Kayınvalidemin camlarını silmek istemiyorum

şu şartlar altında yapardım ben olsam,

ya kızı da gelecek yardımcı olacak ya da temizlikçi bir bayan tutulacak.neden sadece sen temizliyorsun,yok öyle bir dünya.

bazı k.valideler oğlumuzu evlendirdik değil gelin aldık mantığıyla bakıyorlar.

Son düzenleme:
Silmeyeceğinizi söyleyin direkt.

Son düzenleme:
Hayır herşeyi geçtim kendi kızının nasıl işi varmışmış
Sen hem işte çalış hem evde bunu gören olmasın. Tatile git orda da gene temizle. Yok öyle bir dünya.
Net olmak her zaman faydalı. Canına yazık ya.

Ya görümceni ara gel beraber temizleyelim de ya da elini dahi sürme.Senin sene bir tatilin var gördüğün muameleye bak.Ne münasabet canım!

kendi kızı ana yavrusu sen kavuktan çıkma sanki

çalışşıyormuşsun yapamayacak gibiysen prasını ver kendin birini bulup yaptır ...bukadar büyütecek nevarki ..sonuçta ne için çalışıyorsun rahatın ve huzurun için değilmi kendi açından olayı çözebilirsin bence ..benim yaptığım temizliklerde beğenilmiyordu .uzaktan gidiyordum 10 saat yol daha gitiğimiz gün camlar silinecek deniyordu ..siliyordum arkamdan tekrar siliyordu ..sonra bende parasınakıyıp temizlikçi tutup sildirsin ben yapmam bidaha dedim ..oda bikaç tuttu baktı para çok gidiyo kıymeti anladı tabiii...şimdi yine biz yapıyoruz ..

Evlendin mi ya da nişanlı oldun mu kayınvalde temizlikçi gibi el kızı bu deyip her işini yaptırmaya çalışır.kendinizi ezdirmeyin kendi kızı ile beraber yapsanız kabul yapın.bir bayan bur da işin sevap boyutunu dile getirmiş.dinimiz de kendini bu şekilde kullandırmak asıl günah olan.hasta olur yapamaz olur kızı olmaz yaparsın . Mantık mantık mantık...

Ben bu konuda şakayla gelen muhbbetleri bile yapamam şeklinde yine şakayla iade ediyorm:) yapin ya da yapmayin diyemem ama ben yapmam

sizin ev başka kv deniz evi başka gibi geldi bana.. yorumlarda yapma ağırlıkta olunca hani başta söylediğinizi gözardı edip ben de yapmayın diyecektim.

yani size temizliği yapma diyenlere sorum var aynı evde yaşadıklarını biliyor musunuz?

dolayısıyla evet yapmanız lazım.. misafir geleecek diye değil ki.. ayrıca bu sefer gelir bayram ziyareti sonuçta..
temizliği haftada bir olsun yapılır.bir hafta süpürmesem 8 nci gün toz pis içinde oluyor. görünürde birşey olmasa bile..
bayram gelince de yapılır.. hani bayram havası olsun.. temiz olsun aklansın paklansın diye..

aslında bayram temizliği aynı zamanda bir nevi haftalık yapmadığımız temizliklerdir.. cam silmek, perde yıkamak,halı yıkamak veya yıkatmak dolapları düzlemek,silmek vs..

şimdi siz birlikte yaşıyorsunuz.. tamam çalışıyor ve yoruluyorsunuz. ama birlikte yaşıyorsunuz.. orası sizin de eviniz. başka yerde olsaydınız kim temizleyecekti? tabi ki siz ve eşiniz.. kendi evim olsa 4/4 lük yapmam demişsiniz. iyi de sonuçta bir camlarınız silinmiyor mu eviniz süpürülüp silinmiyor mu onu bir zaman yapıyorsunuz.. şimdi niye yapmam diyorsunuz..

bence yapmalısınız.. hani hastasınızdır, hamilesinizdir anlarım ama ben geçen sene yaptım bu sene yapmam görümcemi yapsın demekle de çok ayıp etmişsiniz. sonuçta orada yaşayan sizsiniz..

hı maddi durumunuz iyiyse temizlikçi tutabilirsin.. karışırlarsa onlar haksız..

