Kayınvalidemin bizden habersiz misafir kabul etmesi

Selam arkadaşlar...
Hemen konuya gireyim
Evliliğmizin ilk iki yılı eşimin ailesinin evinde oturduk iki katlı müstakildi
Üst katımız kayınvalidemindi eşyalı kurulu evi bırakıp emekli olunca köye gitmişlerdi bizde alt katta oturuyorduk
Neyse kayınvalidemler bize gelince yatmaya yukarı çıkarlardı
Daha1 aylı evliyken kayınpederim bizim eve akrabalarını çağırmış ben gelince öğrenmiştim
Eşimle ilk büyük kavgamızı o zaman yaptık o evin hanımı bensem izin alınacak yada haber verilecek diye
Eşim hala der o konuda haklısın diye
Neyse geçen hafta kayınvalidem çocuğa bakmaya bize geldi tabi biz bu arada bir daireye taşındık mecbur bizde yatıyo
Cuma akşamı tam eve girdik gene aynı akrabalar aramış kabul etmiş
Benide arayıp haber verememiş
Eşim bi başladı sen misafirsin ne demek misafir kabul etmek bu evin hanımı eşim değil mi arayıp sorman lazım değilmi
Siz daha öncede böyle yaptınız
Nasıl düşünemezsin ya biz bir yere gitsek yada misafir çağırsak insan en azından bi haber vermes zmi falan dedi
Ben tek kelime etmedim
İyi yada kötü aldım oğlumu emzirdim
Ama kayınvalidem çok üzüldü
Şimdi diyorum bi arasam mı bu arada köye döndü
Yada aramasam mı sonuçta yaptığı yanlış
haftaya gidicez o zaman hiç bir şey olmamış gibi konuşsam MI?
evet kayınvalidenin yaptığı yanlış ama sizinki de doğru değil.düşünememiş yapmış bir şey keşke ilkinde sakince konuşup uyarsaydınız o zaman ikincisi olmazdı.kadın haklı kırılmakta.eminim çok üzülmüştür.

Selam arkadaşlar...
Hemen konuya gireyim
Üst katımız kayınvalidemindi eşyalı kurulu evi bırakıp emekli olunca köye gitmişlerdi bizde alt katta oturuyorduk
Daha1 aylı evliyken kayınpederim bizim eve akrabalarını çağırmış ben gelince öğrenmiştim
Eşimle ilk büyük kavgamızı o zaman yaptık o evin hanımı bensem izin alınacak yada haber verilecek diye
Neyse geçen hafta kayınvalidem çocuğa bakmaya bize geldi tabi biz bu arada bir daireye taşındık mecbur bizde yatıyo
Eşim bi başladı sen misafirsin ne demek misafir kabul etmek bu evin hanımı eşim değil mi arayıp sorman lazım değilmi
Nasıl düşünemezsin ya biz bir yere gitsek yada misafir çağırsak insan en azından bi haber vermes zmi falan dedi
Ben tek kelime etmedim
sakin kayinvalidene uzuldunmu falan deme hic bir sey deme esin iyi yapmis almistir dersini sende koye gittiginde hic bir sey olmamis gibi davran en iyisi bu.

Selam arkadaşlar...
Hemen konuya gireyim
Ben tek kelime etmedim
aaa simdi okudum orayi atlamisim senin onundemi azarladi yanliz ne olursa olsun senin yaninda annesini azarlamamaliydi. ben ayri yerde soyledi bunu sandim ani sen kulak misafiri oldun sandim ayri odadayken

aaa simdi okudum orayi atlamisim senin onundemi azarladi yanliz ne olursa olsun senin yaninda annesini azarlamamaliydi. ben ayri yerde soyledi bunu sandim ani sen kulak misafiri oldun sandim ayri odadayken
Ben yatak odasına geçtim onlar koridordaydı ama duydum tabi

Tamam önemli değil annen çalışıyor ya da çalışmıyor. Ama sen evine bir misafir davet ettiler diye iki kere bu noktaya geldiysen sevgiden söz etmek komik olur.
Aynı şeyi kendi annene yapar mıydın? yapılmasına izin verir miydin? Annen düşünemedi ve davet etti diyelim.

Ayy ben okudukça daraldım. Kadın herhalde annesine böyle konusmazdi. Çekerdi odaya anne bana haber vermeden misafir çağırma bi daha der mevzu kapanirdi. Oğlan üslubunu ayarlamamis. O da annesini çekecekti kenara bi daha misafir cagiracagin zaman bizi de haberdar ediver diyecekti. Olay olmayacaktı.

