Kayınvalidemin canına okudum

kelebek yok ki cvplasın ama eşin ne diyecek yaptıgına bazen hakediyor o kaynanalar bende bagırarak konuştum 1 kerekaynanamla beni evden kovdu eşimle boşanmamı istiyor susarken de iyi olmuyoruz bagırıncada ve halen konuşmuyoruz ama beni delirten gözlerimin içine bakarak bana iftira atması ama ben okadar sinirli iken bile sen şölesin sen bölesin demedim sen neden böle söledin neden dedim onun sölediklerini acıklamasını yapmasını istedim oda bana anlamsız tutarsız şeyler söyledi.ve sonuç kovuldum eşimde kovuldu ama sonra onlar barıştılar ama eskisi gibi degiller eşim benden taraf ilk tartışmada böle yapıyorlarsa sonraları ne yaparlar bilemiyorum dedi annemle babamı bu yaşımda tanıyorum dedi ve 4 senedir susuyordum.

kelebek konuyu açar,içindekileri yazar çekilir.çok nadiren bir kez cevap verir.sonrasında tekrar konu açar.konularına göz atabilirsiniz,soru cevaplama özelliği de yoktur.eğer bu konuya cevap verirse emin olun benim bu yazımdan dolayı olacaktır:34:

kelebeğin konularına bakınca genelde aynı sorunlar ama ara ara cevap vermiş aslındaa

kelebek konuyu açar,içindekileri yazar çekilir.çok nadiren bir kez cevap verir.sonrasında tekrar konu açar.konularına göz atabilirsiniz,soru cevaplama özelliği de yoktur.eğer bu konuya cevap verirse emin olun benim bu yazımdan dolayı olacaktır:34:

Doğru söze ne denir?

Konu acıp içini döküyor, 1 ay sonra yeni bir konu :S

yazmim yazmim diyorummm yine yazacamm
konu sahibinin ki annede esininki anne degilmi ne degisti simdi ha kaynanasi annesine laf soylemis ha konu sahibi kaynanasina...ne degisti ikiside ayni durumda simdi ki konu sahibini annesi kendi meselesini kendi halletmeliydi kizinin huzuru icin ya susmaliydi yada haddini kendi bildirmeliydi o zaman kimse konu sahibine birsey diyemezdi ama simdi annesi ikinci planda ve olay kaynana gelin arasinda buyuyecek ve kaynanasini kizina sikayet eden annenin kizinin huzuru bozulacak olacagi bu...:27:

İlk cümlelerinize katılmakla birlikte kendisi haletmeliydi halledemediyse içinde tutmalıydı kısmına katılmıyorum...
Çünkü birçok kayınvalide gelinleri ile aralarında geçen ufacık şeyleri bile oğullarına bire bin katarak yetiştirmekten geri kalmıyorlar, bir yuva var ortada ne olur demiyorlar....
Arada bir de kız annesi yapsın bu tür hataları........ Tabi sıkıntısını kızına anlatmak hata ise....

Ayrıca içiniz rahatsa bir şey diyemem ancak yapılan hiç de hoş değil....
Anneme kabalık yapanla bağlarımı öyle bir koparırdım ki (koparan kişi ben olurdum eşime müdehale etmezdim) benim ne kadar soylu, terbiyeli bir aileden geldiğimi görürdü, kendisi yaptığı kabalıkla kalırdı....

yok kaynana çocuklarına anlatacak çocuklar geline küsecek işte kaynana nelere sebep oluyor idare edemediğinden gelini , oğlu anasını pohpohlamaya alışkın ya aynı hareketi gelinden bekliyorlar yaşını başını almış yaşlı insanlar,düşman başına vermesin bunları

Gelin kaynanaya satasmasaydi araya girmeseydi kim ne geline ne diyecekti ki annesine laf soylerlerdi o zaman savunsaydi annesini,demiyorumki suusun ezdirsin annesini ama araya girmeseydi annesiyle kaynanasinin sorunlarina kendini dahil etmis...sanmiyorumki gelin araya girmeseydi kaynanin sesinin cikacagini cunku suclu ama simdi suc gelinin uzerinde kaldi cunku evinde olan seyi mahalleye duyurdu diger arkadaslarin dedigi gibi ailece rezil oldular...kizda kendi anasini pohpohlamiyormu yani kizin ki ana oglaninki kaynana ya tu kaka yarin bigun hepimiz kaynana olacaz bide yasli insanlar onlarida hos gormek gerek bazen buyuge saygi diye birsey var bilmem duydunuzmu...

