- Konu Sahibi Queen of the North
-
ahh güzelim bunlar klasikk problemlerr ilk bir sene duyabileceğin eşinin neden seni savunmasını hiçbi zaman bekleme çünkü böyle birşey olmayacak tecrübeyle kanıtlı
aynen öyle oluyor maalesefff.söyleme boşuna tartışırsınız.diyecek olsaydı anne o da hasta bi geçmiş olsun deyiver diye derdi ama dememiş kvaliden de düşünemedi belki de....anlamaz erkekler.benim eşim eniştelerim yakın çevrem burada okuduklarım hepsi aynııııı...eşim beni suçladı ya yaptıklarını görmediği yetmez gbi ailemle aramı açmaya çalışıosn deyip çıktı işin içinden
ben hep söylüyorum söyledım de o öyle demek ıstemedı de bunu dmek ıstemıs ben yanlıs anlıyormusum hep kendımden suphe ettrıyo bna ama artık bişiy söylemıyorum esıme yanı olay sıcakken ama bıraz zaman gecınce bak böyle olmustu sen bana bu kadar deger verıyosun ben sana elaleme karsı savunsamda sen benı karsna alıyosun gercı ben susuyosam annene karsı senın hatına susuyorum falan diyorum yoksa huyumu bılır yolarım ben onuda bi yerde eşimin annesı buyugum vs vs
burada bi kaç gündür okuduklarıma da dayanarak diyorum ki : Btün erkekler aynı(
burada bi kaç gündür okuduklarıma da dayanarak diyorum ki : Btün erkekler aynı(
evetbutun erkeklerve butun kayınvalıdeler aynııııııı onlara sorsan butun gelınler aynı dcek bu iş böyle kısır döngü
katılıyorum bütün erkekler aynı .bende de sivri dilli çok bilmiş bi kayınvalide var.bende ilk seneler senin ki gibi şeyler yaşadım.senin yapman gereken şey eşine kayınvalideni ve ailesindeki diğer fertlerini şikayet etmiyeceksin.politik olacaksın.eğer şikayetle anlatırsan olayları eşin asla senin yanında olmaz.sabırla ve politik davranırsan herşeyi yoluna koyarsın.ilk başlarda bende senin gibi eşime annesini şikayet ediyordum ,bana onu dedi bunu dedi yengenle beni kıyasladı vs. gibi şeyler ,eşim de bana tepki verirdi aa annem senin kötülüğün için dememiş işte sen nie yanlış anlıyorsun die çok tartıştık.sonra baktım olmuyor bende politik oldum.önce kayınvalidemi iyice gözlemledim nerde ne dio ne yapıo nasıl davranıo bende onun taktiğini uyguladım.Gülerek espiri yaparak cevaplar verdim.O anda beni üzdüğüyse hemen kocama söylemedim,başka bi zamanda konu açıldığında laf arasında şikayet değil ama aa bak annende o gün bana bunu demişti diyip laf arasında konuyu eşime anlatıyorum.zamanla zaten annesinin yaptıklarının yanlış olduğunu oda kabul edecek.sen yine eşinin önünde kayınvalideni ihmal etmediğini göster ki eşinde senin yanında olsun.arada ara yemeğe değilde çaya çağır zamanla onu tanımaya çalış.
yok ya benımkı kabul etmez ailesinin adını agzımı aldıgımda hemen savunmaya gecıyo ya bi dur hemen savunmaya gecme sankı tetıkte beklıyo ama bende duramıyorum ıste gecenlerde mutfağı yeniliceklermis kayınpederimde kendı kaynpederınden borç istemıs neyse almıs esımde dedemden nıe borç aldınz biz verırdık dedı bana sormadan
ha bu arada evın hiç bı yerınde tadılata gerek yok yepyenı dolapları ocagı fırını vs bende dedım kı cok mu lazımmıs sankı mutfak yepyenı borçla bu işler olurmu dedım amaan senmısın söyleyen aldı yürüdü hemde bana sormadan bız verırız falan dıyosun dedım tamam al paran senın olsun vermıyorum falan dedı ya dedım cok cok acıl bişiy olur ozaman sorun degıl verılırde keyfı ıhtıyac ıcın ben borç alıp yaptırmam bişiy dedım basladı saymaya sen zaten hep kendı ailenle ılgılısın bızımkıler umrunda degıl vs vs konusmuyoruz sımdı bitti artık dedım asla ailen için bişiy yapmam zaten yapmıyormusum ya bundan sonra hıç yapmam tam olur dedım sende ne geekıyosa yaparsın bana danısma artık dedım kestırıp attım
çok işte ,bu tarz şeyler evliliği çok yıpratıyor ben 5 senelik evliyim bir kızım var.Zamanla sabretmeyi idare edmeyi tabi kendimi ezdirmeden idare etmeyi öğrendim .Bazen eşimde bana sormuyor ama ben bağırarak söylemiyorum ilk başlarda bağırarak söylüyordum ama sonuca varamıyorduk.bende hemen parlardım ama her kavganın sonucunda ben suçlu oluyordum artık öyle yapmıyorum sakince politik davranıyorum:) onlar öğretti bana böyle davranmayı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?