- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
- Konu Sahibi Queen of the North
-
Boşver canım hiç üzerinde durma, dediğine göre laf sokmamışsın ki eşin fazla hassas davranmış. Benim kayınvalidem kayınpeder de çok titizler. Onlar gelmeden aşırı titiz davranırım rahatsız olmasınlar diye çok özenirim.
Evliliğimin ilk yıllarında yeni işe başlamıştım çok yoğun çalışıyorduk buna rağmen huylarını bildiğimden pür pak yaptım evi. Ama geldiklerinde anladım ki ne yapsam boş, onlara göre sadece onlar titiz. Neyse erzak dolabım var büyük oraya güzel cam kavanozlar aldım kuru bakliyat türü yiyecekleri onlara koydum. Çok güzel durdu hatta eşim temizlikten hiç anlamaz ama çok hoşuna gitti. Kayınvalidem gelince dolabı açtı, eşim de yanında bana jest olsun diye " anne ne becerikli gelinin var görüyor musun dedi" o da burun kıvırdı "daha iyi olabilir dediKayınpederim desen mutfağa girmiş bir bezle daha önceki gün sildiğim mutfak dolaplarımı ciflemiş Daha neler var anlatsam sığmaz. Ama eşim hep benim arkamdadır onların bu huylarını o da sevmiyor.
Ama şimdi desen hiç öyle değiller karışmıyorlar hem birbirimize alıştık hem de birkaç sert çıkış yapınca anladılar hoşlanmadığımı. İyi insanlar ama ilk zamanlarda her konuda kendilerini gösterme çabaları vardı. İnşallah seninki de zamanla karışmaz ama eşinin tutumu çok önemli.
benim eşim anneci ama bende pes etmem kolay kolay benımkıde elıne bez verseydım temızleyecektı ya da deseydım al anne sen daha guzel temızlersın off süper kapak yapardım ama olmadı
walla benimde bu konuyla ilgili bi topic açmama ramak kalmıştı.
daha nişanlı olmama rağmen kayınvalidemden ve özellikle aynı yaşta olduğumuz görümcemden ince ince laflar yiyorum
ve cidden sinirleniyorum öyleki bu saçma sapan şeyler yüzünden nişanlımla aramı açarım diye korkuyorum çünkü benimde damarım pistir.
görümce adayım daha evlerine ilk kez misafir olduğumda, nezaketim kurusun kalkıp yardım ettiğimde ne bulaşıkları makinaya dizişimi beyendi ne ocağı silmemi
bide böle ukala ukala tavırlar o oyle yapılmaz böyle yapılır şeklinde...
ama şimdi gittiğimde napıyorum yemeğimi yiyip kalkıyorum sadece kendi tabağımı tezgaha bırakıyorum aaa sen bıraksaydın diyo bende diyorumki bıraktım zaten sen daha ii yaparsın diyorum geçiyorum salona muhabbete
yani ister istemez böyle bi savunma mekanizması giriyo devreye napıyım kayınvalidemi çokkk seviyorum acayip tatlı bi kadın ama işte temizlik hastası banada onu yapıyomusun bunu yapıyomusun evinde diye sorduğunda yok diyorum ben okul bitti çalışma hayatım başladı evle çok ilgilenemedim bişey bilmiyorum öğrenicem inşallah diyorum
artık arkamdan neler konuşuluyo bilememm:))
tatlım nişanlysan sansın bizden daha fazla bastan tavrını koy benınkı nısanlıyken böyle seyler pek demezdı sonradan ses cıkarınca adın gelın olur
Ben de o kadar sinirli ve gerginim ki..kayınvalide ve kayınpeder paraya sıkıştık diyor para istiyor,kayınvalide sürekli bir durum bulup doktora gidiyor hem de özel doktora çünkü o devlette sıra bekleyemezmiş tüm tetkikler yine özel ve lüks yerlerde yapılıyor.tabi ki tüm masraflar bizden!ben de çalışıyorum evimiz geçinsin diye maaşı eşime veriyorum.Ama ben doktora gitmem gerektiğinde devlete git ya da eski ilacından kullan diyor yahut markete gidiyoruz adam tavukların,etlerin yanından bakmadan geçiyor ve gıda alışverişinde bile yalvararak kavga ederek bir şeyler aldırıyorum.Eve iyi miktar para girmesine rağmen ve kira sorunumuz olmamasına rağmen sürekli para yok ama bana tabi..Annesine,babasına,kızkardeşine resmen parayı yaratıyor cebinde para yokken borç alıyor her yanımız borrç.şimdi k.kartı borçlarını ödemek için kredi çektik ve hala borç bitmek bilmiyor..eve bir kadın alalım camlar vs. silinsin diyorum adam getirmiyor üstüne üstlük annesi gelince yok camın kirli yok kotuğun tozlu yok bilmem ne diye laflar sokuyor.kadının ve adamın paraya ihtiyacı olsa eyvallah diyeceğim ama zenginler.beni en cok üzen benim paramla bana hava atıyor kadın.yok şuraya gittim yok burda saçımı boyattım vs. diye.benim duyduğumsa para yok şunu alma,şunu yeme vss.çok sinirliyim hırslıyım ne olacak böyle bilmiyorum...
valla arkadasım tınlamayacaksın calısıyosan kımseye hesap vermek zorundada degılsın hem bence maas kartınıda al sende dursun o senın hakkın evın eksıklerınıde ortaak gideriyosunz zaten benımkıde ıstedı veremem kusura bakma benım hakkım olanı sana neden vereyım zaten ortak harcıyoruz bende durabılr dedım dahada o konuyu acmadı kayınvalıdnın derdı gelıne hayatını cekılmez hale getırmek anasına uyan danası daha suclu bana göreee