Kayınvalidemin can sıkıcı lafları

Dranas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
3.248
4
0
Ankara
Ben ne yapayım kızlar annem beni rezil etti.
Moralim çok bozuk zaten çok kötü hastayım bir de annemin saçmalıklarıyla uğraşıyorum.
İki gündür çok hastayım ilaç almayı da pek sevmem geçer derken daha çok ilerledi.
Dün akşam ağrıdan uyuyamadım boşandığım eşim aradı hasta olduğumu biliyordu kızımı almaya geldiğinde görmüştü.
İlaç niye almıyorsun falan diye söylendi ben de evde ilaç yok yarın alırım demiştim.
Akşam nöbetçi eczane bulup ilaç alıp getirdi şaşırdım kızım uyumuştu içeri bile girmedi ilacı bırakıp gitti.
Annem de bugün kayınvalidemi arayıp telefonda "artık boşandılar, oğlun ne yapacağına karar versin, gecenin köründe kapısına dayanmasın, çevreye karşı yanlış anlaşılırmış" v.s. söylemiş.
Tabi kayınvalide bu lafların altında kalır mı o da bana suçu atmış "asıl kızın karar versin, oğlumun kafasını karıştırıyor, kızını görüşmek için kullanıyor, ben sürekli arıyormuşum (bu tamamen yalan, o aramadığı süre önemli bir şey yoksa aramam), oğluyla evlenmek isteyen kişiler varmış, ama benim yüzünden kafasını toparlıyamıyormuş"
Şu konuşmalara bakar mısınız, kayınvalidem boşanırkan eşimin bana bıraktığı arabayı, kızımın hesabına yatırdığı paraya kadar lafını yapmış.
Annem cahil kadın ama bu kadar beni rezil etmeye hakkı var mı?
Bunun aynısını biz sevgiliyken yaşamıştık yine annem hiç tanışıp, konuşmadığı kayınvalidemin numarasını 118 den bulup arıyor ve oğlunuzun kızımla görüşmesini istemiyorum peşini bıraksın demişti. Bu nasıl bir cesaret inanın sinirimden ağlıyorum. Anneme mi kızsam, kayınvalidemin söylediklerine mi üzülsem:14:

Son düzenleme:
Tabii ki burada annenin yaptigi hos olmamis.
Sonucta zamaninda kocalik yaptigin adam, hele ki cocugunun babasi senin o halini gorunce ilac alip getirmis.
Bu ne kadar bosanmis olsaniz dahi, eski esinin sana verdigi degeri veya en azindan `anne` olmana gosterdigi hurmeti gosterir.
Eski esin yanlis bir davranista bulunmamis, annenin bununu tutup kayinvalidene sanki cok yanlis birseymis gibi soylemesi yanlis.

Kayinvalidene gelince, bosanmis bir adamin kimseden akil almaya ihtiyaci yoktur sanirim.
Kafasinin karisma gibi bir durumu varsaydi, bosanmadan once dusunecekti bunu.
Ama kadinin tavrini dusunebiliyorum, karsimda bana insan boyle bir laf ile gelecek olsa bende tutar bu sekilde davranirdim.
sonucta suclar bir sekilde annen kendisini aramis ve ustune dusmeyen bir sekilde telefonda konusmus.

Ilk olarak sizin bir evladiniz var, ne olursa olsun bosanmis olmaniz bu gercegi degistirmiyor.
Eger cocugunun bu gibi rahatsiz edici durumlardan etkilenmesini istemiyorsan - kaldi ki ikinizin hayatinda da olmasi gereken oncelik o - anneni karsina alacaksin ve bu davranislarinin nelere yol acabilecegini, seni - eski esini ve kizini nasil etkileyecegini oturup anlatacaksin. Baska bir yolu yok, ama ters konusma ki ters tepmesin. Guzel bir dille bu sorunlarini annen ile konusmalisin. Dedigim gibi her ne olursa olsun eski esinin sana boyle davranmasi yanlis bir sey degil, sen onun cocugunun annesisin, sana ters davranmasi durumunda veya seni uzmesi durumunda senin cocugun etkilenecek, bu daha kotu olur...

