• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemin evime misafir getirme merakı

Bu mesajınıda görmemiştim,şimdi gördüm.

Farkında mısın?Eşinin annesi bi zamanlar cayır cayır o yastığa baş koyduğun kişiyi doğurup besleyip büyüttü.
Sen daha dünkü eşsin,sanki 50 yıldır bi yastığa baş koymuş gibi havalara girmişsin..
Haddini bil,sen bugün eş oldunsa,eşinin annesi,bilmem kaç yıldır kocanın annesi!!!!

Haksız olduğun durumlarda elbette ki eşin sonuna kadar seni savunacak,ama şu açtığın konularda hiç bir haklılık payın yokken bile eşinin seni savunmasından yanasın..Sende biraz psikolojik rahatsızlık sesdim,hakkında hayırlısı olsun..

aman görmüşsün atlamamışsın harika, bence sen haddini bil, her yazıma cevap yazmak zorunda değilsin.bir insanla hayat birleştirmek demek, seneye göre artan bir kıdem demek değildir. acaba sizin hazmedemediğiniz eşimin bana değer vermesi, annesiyle konuşması, sorunları çözmesimi? hiç mi böyle birşey yAŞAMAdınız? haklılık payım size göre yok, ben de sende sezdim aynı rahatsızlığı, bu kadar taktın benım olayımı kafana? haksız buluyorsan yazmazsın, resmen ısgal ettın konumu cok sıkıldım senden

Bu adet gibi bir şey,kayınvalideler komşularını akrabalarını toplayıp yeni gelinin evine götürürler..hem gelinlerini hem de evini göstermek için..ama bu bir kere olacak sonra olmayacak.sen de bir kereye mahsus ağırlamalısın bence,ne kadar paspal biri olsa da .sonuçta senin evini de dağıtmayacak.
her anne baba oğluyla geliniyle gururlanmak istiyor,bak yuva kurdular aile oldular diye.ben böyle yorumluyorum.

kızlar önceki konum da kayınvalıdem ıle ılgılıydı, tatılde aradı vs dıye bozulmustum, cogunuz benı haksız bulmustunuz, eyvallah ama bence bu sefer ben haklıyım :)) neyse durumu anlatayım sız karar verın..
sımdıkı evımızde yenı sayılırz, gecenlerde kayınvalıdem geldı bır komsusu, bır de esımın kuzenı ıle. aynı apartmanda oturdukları ıcın ben de gorusuyordum bu gelen kısılerle, ona kv me gıttıgımde kahveye fılan ınerdık bu bayanlara, her neyse cok normal gelmelerı ben davet ettım zaten.. bır guzel de agırladım a dan z ye.. mıs mıs oturuyoruz, bu komsu abla bı laf actı meger mahhalleden x teyze de bana gelmek ıstıyormus, onu cagırmamıslar dıye bozulmus hatta o gun, kv me trıp atmıs, bızımkı de tutturmus sımdı onu da getırıcem sana dıyor, bu kadın da yanı kucumsemek ıstemıyorum ama bıraz pıs dagınık bırı, kendısı hayatta evıne almaz, getırdgı bırseyı yemez cope doker, kadın kapıya gelse kırk saat kapıda dıker ıcerı almaz falan fılan, sımdı kalkmıs sana getırcem onu bır gun dıyor.. cok sınır oldum, saka mı yapıyorsun dedım walla guldu fılan ama bılmıyorum, esım de cocuklugundan hıc sevmez x teyzeyı, ona anlattım getıremez sen ıstemıyorsan dıyor, hatta gecen gun kv me gıdecektım dedı kı 'gıt otur lafı ac ordan burdan aaa anne x teyzeyı de cagırsana oturalım de' dedı :) benım kocam da az seytan degıl ha annesıne komplo kuruyor resmen, benım aklıma hıc gelmezdı, bak nasıl bozulcak o zaman anlar dedı ama ben tabıı yapmadım, sımdı valla ne yalan soyleyeyım odum kopuyor getırecek dıye, dusuncelerınız lutfenn... ne yapmalıyım

