• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin beni aşağlaması çok üzgünüm

kendi anneniz,elinden öpüyor mu bebeğinizi?ya da torununu severken,nasıl seviyor,neresinden öpüyor?

bunu cidden merak ederek soruyorum.ileride bir gün ,allah kısmet ederse,babaanne olacağım.burada okuduğum konular da,babannelere karşı o kadar acımasız yorumlar okuyorum ki,sanırım torunum olursa,gelin hoşlanmaz diye,torunumu sevmeye korkacağım.

ev konusunda haklısınız.ben de ev aldım,oğlumla gelinim oturuyor.o ev onlarındır,her ne kadar tapusu benim üzerime olsa da.
ama torunum olunca,gelinim yok elinin öptün,yok çocuğu yanlış tuttun diye,söylenirse,kayınvalideniz gibi yapabilirim belki.etkiye tepki meselesi.
Ya gercekten gelinler artik bu işi abarttilar adamla evlen sonrada ailesini unutsun..tek dertleri bu oldu..konu sahibi bu kadar serzeniste bulunacagina boz duzenini cık baska eve..

Ay Allah aşkına bu kadar buldumcuk olmayın yaa bu kadın farkındaysanız çocuk ya da çocuklar büyütmüş değil mi? yok oturur pozisyonsa oturtuyor yok düşürecekti tutamıyor falan nedir ya neden tutamasın 4 aylık bebeğin ağırlığından ne olacak çok abartıyorsunuz koskoca kadın 4 aylık bebeğin ağırlığını mı kaldıramayacak.

Siz yeni annesiniz o büyütmüş yetiştirmiş ben kendi anneme bu söylediklerinizi söylesem valla kendi annemde kızar bana ben çocuk bakmadım mı diye. Kendi anneniz olsa sesiniz çıkmaz ama. Gerçekten bu tarz düşünen insanları anlamıyorum kaynanalar gelinlere göre hiiç birşey bilmiyor zaten çocuk bakma konusunda eşleri ağaç kovuğunda büyüdü çünkü hayret birşey.

Bebeği hoplatıp zıplatmak mı sevmek acaba ya da elini öpmek bunlar yapılmadan da gayet güzel seven insanlar var ben kucağına verme kaçır sakla mı demişim ben çocuğuma benim istediğim gibi yaklaşılmasını isterim siz havalara attırıp tutturursunuz ☺️
Bak canım sunu unutma sen ve sen kafalı kişilerin cocuklari hep asosyal oluyor çünkü su andan etrafına çit kuruyorsun ve o büyüdükçe o çit de yükselecek ne senin çocuğun onun disina çıkacak ne kimse oraya girebilecek..ayrica doktorlar bebeklerin mikrobada ihtiyaci oldugunu söylüyorlar..asiri hijyen kurallari icinde yetisen bebekler doktor doktor geziyolar kanıtları cokkk fazla var..havaya atma meseleside emin ol kadin alip kucagina havaya kaldirsa konu sahibi havaya firlatti olarak görür..buda annelik işte..babaannesi sonucta cocuga zarar vermek icin yapacak hali yok.

Bak canım sunu unutma sen ve sen kafalı kişilerin cocuklari hep asosyal oluyor çünkü su andan etrafına çit kuruyorsun ve o büyüdükçe o çit de yükselecek ne senin çocuğun onun disina çıkacak ne kimse oraya girebilecek..ayrica doktorlar bebeklerin mikrobada ihtiyaci oldugunu söylüyorlar..asiri hijyen kurallari icinde yetisen bebekler doktor doktor geziyolar kanıtları cokkk fazla var..havaya atma meseleside emin ol kadin alip kucagina havaya kaldirsa konu sahibi havaya firlatti olarak görür..buda annelik işte..babaannesi sonucta cocuga zarar vermek icin yapacak hali yok.
Düşüncelerimiz maalesef aynı değil çok şükür çok sosyal bir çocuğum var yaşına göre her ortama girer kimseden kaçmaz sakınmaz çevremdeki insanlarda benim düşüncelerime benim çocuğum olduğu için saygı gösterir. Bir hemşire olarak bunları görmüş biri olarak yazıyorum havaya atıp tutarken babası tarafından düşürülüp kafa travması yaşamış günlerce yoğun bakımda baktığımız çocuğumuz oldu çok şükür kurtuldu. Ve biz çocuğumuzu hiç öpmeyiz diyen bir ailemizin çocuğunda yetişkinlerde görülen enfeksiyon nedeniyle yoğun bakımda baktık yüzü alerji olmasın diye elini kolunu öpüyorlarmış onu öpmekten saymamışlar. Bunları gören bizzat bakan hemşire bir anne olarak ben çocuğumu böyle yetiştiriyorum

