kayınvalidemin bize almak istediği ev!

Nişanlınız subaymış.

Bence altında çok başka sebepler var.

İlerde sizi götüremeyecegi bir yerde görev yapmak zorunda kalırsa,
gelin dizimizin dibinde olsun diye düşünüyorlar ki
ilerde bu sorunla karşı karşıya kalmanız muhtemel.

O nedenle amaç yatırım da olsa o binadan almayın....

hem daha düğün bile yapılmamış ki bu ne acele?
Önce bir evlenin, bir arada yaşayın,
bakalım eşiniz sorumluluk sahibi bir insan mı bunu anlayın,
sonra böyle yatırımlara girin!

Nişanlınıza da durumu bu şekilde açıklarsanız anlayışla yaklaşacaktır...

işte onu anlamıyorum daha düğünümüz olmadı, eşyalarımız bile alınmadı. daha önümüzü göremezken ne bu acele. yangından mal kaçırır gibi altınları elimizden alıp bu evi almaya çalışıyolar bize. kafayı yiycem ya:2:

Aile apartmanı fakat yeni sıfır bina, yeri çok güzel falan deseydiniz farklı şeyler yazardım fakat kötü bir ev için bir sürü kredi çekip borç yapmazdım.

Bence nişanlınıza benim bu ev konusunda asla rızam yok demelisiniz. Net, kesin kararınızı söylemezseniz o ev alınır.

başka yerden alalım diye ikna etmeye çalışıcam. az önce kayınvalidem annemi aradı, bizim altımızdaki evi oğuza alalım diye düşündük dedi, annemi ikna etmeye çalıştı daha bana bişey söyleyemiyor bu konuda. annem de dediki valla biri subay biri öğretmen, ikisi de aklı başında, ne yapcağına kendileri karar verirler bence biz karışmayalım dedi:16:

sen niye o zaman ikimize diyorsun kaynanan baya baya oğuza alacak evi parasını da sana ödettirecek

sen yoksun planlarında oğlu var

öyle olmasa çocuklara derdi bizimkilere derdi..

eşinde ikimiz diyerek dikkatini dağıtıyor...

parayı o ödeyecekse alsın gerçi sadece o ödese bile yine senin maaşından ev geçinir o yuzden yıne onun sayılamaz senınde hakkın geçer...

bunların niyeti bana hiç iyi gelmedi...

keşke nikahı acele etmeseydin...

aklıma bir tanıdığımın bir olayı geldi başlığı okuyunca.
Kızın düğünü olduktan sonra kayınvalidesi size ev alıcaz deyip altınları almışlar. bir de onların adına kredi çekmişler.
Evi almış kayınvalide ama tapusunu kendi üstüne yapmış.

sen niye o zaman ikimize diyorsun kaynanan baya baya oğuza alacak evi parasını da sana ödettirecek

parayı o ödeyecekse alsın gerçi sadece o ödese bile yine senin maaşından ev geçinir o yuzden yıne onun sayılamaz senınde hakkın geçer...

Sevgili sidal illa ki o ev alınacaksa yarısı benim üzerime olacak diye diret yoksa vermem altınları de. Öyle görünüyor ki ilerde açıkta kalacaksın.

amaaannn diyim o evi sakın almayın tecrübeyle sabittir başka yerden alın madem ev almanızı çok istiyorlar.

ben de ona bozuluyorum.. çocuklara demiyo oğuza diyo. benim adım bile geçmiyo. üstelik gitmiş ev sahibiyle konuşmuşlar bile. nişanlımla telefonda kavga ettik. çok kötüyüm. kötü gelin ben oldum. ailem bizim iyiliğimiz için uğraşıyo senin yaptığına bak dedi. inşallah senin çocuğun da sna böyle yapar anlarsın dedi. sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım. git napıyosan yap ben artık yokum dedim. beni arama dedim ve teli yüzüne kapattım. artık nolcak bilmiyorum. çok kötüyüm

ben de ona bozuluyorum.. çocuklara demiyo oğuza diyo. benim adım bile geçmiyo. üstelik gitmiş ev sahibiyle konuşmuşlar bile. nişanlımla telefonda kavga ettik. çok kötüyüm. kötü gelin ben oldum. ailem bizim iyiliğimiz için uğraşıyo senin yaptığına bak dedi. inşallah senin çocuğun da sna böyle yapar anlarsın dedi. sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım. git napıyosan yap ben artık yokum dedim. beni arama dedim ve teli yüzüne kapattım. artık nolcak bilmiyorum. çok kötüyüm

restini çekmişsin artık bekleme moduna geç bence ve sakın o arayana kadar arama..

