kayınvalidemin dengesizliği

ya aynııııı uyuklaya uyuklaya otururlar kalıverin diyelim diye mi yapıyorlar nedirr...kalkın gidin evinzde uyuyun dimi..görüştk işte..hemde bz haftada 2 görüşürüz ya hadi görüşmesek neysee iyice otursunlarr da ne gerek var saatlerce yıllamanınn.ben sıkılırım onlara gittikmi otur oturrr ortalama 5 saate kadar dayanabiliyorum eşim de diyor hadi kalkalım arrtık hadi hesap ver şimdi de nereyeee daha erken yeni evliyken kalın burda diye yapışmalar..

Evet yaa.Benimkiler de aynı.
Annemler daha yakın.
Beraber geldiklerinde annemler kalkar.Onlar oturur.Hiç annemlerle beraber çıkmadılar evimden.
Güya onlarında evi oluyor ya oğlan onların

yok 1 defa dersın gecersın üst üste söylemesı sınır ettı ee tabı ortamda kalabalıktı bende sırf esımın hatrına dıl ucuyla cagırıyorum zaten gelmıyolar perdelerımden ve dolaplarımdan mıdesı buland heralde hahaha

sonucta emek cekılmıs adam yerıne konmussunz daha ne istiyosunz sonra surat asınca biz adımz gelın oluyo ne uyuz birdurum

evet bende hatırladım senı sanırım bızım topikte konusmustuk 2011 hazıran gelınlerınde cok tşk ederım iyi dileklerin için ....ya benım huyum pis bişiy diyemezsem eşimden cıkarırım huyumu desem cok cok kırıcı olurum ağzımdan cıkanı kulagım dymaz sonrası kötü olur..bebiş varmı bebiş görüşmeyeli

Aynen yaa.
İlk zamanlar 11 30 dan evvel kalkamazdık onlara gidince.
Kalkmak istersek bir sürü açıklama yapardık.

Kızlar hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz yaa.
Bu kaynana kısmının hepsi aynı genden geliyor.

aynen bizde haftada 2 3 görüşürüz bir seferinde 1 hafta icinde 1 kere gitmişiz kızmış bize nie 1 kere geldk die eşimde evimzde rahatça yiyelim yemeğimizi ister gtmek istemez mecburen gderz ararlar bugün gelin die annemlere gtceğimizi bilirler o gün yine inadına çağrırlar

ben 2 tarafıda aynı cagırmadım cagırmamda annem rahat etsın benım kaynanacıgım bırazda streslıdır yanı kırar döker ınsaı dugun zamanı az mı cektırdı 220 voltla dolasıyodu sankı kız anası

evetttttttttt benmkilerdeeeee hiç değilse arayıp muhahkkak bi huzursuz ederrrr

otursunlar da bişeyin bitarafını yesinler uyuzlarr

terbiyesizzzzzzzzz seni kaynanan bi duysa bizi bile vurur benımkıde tabı benımkı laz kızı zaten

ee sende kal dıyıvereydın ya belkı oğlunu özlemıstır hatta deseydın annecım oğlunla uyuyabılrsın bu gece dıye

Son düzenleme:
Evet yaa.Benimkiler de aynı.
Annemler daha yakın.
Beraber geldiklerinde annemler kalkar.Onlar oturur.Hiç annemlerle beraber çıkmadılar evimden.
Güya onlarında evi oluyor ya oğlan onların

bizde oğlanda onların evde cnm bde bzmklerde adetmiş aynı şehirdede olsalar gelir gelinde kalırlarmış 3 4 gün bide evlenince 1 hafta gecince kız annesigile gdermş 1 hafta kalmaya erkekte annesigile yani 1 haftalık evlisin 1 haftalğna gezmeye gdiosun saçmalğın daniskası bana sölemişti bunları ben 3 4 gün gelip kalma olayına şaşrmştm ayy ne saçma aynı şehirde kalınrmıymış demiştim ama sadce şaşkınlıktan kayınvalidemde ne demek istyosun sen şimdi gelmemi diosun valla gelir kalırım oğlumun evi değilmi dedi öle klaldı şimdi ne ben gelin diorum ne onlar gelmek istyo çalştğm için amaçları kendlerne hizmet ettirmek allahtan çalşıorum

Ya tabi bendee hemen eşime anlatırım o da alıştı artık haklısın aşkım,annemi biliyosun aşkım vs.vs.Ama ben yokken mutlaka annesine çıtlatır bişeyler ve söyler anneme böyle böyle dedim diye..

