- 20 Kasım 2019
- 249
- 1.408
- 113
- Konu Sahibi Dobra anne
-
Öğretmen olunca ne değişiyor onu anlamadım. Bi aydınlatır mısınız ?Siz cidden öğretmen misiniz?
Ogretmen olunca kaynana yok olmuyorÖğretmen olunca ne değişiyor onu anlamadım. Bi aydınlatır mısınız ?
Amaç gelinin evine çökmekOrta yasli insanlar Balikesir i birakip Ankara da ne yapacakmis yahu.
Balikesir su cenneti, her yer deniz.. Kaz daglari var mis gibi. Havasi suyu harika.
Istanbuldaki insanlarin kari koca emekli olunca yasamayi hayal ettigi sehirlerden birisi.
Hem herseyi bulabilecegi bir sehir, hem de asiri kalabalik ve bunaltici degil.Orda mutlu olamayip Ankara da yasamak isteyen bir insan hicbiyerde mutlu olamaz vallahi.
Bence canları sıkılıyor..büyük olasılıkla "toruna biz bakacağız" sevdasına düşecekler..kışları Ankara yazları Balıkesir iki şehir arasında evcilik oynamak istiyorlarOrta yasli insanlar Balikesir i birakip Ankara da ne yapacakmis yahu.
Balikesir su cenneti, her yer deniz.. Kaz daglari var mis gibi. Havasi suyu harika.
Istanbuldaki insanlarin kari koca emekli olunca yasamayi hayal ettigi sehirlerden birisi.
Hem herseyi bulabilecegi bir sehir, hem de asiri kalabalik ve bunaltici degil.Orda mutlu olamayip Ankara da yasamak isteyen bir insan hicbiyerde mutlu olamaz vallahi.
Ev ev üstüne olmaz bunu bildim bunu söylerim. Biz zamanında işlerimiz bozuldu diye eşyaları depoya bırakıp anneannemle yaşadık bir süre annemin annesi olmasına rağmen kötü ayrıldık. Eşiniz tepkisini koysun siz de destekleyin. Ailesiyle bir sorununuz olmadığını ama aynı evde yapamayacağınızı bu durumun onlara olan sevgi ve saygıyı sıkıntıya sokacağından bahsedin. Çalışan kadınsınız yeri gelecek yatağınız dağınık eviniz süpürülmemiş çıkacaksınız evden. Şimdi canım cicim der yarın arkanızdan laf eder. En iyi kayınvalide de olsa anneniz de olsa çok zor yapamazsınız. Çocuk olacak karışıp bunaltacak sizi. Zaten düşünceli bir insan olsa size sormadan hatta eşinizle tartışma yaşamasına rağmen biz gidip yerleşiyoruz demezdi. Milletteki ne merak anlamıyorum. Ben gurbetteyim kayınailem 1 haftadan fazla dursa sıkılırım Allah kimseyü kimseye muhtaç etmesin. Hayatınızın hatası olur yeni evlisiniz hele ihtiyaç sağlık durumu da yok asla net güzel bir şekilde olamayacağını dile getirin.İyi akşamlar herkese,sizlere birşey sormak istiyorum belki bana bir nebze yardımcı olursunuz.
Eşimle daha yeni evliyiz,esimin 1 erkek kardesi var yani iki kardesler kayinvalidem ve eşi normalde balıkesir de yaşıyorlar ama sürekli bize ve kaynım gile gelirler bizde işimiz gereği ankarada oturuyoruz ikimizde öğretmeniz..Çok uzatmadan arkadaşlar k.validem gil sürekli bizimle oturmak için plan yapıyorlar ve bunu her yerde çekinmeden dile getiriyorlar ben bir iki çok takmadım ama son zamanlarda bu nerdeyse her telefonda her görüşmemizde dile gelir oldu.Daha gecen gun halam gile haberim olmadan biz de ankaraya oğlanın yanina tasinacagiz demis,bunu bana halam arayip soyluyor.Ki kocam da istemiyor kac kere olmaz dedi.Bende bizzat her ne kadar bu durumu reddetsemde vazgeçmiyorlar illa ki inadına sanki bastıra bastıra devam ediyorlar.Ne var bizde anlamadim.Ne yapacağım kaç kere olmaz dedik anlamıyorlar sanki,zırt pırt da cat kapı ta balikesirden ankaraya yatili geliyorlar,artık çok midem bulandı kendi evimde misafir gibiyim.