ararsan ikna olmak istediğini düşünebilir

hiç çıkmaza girerse devreye anne babanı sok biz ev almalarını istemiyoruz desinler...

daha düğün bile olmamışken..neyle düğün yapcaksınız eşya alcaksınız?

restini çekmişsin artık bekleme moduna geç bence ve sakın o arayana kadar arama..

ararsan ikna olmak istediğini düşünebilir

hiç çıkmaza girerse devreye anne babanı sok biz ev almalarını istemiyoruz desinler...

daha düğün bile olmamışken..neyle düğün yapcaksınız eşya alcaksınız?

biz ilk defa böyle büyük bi kavga ediyoruz ya. hem de ortada bişey yokken, sırf ailesi o ev alıncak diye diretmesi yüzünden. başıma kaktı saçma sapan herşeyi. eşyamızı arabamızı alıyolar, ev almamıza da yardım ediyolar nankörlük bu senin yaptığın dedi. iyide eşyaları onun ailesiyle benim ailem ortak alıyor. arabayı da dedesi satılan arsadan gelen parayla alcak. dedesinin hediyesi yani. ama bi anda ben nakör oldum çıktım. ya bugüne kadar üstüme bi kıyafet bile almadı ailesi. bi alışverişe çıkarmadı. altınları da verdikleri gibi alıcaklar hemen..
napıyım ben şimdi aramak, yüzünü görmek istemiyorum. açmıycam o telefonu günlerce. yeter artık

biz ilk defa böyle büyük bi kavga ediyoruz ya. hem de ortada bişey yokken, sırf ailesi o ev alıncak diye diretmesi yüzünden. başıma kaktı saçma sapan herşeyi. eşyamızı arabamızı alıyolar, ev almamıza da yardım ediyolar nankörlük bu senin yaptığın dedi. iyide eşyaları onun ailesiyle benim ailem ortak alıyor. arabayı da dedesi satılan arsadan gelen parayla alcak. dedesinin hediyesi yani. ama bi anda ben nakör oldum çıktım. ya bugüne kadar üstüme bi kıyafet bile almadı ailesi. bi alışverişe çıkarmadı. altınları da verdikleri gibi alıcaklar hemen..
napıyım ben şimdi aramak, yüzünü görmek istemiyorum. açmıycam o telefonu günlerce. yeter artık

yani kriz büyük dayanabileceğini hissediyorsan diren ama baştan rest çekip sonra pes edeceksen hiç boş yere arayı bozma...

sen arama ama o ararsa hemen değilde bi kaç aramadan sonra aç fikri değişmişse tatlıya bağlarsınız ama diretiyorsa fikrinin değişmediğini yine söylersin...

bu konuyu kapatmadığın sürece aramız bozuk kalacak sen bunu göze alabiliyor musun beni bunun için üzmeye değer mi diyebilirsin...

ailesi hakkında kötü konuşmak gibi hataya düşme problemin, senin fikrinin ciddiye alınmaması ve gerçekten o evi istemediğin olduğunu açıkça söyle...o ev olmasın başkası olsun ben sadece orayı istemiyorum diyebilirsin...

bakalım sen olmadan düğün olmaz düğün olmazsa altın gelmez altın gelmezse ev alınamaz..

ama tamam senin dediğin gibi olsn deyip düğünden sonra altınları kaçırırlarsa ne yapacaksın?

allah yardımcın olsun çok stresli bir durum....

yani kriz büyük dayanabileceğini hissediyorsan diren ama baştan rest çekip sonra pes edeceksen hiç boş yere arayı bozma...

