• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemin Bakım Teorileri!

Alys Alys tebrik ederim takvimi yeni gördüm halbuki dün de sohbet ettik,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin insan özeniyo valla ama dün kreş konusundan sonra ankarada birkaç kreş baktım 800-1200 arası değişiyor yahu

valla gözün arkada kalacağına ver parayı, emin ol için rahat edecek eğer güzel bir kreşse.
maalesef ucuz kreşe hem de tam gün güvenemeyebilirsin.

bakıcı da belirli yaş üzeri için bence yeterli olmayacaktır.
seninki de 2 yaşını geçmiş olacak.

sekerlileblebitozu sekerlileblebitozu senin kv hiç dini sohbet kanallarını izler mi?
benim kv geçen bir program izlemiş, hangi hoca hatırlamıyorum, orada hoca demiş ki, "gelinler kv lerine bakmak zorunda değillerdir, ama oğullar bakmak zorundadır", bu tarz bir şey. o zamandan beri benim kv "tabi canım, gelinler bakmak zorunda değil" diyor :)
bak sen de böyle bir program izletebilirsin.

bizim karşı komşumuzun eşi öldü oğlu yanına taşındı tabi gelin istemedi boşanma mevzuları falan geçti bizim kv de aynı seninki gibi anlatıyor işte bak çocuğa boşarım seni benim bi tane annem var kadın her zaman bulunur bilmem ne diye..

döndü bana ee benimkide bana düşkün dedi..
bende valla bana da düşkün dedim.
ana gibi yar olmaz ama dedi bende ama anayla aynı yatağada girilmez herkes yerini bilecek dedim.
bana böyle laflarla gelme sen kaybedersin eş ayrı anne ayrı her sorunda yanına taşınma mevzuları açıp durma ben kimsenin misafiriyle uğraşamam he elden ayaktan düşersin bakarım ama böyle oğluşumdan uzak duramama tirplerine girme zaten 7 24 beraberiz birde başıma aynı evi çıkarma dedim.
şok oldu :KK53:

yaniii susma ayşe gibi ol :KK51:
Alkisliyorum seni:)

valla gözün arkada kalacağına ver parayı, emin ol için rahat edecek eğer güzel bir kreşse.

Esasen tuvalet işi hallolana kadar annem bakar diyodum ama çocuk ev istemiyo artık insan istiyo oyun istiyo annemle güne mi gidecek değil mi ama?

Kreşlerde bir hoş yok 2 dil öğretiyoruz yok bale yaptırıyoruz, bunları isteyen de vardır muhakkak ama ne bileyim bence önce sınıf mevcudu ve mutluluk önemli, bi kreş buldum çocukları pazara götürüp turşuluk malzeme seçtiren fermente olayını turşu yaparak anlatan bezelye ayıklatan at bindiren uygun velilerin işyerlerine götürüp meslekleri anlatan çocuklara ekmek yaptıran vs ne bileyim daha doğal geldi bana, bu şekilde anlatınca kulağa nasıl geliyo :) çocuk işçiler gibi değil mi :KK45:

Kayinvalidemi krese alirlar mi ki:KK53:

laf arasında tabikii kime emeğin geçtiyse onun sana bakması lazım de ve konuyu kapat
o oturup düşünsün.

ben mesaj gidecek yerlere böyle söyledim eşiminde direk yüzüne söyledim kimse bana bak diyemez

Kısa ve öz, eskiler der ya elime ne mıçtın da yüzüne ne süreyim,o hesap

sekerlileblebitozu sekerlileblebitozu senin kv hiç dini sohbet kanallarını izler mi?
benim kv geçen bir program izlemiş, hangi hoca hatırlamıyorum, orada hoca demiş ki, "gelinler kv lerine bakmak zorunda değillerdir, ama oğullar bakmak zorundadır", bu tarz bir şey. o zamandan beri benim kv "tabi canım, gelinler bakmak zorunda değil" diyor :)
Izlemez, izlese de isine gelen yeri cimbizla ceker. Bu arada bebegin hayirli olsun:) sag salim kucagina gelsin insallah.

Esasen tuvalet işi hallolana kadar annem bakar diyodum ama çocuk ev istemiyo artık insan istiyo oyun istiyo annemle güne mi gidecek değil mi ama?

