kayınvalidemin dengesizliği

benim eşim anneci ama bende pes etmem kolay kolay benımkıde elıne bez verseydım temızleyecektı ya da deseydım al anne sen daha guzel temızlersın off süper kapak yapardım ama olmadı

tatlım nişanlysan sansın bizden daha fazla bastan tavrını koy benınkı nısanlıyken böyle seyler pek demezdı sonradan ses cıkarınca adın gelın olur

valla arkadasım tınlamayacaksın calısıyosan kımseye hesap vermek zorundada degılsın hem bence maas kartınıda al sende dursun o senın hakkın evın eksıklerınıde ortaak gideriyosunz zaten benımkıde ıstedı veremem kusura bakma benım hakkım olanı sana neden vereyım zaten ortak harcıyoruz bende durabılr dedım dahada o konuyu acmadı kayınvalıdnın derdı gelıne hayatını cekılmez hale getırmek anasına uyan danası daha suclu bana göreee

valla görmezden gelip eşine yansıtmazsan,her lafı yutarsan bide gidip evlerini paklarsan çözüm üremiş olurrama ben de üretemedim daha kötü bi gelinim

oldu canım oldu eve alsalarmıs benı madem ayrı ev neden actılar off allah yardımcımız olsun iyilerle karsılastırsın allah madem ogullarına kıyamıyolar evlendırmesınler yaa

merhaba. forumdaki yazıları baştan sona okudum. ben de nişanlıyım eşimin ailesi de benim ailemde farklı memleketteler. dolayısıyla hiçbirmiz birbirimize gidip gelemiyorz. düşünün yaklaşık 2 yıl oldu tanışalı benm ailem le onun ailesi şimdiye kadar 3 kere biraraya geldiler. ben de çok görmedim onları. benm de tam tamına 5 görümcem 1 tane de liseye giden kaynım var :S .. hepsi de birbirinden fenaya benziyor çok muhatap olamadım ama tanıştıktan bi kaç ay sonra ortancadan nefret ediyorm çok büyük terbiyesizlik yaptı bana karşı ve eşim de beni savunmadı. hiç bişi demedi.

çok bozuldum. görüşmüyorum o görmcem ile benden 6 yaş küçük. zaten hiçbiri ile çok görüşemiyorm. ama kayınvalide şimdilik fena degil sessiz gibi görünüyor. ama en son bi olaydan sonra çok bozuldum. ben yaklaşık 3 hafta önce çok ama çok hastaoldum. eşimin annesi de eşimin (nişanlımın) evine gelmişti o da hasta oldgu için. ben ondan 1 gün sonra hasta oldum. eşimle telfanda konuşurken annesi de yanında sonuçta duyuor ne kadar hasta oldugumu. ve annesi telefonu eline alıp da geçmiş olsun kzıım bile demiyor. daha önceleri bi iki kere naber napıyorsn tarzı telfonu eline alıp konuşmştu ama bu sefer herzmankinden daha fazla beklemiştim.

üstelik de ben yılalrdır gurbetteyim ve tek başıma yaşıyorum. çok ama çok bozuldum . hiç bi görümcem arayıp da geçmiş olsn demedi. üstelik bi tanesi ben hasta oldgum hafta bi kaç gün sonra bana cuman mübarek olsun diye mesaj atıyor ki çok şaşrdım hiç mesaj atıp aramamıştır kendileri- ben de o zaman yaklaşık 40 derece ateşle yatıyorm telflara bakacak halde degilim. bi kaç gün sonra kendime geldigimde birazda sinirlendigim için hemen cevap vermek istemedim ama sonra bana yakşmaz diyerek cevap verdim mesajına. çarş günü idi. dedim ki çok hasta oldgum için mesajına cvp veremedim . sana da şimdiden hayrlı cumalar. diye mesaj çektim. bana hemen msj çekti diyor ki : sağol, biraz erken oldu ama :) sana da hayrlı cumalar.
ne bu şimdi laf mı sokuyor. ya bi de ki hayırdır geçmiş olsun. çok ama çok bozuldum. ondan sonra da diyorlar ki bize niye gelmiyorsun. bunlar köyde oturuyorlar. evleri bana 5 saat uzaklıkta ve ben çalışıyorm. nasıl insnalar anlamıyorm benm işim zor sanırım

arkadaşlar benim size soracagım şey şu . acaba ben mi çok hassasımda ilgi bekliyorum benm davrandıgım gibi davransınlar istiyorm. yoksa olması gerekn şeyi onlar mı yapmıyor da kırılıyorum. bu aileyi çok tanımıyorm. kültür yapısı olarak apayrıyız. şimdi ben bu aile fertlerine beni kırdıkları zamnalar da kırıldıgımı belli edip laf mı sokmalıyım, yoksa her zmana oldgu gibi içime atıp yıllarca kafamda kurgulamalı yada eşime en sonunda patlayıp huzursukluk mu çıkarmalıyım. bizm ki beni sanırım ailesine karşı tek başıma bırakacaga benziyor. ne yapmalıyım

bence nişanlınızın sizi savunmaması hoş değil...
ayrıca kayınvalideniz geçmiş olsun demedi diye üzülebilirsiniz tabi ama fazla abartılı buldum ben...
bir de arkadaşın konusunda yazmayın isterseniz yeni konu açın öyle yorum yapalım başkalarının hakkına giriyoruz

