Selam hanimlar;
Uzun zamandir kafami bu konu kurcaliyor. Kayinvalidem genc, 50li yaslarda. Hic bir saglik problemi de yok. Allah gecinden versin.. Bunlari belirttikten sonra konuma gecebilirim.
Nisanliyken basladi bu muhabbet. Hangi cocugumun yaninda kalirim, bana kim baksin muhabbeti. Daha evime ilk gelisiydi esime dondu ve kardesin yanima tasinirsin diyor ama ben onla kalmam dedi. Esim de bizimle kalirsin anne demez mi! Bismillah daha evlenmedik!! Esim, annesi saka yapiyor diye gulerek cevap verdi fakat ortada ben saka maka sezmedim cunku konuyu actiktan sonra kv surekli bana bakip yuz ifademi izliyordu.. Bi cevap vermedim..
Yahu elden dusmeden ayaktan dusmeden nedir bu panik!! Kendisinin yalnizlik korkusu var ve bunu guzelce kullaniyor yeri geldiginde. Mesela bi problem oldu, ogluyla konusuyor bu problem hakkinda diyelim; aman oglum tamam, zaten ben yalniz kalicagimi biliyorum, sen de birak git beni, aman siz karinizla iyi olun da napcaniz ananizi gibi bin tane duygu somurusuyle isin icinden siyrilir, ustune oglunun cigerini daglar, bonuslari toplar:)
Asil sinir oldugum konu en son karsilasmamizda bana alttan alttan verdigi mesajlar.. Bak kizim sana bi konu anlatiyimle basladi ve bir cok ornek siraladi..
Neymis bi gelin varmis kayinvalidesiyle ayni eve cikmis, esine surekli anneni gonderelim yalniz yasayalim diyormus; "kocasi da onu bosamis"!!!
Baska bi ornek.. yine bir gelin.. arkadasinin geliniymis guya.. Kayinvalide hastalanmis, gelin de bakmak istememis ve sonuc ayni.. "Kocasi da onu bosamis"!!!
Bunun gibi bicok ornek ve konu acilmadan, laf lafi acmadan.. lapp diye! Ve hepsinin sonucu ayni; kocasi karisini bosamis!!! Yeterki o an mesaj vermek istesin laftan cikip cikmamasi, konunun oraya gelmesi onemli degil..
Eski konularima bi goz atarsaniz bu konuya neden bu kadar sinirlendigimi daha iyi anlayabilirsiniz.
Dilinden dusurmedigi ve senelerdir cocuguna bakicilik ettigi, her firsatta yardima kostugu, maddi destegini esirgemedigi, ove ove bitiremedigi, benim yanimda ona hediyeler baktigi sevgili gelini, mustakbel eltim Ayse dururken; neden bu goreve hic bir sekilde yardimci olmadigi, dugununde veya esya alinirken kendi haline birakilan, her firsatta kendisi tarafindan fircaya maruz kalan, mutevazi davrandigi icin basi surekli ezilen sekerlileblebitozu secildi nedennn!!!
Ve bir cevap da veremiyorum kendisine bu orneklerden sonra, cunku aaaaaaaaa ben sana mi soyluyorum arkadasin gelininden bahsediyorum, konuyu nereye cektin, cok ayip sekerlileblebitozu deme ihtimali yuzde binbesyuz!! Zaten her lafi boyle acik kapilidir ki isin icinden kolayca siyrilsin, sen de yerin dibine girdiginle kal..
Buyukler buyuklugunu yaparsa zaten kucukler kucuklugunu yapacaktir vicdani varsa. Fakat bu konunun kendi vicdanima birakilmadan uyaniklik derecesinde uzerime kakalanmaya calisilmasi beni delirtiyor!!!! Hem de ondan hic bir buyukluk gormemisken!! Ve adalet istiyorum. Evlatlarinin arasinda teraziyi dengelemeyen, diger cocuklarini el ustunde tutarken bize tabiri caizse ne hali varsa gorsun diyen bu kayinvalideye bakma konusunda adalet..
Bir fikre ihtiyacim var hanimlar.. Bir sey soyleyemiyorum sadece dinliyorum onu verecegi karsi ataktan korktugum icin..
Not: Kayinvalidem kendi kayinvalidesine, kendi babasina ve annesine bakmamistir..