Son düzenleme:
Arkadaşım bir kere yapmışsın artık sürekli beklenir hiç bulaşmayacaktın bu işlere sanane kaynananın camlarından şimdi yapma kötü olursun bir kere yaptınya bak yapabiliyor ama yapmadı olursun ben hayatta yapmam bırak kaynanamı anneme yapmam veririm parasını kadına yaptırırım o da anneme kaynanamı görümcem düşünsün, oruç oruç çok yorulurum yapamam de bari yazık kızlarımız şirin gözükmek için ilk bir göz boyamaya çalışıyor bak ne kadar becerikliyim diye sonradan yemiyor böyle kara kara düşünüyo neyse biz ne dersek diyelim yapacak gibi gözüküyosun kesin kararlı olsan buraya konu açmadan hallederdin bu işi sana kolay gelsin canım..

kayınvalideler de oğullarına bir hanım alınca kendi kişisel uşaklarını ceplerine koyduklarını zannediyorlar herhalde.

Kendi camlarımı zor siliyorum başkasınınkini hiç silemem şu an
Şimdi çıkıp biri ay anneninki olsa silersin dimi demesin onu da silmem
Yatalak olmadığı sürece herkes kendi camını kendi silsin, silmeyen de temizlikçi tutsun
Ben sabahın köründe kalkıp işe geliyorum evdeki anneler bi cam silemiyo mu

Ahaa haa benim kaynanam gibi kaynanan olsa ne yaparsın peki? Giderim evine gittim mi en az 3 hafta kalırım eşim öyle istiyor sinir oluyorum o ayrı bir konu neyse anne şunu yapayım yok yok yapma anne bunu yapayım yok yok yapma yemek yapayım ben yaparım sen bebeğine bak sürekli böyle sonrada benim gelinlerim bana geldimi oturuyor diye laf sokar yemek yaparım 50 tane kusur bulur sonra şunu aldım yemek yaparssınız diye ne sen ne eltin yapmadınız der her şeyimi eleştirir saçımın uzunluğuna döküldüğüne kıyafetlerime herşeyime eleştiri getirir yapsam dert yapmasam dert sürekli eleştirecek diye düşündüğüm için evimdeki gibi güzel yemekte yapamıyorum bazen diyorum boşver oturayım oda olmuyor kelin çaresi olsa başına sürer

Anamın evine gidince bile silmem ,zaten yapda demez..
Sırf bana değil gelininede asla söylemez..

Anamın evine gidince bile silmem ,zaten yapda demez..
Sırf bana değil gelininede asla söylemez..

Benim annem de öyle abla
Hatta bıraksam benimkini bile siler ( ablamınkini silmiştir mesela )
Ama ben sağlamken ne kendi camımı sildiririm ne başkasınınkini silerim

bi bayan tutalım gelsin yapsın de bence..
ben şahsen yapmam büyük temizlik hele ki tutupta yap derse hiç yapmam..
olurda içimden gelir o yapıyodur yardım ederim ama diğer türlü tüm evi kendi evimmiş gibi temizlemem..
ben kendi evimin camlarını bile kendim silmiyorum..
kayın validem büyük temizlik yapınca benide çağır diyor ama çağırmicam o kendi evini temizlesin ben kendi evimi temizlerim..
ama sizde şuan oradaysanız yemeği arada bir yapacağınıza hergün yapabilirsiniz ya da ufak tefek günlük temizlikleride aynı şekilde..

Aynen, alıştırmazsan bekleyemezler ben gidiyorum sofra kurmaya kaldırmaya yardım ediyorum başka da hiçbi şeye elimi sürmüyorum.

En iyisini yapiyorsun tatlim,
Cünkü bak konu sahibesindeki gibi bekleyise giriyorlar.
Varsin is yapmiyor/yapamiyor desinler,amaaan ne var bunda,yapincada yetinemezsin zaten,niye tatli canini yorasin :)

gelinleri temizlikçi kontenjanından mı işe alıyor bu kayınvalideler acaba? bi de yap diyenler olmuş

ne yapacağım ya kendi evimi zor temizliyorum, hasta olur muhtaç olur o zaman da tutarım bir temizlikçi temizletirim evini. sağlam kadın, kızı da var ama evlerini ben temizlicem yok ya

Benim annem de öyle abla
Hatta bıraksam benimkini bile siler ( ablamınkini silmiştir mesela )
Ama ben sağlamken ne kendi camımı sildiririm ne başkasınınkini silerim

Herkes kendi evinin camından sorumludur yani..
Hastalık olur,yardımcı tutulur yaptırılır,keyfine cam silinmez ki..

o zaman bi bayan tutun o yapsın

bir şeyi bi kere yapınca neden başına kalır hiç anlamam.geçen sefer yaptın şimdi de yap.yapma arkadaşım.ağırlığını koyunca daha kıymetli olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…