sen arama ama o ararsa hemen değilde bi kaç aramadan sonra aç fikri değişmişse tatlıya bağlarsınız ama diretiyorsa fikrinin değişmediğini yine söylersin...

bu konuyu kapatmadığın sürece aramız bozuk kalacak sen bunu göze alabiliyor musun beni bunun için üzmeye değer mi diyebilirsin...

ailesi hakkında kötü konuşmak gibi hataya düşme problemin, senin fikrinin ciddiye alınmaması ve gerçekten o evi istemediğin olduğunu açıkça söyle...o ev olmasın başkası olsun ben sadece orayı istemiyorum diyebilirsin...

bakalım sen olmadan düğün olmaz düğün olmazsa altın gelmez altın gelmezse ev alınamaz..

ama tamam senin dediğin gibi olsn deyip düğünden sonra altınları kaçırırlarsa ne yapacaksın?

allah yardımcın olsun çok stresli bir durum....

daha dün gece sabahlara kadar tatlı dille beni ikna etmeye çalışan adam bugün bi anda kayboldu. senin bi mesajında gülücük olmasa ben huzursuz olurum, sen razı olmazsan nasıl alırım o evi diyodu. sen istemezsen almıycaz diyodu. bugün ne olduysa nankör ilan edildim:/ sürekli ailesini övdü. değer bilmezsin dedi. bastım yaygarayı bu düğün burda kalsın dedim. ve ciddiyim içime kurt düştü. hep ailesinin sözüne bakarsa, beni hiç sayarsa ben dayanamam. şimdiden bitmesi daha iyi. allahım bugünleri de mi görcektim:14:

inan içimden gelmiyor kabul etmek.. ama nişanlım ikna olmuş, beni ikna etmeye çalışıyor. babası da sıkıştırıyomuş sürekli ev satılmadan alın diye. benimki de henüz karar vermedik baba diyip geçiştiriyormuş. beni ikna etmeye çalışıyo, arada kalıyo üzülüyorum:(

butun yorumları okumaya dayanamadım

nısanlın senı ıkna etmeye calısıyorsa gonlunun olmadıgını bılıyor uzat bu ısı daha evlenmeden takılan altınlara yer bulmuslar.
yarın bır gun tayın ısteyın buraya yerlesın yaparlar kalırsın o evde, sımdıden sakın tavız verme sevmek baska sey kabullenmek baska sey bunu goz ardı etme zaten evlenıp baska yerlerde yasıycaksınız bır kac ay konusurlar sonra unutulur hersey kabul etme enınde sonunda gıdıcegın yer o ev olucak aıle apartmanıysa hayatta cıkamazsın.

ya da şöyle bir şey yapabilirsin oyalarsın oyalarsın hıı dersin tabi alalım dersin düğün tarihini o ev satıldıktan sonra belirlersin...

bu sürede gelin ikna oldu peşinat falan verelim gibi durumları olabilir mi?

daha dün gece sabahlara kadar tatlı dille beni ikna etmeye çalışan adam bugün bi anda kayboldu. senin bi mesajında gülücük olmasa ben huzursuz olurum, sen razı olmazsan nasıl alırım o evi diyodu. sen istemezsen almıycaz diyodu. bugün ne olduysa nankör ilan edildim:/ sürekli ailesini övdü. değer bilmezsin dedi. bastım yaygarayı bu düğün burda kalsın dedim. ve ciddiyim içime kurt düştü. hep ailesinin sözüne bakarsa, beni hiç sayarsa ben dayanamam. şimdiden bitmesi daha iyi. allahım bugünleri de mi görcektim:14:

senı ıkan etmek ıcın yapıyor uzulme duzelır hepsı aılesının doldurusu bunlar ev alıcaklarya ıyılık yapıyoruz'un altına sıgınıyorlar.

yengemın ev sahıbı vardı aıle bınasıydı onlarda satarız dıye almıslar kadının oglu evlenınce cıkabıldı bınadan.ıcını karartmıs gıbı oldum ama gerceklerı gor ıstıyorum.