Allah hayirlisini versin.. Insallah sorunlarini cozersin...

kayınvalidenle konuşma bu konuda boşver.
ama ben olsam eşimi arayıp durumu izah ederdim.
böyle böyle birşey olmuş benim bilgim dışında.
yanlış anlamanı istemem benim düşünceler bu yönde değil diye.
annenide uyar.
bir daha böyle birşey yapmasın.
seni nasıl zor durumda bıraktığını anlat.
bu konuları dışında kalmasını rica et.

Ben ne yapayım kızlar annem beni rezil etti.
Moralim çok bozuk zaten çok kötü hastayım bir de annemin saçmalıklarıyla uğraşıyorum.
İki gündür çok hastayım ilaç almayı da pek sevmem geçer derken daha çok ilerledi.
Dün akşam ağrıdan uyuyamadım boşandığım eşim aradı hasta olduğumu biliyordu kızımı almaya geldiğinde görmüştü.
İlaç niye almıyorsun falan diye söylendi ben de evde ilaç yok yarın alırım demiştim.
Akşam nöbetçi eczane bulup ilaç alıp getirdi şaşırdım kızım uyumuştu içeri bile girmedi ilacı bırakıp gitti.
Annem de bugün kayınvalidemi arayıp telefonda "artık boşandılar, oğlun ne yapacağına karar versin, gecenin köründe kapısına dayanmasın, çevreye karşı yanlış anlaşılırmış" v.s. söylemiş.
Tabi kayınvalide bu lafların altında kalır mı o da bana suçu atmış "asıl kızın karar versin, oğlumun kafasını karıştırıyor, kızını görüşmek için kullanıyor, ben sürekli arıyormuşum (bu tamamen yalan, o aramadığı süre önemli bir şey yoksa aramam), oğluyla evlenmek isteyen kişiler varmış, ama benim yüzünden kafasını toparlıyamıyormuş"
Şu konuşmalara bakar mısınız, kayınvalidem boşanırkan eşimin bana bıraktığı arabayı, kızımın hesabına yatırdığı paraya kadar lafını yapmış.
Annem cahil kadın ama bu kadar beni rezil etmeye hakkı var mı?
Bunun aynısını biz sevgiliyken yaşamıştık yine annem hiç tanışıp, konuşmadığı kayınvalidemin numarasını 118 den bulup arıyor ve oğlunuzun kızımla görüşmesini istemiyorum peşini bıraksın demişti. Bu nasıl bir cesaret inanın sinirimden ağlıyorum. Anneme mi kızsam, kayınvalidemin söylediklerine mi üzülsem:14:

Annene neden kızıyorsun; haklı.... Eski kafalı laf söz olur diye korkuyor. Ortada kızacağın biri varsa bu da ex kayınvaliden.

Tabii ki burada annenin yaptigi hos olmamis.
Sonucta zamaninda kocalik yaptigin adam, hele ki cocugunun babasi senin o halini gorunce ilac alip getirmis.
Bu ne kadar bosanmis olsaniz dahi, eski esinin sana verdigi degeri veya en azindan `anne` olmana gosterdigi hurmeti gosterir.
Eski esin yanlis bir davranista bulunmamis, annenin bununu tutup kayinvalidene sanki cok yanlis birseymis gibi soylemesi yanlis.

Kayinvalidene gelince, bosanmis bir adamin kimseden akil almaya ihtiyaci yoktur sanirim.
Kafasinin karisma gibi bir durumu varsaydi, bosanmadan once dusunecekti bunu.
Ama kadinin tavrini dusunebiliyorum, karsimda bana insan boyle bir laf ile gelecek olsa bende tutar bu sekilde davranirdim.
sonucta suclar bir sekilde annen kendisini aramis ve ustune dusmeyen bir sekilde telefonda konusmus.