öfkeyle kalkan zararla oturur.!!!

ben olsaydım biraz sakinleştiğimde kayınvalidemle konuşur yaşananların hesabını sorardım;

Mahallede bağırarak onu rezil etmek istemek aklımdan geçmezdi vallahi..:53::53::53:

madem yaptığınız -sizin tabirinizle- rezilliklerden, çingeneliklerden memnunsunuz, ne diye "bir derdim var"a topic açma gereği duydunuz?

Rezil olan kaynana olmamış ki, aksine herkes "ay ne şirret gelinler var, düşman başına" demiştir. Kimse "bu kadın ne yaptı da gelini böyle sokak ortalarında kendini rezil ediyor acaba" demez.

İlk cümlelerinize katılmakla birlikte kendisi haletmeliydi halledemediyse içinde tutmalıydı kısmına katılmıyorum...
Çünkü birçok kayınvalide gelinleri ile aralarında geçen ufacık şeyleri bile oğullarına bire bin katarak yetiştirmekten geri kalmıyorlar, bir yuva var ortada ne olur demiyorlar....
Arada bir de kız annesi yapsın bu tür hataları........ Tabi sıkıntısını kızına anlatmak hata ise....

Ayrıca içiniz rahatsa bir şey diyemem ancak yapılan hiç de hoş değil....
Anneme kabalık yapanla bağlarımı öyle bir koparırdım ki (koparan kişi ben olurdum eşime müdehale etmezdim) benim ne kadar soylu, terbiyeli bir aileden geldiğimi görürdü, kendisi yaptığı kabalıkla kalırdı....

kaynanalar cogu pek ogullarinin huzurunu dusunmez ama kiz anneleri dusunur kizimin huzuru bozulmasin ben sesimi cikarmayim der birde ogullarin kini gelinlerinki kadar buyuk olmuyor bence...ogullarin cogu zamanla unutuyor bazilarininda hic umrunda olmuyor sadece annelerinin gonlu olsun die belki dinliyor tamam vs.ama gelinler unutmuyor kaynanam soyle yapti boyle dedi hergun binlerce konu okuyorz...:51:

İnsan bazı bazı öfke patlaması yaşıyor, daha güzel yollarla çözülse daha iyiydi ama özelini sen bilirsin en iyi yol sana göre buymuş demekki.. Tek dileğim eşinle aranızın bu sebepten bozulmaması..

kaynanalar cogu pek ogullarinin huzurunu dusunmez ama kiz anneleri dusunur kizimin huzuru bozulmasin ben sesimi cikarmayim der birde ogullarin kini gelinlerinki kadar buyuk olmuyor bence...ogullarin cogu zamanla unutuyor bazilarininda hic umrunda olmuyor sadece annelerinin gonlu olsun die belki dinliyor tamam vs.ama gelinler unutmuyor kaynanam soyle yapti boyle dedi hergun binlerce konu okuyorz...:51:

Gelinlerin unutmaması normal dediğiniz gibi kız anneleri genelde huzurları bozulmasın diye olumsuz hiçbir durumu evlatlarına yansıtmıyorlar
Ancak kayınvalidelrin çoğu dillerini tutma konusunda yeteneklerini zihinlerinden silmiş durumdalar...
Ayrıca birçok erkeğin annesinin sözleri sebebi ile eşine şiddet uyguladığı, kavga ettiği, küstüğü, boşanma aşamasına geldiği de malum...
Kaldı ki kadınlara ait bir forum olduğu için gelinlerin sıkıntılarını duyuyor olmamız çok doğal...
Erkeklere yönelik bir forum olsa o tür durumları da görürdük...
Bire bir şahit olduğum ve annesinin dolduruşuna gelip eşi ve eşinin aile hakkında atıp tutan o kadar erkek var ki say say bitmez...
Annesinin dolduruşuna da ihtiyacı yok, sırf kayınvalide kayınpeder diye sayıp döken çok erkek görmüşlüğüm vardır kalabalık sohbet ortamlarında....
:kkk:

bir söz vardır. KADININ TERBİYESİ KAVGA DA BELLİ OLUR.
istersen %100 haklı ol bu davranış zor duruma sokar.
olduki haklısın kavga etmek istiyorsun çal kapısını gir evine kapat kapıyı içerde kavga et.

bence terbiyesizce bir davranış.
bir bayana kesinlikle yakışmıyor. iyi eşin sesini çıkarmadı.

