Kayınvalidemin can sıkıcı lafları

eskiden olsa nasil tepki verirdi bu tür durumlarda?

Evliyken böyle bir şey olmadı canım ama sevgiliyken olmuştu annem 118'den kayınvalidemlerin ev numarasını öğrenip arayıp oğlunuzun kızımla görüşmesini istemiyorum taa ankaradan buraya kadar gelmesin gibi laflar söylemiş. Çok utanmıştım o zaman ayrılalım dedim o da kabul etmemişti ama bir tepki de vermemişti sadece çok sonra duydum annesine kızmış...

Evliyken böyle bir şey olmadı canım ama sevgiliyken olmuştu annem 118'den kayınvalidemlerin ev numarasını öğrenip arayıp oğlunuzun kızımla görüşmesini istemiyorum taa ankaradan buraya kadar gelmesin gibi laflar söylemiş. Çok utanmıştım o zaman ayrılalım dedim o da kabul etmemişti ama bir tepki de vermemişti sadece çok sonra duydum annesine kızmış...

sevgiliyken baskaymistir tabi ama mesela evliyken annesine kizdigini belli edermiydi sana mesela benim esim hic bi zaman ailesini bana yermez bi olumsuzluk görse bile

Dranas sen çok iyi niyetlisin, eski eşinle sanırım sadece çocuk değil sizin iletişim sebebiniz ,az çok biliyorum konunu ,ailelerin yüzünden biten bir evlilik denenebilir fakat aldatmadan dolayı biten evliliklerin denenmesine gerek duymuyorum,bir işin var yaşın genç neden duygusal manada hayatından silip atmıyorsun ,kızın dışındaki konularda yoksay beyfendiyi ,kimse vazgeçilmez değil heleki senden vazgeçmiş bir insandan..

Dranas sen çok iyi niyetlisin, eski eşinle sanırım sadece çocuk değil sizin iletişim sebebiniz ,az çok biliyorum konunu ,ailelerin yüzünden biten bir evlilik denenebilir fakat aldatmadan dolayı biten evliliklerin denenmesine gerek duymuyorum,bir işin var yaşın genç neden duygusal manada hayatından silip atmıyorsun ,kızın dışındaki konularda yoksay beyfendiyi ,kimse vazgeçilmez değil heleki senden vazgeçmiş bir insandan..

Evet annesi beni çok yıprattı aslında yine onu takmazdım ama bir kaç kere bu durum yüzünden çok ciddi kavga etmiştik.

Eski konularınızı biliyorum.Eşiniz de siz de özünde iyi insanlarsınız.Ve bence ilişkiniz hala kopmamış.Evladınız için, kendiniz için tekrar değerlendirin bence.Hiçbir şey için geç değil.Fakat bugün ertelediğiniz, hasır altı ettiğiniz şeylerden dolayı yarın geç kalmış olabilirsiniz.Çocuğunuz babasız büyümeyi haketmiyor.Her gün onca haber okuyoruz.Gençsiniz, bu hayat tekbaşına da çekilmez.Bugün olmasa yarın ikinizin de hayatlarına başkaları girecek.Kızınız babada kaldığında yabancı bir kadın ve eşinizin ondan olan çocuğuyla (2. planda kalarak);sizin evinizdeyse yabancı bir erkekle(!) ki bu çok tehlikeli olabiliyor.80'lik dedeleri duyuyoruz ne iş peşinde koşuyorlar.Eşinizi hala seviyorsunuz, o da seviyor ki sizle bağını koparmıyor.Tekrar denemekten bir zarar gelmez.Keşke dememiş olursunuz.Evlat kolay yetiştirilmiyor.Kaynananızı da kendi annenizi de bir kenara koyun.Yuvanızı kurtarın

