• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemin Bakım Teorileri!

ama bu durumu eşinle de konuş, eğer annen yüzünden (bana annelik yapmayan annene bakmadığım için)
boşanacaksak şimdiden önlemimi alayım de,
ayrıca hastalık yaşlılk farklı bişey insan mutlaka bakar ama bu şekilde emrivakilerde de kendinden nefret ettirir işte ...

bu işler karşılıklı ve vicdani durumdur.

kv kayınvalidesine bakmıyo, babanne tek yaşıyo " anne bende olsam tek yaşarım ohh kafa dinle hergün diyo "

kendisine çok baktım bana bakmadı suyumu kendim içemiycek durumda oldum gene bakmadı.

bende şimdi diyorum herkes ektiğini biçer bakmayan bakılmayı bekleyemez.

açık açık konuş istersen onun gibi başkaları üzerinden örnek verip getir konuya nişanlınlada konuş

Selam hanimlar;
Uzun zamandir kafami bu konu kurcaliyor. Kayinvalidem genc, 50li yaslarda. Hic bir saglik problemi de yok. Allah gecinden versin.. Bunlari belirttikten sonra konuma gecebilirim.

Nisanliyken basladi bu muhabbet. Hangi cocugumun yaninda kalirim, bana kim baksin muhabbeti. Daha evime ilk gelisiydi esime dondu ve kardesin yanima tasinirsin diyor ama ben onla kalmam dedi. Esim de bizimle kalirsin anne demez mi! Bismillah daha evlenmedik!! Esim, annesi saka yapiyor diye gulerek cevap verdi fakat ortada ben saka maka sezmedim cunku konuyu actiktan sonra kv surekli bana bakip yuz ifademi izliyordu.. Bi cevap vermedim..

Yahu elden dusmeden ayaktan dusmeden nedir bu panik!! Kendisinin yalnizlik korkusu var ve bunu guzelce kullaniyor yeri geldiginde. Mesela bi problem oldu, ogluyla konusuyor bu problem hakkinda diyelim; aman oglum tamam, zaten ben yalniz kalicagimi biliyorum, sen de birak git beni, aman siz karinizla iyi olun da napcaniz ananizi gibi bin tane duygu somurusuyle isin icinden siyrilir, ustune oglunun cigerini daglar, bonuslari toplar:)

Asil sinir oldugum konu en son karsilasmamizda bana alttan alttan verdigi mesajlar.. Bak kizim sana bi konu anlatiyimle basladi ve bir cok ornek siraladi..
Neymis bi gelin varmis kayinvalidesiyle ayni eve cikmis, esine surekli anneni gonderelim yalniz yasayalim diyormus; "kocasi da onu bosamis"!!!
Baska bi ornek.. yine bir gelin.. arkadasinin geliniymis guya.. Kayinvalide hastalanmis, gelin de bakmak istememis ve sonuc ayni.. "Kocasi da onu bosamis"!!!
Bunun gibi bicok ornek ve konu acilmadan, laf lafi acmadan.. lapp diye! Ve hepsinin sonucu ayni; kocasi karisini bosamis!!! Yeterki o an mesaj vermek istesin laftan cikip cikmamasi, konunun oraya gelmesi onemli degil..

Eski konularima bi goz atarsaniz bu konuya neden bu kadar sinirlendigimi daha iyi anlayabilirsiniz.

Dilinden dusurmedigi ve senelerdir cocuguna bakicilik ettigi, her firsatta yardima kostugu, maddi destegini esirgemedigi, ove ove bitiremedigi, benim yanimda ona hediyeler baktigi sevgili gelini, mustakbel eltim Ayse dururken; neden bu goreve hic bir sekilde yardimci olmadigi, dugununde veya esya alinirken kendi haline birakilan, her firsatta kendisi tarafindan fircaya maruz kalan, mutevazi davrandigi icin basi surekli ezilen sekerlileblebitozu secildi nedennn!!!

Ve bir cevap da veremiyorum kendisine bu orneklerden sonra, cunku aaaaaaaaa ben sana mi soyluyorum arkadasin gelininden bahsediyorum, konuyu nereye cektin, cok ayip sekerlileblebitozu deme ihtimali yuzde binbesyuz!! Zaten her lafi boyle acik kapilidir ki isin icinden kolayca siyrilsin, sen de yerin dibine girdiginle kal..

Buyukler buyuklugunu yaparsa zaten kucukler kucuklugunu yapacaktir vicdani varsa. Fakat bu konunun kendi vicdanima birakilmadan uyaniklik derecesinde uzerime kakalanmaya calisilmasi beni delirtiyor!!!! Hem de ondan hic bir buyukluk gormemisken!! Ve adalet istiyorum. Evlatlarinin arasinda teraziyi dengelemeyen, diger cocuklarini el ustunde tutarken bize tabiri caizse ne hali varsa gorsun diyen bu kayinvalideye bakma konusunda adalet..

