Kayınvalidemin bizden habersiz misafir kabul etmesi

Senın evıne senden habersız misafir çağırması hiç hoş değil. Aynısı benım başıma gelmiş ki 13 kişi birden davet etmiş. İnan okadar tabak kaşığım bile yoktu. Herkesi arayıp tek tek özur dilemiştim. Sizi suan davet edemem diye.
Herkes anlayış gstermişti. Daha sonra tabıı kv 'me çemkirmiştim :D
Bir buyuk kavgada ozaman yaşamıştık :))

annen düşünceliymiş ama kvaliden düşünememiş.
Tabi herkes farklıdır. Bana bu tepki fazla geldi, sana normal gelir, başkasına yüzüne bakılmayacak bir şey gibi gelir, bir başkası için az bile yapılmış gibi gelir.
Ne olursa olsun bence tek olan bir şey vardır ki kırılan kalplerin zor tamir olduğudur. Sonuçta anne. Ama eşinde iş yok senin, annesini senin yanında rezil kepaze etmiş.
Gerisini sen bilirsin nasıl yaparsan.
Eşim hakkında yorum yapın diye konu açmadım
Ayrıca rezil kepaze etmedi fevri bir çıkış yaptı

Yok akrabaların köydede evi var çok sık görüşüyorlar
Ama kayınvalidem arayıp sormayı bırakın haber bile vermedi
ben olsam bu kadar dert edermiydim bilmem etmezdim sanırım herkesin huyusuyu farklı ama şuan bildiğim tek gerçek var ki annesine sert çıkışan eşiniz sırf sizden çekindiği için tepki gösterdi ve tepkinin dozunu ayarlayamadı, bari siz arayıp konuşun kayınvalidenizle, eve birileri gelecekse bi haber ver ben çalışıyorum, belki geç gelecem, belki yorgun gelecem ya da ben de misafir getirecem, gibi. yine de siz bilirsiniz tabii

Şimdi arayıp soramam diyemeyebilir belki ama
Bizde bir yere gidecek olsak yada birini çağıracak olsak mecbur birinden biri iptal olacaktı va daha çek gerginlik yaşanacaktı
En azından deseydi çocuklara bi sorayım belki bir yere falan giderler diyebilirdi
Haklısınız doğru olan o ama işte o bunu becerememiştir

Bir yere giderlerse de gitsinler demiştir misafir bana geliyor

Neden eşin hakkında yorum yapmayalım.
O zaman eşinden bahsetmeyecektin.
Eşine koca bir aferin çekseydik de bunu diyecek miydin?
Eşimin doğru bir şey yapmadığını belirttiğim
Doğru bulmadığım şeye neden aferin çekmenizi bekleyim hanımefendi
Konuyu anlatmak için eşimden bahsettim eşimi katmasaydım anlaya bileyecek miydiniz konuyu
İstersen eşimden bahsettiğim kısımları atlayarak okuyun anladığınız kısım hakkında konuşalım??

Eşimin doğru bir şey yapmadığını belirttiğim
Doğru bulmadığım şeye neden aferin çekmenizi bekleyim hanımefendi
Konuyu anlatmak için eşimden bahsettim eşimi katmasaydım anlaya bileyecek miydiniz konuyu
İstersen eşimden bahsettiğim kısımları atlayarak okuyun anladığınız kısım hakkında konuşalım??

Biz de aynısını diyoruz zaten. Eşinden bahsettiğine göre neden yanlışa dokumandan geçelim ki??

Bu aynen yere çöp atan birini görüp kafamızı çevirmemiz gibi bir şey.

ben olsam bu kadar dert edermiydim bilmem etmezdim sanırım herkesin huyusuyu farklı ama şuan bildiğim tek gerçek var ki annesine sert çıkışan eşiniz sırf sizden çekindiği için tepki gösterdi ve tepkinin dozunu ayarlayamadı, bari siz arayıp konuşun kayınvalidenizle, eve birileri gelecekse bi haber ver ben çalışıyorum, belki geç gelecem, belki yorgun gelecem ya da ben de misafir getirecem, gibi. yine de siz bilirsiniz tabii
Ben eşimle konuştum bu konuyu daha önce
Ben annenle konuşursam kırılır belki sen kırmadan konuşursun dedim o zaman konuşmadı kyamadı
Şimdi de tepkisi sert oldu

Biz de aynısını diyoruz zaten. Eşinden bahsettiğine göre neden yanlışa dokumandan geçelim ki??

