kayınvalidemin bize almak istediği ev!

illakide o ev alınacaksa resmi nikahtan önce sakın almayın resmi nikahınız olduktan sonra ev eşinizin yada izin üzerinize olması farketmez ama evlenmeden önce elde edilen mallar için hiçbir hakkınız olmaz...oturmayacağınız evi almak çok saçma aslında..bence acele etmenize gerek yok ama eşiniz dünden razı ordan ev almaya ,daha karlı bir iş için kullanın yada bırakın bankada dursun paranız zaten gideceğinz yerlerde çoğunlukla lojmanlarda kalacaksınız..valla ne yalan söyleyim burnuma iyi kokular gelmedi....
eşinizi ikna edi caydırın bu işten illaki ev alacaksanızda kira getirisi olacak biyerden alın...

evet canım eşim karlı bi yatırım olcağını düşünüyo. zaten kiraya vericez evi, kiranın üstüne biraz da biz koyar öderiz kredi borcunu diyo. ama benim içime sinmiyo hiç bu ev:(

Orada oturmadığınız sürece pek sıkıntı görünmüyor gibi açıkçası.
Bir de dediğiniz gibi evi bizim sayemizde aldınız gibi konuşmalar olmayacak ise.
Emekli olduğunuzda orada oturursunuz filan, bunlar çok sonraki düşünülecek şeyler.
o zamana neler olur kimbilir.
Ama öncelikli başka yerden alma fikrini bir konuşun bence de.

evet eşimin üstüne yapıcaklar. ailesi gelenekçi bi aile, akrabalık bağları kuvvetli, bu güzel bişey ama ev açısından kötü. çünkü bütün sülale orda oturduğu için o evi satmak istediğimiz zaman problem çıkarcaklar:/ ben oturabilceğim güzel bi ev almak istediğim zaman alamıycam ilerde...

Akrabalık bağları kuvvetli bu güzel bir şey demişsin ya, bunun hiç de öyle güzel bir şey olmadığını çok yakında görebilirsin.

O bina da ev alınmak istenmesinin tek nedeni, oğullarımız bize yakın otursun mantığı. Ve aile apt. daki daireyi kolay kolay sattırmazlar hele ki alınmasında ailenin katkısı varsa.

Evet senin altinlarinla ne alakasi var o evin ??
Yani bu demek oluyorki, sen bütün altinlarini vereceksin,
üstünede para cekeceksiniz (kredi)
ve o evi öylece alacaksiniz,
kesinlikle o ev seninde üzerine olmali, buna cok dikkat et bence
kimseye güvenme bu hayatta kimseyeeeeee!!!

konu sahibine nankör diyenlerin aklına şaşarım, kız ev alma meselesine takılmıyoki ille bu ev ısrarı onu tedirgin etmiş, ilerdede bu şekilde emrivakilerle müdehalecimi olurlar diye korkuyo, yani yapılan işe değil bunu yaparkenki zihniyet ürkütmüş onu, ille yatırım yapılacaksa 30 sene sonra en iyi ihtimalle 30 yaşında oılacak bi eve yapılacağına arsa alırsın 1 koyar 3 alırsın, babam emlakçıda az çok biliyorum bu işleri :D

evet öyle canım, yatırım yapıcaksak karlı olsun istiyorum... mesela antalyada bi komşumuz 45 bine aldığı evi aynı yıl içinde 85bine geri sattı. ben böyle karlı yatırımlar istiyorum. ama onların amacı aile apartmanındaki o evi aldırmak. o yüzden karımız ne olucak pek önemsemiyolar, hatta hiç önemsemiyolar:(

illakide o ev alınacaksa resmi nikahtan önce sakın almayın resmi nikahınız olduktan sonra ev eşinizin yada izin üzerinize olması farketmez ama evlenmeden önce elde edilen mallar için hiçbir hakkınız olmaz...oturmayacağınız evi almak çok saçma aslında..bence acele etmenize gerek yok ama eşiniz dünden razı ordan ev almaya ,daha karlı bir iş için kullanın yada bırakın bankada dursun paranız zaten gideceğinz yerlerde çoğunlukla lojmanlarda kalacaksınız..valla ne yalan söyleyim burnuma iyi kokular gelmedi....
eşinizi ikna edi caydırın bu işten illaki ev alacaksanızda kira getirisi olacak biyerden alın...

