Kayınvalidemin camlarını silmek istemiyorum

Okurkene içim daraldı. Ayni babaannem. Fakat sorun şu ki, eskiden babaannem sadece annemi kullanırdı, şimdi bizede aynı davraniyor.

Yani diyeceğim o ki elini versen kolunu ister, kolunu versen daha fazla ister. Yengem hiç yapmıyor, hayatta ondan iyisi yok. Annemle biz işimiz var diye en ufak birşeyi eksik yapsak, hayatta bizden kötüsü yok. Birde yaptıklarımizdan memnunda degil, "ne yaptilarki sanki, peehhhh bu işmi" diyor. En çok insana dokunanda bu lafı oluyor.

Farkındayım lafı biraz uzattım ama bizdeki aynı durumlarin olmamasi icin sen sinirlarini baştan çiz ve kesin kararlı ol
Yoksa seni kullanir ve kullandikca gözünde iyice değerin kalmaz.

Babaannemden çok fazla kaynanalik gördüm inşallah kendi kaynanam iyi bir insandır.

Ben olsam yapmazdim gorumce varken elimi bile surmem. Benim kapimi calmayan arayip sormayanin bide gidip evinimi temizlicem. Esinin annesi olabilir ama temizlikci diye gelin almadi. Gelsin kendi kizi temizlesin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hee birde tavsiye, ben yapmayacağım asla deme. Ozaman eşinin de gözünden düşersin. Ayy ben çok halsizim, tansiyonum düştü galiba falan uydurun veya ben tamamen unutmuşum şu işim vardı deyin.

Ben şahsen kendim böyle yapamıyorum diye kullanildim ama yengem ne zaman bir iş olsa fenalık geçirirdi. Bana herkes nazar değiyor temizligime diyordu. Ve dedigim gibi ondan iyisi yokdu. Hem eşinin gözünde hemde kaynanasinin gözünde.
Bizde annemle herşeyi yapiyorsuk, yorulduk deyince birde üstüne herkes bize kızıyordu, ne yaprinizki diye.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

çalışıyormuşsunuz .... konuyu önce eşinize açın , ama bence yapmak istemiyorum demeyin ters tepebilir ... çalıştığım için yoruluyorum tatil yapmak dinlenmek istiyorum ama annenide kırmak istemiyorum ...parasını ben ödeyeyim bi tane kadın çağıralım hem ben yorulmamış olurum hem ev temizlenmiş olur diyin ... kabul etmezler mi ???? ayrıca görümcenizin gelmeyerek size iş yaptırılmasına sinir oldum ... yapılacaksa onun izin gününde yapılmalı ...

zaten ara ara ağrı çekiyorum sağ tarafımda hastaneye gittik kas ağrısıymış bi geçmiş olsun demedi kayınvalidem.yapmayacağım temizlik şu an evde yok eşime söyledim bi kadın tutalım diye şaşırdı ama tamam dedi gelsin kayınvalideme de söyleyeceğim

görümcem çalışmıyor ki ev hanımı

Söyle o zaman bunu kayınvalidene..
1 sene boyunca senin gelmeni mi bkeliyor 2 tane ev kadını
Üstelik sen çalışıyorsun

Ah birini bulsam da bende sildirsem
Siz evdesiniz üstelik
Ben bi de çalışıyorum
Gelin de yok kime sildireyim vah vah de

oldum olası anlamıyorum şu bayram temizliğini arkadaş evini temiz tutarsan zaten sıkıntı yok bayram temizliği diye dibe köşeye ne gerek var..Dip köşe temizliğini bi bayram zamanında bellemişler onun haricinde evde oturan hanımların gün içinde ne yaptıklarını merak ediyorum. belirli zamanlarda bir gün bir odayı bir gün bir odayı halletseler zaten mesele kalmayacak ama kızları gelinleri var ne gerek var

5 yıllık evliyim, 1 kez bile camlarımı kendim silmedim. tabiri caizse eşşek gibi çalışıyorum, asla benim işim değil bu. siz de çalışıyormuşsunuz, ne münasebet cam sileceksiniz? paralarına kıyamıyorlarsa siz ödemeyi teklif edin, şurda tatildeyim, dinlenmek hakkım diyin. valla pes!

söyledim kızlar bi kadın tutalm ben yapamayacağım kas ağrısı çekiyorum dedim. yok birini tutmaya gerek yok ben silerim olmazsa gorumceni çağırırım eşimin teyzesinden bahsederek onu çağırırım gerekirse dedi.ısrar ettim gerek yok dedi.

