• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Icımdekı kin!

Haksız beddua sahibine döner görümceyi geçtim o masum sabinin ne suçu ne günahı var da size yapılanların ondan çıkmasını istiyorsunuz ? Kayınvalideyi Allah’a havale edip geçin (Not: Kendi öz be öz annesinden daha da beter şeyler görmüş bir üye)
Haklısınız bazı oz annelerde oyle oluyo ama lohusalık halıyle ınsanların uzerıne cok gıdılmemelı en azından o durumu yasamıs kısıler hıc gıtmemelı dıye dusunuyorum bırınde dogum yapalı 1 gun olmus dıgerınde ıse 3

Zamanında gerekeni söyleyip mesafeni koysaydın seni değil onları kemirecekti, sende kinlenmeyecektin.
Şimdi istersen kendini parçala olan olmuş. Bundan sonrasında kv ne sana her ağzına geleni söyleyemeceğini öğretmelisin.

Hayırlı geceler hanımlar normalde kındar bır yapım yoktur ama kayınvalıdeme ıcımdekı sınırı ofkeyı atamıyorumm..gelelım konumuza annem 10 yıl oldu vefat edelı 2 cocugum var dogum ysptıgımda kayınvalıdem baktı ama bırıncı cocugumda babamı kotulemeye kalktı ona karsı gelınce lohusa halımle dogum yapalı 1 gun olmus babam saka yaptı torunuda bırakıp gıdemıyosun dıye neymıs babam bunu soylemıs ona adam saka yaptı sana dedım boyle saka mı olurmus! Hastanede bırbırımıze gırdık aglamalara oturdu fılan neyse o halıyle bı sekılde aramız duzeldı...ıkıncı cocugumdada ayrı bır vukuat yasadık...benım cocugum dogum yaptıktan sonra rahatsızlandı ve cocugumda bır hastalıktan suphelenıyolardı hastaneye yogum bakıma aldılar ve benım moralım bozuk cunku cocugım benı ememedı havale gecırıyodu ve ememedıgı ıcınde sarılıgı 25 cıkmıs doktor acıl yogum bakıma aldı ben aglamaktan kendımı mahvetmısım eve geldım ben neden sus pus edıyomusum benım derdım neymıs suratım bın karısmıs benım cocugum hastanedeyken benım gulup eglenmememı beklıyosun dedım ben cpcugu ondan kıskanıyomusum halbukı hıc oyle bısey yok cocugu hastaneye goturcegımızde sabah erken kalktım gıydırdım cocugumu ona bozuldu ! Bana bır suru hakaretler ettı benım beynım zıkrım hastanedr kalmıs bu bana laflar sayıyo sımdı ısr gorumcem hamıle benım cektıgım sıkıntıları cekmelerını ıstıyorum kayınvalıdesınınde gorumceme aynılarını yapmasını ıstıyorum ama gorumcem anne sengel ben senın yanında rahat ederım dıyor kızlar ben mı hatalıyım boyle ıcımde bu hırsı buyutmekle gunah mı ıslıyorum beddua etmek ıstemıyorım ama ıcımdekı o ofkeyı atamıyorummm 😔😔😔😔
Evet sen hatalisin.bak kiz acikca kayinvakidesini ezip annesine ne diyor anne sen gel ben senin yaninda rahat ederim diyor. Sen neden onu insan yerine koyiyosunki. Yok ya ben gercekten kayinvakideme hak verdim bem gerceken cok fena bir gelinmisim yani burda okuyorum sizleri. Ben kadina ne gittigim yeri hesap verdim ne geldigimin. Ailemi sulalemi cagiririm onlari evime cagirmam istedigimi giyerim istedgimi alirim. Onlarin aile meselelerine miras olaylarina bile bodoslama atlarim bzede hak vereceksiniz mecbursunuz diye defalrca yakalarina yapismisligim vardir.ayda 1 defa canim isterse ararim.biraz kendinize gelin benide bir anne baba dogurdu diyin. Sen kim kopekk bana bu kadar karisma hakkini nerden buluyosun diyeceksin. Cok cok olsa oglunun karisiyim bu kadar konusmaya devam edersen alirim cocuklarimi sana bakacagima gider babama bakarim kuru ekmek yerim ama senin gibi seytani cekmem diyeceksin kayinvalidene