resmi nikahımız oldu canım, ev eşimin ya da benim üstüme olucak, o konuda sorun yok. sorun şu ki kayınpederimin zaten oğluna 15 milyara yakın borcu var. bu borcu biz ev alırken vercekmiş. ama kendisi diyoki "yardım edicem ben de size". eşim de diyorki babam da yardım edicek daha ne istiyosun. ay çıldırcam ya zaten geri ödüyceği parayı yardım edicem diye veriyo bize. minnet borcu duymamızı istiyo. o evi hiçbi zaman sattırmıycaklar biliyorum. tamamen ölü yatırım

sizin altinlarinizla alakasi ne ?
ve ev ikinizin uzerinemi yapilacak?

altınları bankaya fln koymayın hemen bu evi alın diyorlar işte. bizim altınlarla bize yatırım yapıyolar sağolsunlar(!)
evet ikimizin üzerine olucak. ama ev onların aile apartmanında olcağı için her zaman onlar söz sahibi olucak

Kesin ve net istemediğinizi söylerseniz, sizi zorlamazlar herhalde.
Şimdiden tavrınızı koyun ki ileride başınız ağrımasın.

tavrımı koymam lazım ama nişanlıma kıyamıyorum. çok arada kaldı. babası bi yandan baskı yapıyo alın diye, ben bi yandan almayalım diye. dün gece artılarını eksilerini konuştuk. ama babasının söyledikleri şu an ona daha mantıklı geliyo

Çoğu erkek ailesinde oluyor bu müdahele etme alışkanlığı. İlk başlarda aman canım nolucak diyiveriyorsun ama hayatının iplerinin elinden yavaş yavaş kayıp gitmeye başladığını görünce paniklemeye başlıyorsun.
Aslına bakılırsa bu çok tehlikeli bir şey çünkü insanı yavaş yavaş benliğinden uzaklaştırıp herşeye evet diyen, her emri yapmaya programlanmış bir robota dönüştürebilir. Ve bir zaman sonra söylenecek hayır kelimesi büyük kavgalara neden olabilir.

Ben size şu kadarını anlatayım, ben bir dönem avon temsilcisi olmak istedim. Paraya ihtiyacım olduğundan değil, sırf kendi ihtiyaçlarımı almak için. Küçük ölçekli çalışacaktım yani. Bunun için internetten başvurdum ve bir takım öncüsü evime geldi benimle tanışıp işi anlatmak için. O bayan gelr gelmez kv de doğru yukarı çıktı, kadın gidene kadar surat astı. Derdi şuymuş benim kesinlikle avoncu olmamı istemiyormuş, yaşadığım yerde kınarlar, ayıplarlarmış beni. Ben kayıt olmuşken zorla beni uzaklaştırdı bu işten.

Sen de bu şekilde hayatına müdahale ettirmek istiyorsan hiç durma satın al o evi.

her türlü işimize karışıyorlar daha evlenmeden zaten:( gelinliğimde bile sorun çıktı kaç kere. ben 2bine bi gelinlik beğendim, kayınvalidem kendi zevkine göre 1600e gelinlik bulmuş. antalyadan ankaraya çağırdı beni o gelinliği almam için. demem o ki bu evi alırsam daha da karışcaklar hayatıma. baştan nasıl başlarsa öyle gidermiş ya...

aile apartmanındaki dairesini satan evlat görmedim ben hiç,satmak ister de sattırırlar mı ona bakmak lazım.

hiç bulaşmamak en mantıklısı.

