kayınvalidemin "eskimeyen" eski kıyafetleri

hiç şaşırmadım,okuyunca demekki genelinde var bu kayınvalidelerin,hamileyken bana,naylon kumaş gibi bir şeydi,hamile kıyafeti dikmişti,zaten çocuktum,birde cahillik giyemem,diyemedim,hamileliğim de yaz sonu oldu,o sıcakta,o elbiseyi giymiştim,birde,bundan 10 yıl önce,çok koyu renkli sarı bir ipten şal örmüştü,o nesil renk.göz yoruyordu,hiç giymedim,ama üstümde çok baskı yaptı,beraberken bir yere gezmeye gitsek o şalını da al,bende uydururdum bir bahane,kaç sene geldi gitti onu sordu,en son 5 yıl önce fırın örtüsü sonrada,malum yere gönderdim,kurtulunca bir yük gitti üstümden,şimdilerde ,güzel şeyler yapıyor sağolsun,ama yinede bir şey söylese itiraz ediyorum ama çok zorlanıyorum,

ben henüz nişanlıyım ama kayınvalidem şimdiden başladı eski kıyafetlerini bana tanıtmaya..allahtan 2 tane görümcem var onlara daha çok yakışçağını söyleyip çıkıyorum işin içinden :)

Bu sitede annesinin eskileriyle harika kombinler yaratan arkadaslarimiz var. Hatta bunun tarzi bile var, vintage adi altinda kadinlar eski kiyafetleri, takilari kombinleyip tarz olusturuyorlar. Keske benim annemin de atma huyu olmasa, saklasaydi kiyafetlerini. Neler yaratirdim ben onlarla..
Sen de verme kimseye, bir kösede dursun. Yaraticiligini kullan biraz, degerlendir o kiyafetleri. Bakarsin güzel seyler cikar ortaya..

Son düzenleme:

ama onlar annelerinin eskilerini değerlendiriyorlar kaynanalarınınkini değil

25 senelik ceketine gözü gibi baktıysa kıymetli kaliteli bişey olsa gerek.
eski ürünler şimdikilerden çok daha kaliteli.
o zamanlar kalitesizlik icat edilmemişti.
şimdi iyi bişey almak istesen dünya para. pahalı olmayanlar da toz bezi gibi.
üzerine oluyorsa kendine bir tarz yaratabilirsin.
bütün verdiklerini koy karşına bi de bu gözle bak derim.

Kesinlikle..Bir fularla,eşarpla kombin edip giyebilirsiniz.

Ne farkeder ki? Kayinvalide ile annenin tarzinin cok farkli olacagini sanmiyorum.
Eger kayinvalide-gelin arasi problemlere deginiyorsaniz arkadas öyle bir durumdan yakinmamis, sadece kayinvalidesi ile annesi kadar samimi olmadigi icin verdiklerini geri cevirmeye cekinmis. Bizler de ona degerlendirmesi icin öneride bulunuyoruz.
Bu arada benim bahsettigim annelerin eskileri degil sadece, genel olarak eski tarz kiyafetler. Insanlar bu tarzi yakalayabilmek icin baskalarinin giydigi ikinci el kiyafetleri normal fiyatinin üzerinde bir fiyata satin aliyorlar.

yorumları okuyunca ben de çok güldüm valla Meseleye bi de bu gözle bakim haklısınız, köşeye yığdığım kıyafetlerin hepsine tek tek bakim kullnılabilir olanları deneyeyim Parçala kes dik beceremem ben ama kullanılabilir olanları değerlendirebilirim belki.. Geriye kalanları da gizliden gizliye bi ihtiyacı olana vereyim en iyisi bu :=)

Allahtan benim oğlan ilk torun yoksa bende eminim diğer torundan kullanırdık hep Şimdi görümcem düşünsün. Ay aklıma geldi benim çocuğada taa eşimden kalan yatağı yastığı saklamış onları kullanmam için verdi ama Allahtan ilk çocuğun beşiğini kız tarafı hazırlıyoda bizde ordan yırttım

ayy hic gülecegim yoktu
25 senelik ceket ha
sende giy sonra sende gelinine verirsin giysin diye

sonra benim gelinde konu açsın benim bunak kaynanam taa eşimin ninesinden kalma ceketi verdi napıcm diye çok hoşsunuz çok güldüm :)

annem verseydi bana " anne yaa dalgamı geçiyosun Allah aşkına benle giyilir mi bunlar" derdim ama kayınvalideye denilmiyo işte bi bahaneyle almamaya bile kalksan hemen alınıyo kötü niyet yok ama böyle Şimdi dolaba yığdıklarımı gözde geçirmem gerek

sonra benim gelinde konu açsın benim bunak kaynanam taa eşimin ninesinden kalma ceketi verdi napıcm diye çok hoşsunuz çok güldüm :)

senin gelinin zamanina kadar o ceket tarihi eser olur iyi para eder ha benden demesi,
miras olarak birakirsin

Ayyyyyyyyyy ben yerım bole kaynanayı ya cok tatlılar canlarım benım demekkı ıyı kaynanalarda varmıs

Aklıma ne geldı bılıyomusunuz kendımı bıldım bılelı annemın cok begendıgım bır gecelıgı vardı 7 8 yasında goz koymustum ona hatta etek kısmı yırtılmıs gesen sene elıme gectı annemlerde kacırdım aldım kıymetlımı hatırladım eskıden onu gıyıp gıyıp onu gıyecegım gunlerı hayal ederdımgecen gece gıyeyım dedım anam pek bı eskı moda geldı gozume hanı eskı turk fılımlerınde turkan soray ahu tuba gıyodu ya onlardan konbınezon mu nedenıyovazgectım onu gıymekten benımkılerın yanında rahıbe terasa kıyafetı gıbı kaldı

senin gelinin zamanina kadar o ceket tarihi eser olur iyi para eder ha benden demesi,
miras olarak birakirsin

baktımda marka bişimiş Almanyadan gelmiş ben bilmiyodum eski kıyafetlerin bu kadar para ettiğini valla gözüm açıldı kızıyodum kendi kendime dolaptaki elbise yığınını gördükçe

Son düzenleme:
burada bir komşum var.çok hanım,çok asil,güngörmüş zarif bir hanım.vaktinde yurt dışında yaşamış bir ablamız.öyle güzel giyinirki hasta olurum.giydikleri hep kalite.ama neyi sorsam 30-35 seneliktir giysileri,en iyi mağazalardan alınmış ya da iyi terzilere diktirilmiş giysiler.ablanın kilo da değişmeyince rahatlıkla giyebiliyor.moda sürekli tekrar ettiği için modeller de günümüzdeki modellerin aynısı.hele geçen bir triko kumaştan ceket giymişti bayıldım,bayıldım.ablacım harika bu dedim.istersen vereyim dedi ama ben kiloluyum maalesef

Aynı dert bende de var, kaynanam kıyafet giydiğinde sürekli gelip 'ay bu nasıl durdu üstümde? iyi mi?' diye sorar, ben daha bu soruyu kulaklarımda duyup beynime iletirken geçen 1-2 saniyede de 'ay yok beğenmedin sen bunu' der, lafı ağzıma tıkar gider :)) kazara 'beğendim valla çok güzel olmuş' dersem de 'ay vereyim bunu sana,sen giy' der:)) ben sizin üzerinizde beğendim derim, anlamaz, yok yok vereyim sen giy der :))) ama ben de çözümü buldum, bundan sonra net bir şekilde 'benim tarzım değil,tarzıma hiç uymuyor' deyince susup gider, ve zafer benim olur! :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…