Gelinlerin unutmaması normal dediğiniz gibi kız anneleri genelde huzurları bozulmasın diye olumsuz hiçbir durumu evlatlarına yansıtmıyorlar
Ancak kayınvalidelrin çoğu dillerini tutma konusunda yeteneklerini zihinlerinden silmiş durumdalar...
Ayrıca birçok erkeğin annesinin sözleri sebebi ile eşine şiddet uyguladığı, kavga ettiği, küstüğü, boşanma aşamasına geldiği de malum...
Kaldı ki kadınlara ait bir forum olduğu için gelinlerin sıkıntılarını duyuyor olmamız çok doğal...
Erkeklere yönelik bir forum olsa o tür durumları da görürdük...
Bire bir şahit olduğum ve annesinin dolduruşuna gelip eşi ve eşinin aile hakkında atıp tutan o kadar erkek var ki say say bitmez...
Annesinin dolduruşuna da ihtiyacı yok, sırf kayınvalide kayınpeder diye sayıp döken çok erkek görmüşlüğüm vardır kalabalık sohbet ortamlarında....
:kkk:

dediklerinin hepsine katiliyorum ama boyle gelmis boyle gidiyor kayinvalideller sivri dilli anneler huzur bozulmassin diye suskun...ben erkeklerin hepsi demedim cogu dedim senin dediginde dogru annesinin doldurusuna gelip esini doven cok erkek var...ama kadinlara ait forumda gelininden sikayetci bir kaynana yok yada kaynanasindan sikayeti olmmayan bir gelin butun kaynanalarmi ayni hayir...burda esleri savunmuyorum ama empati yapinca sanki bizimkiler annede onlarinki anne degilmis gibi davraniyoruz kendi ailemiz olunca sesim cikmiyor ama is kaynanaya gelince silmek istiyoruz simdi konu sahibi sokak ortasinda kaynanasini rezil ettigini dusunuyor bence esinin tepkisi bu duruma buyuk olur ALLAHIN IZNIYLE INSALLAH HUZURLARI BOZULMASINDA(AMIN) ayni seyi erkek gidip kizin annesine yapsaydiii vay sen o damadin halineee...:52:

o mahallede olupta kayınvalidenize yaptıklarınızı görmeden anlatımlarınızdan bben sizi ayıpladım ve haraketlerinizi hiç hoş bulmadım ve burada böyle birşey olsa ben kayınvalinz için yazık kadıncağıza Allahım gelinini ıslah etsin derdim ki içimdende öyle diyorum.. elbette herkes kndi yaşadığını bilir ama sonuç böyle olmamalı asla asla asla...
burada birçok kişiye katılıyorum senin çocuğuna bakamadığını iddia eddiğin kayınvaliden sevdiğin eşine bakmış büyütmüş iyi yetiştirmişki eşin olmuş.. madem nasıl çocuk yetiştirileceğini çok iyi biliyorsun ayrıl işten kendi çocuğuna kendin bak.. hem anneni hem kayınvalideni ne kadar kötü duruma sokmuşsunuz..çalışmak mecburiyetindeysen çocuğuna bakana laf etmeyeceksin.laf edeceksen baktırmayacaksın.. yaa ne kadar kolay ohhh be ohh olsun canına okudum gibi laflar diyebiliyorsunuz..çocuklar kimden ne görürse öyle hareket eder çocuğunuzn size saygılı olmasını asla beklemeyin kusura bakma ama saygıda seviyede kalmamış sizin ailede.. çingeneler gibi demişsiniz ama çingeneler sizin yaptığınızı yapmaz.. ne olursa olsun hiç haklı değilsiniz.. eğer eşim benim anneme öyle davranacak orada bitiririm.. siz annenize yapılmasını hazmedemediğinizin daha kötüsünü eşinizin annesine yapmışsınız.. Allah ıslah etsin..hakkınızda hayırlısını versin ne denirki..

dediklerinin hepsine katiliyorum ama boyle gelmis boyle gidiyor kayinvalideller sivri dilli anneler huzur bozulmassin diye suskun...ben erkeklerin hepsi demedim cogu dedim senin dediginde dogru annesinin doldurusuna gelip esini doven cok erkek var...ama kadinlara ait forumda gelininden sikayetci bir kaynana yok yada kaynanasindan sikayeti olmmayan bir gelin butun kaynanalarmi ayni hayir...burda esleri savunmuyorum ama empati yapinca sanki bizimkiler annede onlarinki anne degilmis gibi davraniyoruz kendi ailemiz olunca sesim cikmiyor ama is kaynanaya gelince silmek istiyoruz simdi konu sahibi sokak ortasinda kaynanasini rezil ettigini dusunuyor bence esinin tepkisi bu duruma buyuk olur ALLAHIN IZNIYLE INSALLAH HUZURLARI BOZULMASINDA(AMIN) ayni seyi erkek gidip kizin annesine yapsaydiii vay sen o damadin halineee...:52:

Elbetteki erkek anneleri de anne, onlar da baş tacı...
Ama annemin bir lafı var " ben eşine bir laf söylerim benim lafım dokunur, ama annesi söyler güler geçer; aynen bu senin için de geçerli" der
Elbetteki bizlerden daha iyi bildikleri birçok konu, durum var ancak bu düşünceye onlar da sahip olsa sürtüşmeler çıkmaz gibime geliyor...

