklarımın yanında ufacık kimseye anlatmadım bile..

Gelinler, kayınvalidelerinin arabasında ön koltuğa oturmak istemiyorlar dikkatinizi çekerim..:34:
Yani kayınpeder şoför koltuğundayken,gelin gidip yan koltuğa kurulmak istemiyor..
bakalım kac kişi anlayacak....

hıı bu arada kaynanalr nedne inadına yapıyolar şöyle izah edim..
bana bunu yapan kadın damadının arabasına binse önü kızına veriyo.. yani gelin el kızı hep bu böyle..
yanii saygıdan büyük olduğundan önü tercih etmiyor(benimki böleydi) inattan..
önü seven orda rahat eden insan her arabada bunu yapar şöför mahali fark etmez..

o zaman öne oturunca siz egonuzu tatmin etmiş oluyosunuz bu durumda...
egonuz böyle küçük şeylerle tatmin oluyosa ne mutlu size:)

Bu bana yazılmış :9:

Anlamak istememişsiniz demek ki yazdığımı..:40:
Açıklayayım tekrar,
biz gelinler normal durumdan başka türlü bişey gerçekleştirmeye çalışmıyoruz..
Biz doğal olanı istiyoruz.. kendi arabamızda,kendi eşimizin yanında yer almak gibi..(bu her durumda böyle olmalı zaten)
Alışılmadık olanı oldurtmaya çalışanlar,kayınvalideler oluyorlar..
Bu durumda ego tatmini maksadı güdenler de onlar olmuş oluyor..

Son düzenleme:
Benden buyuklere teklif ederim
benden buyukler bana sormadan öne oturursa hicte bozulmam !
kocamin yapisik ikizi degilim annesiyle yarisacak durumumda yok
kaynana önde oturuyo oglunun yaninda bunda bir anormallikte yok
turk kulturune cokta adapte bir insan degildim ama hep bu sekil olmustur dusuncelerim
kavgasini yada kendimi yiyecek kadar heleki bu konu acacak kadar kompleksli olmak istemezdim

benim tanıdığım kayınpederinin yanına oturur,kayınvalide arkaya oturur:34:

okuduklarımdan anladım kii..
kaynanasının önde oturmasını isteyenler zaten önde oturanlar..
kaynanaları anlayışlı ön koltuğu gelinine veren öncelikli iyi insanlar..
kaynanası anlayışlı olanlara ne mutlu.. şükredin:34:

Benden buyuklere teklif ederim
benden buyukler bana sormadan öne oturursa hicte bozulmam !
kocamin yapisik ikizi degilim annesiyle yarisacak durumumda yok
kaynana önde oturuyo oglunun yaninda bunda bir anormallikte yok
turk kulturune cokta adapte bir insan degildim ama hep bu sekil olmustur dusuncelerim
kavgasini yada kendimi yiyecek kadar heleki bu konu acacak kadar kompleksli olmak istemezdim

Arkadaşım bu konuda kompleksli değilim.
Neredeyse 5 senedir bu böyle.
Kompleksli olsam çok önce açardım.
Ben konuyu açış sebebimi açıkladım.
Kendimi yiyecek kadar dert etmedim merak etme.

benim tanıdığım kayınpederinin yanına oturur,kayınvalide arkaya oturur:34:

Bunu anlamadım Egem'cim?
Senin bir tanıdığın,kayınpederinin arabasında ön koltuğa mı oturuyor?
bu da ilginçmiş bak..

Son düzenleme:
Kompleksli kelimesi hoş olmamış ama arkadaşım :19:

kaynanam zaten düşüncesiz düşünceli olsa böyle bişe yapmazdı..
eşime evet ayrı şok olmuştum..
gıkı çıkmadı..
annesinin bu huyunu biliyodu bence (bişe dese kavga çıkarır kaynanam öyle biri ona hiç bişe dmeiceksin yanlışını sölemiceksin o hep doğru yapar) ondan ses etmedi sanırım..
daha sonra yaşadıklarımdan bunları anladım..
hanii bu olay benim yaşadıklarımın yanında ufacık kimseye anlatmadım bile..

ay canımm ya boşwer takma büyüklük sende kalmış o tavrıya ne kadar küçüldüğünün farkında bile olmamışş boşwersene :) bende oturtmazdm valla hususi durumlar hariç :D

Back
X