Bebişe henüz yeni başladık canım bakalım ne zaman olacak Allah'ın izniyle...

Boşver kırıcı olmadan saygı çerçevesi içinde lafını sok ki o da konuşmasın herşeye..

adet falan degıl sırf ıskence olsun bence baska bi acıklaması yok hayret bişiy

Son düzenleme:

deseydm valla dimi bidaha bi bizde bi onlrdaaa ohhhhhhhh kalıkalıverridikkkkk

bugün gidicez ama canım hççç gtmek istemiyor hava da buzz zatenama tantana olur şimdi..pazar düğüne gtti onlar görüşemedikk,,dün benm ailemdeydk...bugn yarın gtmeyip perşembe günü gdiyorz aslında onlara o güne bırakırsak bi ton afra ....mecbur gtcezz..pazar günü hem evde yoklar çalışmazsa görümcem evde olacak bitek hem de ne diyor eeee gelirsinz hey allaımmmmm senn evini bekleyesiye ben kendi evimde ayaklarımı yayar otururum ya fıttırıcimmmm

Boşver canım hiç üzerinde durma, dediğine göre laf sokmamışsın ki eşin fazla hassas davranmış. Benim kayınvalidem kayınpeder de çok titizler. Onlar gelmeden aşırı titiz davranırım rahatsız olmasınlar diye çok özenirim.
Evliliğimin ilk yıllarında yeni işe başlamıştım çok yoğun çalışıyorduk buna rağmen huylarını bildiğimden pür pak yaptım evi. Ama geldiklerinde anladım ki ne yapsam boş, onlara göre sadece onlar titiz. Neyse erzak dolabım var büyük oraya güzel cam kavanozlar aldım kuru bakliyat türü yiyecekleri onlara koydum. Çok güzel durdu hatta eşim temizlikten hiç anlamaz ama çok hoşuna gitti. Kayınvalidem gelince dolabı açtı, eşim de yanında bana jest olsun diye " anne ne becerikli gelinin var görüyor musun dedi" o da burun kıvırdı "daha iyi olabilir dedi Kayınpederim desen mutfağa girmiş bir bezle daha önceki gün sildiğim mutfak dolaplarımı ciflemiş Daha neler var anlatsam sığmaz. Ama eşim hep benim arkamdadır onların bu huylarını o da sevmiyor.
Ama şimdi desen hiç öyle değiller karışmıyorlar hem birbirimize alıştık hem de birkaç sert çıkış yapınca anladılar hoşlanmadığımı. İyi insanlar ama ilk zamanlarda her konuda kendilerini gösterme çabaları vardı. İnşallah seninki de zamanla karışmaz ama eşinin tutumu çok önemli.

bi bu kaynanalar temiz duzenli herseyi bilirler ...
benimkide bana misafir geldiginde sanki wc pismis gibi yalandan wcye gider tuvaleti yikardi fitil olurdum gidip sifonuuzerine cekesim gelirdi ... ama simdi birak wcme girmeye kapimdan iceri girmeye bile yuzu yok

walla benimde bu konuyla ilgili bi topic açmama ramak kalmıştı.

daha nişanlı olmama rağmen kayınvalidemden ve özellikle aynı yaşta olduğumuz görümcemden ince ince laflar yiyorum

ve cidden sinirleniyorum öyleki bu saçma sapan şeyler yüzünden nişanlımla aramı açarım diye korkuyorum çünkü benimde damarım pistir.

görümce adayım daha evlerine ilk kez misafir olduğumda, nezaketim kurusun kalkıp yardım ettiğimde ne bulaşıkları makinaya dizişimi beyendi ne ocağı silmemi

bide böle ukala ukala tavırlar o oyle yapılmaz böyle yapılır şeklinde...