Bir fikre ihtiyacim var hanimlar.. Bir sey soyleyemiyorum sadece dinliyorum onu verecegi karsi ataktan korktugum icin..

Not: Kayinvalidem kendi kayinvalidesine, kendi babasina ve annesine bakmamistir..
Karşı atak yapın sizde. Size verdiği örneklere yapıştırın cevabı"bende kadın adamı boşamıştır anne,kim ister bu devirde kayınvalide ile yaşamak" deyin mesela.
Sizi yokluyor şu an,muhtemelen eltinizide yokladı zamanında,cevabını aldı oturdu aşağı,sıra sizde.

masalların sonu nasıl "gökten üç elma düşer" ile biterse kaynananın etrafındaki hayat hikayeleri de "kocası onu boşamış" ile bitiyor sanırım :KK70::KK70::KK70:

zor durum, anlayışlı etliye sütlüye karışmayan kaynanam bile 20 gün kaldığında dayanamaz hale gelmiştim, aynı evde yaşamayı düşünemiyorum açıkçası. ama hastalık falan olunca mecbur bir durum olacak bu. ne yapılır bilmem ama cevap versen haksız pozisyona düşeceğin kesin.

şu hikayelerden anlatınca kocası onu boşamıştan sonra sen de "kaynanası da kına yakmıştır artık muradına erince" gibi bir yorum yapabiirsin:KK76:

Öf bu kv ler yetti artık bu ne ya
Sende anlat arkadsım bir tane gelin varmış kv onu istememiş sonra kv huzurevinde kalmış:KK70:

Kesin o eltin laf sokuyordur hazır cevaptır ondan istemyrdur
Sende biraz mülayim olunca ben buni yola getiririm düşünmüş

yahu sende desene

Bir kv varmış, maddi manevi yardım yaptığı gelinine değilde diğer gelinine çöreklenmeye çalışmış. Gelinde kocasını boşanış sefasını sürmüş. Koca sa annesini evden atmış yuvamı yıktın diye

En azındna boşanma korkun olmadığınj anlar
Ben direk böyle söylerdim
Çok güzel hikaye:KK70:

tavsiyem onun gibi ol... sende bir arkadaşımın kv var de resmen eşiyle arasını bozuyo ne anneler var de... bi kv var de bunalıma girmiş bi gelinini sevio diğerini pek sevmio ama sevmediği gelini çok üzüo de ... o dedikçe sen de bakalım ne yapcak ama bizim için mi soyluosun derse yok anne olur mu onları anlatıorum ben hani sen anlatıosun ya bende anlatmak ıstedim de :D

Sizde olaylar anlatin.

Benim bir arkadasim vardi kaynanasi herseye karisiyodu hoppp oglu onu evden kovdu.
Bir tanidigim kaynanasi cok konusuyordu hopppppp oglu onunla gorusmeyi kesti.
Birgun bir kaynana eltiler arasinda ayrim yapmis sonra el ustunde tuttugu gelini hic bakmamis digerine muhtac olmus. Ogluda karsina kotu davrandigi icin annesine bakmamis vs. Vs.

Ya iste insan deli oluyor. Poh poh yaparken onlar, dar gunde sen.
yine gelini boşamış konusu açılırsa, aslında iyi olmuş dersin. ben kendi anneme bakarım, oğlun da sana bakar de. kimse mağdur olmamış olur :)

Bana çok tanıdık geldi :) benimde KP domuz gibidir benimle durduk yere tartışmis herkesin içinde ve sen benim altımı almazsin diye kızmış bagirmisti, üzerinde geçen bi kaç sene sonra eşimle aramızda hiç sorun yokken KP benden memnun olmadığını söyleyip bosamasini istedi eşime. Sonuç ise mecbur kalmadikca konuşmuyorum KP ile ve 4 çocuğumu doğurdum artik benden kurtulma umudu azaldı :)

allah sadece seni değil, hiç ama hiç kimseyi en sevdiğinin eline bırakmasın. insan eti ağırdır de ve geç. olmayan bir şey için şimdiden can sıkmaya değer mi? zamanın ne getireceği belli mi? kimin ömrü uzun, kimin kısa? kimin sağlıklı, kimin hasta ve yatalak ömrü var belli mi? yakın çevremde felç olan 40 yaşındaki gelinine, oğluna ve iki torununa bakan 75 yaşında k.valide var. dünya hali bu:KK43:

Bende konu sahibiyle aynıyım. Sonuna kadar hakli oldugum konuda bile susup kaliyorum illaki birsey diyeceksemde elim ayagim titrer ne diyecegimi sasiririm dolayisiyla karsi taraf yag gibi uste cikar nasil asarim bunu bilmiyorum kac yıllık gelinim bi de

Back
X