Kaynanaya çektiren gelin :37: eski konularınızıda okudum da rahat bırakın kadını artık diyesim geldi:53: ayrıca görünen o ki sizin kv yi kafaya taktığınız kadar kv sizi umursamıyo aklına bile gelmiyosunuz o yüzden kendinizi de rahat bırakın:34: Birde malesef sizin kırılmanız bir annenin kırılmasından milyonlarca kat önemsiz :34: Sadece bu konuda değil başka başka konularda da bu tarz takıntılarınız varsa bence psikolojik destek almalısınız kendiniz için.. Kolay gelsin size:34:

Bu adet gibi bir şey,kayınvalideler komşularını akrabalarını toplayıp yeni gelinin evine götürürler..hem gelinlerini hem de evini göstermek için..ama bu bir kere olacak sonra olmayacak.sen de bir kereye mahsus ağırlamalısın bence,ne kadar paspal biri olsa da .sonuçta senin evini de dağıtmayacak.
her anne baba oğluyla geliniyle gururlanmak istiyor,bak yuva kurdular aile oldular diye.ben böyle yorumluyorum.

Kaynanaya çektiren gelin :37: eski konularınızıda okudum da rahat bırakın kadını artık diyesim geldi:53: ayrıca görünen o ki sizin kv yi kafaya taktığınız kadar kv sizi umursamıyo aklına bile gelmiyosunuz o yüzden kendinizi de rahat bırakın:34: Birde malesef sizin kırılmanız bir annenin kırılmasından milyonlarca kat önemsiz :34: Sadece bu konuda değil başka başka konularda da bu tarz takıntılarınız varsa bence psikolojik destek almalısınız kendiniz için.. Kolay gelsin size:34:

işte iki yorum arasındakı fark: yapıcı olan ve olmayan, yol gosteren veya asagılamaya calısan. usttekı arkadassa tesekkur edıyorum ve dıkkate alacagım dıyorum. alttakı arkadasa da.. ne desem bılemedım .:) en ıyısı bısey demıyım, herkes psıkolog olmus burada :)

Kız tut kolundan bana getir bayılırım misafire kızken hiçççç sevmezdim evlendikten sonra çooook değiştim pasaklı masaklı hiç fark etmez yeterki gelsin insan kalbi kırmakdansa o gittikden sonra siler süpürürsün artık her çeşit temizlik ürünü mevcut benim kv dede getirir bana ben hemen derim gelinide Yada kızıda gelsin malüm onların muhabbetleri sarmıyor beni zaten kırk yıllık geçmiş olayları anlatıyorlar Ayşe'nin yaptığını anlasam Veli'ni kim onu bilmiyorum sorsam meraklı derler bende sıkıntıdan patlamamak için gençde çağırırım hatta azarda işitmiştik bi teyzeden bu gençler çok geveze azıcık susunda biz konuşalım demişti alemler yaaaa ama yinede bayılıyorum misafire ilk tanıdığım insanı bile davet ediyorum sırf bu yüzden başıma birşey gelcek yaniiiiii

Kız tut kolundan bana getir bayılırım misafire kızken hiçççç sevmezdim evlendikten sonra çooook değiştim pasaklı masaklı hiç fark etmez yeterki gelsin insan kalbi kırmakdansa o gittikden sonra siler süpürürsün artık her çeşit temizlik ürünü mevcut benim kv dede getirir bana ben hemen derim gelinide Yada kızıda gelsin malüm onların muhabbetleri sarmıyor beni zaten kırk yıllık geçmiş olayları anlatıyorlar Ayşe'nin yaptığını anlasam Veli'ni kim onu bilmiyorum sorsam meraklı derler bende sıkıntıdan patlamamak için gençde çağırırım hatta azarda işitmiştik bi teyzeden bu gençler çok geveze azıcık susunda biz konuşalım demişti alemler yaaaa ama yinede bayılıyorum misafire ilk tanıdığım insanı bile davet ediyorum sırf bu yüzden başıma birşey gelcek yaniiiiii

teşekkür ederim yorumunuz için, bunca gerginlikte çok iyi geldi :))) misafir ağırlayasım geldi :))

işte iki yorum arasındakı fark: yapıcı olan ve olmayan, yol gosteren veya asagılamaya calısan. usttekı arkadassa tesekkur edıyorum ve dıkkate alacagım dıyorum. alttakı arkadasa da.. ne desem bılemedım .:) en ıyısı bısey demıyım, herkes psıkolog olmus burada :)