Kreşlerde bir hoş yok 2 dil öğretiyoruz yok bale yaptırıyoruz, bunları isteyen de vardır muhakkak ama ne bileyim bence önce sınıf mevcudu ve mutluluk önemli, bi kreş buldum çocukları pazara götürüp turşuluk malzeme seçtiren fermente olayını turşu yaparak anlatan bezelye ayıklatan at bindiren uygun velilerin işyerlerine götürüp meslekleri anlatan çocuklara ekmek yaptıran vs ne bileyim daha doğal geldi bana, bu şekilde anlatınca kulağa nasıl geliyo :) çocuk işçiler gibi değil mi :KK45:

3 yaş altı için kreş erken diyorlar, ama ben öyle düşünmüyorum.
dediğin gibi eskisi gibi değil ki, çocuklar sokakta komşu çocuklarıyla oynamıyorlar artık.
büyüklerle geçiriyorlar tüm günlerini, ne kadar güzel bakılsalarda çocukların o kendi yaşları ile olan iletişim ihtiyacı doyurulamıyor.
hani çok fazla akraba varsa çevrede iş değişir belki, akraba çocukları ile aktiviteler ayarlanır da.
eğer öyle değilse kreşler gayet güzel bir seçenek.

anlattığın aktiviteler çok hoşuma gitti, bizim kreşe de önerebilirim.

bizim kreşin de büyük bir açık bahçesi var, benim en çok hoşuma giden özelliği, gün içerisinde hava güzelse birkaç saat dışarıda oyalanıyorlar.

Kaldır at camdan aşağı kaza oldu de :KK59:
Laf sokup alttan mesaj vermekte benim kv ile eş değerdeymiş:KK62:
Lüzumsuz lüzumsuz şeyler anlatıp laf sokuyor sinirden çıldırdım da he tabi öyle herkes fesatlık peşinde diyorum bende :63: ordan alacağını alıyor oda :KK11:

aynısı benim başımada geldi ama kp söledi bana rahmetli.elin gelinleri cam siliyo elde neler var şans dedi.bende baba ben kendi evimi temizleyemiyorum kadın geliyor ama gel illaki sil dersen silerim gelirim pazartesi işe gidemem sonra siz bana gelirsiniz çocuklara bana bakarsınız dedim.ki belimin sakat olduğunu biliyo.çıt çıkmadı bi daha
Kadin isine karismazlarmi!! Neyse rahmetliymis amca arkasindan konusmiyim;)

İstemem yan cebime koy mesajı vermiş yani..

yok benim kv gelinlerini pek sevmez, gerçekten onlarla yaşamak istemez. oğuluşları ayrı mesele tabi ki, varsa öyle bir dünya kabul eder, sadece oğuluşları ve o :)

Neyseki buda iyiymiş,fırsatı bulsa oğluşlarıyla ayrı bir evrende yaşamak ister berabercene ..
Bu arada sağlıklı doğumların olsun..

Selam hanimlar;
Uzun zamandir kafami bu konu kurcaliyor. Kayinvalidem genc, 50li yaslarda. Hic bir saglik problemi de yok. Allah gecinden versin.. Bunlari belirttikten sonra konuma gecebilirim.

Nisanliyken basladi bu muhabbet. Hangi cocugumun yaninda kalirim, bana kim baksin muhabbeti. Daha evime ilk gelisiydi esime dondu ve kardesin yanima tasinirsin diyor ama ben onla kalmam dedi. Esim de bizimle kalirsin anne demez mi! Bismillah daha evlenmedik!! Esim, annesi saka yapiyor diye gulerek cevap verdi fakat ortada ben saka maka sezmedim cunku konuyu actiktan sonra kv surekli bana bakip yuz ifademi izliyordu.. Bi cevap vermedim..

