Kayınvalidemin bizden habersiz misafir kabul etmesi

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.347
1.235
133
35
Selam arkadaşlar...
Hemen konuya gireyim
Evliliğmizin ilk iki yılı eşimin ailesinin evinde oturduk iki katlı müstakildi
Üst katımız kayınvalidemindi eşyalı kurulu evi bırakıp emekli olunca köye gitmişlerdi bizde alt katta oturuyorduk
Neyse kayınvalidemler bize gelince yatmaya yukarı çıkarlardı
Daha1 aylı evliyken kayınpederim bizim eve akrabalarını çağırmış ben gelince öğrenmiştim
Eşimle ilk büyük kavgamızı o zaman yaptık o evin hanımı bensem izin alınacak yada haber verilecek diye
Eşim hala der o konuda haklısın diye
Neyse geçen hafta kayınvalidem çocuğa bakmaya bize geldi tabi biz bu arada bir daireye taşındık mecbur bizde yatıyo
Cuma akşamı tam eve girdik gene aynı akrabalar aramış kabul etmiş
Benide arayıp haber verememiş
Eşim bi başladı sen misafirsin ne demek misafir kabul etmek bu evin hanımı eşim değil mi arayıp sorman lazım değilmi
Siz daha öncede böyle yaptınız
Nasıl düşünemezsin ya biz bir yere gitsek yada misafir çağırsak insan en azından bi haber vermes zmi falan dedi
Ben tek kelime etmedim
İyi yada kötü aldım oğlumu emzirdim
Ama kayınvalidem çok üzüldü
Şimdi diyorum bi arasam mı bu arada köye döndü
Yada aramasam mı sonuçta yaptığı yanlış
haftaya gidicez o zaman hiç bir şey olmamış gibi konuşsam MI?

evet yaptığı yanlış haber vermeli ve sormalıydı ama demek ki o görgüde bilgide değil ya da oğlumun evi dedi davet etti.

ama eşinin yaptığı çok daha yanlış bence.kadın senin evine torununa bakmaya gelmiş senin annen,eğer bir hata yapmışsa çekersin bir odaya yalnız konuşursun.özellikle senin yanında kalbini kırması çok çirkin ya.
ben çok üzüldüm k.validenin düştüğü duruma.

ben olsam arardım sanırım.

Böyle bir durumda kayınvalideme sinir de olsam eşim ona bağırınca (haklı da olsa) eşime deli oluyorum. Ki eşim annesine çok fevri davranır, kadın evliya gibi üstelik

Kadın bir de çekip gitmiş. Bi dinleseydiniz belki sebebi vardı. Hoş değil yaptığı ama böyle bir hiddete de gerek yok.

Erkekler ya çok anneci ya da annelerinin hç değerini bilmiyorlar. Bi ortaları yok...

Bence arayıp gönlünü alın...

evet yaptığı yanlış haber vermeli ve sormalıydı ama demek ki o görgüde bilgide değil ya da oğlumun evi dedi davet etti.

ama eşinin yaptığı çok daha yanlış bence.kadın senin evine torununa bakmaya gelmiş senin annen,eğer bir hata yapmışsa çekersin bir odaya yalnız konuşursun.özellikle senin yanında kalbini kırması çok çirkin ya.

zaten şu erkekler bi şeyi de tam yapsa şaşarım
ya analarının lafıyla dellenip karılarının üstüne yürürler
ya da karılarının lafına bakıp analarının üstüne yürürler
orta yolu bulsalar böyle olmaz zaten

gelin kaynana olaylarında her şeyde erkek ortada anasına ana gibi karısına da karısı gibi davransa böle olmaz zaten

Bende üzüldüm ama eşim dayanamadı
Daha önce yaptılar aynı şeyi diye

Böyle bir durumda kayınvalideme sinir de olsam eşim ona bağırınca (haklı da olsa) eşime deli oluyorum. Ki eşim annesine çok fevri davranır, kadın evliya gibi üstelik

Kadın bir de çekip gitmiş. Bi dinleseydiniz belki sebebi vardı. Hoş değil yaptığı ama böyle bir hiddete de gerek yok.