E senin yaptığını söylüyorum kabullenemeyip saldırganlaşmıssın herkese. Kendini kandırma diyorum eğer bu sorun olmayan şeyler senin hayatında bu kadar sıkıntı yaratıyo ise psikoloğa görünmen en mantıklısı yani ben pskolog olsam biraz önce savunduğun kişiler gibi yorum yapardım yani isabet etmedi ıska :34: keyfin bilir kaçtımm :34:

E senin yaptığını söylüyorum kabullenemeyip saldırganlaşmıssın herkese. Kendini kandırma diyorum eğer bu sorun olmayan şeyler senin hayatında bu kadar sıkıntı yaratıyo ise psikoloğa görünmen en mantıklısı yani ben pskolog olsam biraz önce savunduğun kişiler gibi yorum yapardım yani isabet etmedi ıska :34: keyfin bilir kaçtımm :34:

ben benımle yanı fıkırde olmayana da saygılıyım, hanımefendı gıbı yorum yapıp cekılene sozum yok, herkesı her gorusu dıkkate alırım, ama cazgırlasanlara ben de cazgırlasıyorum :)

ben benımle yanı fıkırde olmayana da saygılıyım, hanımefendı gıbı yorum yapıp cekılene sozum yok, herkesı her gorusu dıkkate alırım, ama cazgırlasanlara ben de cazgırlasıyorum :)

öyleyse ben size güzel güzel eleştiri yazarken cazgırlaşmanıza da verecek bir cevabınız vardır kaçtım dedim ama yazamadan duramadım söylediklerinizle yaptıklarınız tutmuyor gerçekten üzüldüm hayatınızda sakin olmayı deneyin. iyi günler :)

Bugunune guvenme. Bugunun 30 yil sonrasi da var.. Kadinin/adamin teki evladini doldurur doldurur uzerine salarsa, o gun Allahim bu neyin bedeli deme...

ben bu yorumlarda güzel güzel eleştiri değil, güzel güzel giydirme gördüm nedense.
1. si istemediğim insanı evimde ağırlamayablirim, hakkım oldugunu dusunuyorum, bu yuzden mı kv cekmıs benden, cok arzu edıyorsa kendısı neden 1 gun agırlamamıs, cok deger verdıgı bırıyse neden 1 kahve ıcımıne cagırmamıs?
2. si bu sizin fikriniz, eşimin fikri o yönde değil.
3. sü bu benım takıntım değil, canımı sıkan bır nokta, aldıgınız hangı eğitim dogrultusunda bana psıkolojık destek almayı salık verıyorsunuz? kaldı kı egıtımını almıs olsanız bıle ben sızden boyle bır tespıt yapmanızı ıstedım mı bakalım?
herkes herkesı cok cabuk TEDAVİYE gönderiyor burada yaa.
demek ki neymiş? çok da 'güzel güzel eleştiri' yapmamışsınız, konunun tamamını okursanız zaten güzel güzel yazanları güzel güzel cevapladığımı görürsünüz. size de iyi günler :)

Bugunune guvenme. Bugunun 30 yil sonrasi da var.. Kadinin/adamin teki evladini doldurur doldurur uzerine salarsa, o gun Allahim bu neyin bedeli deme...

ben de evladımın evine, kendı evıme sokmaya layık gormedıgım ınsanları getırmeye kalkarsam, cocuk gıbı omuz sılkıp getırcem de getırcem dıye dıretır sınır bozarsam, mılletın evıne, gelecegıne gıdecegıne karısırsam bana daha fazla tepkı gostersınler ınsallah.

evine gelecek misafire karıştırmaman normal de, ufacık şeylerde bile eşine, annesini şikayet edip üstüne salman... neyse..

ben bu yorumlarda güzel güzel eleştiri değil, güzel güzel giydirme gördüm nedense.
1. si istemediğim insanı evimde ağırlamayablirim, hakkım oldugunu dusunuyorum, bu yuzden mı kv cekmıs benden, cok arzu edıyorsa kendısı neden 1 gun agırlamamıs, cok deger verdıgı bırıyse neden 1 kahve ıcımıne cagırmamıs?
2. si bu sizin fikriniz, eşimin fikri o yönde değil.
3. sü bu benım takıntım değil, canımı sıkan bır nokta, aldıgınız hangı eğitim dogrultusunda bana psıkolojık destek almayı salık verıyorsunuz? kaldı kı egıtımını almıs olsanız bıle ben sızden boyle bır tespıt yapmanızı ıstedım mı bakalım?
herkes herkesı cok cabuk TEDAVİYE gönderiyor burada yaa.
demek ki neymiş? çok da 'güzel güzel eleştiri' yapmamışsınız, konunun tamamını okursanız zaten güzel güzel yazanları güzel güzel cevapladığımı görürsünüz. size de iyi günler :)

