kayınvalidemin "eskimeyen" eski kıyafetleri

daaire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
117
2
46
İstanbul
kızlar benimki dert değil çok şükür okuyorum burayı binlerce şükrediyorum Allah'a. Sorunum şu ki kayınvalidemin eski kıyafetleri Evlendiğimiz ilk haftadan itibaren artık kendisine olmayan kıyafetleri yazık olmasın diye bana getiriyor. Kayınvalidem ellili yaşlarda bense 20 li :) Eski dediysem bir iki senelikte değil geçen ay 25 sene önce aldığı ve gözü gibi sakladığı ceketini verdi bana çok seviyodum ben bunu bak yepyeni sende giyersin dedi O ceketle çekilmiş bi fotoğrafıda var eşim kucağında düşünün Kayınvalidem eşyalarına çok iyi bakar kullandığı her şey ilk evlendii yıllardan nerdeyse. Neyse başta kırılmasın diye alıyodum hep en son verdğinde " anne sen gençken çok zayıfmışsın bu kıyafetler bana olmz ki bi ihtiycı olan ver benim dolabım tıka basa dolu " dedim, başkasına verdi onları ama dün yine başka bissürü kıyafet verdi bana başkasına gitmesin yazık diye Dolabımda küçücük benim alıp yığıyorum köşeye ama bir değil iki değil bissürü kıyafet napıcam ben bunları baktıkça kalbim sıkışıyo:/ Kötü niyetindende değil kendisi seviyo ya benimde çok seveceğimi düşünüyo ama giymiyorum ki anlamaz mı insan nsıl giyeyim 25 senelik ceketi hem şaka gibi Arkadaşlar kırmadan dökmeden nasıl kurtulabiirim kıyafetlerindnn nolur fikir verin :'(

Son düzenleme:
ayy yerim onu ben çok tatlı yaa :) inan o çok güzel buluyor onları, bir de hakikaten annemin kıyafetlerinden bilirim eskiler çok kaliteliydi şimdi öyle dikişler, öyle kumaşlar yok... o da seni sevdiğinden başkasına gitmesine kıyamıyor. benim annemin bir trenchcoatı vardı attı mesela. ben hala kızarım ahh anne onlar gene moda niye attın insan düşünür benim kızım var diye... derim. annem de akıl edemedim ki der.

ama senin giyinemeeceğin gibi ise sen de haklısın. hani bazı parçaları şimdi de moda bulsam da ben de giysem keşke. ama tarzın olmayan şeyler de boşuna kalabalık.

"anneciğim, bunlar sana çok yakışmış zamanında ama şimdi bunlar moda değil bende sendeki gibi güzel durmuyor burada da yazık olacak ihtiyacı olana versek, Van'a yollasak daha iyi olmaz mı" demeyi denesen kırılır mı?

hehehe benim kayınvaldemde öyle. hamileyim geçen sandıktan bi sürü gecelik çıktı. hastanede giyer misin didi. baktım baktım yepyeni hiç giymemiş saklamış ama benim değil onun yaşına uygun. kıyıpta giyemiyo bide. bende anne bunlar uzun kollu, benim bebek yaza gelecek keşke kısa kollu olsaydı dedim. sonra dursun bunlar burda (onun evinde) lazım olursa aklımda nasıl olsa alırım dedim.

birazdan bize gelecek bi kaç gecelik beğendim onlara bakmaya gidicez büyük ihtimalle o alacak. benim kayınvaldem en azından eline alıp gelmiyo evinde soruyo bende kırmadan söylüyorum anlıyor.

hatta geçen görüncemin bebeklerinden kalan, 10-15 senelik bebek kıyafaetlerini ayına yaşına göre ayırmış senin bebeye giydirelim dedi. ne yapayım ben lekeli eskileri. kaç kuruş, o zenginlikle bir iki parça kıyafet almıyolarda. neyse sizdeyken lazım olursa giydiriveririz dedim. yürüteçler ana kucaklarını yorganlar saymıyorum bile. kayınvaldemin evi eskici dükkanı gibi. dökülüyolar ama kadına yeni gibi geliyo. ayrıca onlara göre bebeye yedirilen helal gidirilen haram. yinede anlaşıyoz biz ya, çok sorun çıkmıyo çünkü eşim yanımda

benim kayınvalidem de aynısını yaptı ilk yıllarda.birkaç defa verdi sakladıklarını.hatta kardeşi bile verdi.ben de kırılmasınlar diye aldım.ama sonra ben kilo aldım ve daha veremedi.bu sefer de evdeki eski abuk subuk babanne kumaşlarından dikmeye kalktı.ben kendim dikmeye başlayınca o da vazgeçti.sen de kilo aldım olmuyor felan de alma bi daha.olanları da giyme görmesin üstünde.kalbini kırmadan halledersin.üzülme.