Konu sahibine tepkiniz nedir onu anlamadım. Annesine karşı kocaya doldurdu sonrada koca gidip anneye bağırdı. Eee öyleyse bu kadın mutlu olmalıydı. Niye huzursuz peki, niye derlenmiş te buraya napayım diye yazıyor.

Sevmiyor olsa banane kendi annesi istediği gibi davranın der çekilirdi.

Ayy ben okudukça daraldım. Kadın herhalde annesine böyle konusmazdi. Çekerdi odaya anne bana haber vermeden misafir çağırma bi daha der mevzu kapanirdi. Oğlan üslubunu ayarlamamis. O da annesini çekecekti kenara bi daha misafir cagiracagin zaman bizi de haberdar ediver diyecekti. Olay olmayacaktı.

Konu sahibine tepkiniz nedir onu anlamadım. Annesine karşı kocaya doldurdu sonrada koca gidip anneye bağırdı. Eee öyleyse bu kadın mutlu olmalıydı. Niye huzursuz peki, niye derlenmiş te buraya napayım diye yazıyor.

" Annesine karşı kocaya doldurdu sonrada koca gidip anneye bağırdı. Eee öyleyse bu kadın mutlu olmalıydı. Niye huzursuz peki, niye derlenmiş te buraya napayım diye yazıyor. "
şu cümleyi pek bir tuttum.

Teşekkür ederim
Gayet iyi özetlemişsiniz durumumu benden daha iyi hatta:)

oh beee ağzına ve açıklamana hatta daral gelen yüreğine sağlık :KK45: :KK9::KK9::KK9:

" Annesine karşı kocaya doldurdu sonrada koca gidip anneye bağırdı. Eee öyleyse bu kadın mutlu olmalıydı. Niye huzursuz peki, niye derlenmiş te buraya napayım diye yazıyor. "

Ay ol BenIpek ben sana cevap yazdım. Sen niye beğendin :)) anlamadım valla

Neyse hoşuma gitti tabi.

Konu sahibine önerim sen sınırını koru. Yani senin evine senden izinsiz misafir çağırmasi yanlış. Ama eşine söyle geçen gece çok fevri davrandin. Annenin gönlünu alman lazım de. Ama annesinden üslubu için özür dilemeli. Gidipte geçen geceki olay diye Özür dilemesin. Söylediği şey doğru söyleyis biçimi yanlış. Durduk yere kadına niye parlamış. Senin konuyla hiç ilgin yok. Sen eski muhabbetine kaldığın yerden devam et bence.

Ay ol BenIpek ben sana cevap yazdım. Sen niye beğendin :)) anlamadım valla

Neyse hoşuma gitti tabi.

Konu sahibine önerim sen sınırını koru. Yani senin evine senden izinsiz misafir çağırmasi yanlış. Ama eşine söyle geçen gece çok fevri davrandin. Annenin gönlünu alman lazım de. Ama annesinden üslubu için özür dilemeli. Gidipte geçen geceki olay diye Özür dilemesin. Söylediği şey doğru söyleyis biçimi yanlış. Durduk yere kadına niye parlamış. Senin konuyla hiç ilgin yok. Sen eski muhabbetine kaldığın yerden devam et bence.
Bende bu gece yemekte konuşmayı düşünüyorum
Benim yanımda değilde odada konuşsaydın en azından annen kırıldı bi ara gönlünü al sakince konuş çalıştığımızı müsaitt olup olmadığımızı bilmeden davet ettiği için fevri çıktığını falan anlat demeyi düşünüyorum
Ki olay cuma gecesi oldu hala aklımda çıkmıyor:(

Aynı şeyi anneniz yapmış olsaydı ve siz bukadar tepki verseydiniz,Annenizi uzseydiniz, esiniz demezmiydi napiyorsun yavaş biraz, bukadar tepki abartı diye?sizde farkına varıp annenize biraz daha düzeltip davranisinizi,gönlünü almazmiydiniz?ama siz aynı şeyi yapmamissiniz.esinizi uyarıp sakin ol dememissiniz. Çocuğunuzu alıp emzirmissiniz ve susmussunuz. O yüzden uzuldugunuze pek inanmıyorum. Uzulseniz zaten bize sormadan arayip bi sesini duymak istersiniz. O yüzden bırakın böyle kalsın. Siz zaten orda tavrinizin bu yönde olduğunu hissettirmissiniz.ben sadece şunu anlamıyorum; neden kayinvalide birsey yaptığında bırak arama gorgusuzlügünü anlasın uzulsun iyi olmuş denirde, anne yaptımı kadincagiz dusunememistir,yazık hem torun bakmaya gel hem bu muameleyi gör. Abartmissiniz anneciginizi uzmeyin gönlünü alin denir???bu forum bayanlarında çok bariz bir ayrımcılık var.geçenlerde buna benzer bir konu vardı.sözkonusu anneydi.aman ne güzel yorumlar yapılmış. Annenizin kıymetini bilin olsun diye.kayinvalide olunca herkesin içinden bir canavar çıkıyor...