Zaten siz bunun gayet sıradan normal bir eleştiri olduğunu anlamamışsanız eğitim seviyenizden sizin ben şüphe ederim :) Allah çevrenizdekilere sabır versin hepsine vericek cevap var da bik bik bik zırvalıyosunuz sinirlenmem gerekirken gülüyorum:37: tedavi konusunda ısrarcıyım hala daha da yoramıcaam güzel parmaklarımı sizeee:21:

Zaten siz bunun gayet sıradan normal bir eleştiri olduğunu anlamamışsanız eğitim seviyenizden sizin ben şüphe ederim :) Allah çevrenizdekilere sabır versin hepsine vericek cevap var da bik bik bik zırvalıyosunuz sinirlenmem gerekirken gülüyorum:37: tedavi konusunda ısrarcıyım hala daha da yoramıcaam güzel parmaklarımı sizeee:21:

sizi ben moderatöre havale ettim :) lutfen konumu daha fazla ısgal etmeyın

Ay senin evine gelip,iki yudum kuru çay içip,bi iki saat vakit geçirmek isteyenin aklına acırım ben!!!
Sen insana yağmurlu havada su vermezsin..Senin evine gelecek olan bir beş kez düşünmeli...
İnsanı aç bırakır,susuz gönderirsin mazallah..Yada yapacağın surat ile insanı geldiğine geleceğine pişman edersin..
Kayınvalidenin durumuna çok üzüldüm,ne yazık ki senin gibi misafir perverliği sıfır olan bi gelin almış,ve üstüne seni kaale alıp,evine misafir getirmeye çalışıyor..

Allah sana gelip misafir olana bin sabır nasip etsin..Senin ekmeğin yenmez,suyun içilmez bu misafirperversizlikle..
Kalbin taş olmuş,içini nefret bürümüş,Allah ıslah etsin!

Ben bu durumda x teyzeye üzüldüm yazık kadına ya adam yerine koyan yok. :ssz: Duy beni x teyzeeee ne gelinine git ne kayınvalidesine :36:

Ay senin evine gelip,iki yudum kuru çay içip,bi iki saat vakit geçirmek isteyenin aklına acırım ben!!!
Sen insana yağmurlu havada su vermezsin..Senin evine gelecek olan bir beş kez düşünmeli...
İnsanı aç bırakır,susuz gönderirsin mazallah..Yada yapacağın surat ile insanı geldiğine geleceğine pişman edersin..
Kayınvalidenin durumuna çok üzüldüm,ne yazık ki senin gibi misafir perverliği sıfır olan bi gelin almış,ve üstüne seni kaale alıp,evine misafir getirmeye çalışıyor..

Allah sana gelip misafir olana bin sabır nasip etsin..Senin ekmeğin yenmez,suyun içilmez bu misafirperversizlikle..
Kalbin taş olmuş,içini nefret bürümüş,Allah ıslah etsin!

sen gelme :)) sana vermem.. AAAAAmin, haydi şimdi güle güle, çok sevdin konuyu bakıyorum kopamıyorsun :))

çok da sorunlu bir kayınvalide değil bence tamam bazı değişik huyları olabilir, her insanda vardır ve sende de var... o kadarını da idare edeceksin, en basitinden eşinin üzerinde olan hakkı için susacaksın her şeyi de eşine yetiştirmeyeceksin. Eşin senin tarafını tutuyor diye suyunu da çıkarmayacaksın. Burda bir sürü konu açılmış o kayınvalidelerinden çeken gelinler yine seni haklı bulmamış, biraz da sorunu kendinde ara o zaman. Tatil dönüşü aradı diye sorun bile yapmışsın ki bunu her normal anne yapar, senin annen yapmıyorsa ve alışkın değilsen normal olmayan senin ailen zaten.

Back
X