Sizce ne yapmam lazım,siz olsaydiniz ne yapardınız.
Bu tavırdaki bir kayınvalide ile birlikte yaşamak çok büyük risk olur galiba.İyi akşamlar herkese,sizlere birşey sormak istiyorum belki bana bir nebze yardımcı olursunuz.
Eşimle daha yeni evliyiz,esimin 1 erkek kardesi var yani iki kardesler kayinvalidem ve eşi normalde balıkesir de yaşıyorlar ama sürekli bize ve kaynım gile gelirler bizde işimiz gereği ankarada oturuyoruz ikimizde öğretmeniz..Çok uzatmadan arkadaşlar k.validem gil sürekli bizimle oturmak için plan yapıyorlar ve bunu her yerde çekinmeden dile getiriyorlar ben bir iki çok takmadım ama son zamanlarda bu nerdeyse her telefonda her görüşmemizde dile gelir oldu.Daha gecen gun halam gile haberim olmadan biz de ankaraya oğlanın yanina tasinacagiz demis,bunu bana halam arayip soyluyor.Ki kocam da istemiyor kac kere olmaz dedi.Bende bizzat her ne kadar bu durumu reddetsemde vazgeçmiyorlar illa ki inadına sanki bastıra bastıra devam ediyorlar.Ne var bizde anlamadim.Ne yapacağım kaç kere olmaz dedik anlamıyorlar sanki,zırt pırt da cat kapı ta balikesirden ankaraya yatili geliyorlar,artık çok midem bulandı kendi evimde misafir gibiyim.
Ne gibi ?Öğretmen olunca ne değişiyor onu anlamadım. Bi aydınlatır mısınız ?
Buradaki ılımlı yorumlara bir anlam veremedim. Bu kör cahiller konuşmadan falan anlamaz. Anlayacak insanlar olsalar, bir dakika o fazlalık gibi gördükleri beyinlerini çalıştırır ve neden kurulu düzenimizi bozup, taa ebenin horekesine hem de gelinin evine yerleselim diye düşünürler. Kadın ya da adam tek olsa hadi ucundan kıyısından anlamaya tenezzül edeceğim ama karı koca afedersiniz gelinin evinde .ok mu var, onu mu yiyeceksiniz de gelmeye niyetlendiniz?
Bir de başkalarına söyleyip, sizin de duymanızı sağlıyor, beyinsiz kaynana kişisi. Tam eski kafa. Bir daha görürseniz açık açık sorun, bize yerleşme niyetin varmış, hayırdır, burada değerli madenler var da ben mi bilmiyorum deyin. Varsa birlikte cikaralim deyin. Kime sordun da böyle büyük bir karar verdin kendi kendine deyin. Burası benim evim, ben oturacağım. Siz de kendi evinizde oturacaksiniz. Deyin. Ne bileyim, deyin biseyler, susmayın. Bu cahiller, bu dilden anlar belki. Kafaya bak. Oglum evlendi, karı koca cokelim başına gelinin, yok ya.
İki oğlum var. Gelinin evine bırak cokmeyi, elli bin kere düşünürüm ileride gitmek için bile. Evime davet etmek için bile. En başta kendi çocuğum mutsuz olmasın diye, gelinin gözünün içine bakarım be. Gelin huzursuz olursa, oğlumu da huzursuz eder çünkü. Bu kafadaki analar ya umursamıyor çocuğunun huzurunu ya da umursamıyor! Acayip sinirlendim konuya.
ben balıkesirliyim , hiç duymadım böyle durum. kesin ve net olun , telefonlarına çıkmayın geç cvp verin sohbet açmayınİyi akşamlar herkese,sizlere birşey sormak istiyorum belki bana bir nebze yardımcı olursunuz.
Öğretmen olduğunuza emin misiniz yazmışsınız ya. İşte öğretmenlerin farkı nedir ?Ne gibi ?
Saçma geldi bana. Soruma soruyla karşılık vermişOgretmen olunca kaynana yok olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?