bi ihyacı olan vardı anne çok üzüldüm yazık kış gününde benim var diye onlara verdim ıkımızde sevaba girdik bak ne güzel yapmışım demi sebep oldun de bişeycik diyemez

Arkadaşım insanlar para verip alıyor onları ya "vintage" diye bir kavram var malumunuz
bence kayınvalide çok şeker,parçala böyle kes biç kulllanılır hale getir
diyorum ya moda zaten :)

ayy hic gülecegim yoktu
25 senelik ceket ha
sende giy sonra sende gelinine verirsin giysin diye

Kızlar öyle demeyin ya nasıl kaliteli şık o kıyafetler..
Eşimin halasıda güzel bakar bana bir atakkabı verdi tam 30 senelik dahada fazladır..
O kadar beğendimki giydimm giyiyorumda..
Kıyafetleri durmuyo keşke dursa nasıl şıklar resimleri var valla giyerdim..
Annemin bordo kadife bir kabanı var çokk güzel ama kilo alınca birine vermiş nasıl kızıyorum dursaydı giyerdimm..
Bence oluyorsa bi kaç parçayı arada giyin kadın mutlu olsun yazıkk kıyamam ne kadar i niyetli kaynananız..

ayy hic gülecegim yoktu
25 senelik ceket ha
sende giy sonra sende gelinine verirsin giysin diye

evladiyelik diye buna derim işte ben
canım kayınvaliden pek şekermiş ben olsam kötünün iyisi bir kaç taneyi alır koyardım dolabıma gerisini de bazanın altına falan kaldırırdım yer işgal etmesin diye.ben de dolapta tıkış tıkışlıktan hiç hoşlanmam.hatta o bir iki taneyi arada giy de gönlü olsun kadıncağızın.

Ay çok güldüm ya.Hoşuma gitti aslında:)
Bazı kayınvalideler günahını bile vermez gelinine(benimki mesela:))
Sende şöyle diyebilirsin.Anne çok şükür benim ihtiyacım yok
Durumu benden kötü olanlar vardır ihtiyaç sahibi insanlar
Bu kış gününde onlara verelimde hem onlar sevinsin hemde biz sevaba girelim diyebilirsin

Erkek arkadaşımın annesi de bana kendi nişanında diktirdiği ceket ve eteği göstermişti ilerde istersen giyebilirsin demişti o geldi aklıma. Yalnız ceket çok tarzdı bu zamanda bile giyilebilir cinstendi .

giysin mi
50 yaslardaki kadinin kiyafetleri 20 li yaslardaki bi kiza olur mu hele bu zamanda,
bu konuyu esime okudum oda güldü

benim kayınvaldemde verirdi gençliğinden kalan oyalarını dantellerini al kızınn çeyizine koy diye. danteller zaten yerlerinde eğrimişler çekiştirsen kopuşuyordu bende sesimi çıkaramazdm öyle bir kenarda duruyolar... bazende elinde kullandıklarnı skılınca veriyor kendisi yenisini almak için. bazı kayınvaldelerde sevgi örtüsü altında çok uyanık oluyolar..

Arkadaşım insanlar para verip alıyor onları ya "vintage" diye bir kavram var malumunuz
bence kayınvalide çok şeker,parçala böyle kes biç kulllanılır hale getir
diyorum ya moda zaten :)

Benim de aklıma ilk bu geldi.
Kaldı ki vintage diye satılan giysi ve aksesuarlar ederinin üzerinde satılıyor.
Ben senin yerinde olsam ya modifiye eder giyerim ya da satarım, iyi para eder.
Hiç olmadı bana gönder onları sen bak nasıl değerlendiriyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…