Ilk olarak sizin bir evladiniz var, ne olursa olsun bosanmis olmaniz bu gercegi degistirmiyor.
Eger cocugunun bu gibi rahatsiz edici durumlardan etkilenmesini istemiyorsan - kaldi ki ikinizin hayatinda da olmasi gereken oncelik o - anneni karsina alacaksin ve bu davranislarinin nelere yol acabilecegini, seni - eski esini ve kizini nasil etkileyecegini oturup anlatacaksin. Baska bir yolu yok, ama ters konusma ki ters tepmesin. Guzel bir dille bu sorunlarini annen ile konusmalisin. Dedigim gibi her ne olursa olsun eski esinin sana boyle davranmasi yanlis bir sey degil, sen onun cocugunun annesisin, sana ters davranmasi durumunda veya seni uzmesi durumunda senin cocugun etkilenecek, bu daha kotu olur...

Allah hayirlisini versin.. Insallah sorunlarini cozersin...

Annemle konuşulmaz ki kendi bildiğinden başka herşey yanlış
Annemle ayrı evlerde oturuyoruz eşimin arabasını görmüş evin önünde
Çözüm yok maalesef annemin böyle davranmasını engelleyemiyorum.

her iki anne de de çekişmeli laflar olmuş sanki anneler boşanmış gibi davranıyorlar
eşiniz bence sizi seviyor cnm yaa gece gece niye ilaç alsında etirsin boşandıgı kadına dimi ama
üzülme boşver sen kendine çocuguna bak dünya boş cnm en doğru kararı sen verirsin

Nasıl haklı canım arayıp bunları söylemesi mantık lı mı

Söylemeseydi iyiydi (eşinin iyi niyetli davranışını dışarda tutuyorum) ama o da kendince seni korumak istiyor.

kayınvalidenle konuşma bu konuda boşver.
ama ben olsam eşimi arayıp durumu izah ederdim.
böyle böyle birşey olmuş benim bilgim dışında.
yanlış anlamanı istemem benim düşünceler bu yönde değil diye.
annenide uyar.
bir daha böyle birşey yapmasın.
seni nasıl zor durumda bıraktığını anlat.
bu konuları dışında kalmasını rica et.

Aramadım eşimi ama kayınvalidem benden önce arayıp güzelce bilgilendirir.

vefalı eşin varmış eski eşine karşı hislerin nasıl barışmak istermiydin neden ayrıldınız canım bu arada?

konu basliginiz aslinda bu olmamaliydi.
bana gore anneniz tamamen hatali.
bu sekilde konusmamaliydi.
bosanmis da olsaniz cocugunuzun babasi.
tabiki bosanmadan sonraki donemlerde de yaninizda olmali.
ki bence bu cok guzel bisey sizin hasta oldugunuzu bilip sizle alakadar olmasi.
ne bayanlar var burda bosanma asamasinda veya bosandiktan sonra esleri cirkeflesen.
bence esinizin yaptigi taktir edilir bir davranis.
kayinvalideye gelince;
bu tarz konusmasa iyiymis ama annenizin gereksiz agresifliginin de altinda kalmak istememis sanirim.

bence senin eski eşine karşı hala içinde birşeyler var ben öyle sezdim canım..

Annemle konuşulmaz ki kendi bildiğinden başka herşey yanlış
Annemle ayrı evlerde oturuyoruz eşimin arabasını görmüş evin önünde
Çözüm yok maalesef annemin böyle davranmasını engelleyemiyorum.

O zaman durum zor.
Ama eski esin ile konusabilirsin ve durumu ona izah edebilirsin.
En azindan bari bu sorunlar, bosanmis haldeyken, sizi etkilemesin.
Yine de annen ile konusmayi dene derim, kendi bildiginden sasmayacaksa dahi konus.
Allah yardimcin olsun...

işte yanlış bilgilendirme olmasın diye diyorum.
kayınvaliden kendi bakış açısından anlatacak.
adamı dolduracak.
sende güzelce anlatıverirsin olanları.
hem eski eşin gelmiş daha yeni ayrılmışsınız.
davul çalıp heryere ilan etmediniz ya boşandığınızı.
boşandıysanız ne olurmuş hem.
millet balkonlara dizilmiş hımm bak boşandığı kocası gelmiş mi diyecek.
ne yanlış anlaşılacak Allah aşkına.
kanlı bıçaklı ayrılmadınız bir evladınız var.
tabiki eşiniz gelecek evinize.

Son düzenleme:
Annen de çok haksız sayılmaz canım.

