- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.753
- 548
- 38
- Konu Sahibi Dobra anne
-
Aynen.Annemin komşusu karı koca doktor.Saçma geldi bana. Soruma soruyla karşılık vermişyazan kendisi soran yine kendisi. Ulen forumda doktorların bile kaynana baskısı yediğine şahit olduk
Kayınvalidenizle konuşurken laf arasında ankaraya taşınma planınız varmış eer kararlıysanız size ev bakmaya başlayalım falan deyin asla yanınızda iatemediğinizin sinyallerini bizzat siz verin benceİyi akşamlar herkese,sizlere birşey sormak istiyorum belki bana bir nebze yardımcı olursunuz.
Eşimle daha yeni evliyiz,esimin 1 erkek kardesi var yani iki kardesler kayinvalidem ve eşi normalde balıkesir de yaşıyorlar ama sürekli bize ve kaynım gile gelirler bizde işimiz gereği ankarada oturuyoruz ikimizde öğretmeniz..Çok uzatmadan arkadaşlar k.validem gil sürekli bizimle oturmak için plan yapıyorlar ve bunu her yerde çekinmeden dile getiriyorlar ben bir iki çok takmadım ama son zamanlarda bu nerdeyse her telefonda her görüşmemizde dile gelir oldu.Daha gecen gun halam gile haberim olmadan biz de ankaraya oğlanın yanina tasinacagiz demis,bunu bana halam arayip soyluyor.Ki kocam da istemiyor kac kere olmaz dedi.Bende bizzat her ne kadar bu durumu reddetsemde vazgeçmiyorlar illa ki inadına sanki bastıra bastıra devam ediyorlar.Ne var bizde anlamadim.Ne yapacağım kaç kere olmaz dedik anlamıyorlar sanki,zırt pırt da cat kapı ta balikesirden ankaraya yatili geliyorlar,artık çok midem bulandı kendi evimde misafir gibiyim.
Sizce ne yapmam lazım,siz olsaydiniz ne yapardınız.
Sürekli gil kullanmış yani ogretmense biraz daha böyle yerlerde kullanılan temiz Türkçeyi kullansa iyi olur....Öğretmen olduğunuza emin misiniz yazmışsınız ya. İşte öğretmenlerin farkı nedir ?
Bir ogretmen olarak da ben size uyarayim o zamanSürekli gil kullanmış yani ogretmense biraz daha böyle yerlerde kullanılan temiz Türkçeyi kullansa iyi olur....
Yoksa öğretmen ari ırk mensubu değil bir öğretmen olarak naçizane fikrim.
O benim klavyemin naçizane fikri olmuş....Bir ogretmen olarak da ben size uyarayim o zamano naçizane değil nacizane doğru kullanımı Yaa olabilir böyle şeyler ,derdini anlatmaya yönelmiştir .Şu her konuda dil bilgisi ve yazım kurallarina takılanlara da ayar oluyorum .
Şu an Sitres bastı .Bir hata yaptım mi diye
Siz bişey derseseniz yeterince etkili olmaz, eşiniz konuşacak. Kesin bi şekilde reddedecek ve bunun lafı bidaha edilmeyecek diyecek. Eşiniz bunu, bu şekilde yapmadığı için, siz dokuz doğuruyosunuz. Eşinizle konuşun gerekeni yapsın. Yoksa iyice yüz bulurlar. Eşiniz açsın ağzını, yoksa onların ağzı başka türlü kapanmaz. Sorun eşinizde.İyi akşamlar herkese,sizlere birşey sormak istiyorum belki bana bir nebze yardımcı olursunuz.
