Kayınvalidemin arabada ön koltuğa oturma merakıı

benim kaynana ön koltuk sevdalısıydı..(dı diyorum görüşmüyorumm şuan arabamızada beraber binmiyoruz doğal olarak)
memleketlerinden geldik bisim arabamızla oğlunun yanında oturdu 15 saat yol eliyle besledi oğulcuğunu bende arkada izledimm..

__benim annem ananem babannem felan hepp kocanın yanına otur bakim sen diyen insanlardır banada öle derler gelinlerinede

şimdi en şok olduğumu anlatimm..
yeni evliydik 2 haftalık felan zaten 1. hafta balayı..
eltimdeydi kaynanam(hem eltimlerde, hem bizde kalıyodu zaten bizimle yaşıyodu öle bi onlarda bi bizde) 2 haftalık gelinim diyorum özellikle eltimden alıcaz onu bize gelcek bizde kalcak..
biz eşimle alışveriş yaptık arabayı evin önüne çekmiştik annesini aradı in aşşa diye eşim kadın indii vee geldi kapımı açtıı(ben öndeyim) çantam kucağımdaydı kapıya yaslıydı ki galiba kaynanam kapıyı açınca aşşa düştü çantam yola İN AŞŞA dedi..
bi kaldımm bi dumur oldumm bi noluyoo ya der gibi aptallaştım kaldım böle 10 sn..
eşime baktım eşimde tık yok kadın dikilmiş in aşşa diyoo..
burda kocama içimden sövüyorumm ve aşşa indim hanfendi ön koltuğa oturdu eve gidene kadar ağladım çok zoruma gitti..
zaten böyle koptu gitti kaynanamla hiç anlaşamadık bi sürü daha bişilerrr..

bukadarını yaşayan yoktur bizzat yaşadımm böyle bi kadın benim kaynanam..

terbıyesız kadın acınılası bı ınsanmıs

ayyy bana dul kaynana demeyinnnn :52:
Allahım neler çektiğimi çok iyi biliyor...

kızlar aklı olan dul kaynananın oğluyla evlenmesin.
çünkü dul kaynanalar oğlunu kıskanıyolarlar.kocası olsa bi evi hanesi olduğunu kabul edip kocasıyla eviyle ilgileniyor size kafayı takmıyor fakat dul kayınvalıdenın amacı kalmamış oğluna sarıyo yanlız kaldım korkusuyla sırtını çocuklarına dayıyo.

ayy cnm senin çektiklerinide biliyorum..
zor ötesi yaa zor çok zor..

Benim babaannem vardı ön koltuğu kimseye kaptırmazdı

Kıskançlık başka bi şey değil

Bi de iyi ki abim yok annem babaannemden daha kıskanç çünkü. Gelinimiz her gün konu açardı sonra kkya :1:

desene senin babane ruhsarın kaynanası gibiymiş hani dizi vardı ya ön koltuğu paylaşamıyorlardı:9:
ayy yalnız bende çok kıskanıırım oğlum olursa benim gelinimde uyuz kaynanam diye konu açar ilerde buraya:9:

Bu yorumu tekrar tekrar okudum, yanlış mı anladım diye.. Nasıl bir mantıktır bu ? Sizin annenize böyle bakan bir gelininiz olsa nasıl hissederdiniz kendinizi ? Yada eşiniz annesi hakkında böyle düşünüyor olduğunuzu biliyor mu ?

ANNE VE baba her zaman evin bereketidir.Bunu unutmayın.. Yani siz ilerde gelininiz olursa ''paspas dışı mı olacaksınız ? '' Pes doğrusu !

.............

Bizim koltuk iki kişilik :)

Ama tek koltukluk arabaya bindiğimizde, kayınvalidem ya da kayınpederim arabada tek olsa onlara yer veririm-verdim. Bunlar problem değil, hiç değil..

Tek sorun sanırım emrivaki yapılması. Sen arkaya otur denilebilmesi.

Büyüklerin bunları mesele olarak görüp nispete varan şekilde davranması, küçüklerinde bu durumu onur meselesi yapıp çok büyütmesi.

evet tatlım bılıyor. herkesın ewı ayrı . bnm anne babam haddını bılen ınsanlardır. zaten. ayrıca bu yormda ne tuhaflık varkı o benım aılem degılkı

artık benm aılem esım ılerde cocugum olunca oa aılem olcak cocugum ewlennce onun kendı aılesı olacak bu boyledr tatlım. cekırdek aıle kulturu alan bılır sasrcak bısı yokk.

ayrıca saygı konusunda bır cok kısıden saygılıyımdr. ben onede gec derım laf sokunca azımıda acmam. he sewıomuyum hayır. umursuyomuyum hayır. tekrarlıyorm o paspasın dısıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
şaka gibi . sizde aile kavramı saltanat gibi babadan oğula geçiyor heralde.aile yıkılıp yenisi kurulan değil büyüyen birşey bence burda asıl paspas dışı siz oluyorsunuz nitekim el kızı olarak.çok sinir bozucu bir ifade.
yok tatlım degılım esımde bnmle aynı gorste. anne babamada kaynanamada cok fazla samımı olmayız. bız boleyız. herkesın kendı gorgusu. gelenekcı bırı degılız

Konu yorumlarına baktım da bi kısmı "aman ne var bu saygıdır saygısızlık etme ben kayınvalidemi buyur ediyorum, kızım sen otur öne diyor." Ya konuyu okumuyorsunuz ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da ego tatmini yapıyorsunuz. Konu sahibesinin kayınvalidesi aynısını yapsa zaten konu açmazdı. Şaka gibisiniz.