E çağırsın madem .

Bende kaynana yakın olduğumdan hep onun eksiklerini karşılarız kızımla diğer eltilerimde onun ne camını nede halısını sildiğine şahit oldum ,artık birgün bu kaynana programları vardı bende yorum yaptım sinirli sinirli sanırım kaynanada alındı yorumumda aldığın gelin senin hizmetçin değil diye kaynanada dedi ki benimde zaten emeklim var onunla hizmetçi bulurum dedi sonra günler geçti halı yıkama zamanı geldi ki uardım etmesem biliyorum yüzüme vuracak bende gittim yardım etmeye ama lafımıda a.ktım hani anne sen bu işler için hizmetçi tutacaktın dedim oda e kızım bunada para, yetmedi dedi ,lafını yedi yardım etmemdende memnun oldu
sonra diğer halıları kayınbabayla yıkadılar beni çağırmadı ben yoktum diğer halılarda sanırım çarşıya gitmiştim ,diğer gelinler laylaylom bizede iş hayat böyle işte

bırak çağırsınlar kimi çağıracaklarsa canım hiç ezikliğine girme ısrarda etmişsin zaten yeter şartlar imkan verdiği sürece herkes kendi yaşadığı evi kendi temizlesin zorunda mısın tatil niyetine gittiğin yerde cama tırmanıp silmeye

Ben rahmetli kayinvalidemin bayram temizligine giderdim( gorumceler de gelirdi) ama kimsenin yapmak cani istemiyordu. Ben de tuttum temizlikciyi gonderdim rahmetliyi kizina, evi temizlettim. Geldiler ohh ev tertemiz:) kimse kimseye yuk olmadan, sorun olmadan cozuldu.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

buda mantıklı karar veremedim şimdi ben olsam yapardım :44:

kaynananız genç ise yani ev iş.i görebilcek durumdaysa yaslı değilse kendisi yapması lazım
he söyle olur acil bir durum vardır işleri yetiştiremez de bana yardıma gel diyebilir ikiniz yaparsınız hadi onu da anladım
yada görümceniz de gelir görümcen geldi hadi su camları siliverin deyip çağırabilir
görümcenin işi gücü yok sağlık yerindeyse o niye yardıma gelmiyo ?

ben böyle işlere sinir oluyorum işde.
Gelin diye çok afedersiniz sırtına eşek gibi binilmesi mi gerekiyo ?
yanlız size şu konuda kızdım
geçen yıl da siz silmişsiniz
alıştırmıcaksınız arkadaş.
geçen yıl yaptın
bu yıl yapmazsan
o geçen yıl yaptığın iş yerle bir olur kıymeti kalmaz bilio musun ?
geçen yıl yaptı bak bu yıl yapmadı bu gelin şöylede böyle derler atarlar tutarlar.
bir insanı 40 yıl sırtınızda taşırsınız bi kere yoruldum dersiniz sizden kötüsü olmaz yaptığınız iyilikler silinir.
kayınvalideleri böyle alıştırmayın
burda bir arkadas demiş ki çok doğru.
Herkes böyle taviz verir kayınvalidesine uşaklık yaprsa
aaa bak sunun gelini camını da siliyo iki günde bir gelip ev işini yapıo ama su yapmıo su bi işin ucundan tutumuyo derler kıyaslama yaparlar.
kaldı ki sen çalışıyosun ya. ezdirme taviz de verme arkadaşım.
İnan ki kıymet bilmiolar yakınlarımdan görüyorum örneklerini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…