Bu aynen yere çöp atan birini görüp kafamızı çevirmemiz gibi bir şey.
Eşim in hata yaptığını söyleme şekliniz eşinizde iş yok demeniz mi peki
Neyse sanırım üslup farkımız var sizinle sorun değil

Ben annenle konuşursam kırılır belki sen kırmadan konuşursun dedim o zaman konuşmadı kyamadı

Evet fazlaca sert ,siz bile etkilendiğinize göre ,
Ama anneler afeder yavrularını ne olursa olsun,
Zararın neresinden dönersen kar hesabı

Eşim in hata yaptığını söyleme şekliniz eşinizde iş yok demeniz mi peki
Neyse sanırım üslup farkımız var sizinle sorun değil
Kesinlikle hem uslup hem de bakış açısı farkımız...
Yoksa evinde çocuk bakan insanlara bakıcı muamelesi yapıp evin hanımı olduğumu göze sokacak biri değilim ben.

insanlık hali oda ayarlayamamış demek ki dozunu biraz zaman verin o zaman birbirinize belki araya biraz zaman girerse daha iyi olabilir hem anneler evlatlarına kırılır belki ama darılmazlar, görüştüğünüzde de alırsınız gönlünü eşinizle beraber inşallah

Kesinlikle hem uslup hem de bakış açısı farkımız...
Yoksa evinde çocuk bakan insanlara bakıcı muamelesi yapıp evin hanımı olduğumu göze sokacak biri değilim ben.
Şurada yaptığınız yorumlardaki sertliğe bakarsak
Siz benim iki katım falan olmalısınız
Yada bekarsınız?

BDV'deki konulara bakın, hangi gelin iyilik yaptıysa, arayıp özür dilediyse, iyi davrandıysa kv'si fersah fersah burnundan döküp pişman etmiş.
O yüzden aramayın. Köye gittiğinizde de iyi davranırsınız ama mesafeli olursunuz. Yoksa daha çook habersiz davetsiz misafir ağırlarsınız.

Daha önce bu konuda büyük kavga ettiğiniz için eşin böyle davranmış. Ama çok ayıp etmiş. Eşim annesine benim yanımda of dese sinir oluyorum ve eşime kızıyorum. Üzüldüm kadının durumuna. Ben olsam arardım.

BDV'deki konulara bakın, hangi gelin iyilik yaptıysa, arayıp özür dilediyse, iyi davrandıysa kv'si fersah fersah burnundan döküp pişman etmiş.
O yüzden aramayın. Köye gittiğinizde de iyi davranırsınız ama mesafeli olursunuz. Yoksa daha çook habersiz davetsiz misafir ağırlarsınız.
Buradaki arkadaşlar pek öyle düşünmüyor:)

Buradaki arkadaşlar pek öyle düşünmüyor:)
Buradaki arkadaşlar doğumuma eşimin ailesi gelmek istiyor ama yerimiz yok diyen üyeye de kızıp farklı düşünmüşlerdi ama hepsinin yanıldığı kısa sürede ortaya çıkmıştı, bunu da hatırlamanızı isterim :)
Araya girip karışmayın, yorum da yapmayın bence olmamış gibi davranın. Bence bu mesajımı bir kenara not edin çünkü karışıp konuyu gündeme getirdiğinizde suçlu siz olacaksınız. Siz bilirsiniz yani, koca da yuva da benim değil sonuçta :)

Eşin anneni azarlarken senin tek kelime etmeden odaya gecmen biraz Acımasızca değil mi? Bu durumda eşini sakinleştirmeye, ortamı yumuşatmaya calısman gerekirdi. Koskoca kadın gelininin yanında oğlundan azar işitiyo. Gelin desen tek kelime etmeden hakettin sen bunu der gibi dinliyo. Üzüldüm kv'ye

Back
X