Çok basit bir olay tayin sebebiyle il değiştirdim, ev arıyorum kayınvalidem kayınpederim de geldi beraber arayalım diye arabaya bindik nasılsınız selam kelam
aradan 15 gün geçti eşime arabaya binince bana hoşgeldin demedi karın demiş, duyunca aradım gönlünü aldım alırken de anne kızımsın diyorsun insan kızına bunun için kırılmaz kırılsa bile araya oğlunu sokmaz direk gelir ona söyler dedim... esip gürleyebilirdim de çünkü görümcem bırak hoşgeldini off niye geldiniz işim var gidin bile der...
Ama o evladı kırılmaz, kırılsa da çabuk unutur, ama ben yabancıyım ve ufacık bir durum bile dert olabiliyor
halbu ki orada bana gelmiyor sadece arabanın içinde hoş geldinlik bir durum yok ki olsa dahi ben 3 haftadır fellik fellik ev arıyorum, eşimin tayini henüz çıkmamış yalnızım, işe gidiyorum işten çıkıp ev arıyorum kafa 1500 hoşgeldin demek dememek aklıma gelecek en son şey...

söylemek istediğim, nasıl ki bizi öz evlatları gibi göremezlerse bizlerin de onları öz annemiz gibi göremeyeceğimiz ve verdiğimiz değerin de o sınırlılıkla oalcağını bilmeliler, kaldı ki eşim de benim annemi benim sevdiğim gibi sevemez, annesi dururken benim annemi öne koyamaz saçma olur bu, olaylar genelde oradan patlak veriyor,
erkek doğurdu, büyüttü diye her şeyde hak görüyor bazı hanımlar kendilerini, hala o geri zihniyeti taşıyor aklının bir köşesinde....

o mahallede olupta kayınvalidenize yaptıklarınızı görmeden anlatımlarınızdan bben sizi ayıpladım ve haraketlerinizi hiç hoş bulmadım ve burada böyle birşey olsa ben kayınvalinz için yazık kadıncağıza Allahım gelinini ıslah etsin derdim ki içimdende öyle diyorum.. elbette herkes kndi yaşadığını bilir ama sonuç böyle olmamalı asla asla asla...
burada birçok kişiye katılıyorum senin çocuğuna bakamadığını iddia eddiğin kayınvaliden sevdiğin eşine bakmış büyütmüş iyi yetiştirmişki eşin olmuş.. madem nasıl çocuk yetiştirileceğini çok iyi biliyorsun ayrıl işten kendi çocuğuna kendin bak.. hem anneni hem kayınvalideni ne kadar kötü duruma sokmuşsunuz..çalışmak mecburiyetindeysen çocuğuna bakana laf etmeyeceksin.laf edeceksen baktırmayacaksın.. yaa ne kadar kolay ohhh be ohh olsun canına okudum gibi laflar diyebiliyorsunuz..çocuklar kimden ne görürse öyle hareket eder çocuğunuzn size saygılı olmasını asla beklemeyin kusura bakma ama saygıda seviyede kalmamış sizin ailede.. çingeneler gibi demişsiniz ama çingeneler sizin yaptığınızı yapmaz.. ne olursa olsun hiç haklı değilsiniz.. eğer eşim benim anneme öyle davranacak orada bitiririm.. siz annenize yapılmasını hazmedemediğinizin daha kötüsünü eşinizin annesine yapmışsınız.. Allah ıslah etsin..hakkınızda hayırlısını versin ne denirki..

Katılıyorum sözlerinize. Bir de şunu anlamıyorum, k.valide ya da anne toruna bakmak zorunda mıdır? Bence değil. O insanlar zaten geçmişte yeterince bebek büyütmüşler, şimdi yaşlılıklarını gezerek tozarak değerlendirebilmeliler. Bakmaya gönüllüyse tamam ama bakmak istemeyen, bakamam diyene de bu kadar yüklenilmesi çok saçma geliyor bana. Kimi konularda okuyorum, "işi ne kaynananın/annenin, baksın" deniyor. Mecbur mu yani?