Aynı şeyi anneniz yapmış olsaydı ve siz bukadar tepki verseydiniz,Annenizi uzseydiniz esiniz demezmiydi napiyorsun yavaş biraz bukadar tepki abartı diye?sizde farkına varıp annenize biraz daha düzeltip davranisinizi gönlünü almazmiydiniz?ama siz aynı şeyi yapmamissiniz.esinizi uyarıp sakin ol dememissiniz. Çocuğunuzu alıp emzirmissiniz ve susmussunuz. O yüzden uzuldugunuze pek inanmıyorum. Uzulseniz zaten bize sormadan arayip bi sesini duymak istersiniz. O yüzden bırakın böyle kalsın. Siz zaten orda tavrinizin bu yönde olduğunu hissettirmissiniz.ben sadece şunu anlamıyorum; neden kayinvalide birsey yaptığında bırak arama gorgusuzlügünü anlasın uzulsun iyi olmuş denirdi, anne yaptımı kadincagiz dusunememistir,yazık hem torun bakmaya gel hem bu muameleyi gör. Abartmissiniz anneciginizi uzmeyin gönlünü alin denir???bu forum bayanlarında çok bariz bir ayrımcılık var.geçenlerde buna benzer bir konu vardı.sözkonusu anneydi.aman ne güzel yorumlar yapılmış. Annenizin kıymetini bilin olsun diye.kayinvalide olunca herkesin içinden bir canavar çıkıyor...
Gerçekten üzüldüm
Size sormamdaki amaç objektif olarak fikir almak istemem
Ayrıca o durumda karışsaydım eşim kesin bana kızardı ve biz kavga ederdik
Genede yorumunuz için teşekkür ederim

Ben olsam aramazdım.Hazır kırılmışken bidaha yapmaz boşver. Kendi kendine gelin evinde iş çıkaran kaynanalara son artık yahu.

Yaşlılarda yaşlandıkça bencil oluyorlar bu durumda var , bence eşin doğru yapmış oğlunun evi diye istediğini yapmasın benim annem buzdolabı açamaz millet birde misafir çağırıyor sırf erkek annesi diye , erkek değilde altın doğurduklarını mı sanıyorlar hepsinde ayrı bir küstahlık kendilerini üstün görme , hiçte arama bence

1- ne sana annesinin yanında bağırabilir ne annesine senin yanına 5 yaşında çocuk mu azarlıyor. Senin de oğlun varmış ister misin o duruma düşmeyi
2- anneye misafir demek de çok yanlış ayrıca ve terbiyesizlik bence. Evet evin hanımı sensin ama ne senin ailen ne onun ailesi o evde misafir sıfatında olamaz kusura bakmayın.
3-eşinizin bu fevri davranışı size patlayavak siz eşinizi doldurmuş olacaksınız onların gözünde. Kadın iyişik yapmış gelmiş pişman olmuş

ablamın kayınvalidesi ile kardeşlermi aceba ?
ablam evde yokken kendine gelen her misafire hadi geline inelim diyormuş, misafirler anlatıyor sen yokken gelmek istemedik kaynanan ısrar kıyamet bizi sana çağırıyor.Birkezde ablamın işten geldiğini farketmemiş nasıl fark etmemişse arabaya bakar ışığına bakar herseferinde.Namaz kılmaları için kendi evindeki erkek misafirleri getirmiş kapının anahtarı olduğu için dan diye açmış kapıyı, ablamlar allahtan masumane yemek yiyorlarmış ama yeni evli insanlar her şekilde yakalayabilirlerdi:KK11:Bu sebeplerden aynı binaya gidecekler 10 defa düşünmeli,siz uygunmusunuz değilmisinmiz sormak yok.

süpersiniz ya :)
bu cümleyi pek bi tuttum yazarken ne düşünüyorsanız tam olarak aynı fikirdeyim...

Son düzenleme:
kadın çocuğunuza bakmış siz eve gelip yaşına sıfatına bakmadan ayar vermişsiniz. evin hanımı o değilde vs. vs. ne olursa olsun o sizin anneniz. kendi annenize aynı ayarı verir ya da verdirir misiniz?
sizin de oğlunuz varmış. gün olur devran döner.
ben kv. olsam haftaya bir bahane bulur kabul etmezdim.
kk.yı okudukça iyi ki kız evladım var diyorum.

Back
X