ya da şöyle bir şey yapabilirsin oyalarsın oyalarsın hıı dersin tabi alalım dersin düğün tarihini o ev satıldıktan sonra belirlersin...

eger evet derse onlar evı ayarlarlar pesınatıda kendılerı verır ev basına kalır

butun yorumları okumaya dayanamadım

nısanlın senı ıkna etmeye calısıyorsa gonlunun olmadıgını bılıyor uzat bu ısı daha evlenmeden takılan altınlara yer bulmuslar.
yarın bır gun tayın ısteyın buraya yerlesın yaparlar kalırsın o evde, sımdıden sakın tavız verme sevmek baska sey kabullenmek baska sey bunu goz ardı etme zaten evlenıp baska yerlerde yasıycaksınız bır kac ay konusurlar sonra unutulur hersey kabul etme enınde sonunda gıdıcegın yer o ev olucak aıle apartmanıysa hayatta cıkamazsın.

ben de aile apartmanından sıyrılabileni görmedim sıyrılanda kavga kıyamet çıkıyor..

nankör demişse demiş çok önemli değil...

bak bakalım bu da sizin imtihanınız eşin seni görecek mi yoksa ailesini mi ön plana alcak...

düğün tarihi belli zaten, salon fln tutuldu. evi almaya koymuşlar kafaya. ben burda eşek başıyım sanki. oh git krediyi araştır, ev sahibini ikna et geriye bi tek bana he dedirtmek kalsın. ben bunlarla zor başa çıkarım. nişanlım bugüne kadar hep benden yana oldu, benim isteklerimi yaptı. ilk defa bana cephe aldı. çok fena dolduruşa gelmiş:(

ben de aile apartmanından sıyrılabileni görmedim sıyrılanda kavga kıyamet çıkıyor..

nankör demişse demiş çok önemli değil...

bak bakalım bu da sizin imtihanınız eşin seni görecek mi yoksa ailesini mi ön plana alcak...

evet bu da bizim sınavımız. bakalım ailesinin dediğini yapıcak mı beni hiçe sayarak. dünya hali bu neler duyuyoruz. belki beni terkeder..
belki ailesi iyice dolduruşa getirir bu kız iyi niyetimizi anlamıyo biz sizin için uğraşıyoruz şunun yaptığına bak der.. hayırlısı olsun artık.
rabbim en hayırlısını versin

senı ıkan etmek ıcın yapıyor uzulme duzelır hepsı aılesının doldurusu bunlar ev alıcaklarya ıyılık yapıyoruz'un altına sıgınıyorlar.

yengemın ev sahıbı vardı aıle bınasıydı onlarda satarız dıye almıslar kadının oglu evlenınce cıkabıldı bınadan.ıcını karartmıs gıbı oldum ama gerceklerı gor ıstıyorum.

canım içim kararcağı kadar karardı zaten. iyi niyetli olsalar gidin istediğiniz yerden ev alın biz yine yardım ederiz derler. ama illa o ev alıncakmış. ya ev sahibiyle pazarlık bile yapılmış. 120binden 85bine düşürtmüşler evi. inanabiliyo musunuz benim bundan bugün haberiö oluyo. ben de koskoca öğretmenim. ben de o borcu ödüycem. nasıl bana sormadan almayı düşünüyolar o evi aklım almıyo. ve nişanlım hala onların bizim iyiliğimiz için uğraştığını savunuyo

evet bu da bizim sınavımız. bakalım ailesinin dediğini yapıcak mı beni hiçe sayarak. dünya hali bu neler duyuyoruz. belki beni terkeder..
belki ailesi iyice dolduruşa getirir bu kız iyi niyetimizi anlamıyo biz sizin için uğraşıyoruz şunun yaptığına bak der.. hayırlısı olsun artık.
rabbim en hayırlısını versin

her ne derlerse desınler ıkna olma buna ıkna olman demek aıle bınasında yasamaya mahkum olman demek.
bır cok ornegını gordum bır defa nısanlına koz verdınmı arkası kesılmez sımdı kustu dıye evet dıyceksın sonrakı taktıklerı aynı o hep kusucek sen hep ozur dıleyıp kabul eden olucaksın.

Back
X