Ayrıca çok şükür ben böyle kafalıyım ya sen kafalı olsaydım nasıl olurdum acaba

Ayrıca çok şükür ben böyle kafalıyım ya sen kafalı olsaydım nasıl olurdum acaba
Yalnız hakaret etmesek kim neyi dogru buluyorsa onun kafasini yaşar:işsiz:

Bir buldumcuk yeni anne daha katıldı aramiza. Hoş geldiniz efendim. Kocanizda omurga ve beyin hasarları var mı? Hani kocanızi büyüten de o sakindiginiz kayınvalide ya, eşinizde bir problem yoksa korkmayın bile isteye öz torununa da zarar vermez.

Ya gercekten gelinler artik bu işi abarttilar adamla evlen sonrada ailesini unutsun..tek dertleri bu oldu..konu sahibi bu kadar serzeniste bulunacagina boz duzenini cık baska eve..
O zaman da "kv torununa bakmıyor bakıcı ya mı para verelim "diye konu açılır

Yalnız hakaret etmesek kim neyi dogru buluyorsa onun kafasini yaşar:işsiz:
Hanımefendi siz sen ve sen kafalı deyince hakaret olmuyor ama ben size sen kafalı deyince mi hakaret oluyor lütfen herkesin kendi yaklaşımı evladına konuyu nerelere getirdiniz kimseye hakaret yol varsa da önce kendi yazdıklarınızı gözden geçirin lütfen yazdıklarınızla çelişmeyin

Çağın hastalığı işte, kendini haklı görmek. Piremsesimiz her daim haklı !!
Allah ailenize sabır versin.

Evine alma
Kapıyı yarım saat çaldıktan sonra aç, anne bebeği uyutuyorun-aksam gel de gönder
Bunu tekrarla, sinirlenirse de 'bu ev benim evim,içinde ben yaşıyorum. Kendi evin olduğunu iddia ediyorsan kov bakalım bizi, çıkalım eğer senin evinse' de. Böylece evine gelişleri azalır, kovarsa da 'kovuldugun evde kalacak kadar yüzsüz musun ? Bir ailene bakamayacaksan yazık olsun sana' diye eşinize psikolojik baskı uygulayınız.
Madem gelinlik yapıyorsunuz, bari tam yapın

Oğlum rahatsız doktora götürdüm ve şimdi geldim. Doktorun ilaçlar dışında söylediği şey , önlem olarak kimseye öptürtmeyin kaynamış ılımış suyla yıkayın..
E napim ben şimdi millet çocuk öpüp sevgisini gösterecek diye ben sabaha kadar ateşlenen çocuğumun başında mı bekliyim.?