valla canım bi yandan hak veriyorum ama inan çok abartılacak ve çözülmeyecek bi mesele değil.. kaynanaların şanındandır zaten gelinini beğenmemmek.. bu bi kısır döngü işte.. görmezden gelmediğin sürece kendini yer bitirirsin artı huzurunda bozulur..ama öyle kaynanalar varki..keşke tek sorun bu olsun aranızda..oğluna gelinini kötüleyen boşatmaya çalışan iftira atan neler neler..bu sorun inan canını sıkmaya bile değecek bi sorun değil.. titizlik meselesine gelince kaynananın pasaklı olmasından iyidir titiz olması.. evine gittiğinde pasaklılıktan pislikten bişey yiyip içemesen tuvalet lavabo iğrenç durumda olsa bi düşün dahamı iyi olur sence..titiz olması iyidir bence..belki senin strese girmene neden olur evine geldiğinde ama inan pasaklı bi kaynanan olsa elini öpmeye tiksinirsin emin ol.. sen bence he anne yıkarım bi ara de geç..hem konu kapanır hem tatsızlık çıkmaz..sen itiraz ettikçe kendini onaylatmak için ısrarla söyler durur..aklını kullan bence canım..kolay gelsin..

nişanlıyken savunmayan evlenınce hıc savunmaz sen kendı kendıne savunma mekanızması gelıstır canım en iisi bu

ya canım ben zaten yıkarım ederım dedım ılk söyledıgınde ama 5 defa aynı sey söylenırmı o an mı yıkamalıydım anlamadım kı 1 kere de gec bu hafta bırdaha gelecekler yıne sokup sokusturacak stres bastı sımdıden

valla bende 7 aylık evliyim kaynanamla altlı ustlu oturuyorum evlenırken bızım taraftanda onların taraftanda kayınvalıden çok ıyıdır çok sessizdir sen korkcaksan grumcenden kor dediler görümcem 3 yaz küçük bizden gercekten ensesıne vur ekmeğini al oyle giri görunuyo kımseye karışmaz laf soylemezdi

ama ne olduysa evlendıkten sonra oldu şimdi herşeyi burnumdam getıyo bunlar daha yenı evlı demıyo uyanınca yukarı cıkcakmışım akşam yemeği yiyip çay ıcıp oyle ıncekmışım evıme 3 gunden beri burnumuzdan getırıyo çenesini aşağıdan duyuyorum ben kayınpetere bağırıyo kendi dukkalarında çalışıyo eşim ayırcaklarmış bizi belli bir maaş verceklermiş onla gecıncekmışız akşam danın kuyruğu kopcak ne olcak bakalım.

grumce desen aynı korktuğum gıbı elini bişeye sürmez kayınvalide ayne temızlığıme laf soyleyemıyolar cunku onlarda farkında onlardan daha temız ve topluyum ama byleler işte

onlar yuzundan kocanla sakın aranı bozma onlarında istedıklerı bu zaman güzel bi dille anlat herşeyı oyle boyle diye ben boyle düşünüyorum onlar boyle yapıyolar ama bağırmadan hiç bır erkek annesıne laf soyletmez kocanla aranı ıı tut bende sen gıbıydım onlara bişey dıyemeyıp kocamın etini yiyodum ama ne oluyodu benım evımın huzuru bozuluyo zamanla oda görcek zaten herşeyi sen başında vır vır ötme güleryüzlü davran hiç beklemediği anla mesaj at güzel.gurur yapma a bana boyle yaptı ben ona bunu dıyemem dıye düşünme sakın sen kocanla aranı ıı tut boşver geresini

Eğer ilerde gelinle oğlunun arasını bozmak istiyorsanız şu cümle yeter oğlum gelin beni aramıyor .hiç kız analar bunu söylemez ancak bozguncu kaynanalar söyler sonrada derler gelin beni sevmiyor ne diye sevsin ?zoraki arattırıyorsun.sen kötü kaynanasın,aslada sevilmiyeceksin!

Hımmmm...pek manidar bir yaklaşım ama gerçekler acıdır....Hak vermemek elde değil yani!

ben ki arardım haftada 1-2yada evıne gıderm yakın bunları yapmama ragmen hala aramıyor sormuyor dıyor ya gercekten helal olsun hayır ne yapmam lazım anlayamadım kı cagrılarımı göruyor dönsun gerı kızım uyuyodum ısım vardı dısardaydım vs vs illa nazlanacak gelınler peşimden koşsun diğeri hiç aramaz ama ona laf etmez neden? ben alıstırdım böyle hatanın cogu bende sık sık aramasaydım baslarda bu kadar beklentı ıcıne gıremıcektı

hayır kesinlikle hassas değilsin ama eşine anlatma sakınnn aranız bozulur..hepsi yalnz bırakıyor merak etmene yaparlarsa yapsınlar laf söyletmiyorlar sakınnnn....alttan alttan laf sokarsın kvalidene mesela niye aramıyorsun hasta oldum aramadın falan derse ay anne siz beni çokmu aradınız deyip hahaytttttt güll ben de yeni yeni öğreniyorum çok yanlış şeyler yaptımm zamanında salak gbi eşime anlattım durdum

aynen öyle oluyor maalesefff.söyleme boşuna tartışırsınız.diyecek olsaydı anne o da hasta bi geçmiş olsun deyiver diye derdi ama dememiş kvaliden de düşünemedi belki de....anlamaz erkekler.benim eşim eniştelerim yakın çevrem burada okuduklarım hepsi aynııııı...eşim beni suçladı ya yaptıklarını görmediği yetmez gbi ailemle aramı açmaya çalışıosn deyip çıktı işin içinden

kimse kimsenin evine,duzenine karismamali..hele ki baskalarinin yaninda bu sekilde kontrol muduresi gibi davranmamali..sen kimseye birsey deme.bildigini oku.esinle kavga etmeden kesin ve net sekilde konus.haftada 1 evine isini bilen bir yardimci al.NOKTA:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…