Erkekler ya çok anneci ya da annelerinin hç değerini bilmiyorlar. Bi ortaları yok...

Bence arayıp gönlünü alın...
Eşim aslında saygılıdır annesine babasına çok bağlıdır aslında bağırmadı sadece kızgın kızgın sinirli sinirli söyledi

Yaptıkları hatalı, eşin de biliyor sen de. Ama onlar bilmiyor, görgüleri öyle demek ki, öyle görmüşler sana sorup uygunluğuna göre misafir davet etmeyi iyi nitelendirmiyorlar. Hani misafiri reddetmektense "o bizim çocuğumuzun evi noolacak sanki o kadar dert etmezler" diye düşünüyorlar.

Eşin senin önünde onu bu şekilde uyararak hata etmiş, hem de ayıp etmiş. Daha ilk misafirde bi köşeye çekip söylemeliydi arkadan konuşmak yerine. Ya da annesini bu yaptığı konusunda kenara çekip uyarmalıydı razı olmadığını, o da bi daha çağırmazdı zaten.

Bence ara hatrını sor. Köye gidince de olayı yumuşakça anlatırsın.

Kesinlikle üzülürdüm ki o gece de üzüldüm yaptığı doğru değil
Sadece bi anda kızdı yoka normalde çok bağlı ve saygılıdır ailesine

Yaptıkları hatalı, eşin de biliyor sen de. Ama onlar bilmiyor, görgüleri öyle demek ki, öyle görmüşler sana sorup uygunluğuna göre misafir davet etmeyi iyi nitelendirmiyorlar. Hani misafiri reddetmektense "o bizim çocuğumuzun evi noolacak sanki o kadar dert etmezler" diye düşünüyorlar.

Eşin senin önünde onu bu şekilde uyararak hata etmiş, hem de ayıp etmiş. Daha ilk misafirde bi köşeye çekip söylemeliydi arkadan konuşmak yerine. Ya da annesini bu yaptığı konusunda kenara çekip uyarmalıydı razı olmadığını, o da bi daha çağırmazdı zaten.

Bence ara hatrını sor. Köye gidince de olayı yumuşakça anlatırsın.
Evet ben ilk kez çağırdığındada söyledim bak ailenle konuş böyle olmaz beni arayıp sorsunlar yada haber versinler en azından eve gelip öğrenince üzülüyorum diye anne ve babasına kıyıp o zaman sakince konuşamadı
Ama sürekli derdi sen hep haklıydın sonuçta evin hanımı sensin sormaları lazımdı diye
Bu kezde annesi aramayınca tutamadı kendini eminim yoksa asla yapmaz
Ailesine gerçekten düşkündür

tamam anlıyorum ancak böyle olmaz bence.annesinin yanında sana bağırıp çağırsa ne hissedersin mesela?

Kesinlikle üzülürdüm ki o gece de üzüldüm yaptığı doğru değil
Sadece bi anda kızdı yoka normalde çok bağlı ve saygılıdır ailesine

Kayinvalidenin yaptığı yanlış ama düştüğü duruma üzüldüm empati kur senin evladin gelininin yanında sana bağırsa nasıl hissedersin o kadar emeğini çek kahrini çek büyüt.. sen ciksaydin bari odadan yazık. Benim eşim anneme bagirdiginda kızarım saygılı ol o senin annen o kadar kahrini cekmis dErim.

Kayinvalidenin yaptığı yanlış ama düştüğü duruma üzüldüm empati kur senin evladin gelininin yanında sana bağırsa nasıl hissedersin o kadar emeğini çek kahrini çek büyüt.. sen ciksaydin bari odadan yazık. Benim eşim anneme bagirdiginda kızarım saygılı ol o senin annen o kadar kahrini cekmis dErim.
Ben odada değildim oğlumu alıp yatak odasına geçtim emzirmek için
Onlar koridorun ordaydı
Ki dediğim gibi bende çok üzüldüm
Ama uyarsaydım eşimi o sinirle bana da kızardı