Evine alma
Kapıyı yarım saat çaldıktan sonra aç, anne bebeği uyutuyorun-aksam gel de gönder
Bunu tekrarla, sinirlenirse de 'bu ev benim evim,içinde ben yaşıyorum. Kendi evin olduğunu iddia ediyorsan kov bakalım bizi, çıkalım eğer senin evinse' de. Böylece evine gelişleri azalır, kovarsa da 'kovuldugun evde kalacak kadar yüzsüz musun ? Bir ailene bakamayacaksan yazık olsun sana' diye eşinize psikolojik baskı uygulayınız.
Madem gelinlik yapıyorsunuz, bari tam yapın
Tebrikler yahu bu kadın adam mı öldürdü bu kadar sey yapsın..ve eger sizler annenizin evinde otursaniz ve bu davranışları kv degilde annen yapsa nasıl olur..kendi anneniz kapiya gelse ve esiniz almasa ooo yıkılır heryer piyemsesimizin annesi gelmiş nasil kapı acilmaz..o erkege neler sayilirdi burda yok icguveysi bulmusta bunamış..biraz adil olun yaa bu ınsan burayi okuyup dahada gazlaniyor haksiz oldugu konuda kadini yere göğe sigdiramadiniz..eşiyle tartisip bosanma yoluna giderse artik vicdan yapin bir zahmettt.

Bir bebeğin eli dikkatsizce nasıl öpülebilir ki? Düşündüm düşündüm zihnimde canlandıramadım. Naapıyor yani kadın öpücem diye bebişin kolunu ters döndürüp sırtına filan mı dayıyor? Bence yapmıyordur. Biraz daha rahat olmanız gerek.

Tebrikler yahu bu kadın adam mı öldürdü bu kadar sey yapsın..ve eger sizler annenizin evinde otursaniz ve bu davranışları kv degilde annen yapsa nasıl olur..kendi anneniz kapiya gelse ve esiniz almasa ooo yıkılır heryer piyemsesimizin annesi gelmiş nasil kapı acilmaz..o erkege neler sayilirdi burda yok icguveysi bulmusta bunamış..biraz adil olun yaa bu ınsan burayi okuyup dahada gazlaniyor haksiz oldugu konuda kadini yere göğe sigdiramadiniz..eşiyle tartisip bosanma yoluna giderse artik vicdan yapin bir zahmettt.
Aslında kinaye yapmıştım : esine psikolojik baskı uygula- madem gelinlik yapıyorsun tam yap diye
:KK49:
Yine de ben de olsam konu sahibi yerine ben de sinirlenirdim. Herkes kendi çocuğunu kendine göre yetiştirmeli.
Ablamın evine gidince ailecek vebalı gibi el yıkayıp duruyoruz. Kız bize 'opmeyin' dedi, 8 ay oldu göbeği ayağı dışından ne ben ne anneannesi dedesi optuk çocuğu. Ki bana göre çok sacma-cocuk dediğin azıcık mikroplar tanışmali
Ama o annesi ve bize öpme diyorsa opmemeliyiz.
Annem sıkı bir sosyal medya kullanıcısı- 5bine yakın takipçisi var. Kızı istemiyor diye bir resim paylaşmadi torunuyla. Hele ben- nazar değer dedi diye teyze oluyorum bile yazamadım :) görse kızar :p
Annem balkonda sigara içiyor, evimde icme diye uyardı vs vs... Doğum ve sonrasında eşi hariç kimse kalsın istemedi, biz bize yeteriz dedi postaları herkesi. Hatta vallahi abartmiyorum. Çocuğu oyalamak için mirildanirken ebru gündeş söylemişim, çocuğa böyle şarkılar söyleme diye uyardı.
Evinde TV yok, ben çocuk sussun diye telefondan çizgi film acinca 'ekranla tanışmasını istemiyorum,kapatır mısın?' dedi, kapattım.
Bu ve bunun gibi milyon sey yaşadık. Arkasından konuşuyor muyuz? Elbette ki :)
Ama dediklerini de yapıyoruz.
Anneye saygı duymak neden bu kadar zor ki?
Buldumcuk mu? Belki evet
Ama otuz yılda sahip olduğu bir tanecik bebek...belki ömür boyu başka bir bebeği olmayacak da. Kişinin buldumcuk olmaya hiç mi hakkı yok?
Kadın ve kocası ilk günlerini çekirdek aile olarak gecirebileceklerine inanıyorsa neden sırf kibarliktan evinde durup durup 'bu çocuk ac' diyen iyi niyetli ama lohusa cinlerini tepesine çıkartan aile büyükleri yanında stres olsun?
Neden 'benim çocuğumda sunu yapmanızı istemiyorum' gibi bir cümle kurunca karşı taraf alınsın?
Onun bebeği onun kararı diye saygı gösterse hayat bayram olmaz mı tüm yeni annelere?