Ben ne yapayım kızlar annem beni rezil etti.
Moralim çok bozuk zaten çok kötü hastayım bir de annemin saçmalıklarıyla uğraşıyorum.
İki gündür çok hastayım ilaç almayı da pek sevmem geçer derken daha çok ilerledi.
Dün akşam ağrıdan uyuyamadım boşandığım eşim aradı hasta olduğumu biliyordu kızımı almaya geldiğinde görmüştü.
İlaç niye almıyorsun falan diye söylendi ben de evde ilaç yok yarın alırım demiştim.
Akşam nöbetçi eczane bulup ilaç alıp getirdi şaşırdım kızım uyumuştu içeri bile girmedi ilacı bırakıp gitti.
Annem de bugün kayınvalidemi arayıp telefonda "artık boşandılar, oğlun ne yapacağına karar versin, gecenin köründe kapısına dayanmasın, çevreye karşı yanlış anlaşılırmış" v.s. söylemiş.
Tabi kayınvalide bu lafların altında kalır mı o da bana suçu atmış "asıl kızın karar versin, oğlumun kafasını karıştırıyor, kızını görüşmek için kullanıyor, ben sürekli arıyormuşum (bu tamamen yalan, o aramadığı süre önemli bir şey yoksa aramam), oğluyla evlenmek isteyen kişiler varmış, ama benim yüzünden kafasını toparlıyamıyormuş"
Şu konuşmalara bakar mısınız, kayınvalidem boşanırkan eşimin bana bıraktığı arabayı, kızımın hesabına yatırdığı paraya kadar lafını yapmış.
Annem cahil kadın ama bu kadar beni rezil etmeye hakkı var mı?
Bunun aynısını biz sevgiliyken yaşamıştık yine annem hiç tanışıp, konuşmadığı kayınvalidemin numarasını 118 den bulup arıyor ve oğlunuzun kızımla görüşmesini istemiyorum peşini bıraksın demişti. Bu nasıl bir cesaret inanın sinirimden ağlıyorum. Anneme mi kızsam, kayınvalidemin söylediklerine mi üzülsem:14:

yanlış bir çıkış yapmıs evet.... ama annene cahil demen üzücü
annen seni korumak istemiş kayınvalidende dogal olarak oğlunu..ben şunuda anlayamadım yanlız tamam eşinden ayrılmıs olabılırsın de gecenın bı yarısı ilaç alıp eve gelmek neyin nesi madem bu kadar düşünüyordu sizi neden boşandınız ?

Son düzenleme:
Eski konularınızı biliyorum.Eşiniz de siz de özünde iyi insanlarsınız.Ve bence ilişkiniz hala kopmamış.Evladınız için, kendiniz için tekrar değerlendirin bence.Hiçbir şey için geç değil.Fakat bugün ertelediğiniz, hasır altı ettiğiniz şeylerden dolayı yarın geç kalmış olabilirsiniz.Çocuğunuz babasız büyümeyi haketmiyor.Her gün onca haber okuyoruz.Gençsiniz, bu hayat tekbaşına da çekilmez.Bugün olmasa yarın ikinizin de hayatlarına başkaları girecek.Kızınız babada kaldığında yabancı bir kadın ve eşinizin ondan olan çocuğuyla (2. planda kalarak);sizin evinizdeyse yabancı bir erkekle(!) ki bu çok tehlikeli olabiliyor.80'lik dedeleri duyuyoruz ne iş peşinde koşuyorlar.Eşinizi hala seviyorsunuz, o da seviyor ki sizle bağını koparmıyor.Tekrar denemekten bir zarar gelmez.Keşke dememiş olursunuz.Evlat kolay yetiştirilmiyor.Kaynananızı da kendi annenizi de bir kenara koyun.Yuvanızı kurtarın

Evet çok haklısınız ben de hep aynı şeyi düşündüm kızımı yabancı bir erkekle aynı evde muhtemelen böyle bir şeyi kızıma asla yaparım gerekiyorsa onun için tek de yaşarım zaten böyle bir şey olduğu anda kızımın velayetini alır. Evet kötü biri asla değil aksine çok dürüst biridir ama yaptığı şeyler beni çok yıpratmıştı. Düşünüyorum tekrar denemeyi ama çok kararsız kalıyorum bir de böyle ortada dönen laflar falan iyice gerildim.

yanlış bir çıkış yapmıs evet.... ama annene cahil demen üzücü
annen seni korumak istemiş kayınvalidende dogal olarak oğlunu..ben şunuda anlayamadım yanlız tamam eşinden ayrılmıs olabılırsın de gecenın bı yarısı ilaç alıp eve gelmek neyin nesi madem bu kadar düşünüyordu sizi neden boşandınız ?