Evet arkadaşım.Maalesef benim kayınvalşdem öyle düşünmüyor.Dedim ya doğum giderken,Hastaneden çıkarken sezaryenli halimle arkaya oturdum.Benden önce kuruldu öne.

Son düzenleme:
Bu yorumu tekrar tekrar okudum, yanlış mı anladım diye.. Nasıl bir mantıktır bu ? Sizin annenize böyle bakan bir gelininiz olsa nasıl hissederdiniz kendinizi ? Yada eşiniz annesi hakkında böyle düşünüyor olduğunuzu biliyor mu ?

ANNE VE baba her zaman evin bereketidir.Bunu unutmayın.. Yani siz ilerde gelininiz olursa ''paspas dışı mı olacaksınız ? '' Pes doğrusu !

.............

Bizim koltuk iki kişilik :)

Ama tek koltukluk arabaya bindiğimizde, kayınvalidem ya da kayınpederim arabada tek olsa onlara yer veririm-verdim. Bunlar problem değil, hiç değil..

Tek sorun sanırım emrivaki yapılması. Sen arkaya otur denilebilmesi.

Büyüklerin bunları mesele olarak görüp nispete varan şekilde davranması, küçüklerinde bu durumu onur meselesi yapıp çok büyütmesi.

İşte sorun tam da bu.Emrivaki.
Yoksa kesinlikle öne oturmasında sorun olmaz.

Evet arkadaşım.Maalesef benim kayınvalşdem öyle düşünmüyor.Dedim ya doğum giderken,Hastaneden çıkarken sezaryenli halimle arkaya oturdum.Benden önce kuruldu öne.

bence haklısın ben olsam bende sinir olurum. hatta eşimle bu koltuk meselesinde tartıştık bir kere( kayınvalide yüzünden değil ama). iki aile bir yere gideceğiz biz onları evlerinden alacağız mesafe 5 dk. yok inan önde oturuyorum geldik kapılarına "sen arkaya geç" dedi. bende "ay şurdan şurası ne olacak yabancı mı sanki çocukla in bin yapamam" dedim. saydı döktü geçtim ama sinirde oldum tabii. yok "onlarda kadın arkada otururmuş" yok "annesi kendisi varken babasının yanına bile oturmazmış" falan filan. neyse dedim sustum. ki bende normalde bi erkek varsa arkaya geçerim sadece çok samimi olduğumuz insanlar mesafede yakın diye önemsemedim. sonra sorun kapak derecesi bi olayla kendi kendine çözüldü ve bu konu bidaha hiç açılmamak üzere kapandı :
kızkardeşinin düğününe gittik. bizim araba arızalandı. onların arabayla bi yere gidilecek. kızkardeşinin nişanlısı sürüyor arabayı. görümcem abisinin suratına bile bakmadan geçti öne kuruldu ben zaten arkaya oturmuştum çoktan. eşimde kedi gibi sıkıştırdı kuyruğunu yanıma geldi. o an hiçbirşey demedim.güldüm sadece sonra birgün yeri gelince gerçekten sizde insanlar çok saygılı dedim oda anladı zaten.

Görümcen çok iyi yapmış.Oturcak tabi nişanlısının yanına.Seninkine de ders olmuş.

Ya şimdi düşünüyorum da çok abartıyorum.Ne olcak sanki diyorum.
Ama arabaya binince de kendimi arkaya atılmış gibi hissediyorum.İçimden konuşmak felan gelmiyor.

annemin yıllardır arada anlattığı en sinir olduğu şeydir.babannemde hep aynısını yaparmış.iiki arabamız yok keza benim kaynanamda aynısını yapardı eminim

asla oturmaz öne. hatta biz eşimle sevgiliyken veya nişanlıykende beni alacaklarsa arabada o anda önde oturan kayınvalidem heöen arkaya geçerdi.
sağolsun hala öyledir. sadece ben kullanıyorsam o da yanıma oturur.:nazar:

kızlar madem kaynanalar önde oturmayı seviyolar bizde eşlerimizin yanında oturmak istiyoruz
o zama tamamen ön tarafı kaynanalara tahsis edelim (şöför koltuğu dahil) bizde eşimizle arka koltuğa kuruluruz :27:
böylece hem onların hem de bizim istediğimiz olur:27:

Son düzenleme:
düşündümde bende aynı şeyi istiyorum galiba o yüzden siz kısmını biz yapıp kendimimde dahil ettim:27:
valla süper olur kaynanama söyleyeyimde ehliyet almak için başvursun o da kurtulsun bende :27:
haklısın valla bizim kaynanada kocam benim yanıma oturunca suratını asar kendi yanındayken keyifine diyecek yok ne tuhaflar yaa hepsi bir değil çok iyileride var tabi :9:

Back
X