Kayinvalideniz eşinizi büyütmüş Bi eksiği gediği yoktur sanirim Korkmayın bu kadar lütfen.. Allah nasip ederse anneliği annelerimden ogrenicem inşallah.. Kitaplardan internetten değil... Sonuçta bebeginize zarar vermek istemez onlarda...

Aslında kinaye yapmıştım : esine psikolojik baskı uygula- madem gelinlik yapıyorsun tam yap diye
:KK49:
Yine de ben de olsam konu sahibi yerine ben de sinirlenirdim. Herkes kendi çocuğunu kendine göre yetiştirmeli.
Ablamın evine gidince ailecek vebalı gibi el yıkayıp duruyoruz. Kız bize 'opmeyin' dedi, 8 ay oldu göbeği ayağı dışından ne ben ne anneannesi dedesi optuk çocuğu. Ki bana göre çok sacma-cocuk dediğin azıcık mikroplar tanışmali
Ama o annesi ve bize öpme diyorsa opmemeliyiz.
Annem sıkı bir sosyal medya kullanıcısı- 5bine yakın takipçisi var. Kızı istemiyor diye bir resim paylaşmadi torunuyla. Hele ben- nazar değer dedi diye teyze oluyorum bile yazamadım :) görse kızar :p
Annem balkonda sigara içiyor, evimde icme diye uyardı vs vs... Doğum ve sonrasında eşi hariç kimse kalsın istemedi, biz bize yeteriz dedi postaları herkesi. Hatta vallahi abartmiyorum. Çocuğu oyalamak için mirildanirken ebru gündeş söylemişim, çocuğa böyle şarkılar söyleme diye uyardı.
Evinde TV yok, ben çocuk sussun diye telefondan çizgi film acinca 'ekranla tanışmasını istemiyorum,kapatır mısın?' dedi, kapattım.
Bu ve bunun gibi milyon sey yaşadık. Arkasından konuşuyor muyuz? Elbette ki :)
Ama dediklerini de yapıyoruz.
Anneye saygı duymak neden bu kadar zor ki?
Buldumcuk mu? Belki evet
Ama otuz yılda sahip olduğu bir tanecik bebek...belki ömür boyu başka bir bebeği olmayacak da. Kişinin buldumcuk olmaya hiç mi hakkı yok?
Kadın ve kocası ilk günlerini çekirdek aile olarak gecirebileceklerine inanıyorsa neden sırf kibarliktan evinde durup durup 'bu çocuk ac' diyen iyi niyetli ama lohusa cinlerini tepesine çıkartan aile büyükleri yanında stres olsun?
Neden 'benim çocuğumda sunu yapmanızı istemiyorum' gibi bir cümle kurunca karşı taraf alınsın?
Onun bebeği onun kararı diye saygı gösterse hayat bayram olmaz mı tüm yeni annelere?
Pardon ben kinayeni anlamadimo_O:kahve:cok guzel yazmissin keyifle okudum ve hak verdim anlattigin seylere

Bnm KV görsen kenkıne,sukredersın :/ yoldan geçenlere bıle, gösteriyor onlarda öpüyor :/ sora ,ıslak mendille ,sılınce, yeter sıldıgın yeter ,dio yaptıgı onca yanlışlara rağmen torun dıe sesimi edemedim ama Bn bıraz oğlumla oymayım öyle yapma boyle yapma dıe bni uyarıyor artık sen hesap et kndo çocuğumla oynamaya korkar oldum :KK42:

Bebek konusunda gereksiz pimpiriklisiniz. Aşın bunu. Kadının bir şey yaptığı yokmuş, ben de bir şey var sandım.
Diğer konuları bilmem. Madem birlikte yaşıyorsunuz, geçimli olun. Koca koca kadınlarsınız sonuçta. Yalnız bana siz geçimsiz gibi geldiniz.

Back
X