Yahu elden dusmeden ayaktan dusmeden nedir bu panik!! Kendisinin yalnizlik korkusu var ve bunu guzelce kullaniyor yeri geldiginde. Mesela bi problem oldu, ogluyla konusuyor bu problem hakkinda diyelim; aman oglum tamam, zaten ben yalniz kalicagimi biliyorum, sen de birak git beni, aman siz karinizla iyi olun da napcaniz ananizi gibi bin tane duygu somurusuyle isin icinden siyrilir, ustune oglunun cigerini daglar, bonuslari toplar:)

Asil sinir oldugum konu en son karsilasmamizda bana alttan alttan verdigi mesajlar.. Bak kizim sana bi konu anlatiyimle basladi ve bir cok ornek siraladi..
Neymis bi gelin varmis kayinvalidesiyle ayni eve cikmis, esine surekli anneni gonderelim yalniz yasayalim diyormus; "kocasi da onu bosamis"!!!
Baska bi ornek.. yine bir gelin.. arkadasinin geliniymis guya.. Kayinvalide hastalanmis, gelin de bakmak istememis ve sonuc ayni.. "Kocasi da onu bosamis"!!!
Bunun gibi bicok ornek ve konu acilmadan, laf lafi acmadan.. lapp diye! Ve hepsinin sonucu ayni; kocasi karisini bosamis!!! Yeterki o an mesaj vermek istesin laftan cikip cikmamasi, konunun oraya gelmesi onemli degil..

Eski konularima bi goz atarsaniz bu konuya neden bu kadar sinirlendigimi daha iyi anlayabilirsiniz.

Dilinden dusurmedigi ve senelerdir cocuguna bakicilik ettigi, her firsatta yardima kostugu, maddi destegini esirgemedigi, ove ove bitiremedigi, benim yanimda ona hediyeler baktigi sevgili gelini, mustakbel eltim Ayse dururken; neden bu goreve hic bir sekilde yardimci olmadigi, dugununde veya esya alinirken kendi haline birakilan, her firsatta kendisi tarafindan fircaya maruz kalan, mutevazi davrandigi icin basi surekli ezilen sekerlileblebitozu secildi nedennn!!!

Ve bir cevap da veremiyorum kendisine bu orneklerden sonra, cunku aaaaaaaaa ben sana mi soyluyorum arkadasin gelininden bahsediyorum, konuyu nereye cektin, cok ayip sekerlileblebitozu deme ihtimali yuzde binbesyuz!! Zaten her lafi boyle acik kapilidir ki isin icinden kolayca siyrilsin, sen de yerin dibine girdiginle kal..

Buyukler buyuklugunu yaparsa zaten kucukler kucuklugunu yapacaktir vicdani varsa. Fakat bu konunun kendi vicdanima birakilmadan uyaniklik derecesinde uzerime kakalanmaya calisilmasi beni delirtiyor!!!! Hem de ondan hic bir buyukluk gormemisken!! Ve adalet istiyorum. Evlatlarinin arasinda teraziyi dengelemeyen, diger cocuklarini el ustunde tutarken bize tabiri caizse ne hali varsa gorsun diyen bu kayinvalideye bakma konusunda adalet..

Bir fikre ihtiyacim var hanimlar.. Bir sey soyleyemiyorum sadece dinliyorum onu verecegi karsi ataktan korktugum icin..

Not: Kayinvalidem kendi kayinvalidesine, kendi babasina ve annesine bakmamistir..
yorumları okumadan il olarak sorularına cevap vereyim;
bakma konusunda herşey karşılıklı annecim,düğününde herşeyi yaptığın bir dediğini iki etmediğin çocuğuna baktığın ayşe yengeciğim varken bana düşmez sana bakmak,ha elden ayaktan düşer bakıma muhtaç olursan,altına bez falan bağlanırsa el üstünde tuttuğun ayşe yengeciğim sana gül gibi bakar, e nede olsa yıllardın ona hizmet ediyorsun,
gelelim bana, benim üzerimde hakkın yok düğünümü evimi kendim yaptım senin anneliğini görmedik,işte falancanın filancası gelinine hem düğün yapmış hem ev almış hem de şunu şunu yapmış,
ha birde sen kendi kayınvalidene baktın da mı gelinler sana baksın istiyorsun...
yalnız kalma korkusuna gelince, elbet yalnız kalacaksın anneciğim anne karnına bile yalnız koydu Yüce Yaradan ve mezara da yalnız koyuyorlar,istersen yadırgamamak için mezarını şimdiden pratik yap:KK66::KK66:

Back
X