ama şimdi gittiğimde napıyorum yemeğimi yiyip kalkıyorum sadece kendi tabağımı tezgaha bırakıyorum aaa sen bıraksaydın diyo bende diyorumki bıraktım zaten sen daha ii yaparsın diyorum geçiyorum salona muhabbete

yani ister istemez böyle bi savunma mekanizması giriyo devreye napıyım kayınvalidemi çokkk seviyorum acayip tatlı bi kadın ama işte temizlik hastası banada onu yapıyomusun bunu yapıyomusun evinde diye sorduğunda yok diyorum ben okul bitti çalışma hayatım başladı evle çok ilgilenemedim bişey bilmiyorum öğrenicem inşallah diyorum

artık arkamdan neler konuşuluyo bilememm:))

Ben de o kadar sinirli ve gerginim ki..kayınvalide ve kayınpeder paraya sıkıştık diyor para istiyor,kayınvalide sürekli bir durum bulup doktora gidiyor hem de özel doktora çünkü o devlette sıra bekleyemezmiş tüm tetkikler yine özel ve lüks yerlerde yapılıyor.tabi ki tüm masraflar bizden!ben de çalışıyorum evimiz geçinsin diye maaşı eşime veriyorum.Ama ben doktora gitmem gerektiğinde devlete git ya da eski ilacından kullan diyor yahut markete gidiyoruz adam tavukların,etlerin yanından bakmadan geçiyor ve gıda alışverişinde bile yalvararak kavga ederek bir şeyler aldırıyorum.Eve iyi miktar para girmesine rağmen ve kira sorunumuz olmamasına rağmen sürekli para yok ama bana tabi..Annesine,babasına,kızkardeşine resmen parayı yaratıyor cebinde para yokken borç alıyor her yanımız borrç.şimdi k.kartı borçlarını ödemek için kredi çektik ve hala borç bitmek bilmiyor..eve bir kadın alalım camlar vs. silinsin diyorum adam getirmiyor üstüne üstlük annesi gelince yok camın kirli yok kotuğun tozlu yok bilmem ne diye laflar sokuyor.kadının ve adamın paraya ihtiyacı olsa eyvallah diyeceğim ama zenginler.beni en cok üzen benim paramla bana hava atıyor kadın.yok şuraya gittim yok burda saçımı boyattım vs. diye.benim duyduğumsa para yok şunu alma,şunu yeme vss.çok sinirliyim hırslıyım ne olacak böyle bilmiyorum...

benim çakma kayınvalidem var şimdi onu hatırladım okurken. eşimin akrabaları onlarla yaşamış eşim bir süre kadın kendini kayınvalide gibi görüyor. pek barışmadı yıldızımız. hiç sevmem o da beni sevmez muhtemelen.
yemeğe çağırdım ilk evlendiğimiz aylarda. o gün yemek saatinden birkaç saat önce aradılar 2 saate çıkıcaz diye eşime dedim herşey hazır gelsinler. ben aklımca erken gelsinler erken gitsinler diye düşünüyorum. güzelce sofrayı hazırladım onlar gelmeden. çaydanlığa çayı koydum, çay bardaklarını falan herşey hazır. geldiler biraz geçti yemeğe oturduk. yemeğin sonlarına doğru ben çayıda demledim ki hemenden kalkıp gitsinler diye.
çayı içtiler, meyve yediler, üstüne birdaha çay demledim. hala kalkmıyorlar eşim dediki çerez falan yokmu hayatım. dedim yok sadece petibör var. o an biz kalkacağız zaten dediler. 6 saatten fazla oturdular resmen. karşıdan geliyorlar trafik sakinlesin diye bekliyorlarmış. bir de oturma odamda sadece çekyat var bunlar karıkoca ve eşimi aldılar aralarına ben resmen garson gibi hissettim kendimi.

yemekten sonra sofrayı kaldırıyorum kadın yardım etmek istedi bana gerek yok dedim kendim yaparım. sokmadım mutfağıma yatak odasınında kapısı kapalıydı:) öyle sırf laf etmek için beni sinir etmek için birşeylersöyleyyecekti buna baştan engel oldum:))))
bir de onlar gittikten sonra farkettim ben kadının yanında bir poşet vardı. içinde pijama mı vardı teklif mi beklediler acaba diye düşündük eşimle ama gerek yok benim evimde kalınacak yer yok diye o akşamda defalarca söylemiştim laf arasında.
bazen böylelerine onlar gibi sinsi davranmak gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…