Kaynanalar birbirine girmiş nerdeyse
Ortada saygıya değer hiçbişey kalmamış
Evlilik denen şeyle böyle bi durumda nasıl devam eder merak ediyorum bi bekar olarak
Benim eşim anneme bunu yapacak onun dilini keser eline verirdim sanırım
Evde huzurunuz devam ediyorsa eşiniz mübarek insan demek ki

Bi konusu daha vardı kaynanası çocuklara bakmıyor diye telefonda bağırıp,çağırmıştı
O zaman yazmıştım kararsızsınız gibilerinden
2 kere cevap vermişti antiyorumlara mı cavap veriyor acaba?
Eğer öyleyse bu konuyla baş edemeyecek

Elbetteki erkek anneleri de anne, onlar da baş tacı...
Ama annemin bir lafı var " ben eşine bir laf söylerim benim lafım dokunur, ama annesi söyler güler geçer; aynen bu senin için de geçerli" der
Elbetteki bizlerden daha iyi bildikleri birçok konu, durum var ancak bu düşünceye onlar da sahip olsa sürtüşmeler çıkmaz gibime geliyor...

Çok basit bir olay tayin sebebiyle il değiştirdim, ev arıyorum kayınvalidem kayınpederim de geldi beraber arayalım diye arabaya bindik nasılsınız selam kelam
aradan 15 gün geçti eşime arabaya binince bana hoşgeldin demedi karın demiş, duyunca aradım gönlünü aldım alırken de anne kızımsın diyorsun insan kızına bunun için kırılmaz kırılsa bile araya oğlunu sokmaz direk gelir ona söyler dedim... esip gürleyebilirdim de çünkü görümcem bırak hoşgeldini off niye geldiniz işim var gidin bile der...
Ama o evladı kırılmaz, kırılsa da çabuk unutur, ama ben yabancıyım ve ufacık bir durum bile dert olabiliyor
halbu ki orada bana gelmiyor sadece arabanın içinde hoş geldinlik bir durum yok ki olsa dahi ben 3 haftadır fellik fellik ev arıyorum, eşimin tayini henüz çıkmamış yalnızım, işe gidiyorum işten çıkıp ev arıyorum kafa 1500 hoşgeldin demek dememek aklıma gelecek en son şey...

söylemek istediğim, nasıl ki bizi öz evlatları gibi göremezlerse bizlerin de onları öz annemiz gibi göremeyeceğimiz ve verdiğimiz değerin de o sınırlılıkla oalcağını bilmeliler, kaldı ki eşim de benim annemi benim sevdiğim gibi sevemez, annesi dururken benim annemi öne koyamaz saçma olur bu, olaylar genelde oradan patlak veriyor,
erkek doğurdu, büyüttü diye her şeyde hak görüyor bazı hanımlar kendilerini, hala o geri zihniyeti taşıyor aklının bir köşesinde....
Sende soylediklerinde cok haklisin canim...aynen su hesap yukari tukursen biyik assagi tukursen sakal hesabi...
zaten biz bosa kafa patlatiyoruz konu sahibi ortalikta yok:27:

Bir de şu konu var, hanımların dediği doğru; bebeğinize bakmak zorunda değiller, ne kendi anneniz ne kayınvalideniz...
Olur ki işiniz düştü rica ettiniz bakıyor sıkarsınız dişinizi 3 günmüş madem sonra rica etmezsiniz...
Annenizi de keşke göndermeseydiniz, kayınvalidenizin tartışmaya meyilli olduğunu bile bile...
Ha şu var herkesin çocuk büyütme stili farklıdır, beğenmeyebilirsiniz... Her çocuk büyütenin büyütme yöntemi takdir görecek diye bir koşul yok...
Beğenmediyseniz bir daha ricacı olmazsınız hoş bu saatten sonra nasıl bir iletişim(sizlik) olacak o da meçhul...

Annesi her insanın mim noktasıdır, bir de çocuğu.... Henüz çocuğum yok, ama anneme yapılan lafı affetmezdim...
Tepkimi de mahalleyi ayağa kaldırarak değil, kelimelerimi öyle bir seçerdim ki uygun 2 kelimelik birçok cümle insanı mahallede bangır bangır bağırmaktan daha çok yerin dibine sokar...
Söylenen sözleri bilemem, ancak anneme hakaret eden birini affetmem, bu eşiniz için de geçerli... Sanmam ki eşin ooh iyi yapmışsın almıştır annem ağzının payını desin... İnşallah çok hasar alamadan atlatırsınız....

Back
X