Eski eşinin ilaç getirdiğinden haberi var mı annenin
Annen öyle söylerse kaynanana kaynanan da altta kalmaz tabi.

Dikkatimi çekti de hep eşim diye bahsetmişsin eski eşinden.

Boş değilsin hala eşine karşı sanki..

Son düzenleme:
işte yanlış bilgilendirme olmasın diye diyorum.
kayınvaliden kendi bakış açısından anlatacak.
adamı dolduracak.
sende güzelce anlatıverirsin olanları.
hem eski eşin gelmiş daha yeni ayrılmışsınız.
davul çalıp heryere ilan etmediniz ya boşandığınızı.
boşansanız ne olurmuş hem.
millet balkonlara dizilmiş hımm bak boşandığı kocası gelmiş mi diyecek.
ne yanlış anlaşılacak Allah aşkına.
kanlı bıçaklı ayrılmadınız bir evladınız var.
tabiki eşiniz gelecek evinize.

Ne anlatıyorsa anlatsın annesinin anlattıklarıyla beni yargılayamaz ki ortada yargılanacak bir şey yok
Valla artık şeytan diyor çek git başka şehire yerleş bıktım bu arada gidip gelen laflardan
Oğlunu da evlendirecekmiş zaten sanki ben engel oluyorum ne yaparsın yap boşanmışız bitmiş

İçimde birikenler arayım kayınvalidemi konuşuyum
Arabanın bile hesabını yapmış çıkarcı kadın pozisyonuna sokmuş beni

Annen de çok haksız sayılmaz canım.

Eski eşinin ilaç getirdiğinden haberi var mı eşinin.
Annen öyle söylerse kaynanana kaynanan da altta kalmaz tabi.

Dikkatimi çekti de hep eşim diye bahsetmişsin eski eşinden.

Boş değilsin hala eşine karşı sanki..

arkadaş başka biriyle evli değil.
eşinden daha yeni boşandı.
ilaç getiren kişi yeni boşandığı eşi.

bence kayınvalideni arama.
boşyere gerilirsin.
onun değil eşinin düşündüğü önemli.
eşin öyle arabaya marabaya laf eden biri değil gibi.

Annenizin tarafından bakarsak; kızım artık boşandı, yeni bir hayat kursun, bu adam da çocuğunu görmek için tabii ki gelsin gitsin ama gece vakitleri kızımın evine girip çıkmasın, artık yolları ayrıldı, kızımın peşinde kuyruk gibi dolanmasın ki kızım da kendine ait bir hayat kursun diye düşünüp düz mantıkla hareket etmiş olabilir, haklıdır.

Eski eşinizin annesi de oğlum boşandı, yeni birileriyle tanışsın, kendine yeni bir hayat kursun, sabah akşam demeden hala eski eşinin evindeyse bu böyle olmaz, onun da yeni bir hayat kurmaya ihtiyacı var diye düz mantıkla düşünmüş ve celallenmiş olabilir, haklıdır. (Hangi kaynana gelinini zaten sever ki, tabii paragöz de der, başka şeyler de der, sonuçta derdi oğlunun kendi içine sineceği bir bayanla mutlu mesut olmasıi tekrar evlenmesi bence)

Sizin tarafınızdan da bakarsak, tamam hoş olmamış ama eski eşiniz sadece evladınızın babası adı üstünde sizin için eski, kayınvalidem dediğiniz kişi eski eşinizin annesi yani dıdısının dıdısı çok çok evladınızın babaannesi hepsi bu.Bence önce eş olayının "eski" olduğunun altını beyninizde çizmeniz, sonra kayınvalide kısmının da artık "eski eşinizin annesi" sıfatıyla beyninize yer etmeniz ve önünüze bakmanız.

Boşverin, yok eski kayınvalide ile konuşmalar, eski eşe durumu anlatmalar..
Hepsi eskide kalmış, sizin için zaten kıymet arzetse onlar eski olmaz yanınızda kalırlardı.
Bence önünüze bakın, bırakın arkanızdan ne konuşurlarsa konuşsunlar.
Evladınızla tüm eskilerden arınıp, gülümseyerek inşallah mutlu bir "yeni hayat" açarsınız yakında.

Back
X