ben de nişanlıma öyle diyorum. o evi sattırmazlar diyorum. ilerde kendi oturcağımız evi almak istediğimizde sattırmıycaklar adım gibi eminim. çünkü bütün sülale, sülalenin gelinleri orda oturuyo. ama ben böyle söyleyince nişanlım diyoki, sen deli misin tapusu bizde ne zaman istersek o zaman satarız diyo. çok iyimser bakıyo olaya...

bence biz zaten bu evde oturamayacağız emekli olana kadar ev de eskir fiyatı da düşer bu eve para bağlayana kadar bir arsa alalım daha mantıklı olur diye eşini ikna et canım aslında arsa gerçekten daha mantıklı

ay ikna edemiyorum canım ya. tutturmuş biz kendi başımıza kredi çekip ev alamazmışız. babasının yardımıyla alabilirmişiz. ya bunca insan nasıl ev dam sahibi oluyor, herkes babasının parasıyla mı satın alıyor? zaten babasının verceği para nişanlımdan borç alark aldığı para. katsa katsa 5-10 milyar katcak üstüne. bunun adı "yardım" oluyor nişanlımın gözünde!

Çok zor bi durum gerçekten. İkna sırası sende konuş nişanlınla sonuçta sizin hayatınız.. O ne öyle ya aynı apartmanda pff..

esını ıkna et sakın oyle bır hata yapma
sımdılık kırada oturalım altınları bankaya yatıralım ılerde alırız falan de ben kesınlıkle ıstemıorm o ewı de agla zırla
ama kaynananla falan muhattap olma hıc esıne soyle

inan içimden gelmiyor kabul etmek.. ama nişanlım ikna olmuş, beni ikna etmeye çalışıyor. babası da sıkıştırıyomuş sürekli ev satılmadan alın diye. benimki de henüz karar vermedik baba diyip geçiştiriyormuş. beni ikna etmeye çalışıyo, arada kalıyo üzülüyorum:(

ben senin yerinde olsam hiç üzülmem evli arkadaşlar üzülmek iyi mi kötü mü siz söyleyin tecrübeli olarak?

eşim arada kalıyor deyip ikna olan arkadaşlar yazsınlar şimdiki akıllarıyla o an ne yaparlardı?

evlendikten sonra başka yerden almaya bak yoksa ortak olamazsın eve tapu kımdeyse onun üzerinde kalır ama sen hem çalışırsın hem borcu ödersin hemde mal sahibi olamazsın...

hakkını yedirme...

Nişanlınız subaymış.

Bence altında çok başka sebepler var.

İlerde sizi götüremeyecegi bir yerde görev yapmak zorunda kalırsa,
gelin dizimizin dibinde olsun diye düşünüyorlar ki
ilerde bu sorunla karşı karşıya kalmanız muhtemel.

O nedenle amaç yatırım da olsa o binadan almayın....

hem daha düğün bile yapılmamış ki bu ne acele?
Önce bir evlenin, bir arada yaşayın,
bakalım eşiniz sorumluluk sahibi bir insan mı bunu anlayın,
sonra böyle yatırımlara girin!

Nişanlınıza da durumu bu şekilde açıklarsanız anlayışla yaklaşacaktır...

evlendikten sonra başka yerden almaya bak yoksa ortak olamazsın eve tapu kımdeyse onun üzerinde kalır ama sen hem çalışırsın hem borcu ödersin hemde mal sahibi olamazsın...

hakkını yedirme...

başka yerden alalım diye ikna etmeye çalışıcam. az önce kayınvalidem annemi aradı, bizim altımızdaki evi oğuza alalım diye düşündük dedi, annemi ikna etmeye çalıştı daha bana bişey söyleyemiyor bu konuda. annem de dediki valla biri subay biri öğretmen, ikisi de aklı başında, ne yapcağına kendileri karar verirler bence biz karışmayalım dedi:16:

Back
X