Evet çok cahilce bir davranış ama bunu tutup annemin yüzüne böyle söylemedim sadece bu yaptığın çok yanlış dedim.
Ben ondan ilaç istemedim alıp getirmiş ne yapabilirim ki.
Evet şimdi çok düşünüyor ama evliyken böyle değildi maalesef...

Adam iyilik yapmış, suçlu olmuş. Ben sokaktaki kediye yemek alıp bırakıyorum, adam çocugunun annesine ilaç getirmiş ne var bunda.. Annenle paylaşma herşeyi madem herşeye karısıyor

Adam iyilik yapmış, suçlu olmuş. Ben sokaktaki kediye yemek alıp bırakıyorum, adam çocugunun annesine ilaç getirmiş ne var bunda.. Annenle paylaşma herşeyi madem herşeye karısıyor

Ben annemle hiçbir şey paylaşmıyorum ki ama arabasını evin önünde görmüş.

Geçmişte ne yaşandıysa geride bırakın ve bir şans daha verin bence.İki aileden de uzakta biyere yerleşme şansınız var mı

Geçmişte ne yaşandıysa geride bırakın ve bir şans daha verin bence.İki aileden de uzakta biyere yerleşme şansınız var mı

Aslında eşim Matematik Öğretmeniydi yani devlet memuruydu o sırada Hukuk Fakültesinde okuyordu.
Şimdi de serbest avukatlık yapıyor memurluktan istifa etti memur olsaydı bir tayine bakardı ama şimdi çok zor.
Aslında semt olarak baya uzak mesafelerdeyiz ama işte bu laflardan sonra nasıl yüz yüze bakılır bilmiyorum.

dranas,aslında eşinle olan ilişkinizi ailelerden uzak tutsanız her şey daha
çabuk yoluna girermiş gibi geliyor burdan bakınca..annenin senin iznin olmadan
118 den soruşturup -siz daha çıkarken söylediğine göre- k.valideni arıyor olması,
siz boşandıktan sonra -yeni sayılır- seni biriyle baş göz etmek istemesi..üzerine
yaşadığın..ne var yani görmüşse arabasını..Allah korusun Tuna ile ilgili bir durum
olmuştu belki..:26: neden her şeyi iyiye yormakta,kötüye yormak kadar marifetli
değiliz ki biz? annenin korumak istemesini anlarım ama sanki çığırından çıkarıyor gibi
durumları..eski k.validen de talihsiz sözler söylemiş bu durumda..ama dediğim gibi
ailelerinizden sıyrılıp,kendiniz hakkınızda konuşmanız daha iyi olucak gibi...:44:

siz ne evliliği başara bilmişsinsiz nede ayrılmayı başarabilmişsinsiz malesef ,çünkü severek ayrılmışsınız hala aklınız birbirinizde.

Aslında eşim Matematik Öğretmeniydi yani devlet memuruydu o sırada Hukuk Fakültesinde okuyordu.
Şimdi de serbest avukatlık yapıyor memurluktan istifa etti memur olsaydı bir tayine bakardı ama şimdi çok zor.
Aslında semt olarak baya uzak mesafelerdeyiz ama işte bu laflardan sonra nasıl yüz yüze bakılır bilmiyorum.

Hiçbişey olmaz.Millet neler yaşıyor da tekrar birleşiyor.Şimdi kolay gelir de eşinin hayatına başka biri girdiği zaman kıskanınca anlarsın.Hadi bi cesaret canım

eşin ne konuşacak acaba?annelerin restleşmesinimi ?yoksa ikiniz hakkındamı?

üzücü hala birbirinizi seviyorsunuz sanki ve anneleriniz ortalığı karıştırıyor onlar bu kadar müdahale etmese boşanma nedeninizi bilmiyorum ama zamanla belki geçmişte yaşadığınız olaylara sünger çekip evliliğinizi onarabilirdiniz.

Back
X