Selam arkadaşlar...
Hemen konuya gireyim
Evliliğmizin ilk iki yılı eşimin ailesinin evinde oturduk iki katlı müstakildi
Üst katımız kayınvalidemindi eşyalı kurulu evi bırakıp emekli olunca köye gitmişlerdi bizde alt katta oturuyorduk
Neyse kayınvalidemler bize gelince yatmaya yukarı çıkarlardı
Daha1 aylı evliyken kayınpederim bizim eve akrabalarını çağırmış ben gelince öğrenmiştim
Eşimle ilk büyük kavgamızı o zaman yaptık o evin hanımı bensem izin alınacak yada haber verilecek diye
Eşim hala der o konuda haklısın diye
Neyse geçen hafta kayınvalidem çocuğa bakmaya bize geldi tabi biz bu arada bir daireye taşındık mecbur bizde yatıyo
Cuma akşamı tam eve girdik gene aynı akrabalar aramış kabul etmiş
Benide arayıp haber verememiş
Eşim bi başladı sen misafirsin ne demek misafir kabul etmek bu evin hanımı eşim değil mi arayıp sorman lazım değilmi
Siz daha öncede böyle yaptınız
Nasıl düşünemezsin ya biz bir yere gitsek yada misafir çağırsak insan en azından bi haber vermes zmi falan dedi
Ben tek kelime etmedim
İyi yada kötü aldım oğlumu emzirdim
Ama kayınvalidem çok üzüldü
Şimdi diyorum bi arasam mı bu arada köye döndü
Yada aramasam mı sonuçta yaptığı yanlış
haftaya gidicez o zaman hiç bir şey olmamış gibi konuşsam MI?
İnsanlar hatası affedilirse tekrar aynı hatayı yapabilir. Bence sen ana oğul arasına girme. Sen hiç birşey olmamış gibi davran.

size sormadan misafir kabul etmiş, bence iyi de yapmış. sonuçta arada bir geldiği biryer muhtemelen ve gelip gitmelerde görüşülen akrabalar, size sorubilir miydi evet sora bilirdi ama sormaması da bence bir saygısızlık değil, kendi akrabalarını kendisi ağırlamak istemiş, ben bir beyis görmüyorum, eşiniz ailesine bağlı biri ama sizin tepkinizden korktuğu için büyük tepki vermiş daha öncede yaşamışsınız aynı şeyi sizin kendisine çıkışmanıza engel olmak adına annesine çıkışmış ve hata yapmış arayıp gönlünü almalısınız bence, nihayetinde sizde bir annesiniz, saygılar

Benim eşimde sinirlendi mi böyle ani çıkışlar yapıyor. Birkaç kez annesine de yaptı ben araya girdim sonuç anne-oğul kavgası karı-koca kavgasına dönüştü. Eşinizle sakin bir zamanda konuşun tamam annenin yaptığı doğru değil ama senin yaptığında doğru değil sonuçta o senin annen, öyle bağırman sesini yükseltmen yakışıksız oldu diye.

Olayı bir de Kv de den dinlemek lazım

O kişiler aramış Kv nin yanınızda olduğunu öğrenmiş gitmeden bir gelip görelim demişler

Şimdi evlerine çağırsalar olmaz ayağına çağırdı gibi olur Kv ye gelelim deyince de dur ben bir geline sorayım diyememiştir ülkede böyle bir kültür yok

Burda bir konu vardı kızının ayrı evi var kızın annesi gecenin 10 ında arayanlara buyrun gidin demişti de kıza 10.30 misafir gelmişti

Hani misafire işim var ya da sorayım demek ayıp gibi geliyor başka planı varsa da onlar gider ben otururum misafir ile demiştir

Asıl soruya gelince bir şey olmamış gibi yap normalde haftada kaç kez arıyorsan o kadar ara

gidince de uygun olursa anne X birden fevri çıktı ben de üzüldüm ama bir şey diyemedim hani şu zaman böyle olmuştu ya o yine huzur kaçmasın dedi ama dozu ayarlayamadı kusura bakma vs dersin

Back
X