Eşimle daha yeni evliyiz,esimin 1 erkek kardesi var yani iki kardesler kayinvalidem ve eşi normalde balıkesir de yaşıyorlar ama sürekli bize ve kaynım gile gelirler bizde işimiz gereği ankarada oturuyoruz ikimizde öğretmeniz..Çok uzatmadan arkadaşlar k.validem gil sürekli bizimle oturmak için plan yapıyorlar ve bunu her yerde çekinmeden dile getiriyorlar ben bir iki çok takmadım ama son zamanlarda bu nerdeyse her telefonda her görüşmemizde dile gelir oldu.Daha gecen gun halam gile haberim olmadan biz de ankaraya oğlanın yanina tasinacagiz demis,bunu bana halam arayip soyluyor.Ki kocam da istemiyor kac kere olmaz dedi.Bende bizzat her ne kadar bu durumu reddetsemde vazgeçmiyorlar illa ki inadına sanki bastıra bastıra devam ediyorlar.Ne var bizde anlamadim.Ne yapacağım kaç kere olmaz dedik anlamıyorlar sanki,zırt pırt da cat kapı ta balikesirden ankaraya yatili geliyorlar,artık çok midem bulandı kendi evimde misafir gibiyim.
Ankara'ya çok taşınmak istiyorsanız size bir ev tutalım orda yaşayın deyin.İyi akşamlar herkese,sizlere birşey sormak istiyorum belki bana bir nebze yardımcı olursunuz.
Benim bile gidip bu kayınvalidenin elini öpesim geldi :)yaaa benim annemin bir arkadaşı var. karşılıklı evlerde oturmalarına rağmen gelinine "ben aklıma esince senin evine gelmem. görüşmek istersen ararsın, davet edersin gelirim. hele ileride çocuğun olunca dağınık olursun yorgun olursun, kendini kötü hissetmeni istemiyorum." demişti.
ve kadın cidden bir kere bile gelini davet etmeden gitmedi.
kendisine de zırt pırt çağırmadı. misafir geldi bana gel demedi.
boşandılar ama kadın eski kv si ile torunlar dışında da görüşüyor hala.
diyin direk sizin gerçekten derdiniz nedirBizimle birlikte yasamak istiyorlar ama benim aklim aslaaa almıyor
Açıkça ben kabul etmiyorum deyin , eşinize de rest çekin sen ailenle konuşmazsan bavulumu toplar giderim deyin , eşiniz ikili oynuyor bence size başka ailesine başka konusuyor, Esiniz onlara yeşil ışık yakmasa bu konuyu dillendiremezler, yahu öğretmensiniz ikinizde niye susuyorsunuz, onların sizin yanınızda ne işleri var , benden demesi şuan susarsanız işler sarpa saracak sayın meslektaşım, sakın susmayın bu konuda kararlı olun korkmayın..İyi akşamlar herkese,sizlere birşey sormak istiyorum belki bana bir nebze yardımcı olursunuz.
Gerekirse kavga çıkarın asla kabul etmeyin, zaten size taşınsalar kötü olacaksınız bari taşınmadan kötü olun uzaklaşın..Ayri ev istemiyorlar ki keşke isteseler
Benim bile gidip bu kayınvalidenin elini öpesim geldi :)
Doktor geline zerre acımadım açıkcası kedine değer vermeyene kimse vermiyor .Aynen.Annemin komşusu karı koca doktor.
Kaynana kapı önünde bagra bagra delirdi.
Nebicim gelinsin sen.
Bir işin var başka halta yaramazsin diye.
Ve o kaynana ile şuan bu kadın aynı evde yaşıyor.
Oğlan da aynı kafa.
İkisi de aile hekimi.
İste bu aileden gelen görgü meselesi.kendi kv si de ona öyle yapmış.
hele çocukları küçükken, telaş edersin daha çok yorulursun, ne zaman yardım istersen o zaman çağır dermiş.
Sorma kadın geliyor kışın yaza kadar gitmiyor.Doktor geline zerre acımadım açıkcası kedine değer vermeyene kimse vermiyor .
Vizyonsuzluğun bu kadarı da çok fazla
Ahh ahh işte bize denk gelmiyor ki böylesi :))kendi kv si de ona öyle yapmış.
hele çocukları küçükken, telaş edersin daha çok yorulursun, ne zaman yardım istersen o zaman çağır dermiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?