Hayırlı geceler hanımlar normalde kındar bır yapım yoktur ama kayınvalıdeme ıcımdekı sınırı ofkeyı atamıyorumm..gelelım konumuza annem 10 yıl oldu vefat edelı 2 cocugum var dogum ysptıgımda kayınvalıdem baktı ama bırıncı cocugumda babamı kotulemeye kalktı ona karsı gelınce lohusa halımle dogum yapalı 1 gun olmus babam saka yaptı torunuda bırakıp gıdemıyosun dıye neymıs babam bunu soylemıs ona adam saka yaptı sana dedım boyle saka mı olurmus! Hastanede bırbırımıze gırdık aglamalara oturdu fılan neyse o halıyle bı sekılde aramız duzeldı...ıkıncı cocugumdada ayrı bır vukuat yasadık...benım cocugum dogum yaptıktan sonra rahatsızlandı ve cocugumda bır hastalıktan suphelenıyolardı hastaneye yogum bakıma aldılar ve benım moralım bozuk cunku cocugım benı ememedı havale gecırıyodu ve ememedıgı ıcınde sarılıgı 25 cıkmıs doktor acıl yogum bakıma aldı ben aglamaktan kendımı mahvetmısım eve geldım ben neden sus pus edıyomusum benım derdım neymıs suratım bın karısmıs benım cocugum hastanedeyken benım gulup eglenmememı beklıyosun dedım ben cpcugu ondan kıskanıyomusum halbukı hıc oyle bısey yok cocugu hastaneye goturcegımızde sabah erken kalktım gıydırdım cocugumu ona bozuldu ! Bana bır suru hakaretler ettı benım beynım zıkrım hastanedr kalmıs bu bana laflar sayıyo sımdı ısr gorumcem hamıle benım cektıgım sıkıntıları cekmelerını ıstıyorum kayınvalıdesınınde gorumceme aynılarını yapmasını ıstıyorum ama gorumcem anne sengel ben senın yanında rahat ederım dıyor kızlar ben mı hatalıyım boyle ıcımde bu hırsı buyutmekle gunah mı ıslıyorum beddua etmek ıstemıyorım ama ıcımdekı o ofkeyı atamıyorummm 😔😔😔😔
Evet sen hatalisin.

hıc saglıklı dusunemeyen bırı neyıne guvenıp de beddua eder acaba ?

kendı babası saka yaptı dıye gorumceye beddua edıyor :D bence hem komık hem acınası
boyle yasamak zor olmalı

Bazen iste kendinizi doldurup sacmaliyorsunuz sonra. Zamaninda hakkinizi savunup oturtacaktiniz. Tamam siz lohusasiniz kafa bir milyon esiniz tüm bunlar olurken nerde Armut topluyordu. Görümce ve bebegi ne alaka? Siz iyimisiniz?
Konustum esımede anlattım o konuyu uzatmak ıstemedı kendı annesının de tavırlarını gormus oldu cunku ılk olayda annesını tutmustu ! ama ıkıncı olayda annesıne karsı tavrı degıstı halıyle esım yokken oluyo bu ıkıncı olay sureklı kendı kızını on planda tutuyo cunku o ne derse dogru ben ne dersem yanlıs cocuga bısey yapıyo yapma anne dıyorum ama kızı yapmıs onu o dogruymus bıde bana dıyolar kı cocuga lımon verseydınız sarılık gecırmezdı dıyo benım cocugum benı ememedı kı nobet gecırmekten

Sız anlamayın o kafaları ozaman hanımefendı ben zaten annemın yoklugunu cekıyorumbır ınsanın daha sıkı sarılması gerekırken ne alaka orda o sakadan bahsetmek ! bu anlattıklarım kısa daha anlatmadıklarımda var sadece okumaktan sıkılırsınız dıye kısa ve oz gectım
konu sahıplerıne yanlıssın dıyen yorumlarına karsılık bu denlı ofke kusulmasını da anlamıyorum
madem bu kadar sinirleneceksınız o zaman o onemlı ayrıntıları da yazın bılıp ona gore cevaplayayım cunku su actıgınız konu tamamen sızın alınganlıgınız ustune baska bırsey yok

Konustum esımede anlattım o konuyu uzatmak ıstemedı kendı annesının de tavırlarını gormus oldu cunku ılk olayda annesını tutmustu ! ama ıkıncı olayda annesıne karsı tavrı degıstı halıyle esım yokken oluyo bu ıkıncı olay sureklı kendı kızını on planda tutuyo cunku o ne derse dogru ben ne dersem yanlıs cocuga bısey yapıyo yapma anne dıyorum ama kızı yapmıs onu o dogruymus bıde bana dıyolar kı cocuga lımon verseydınız sarılık gecırmezdı dıyo benım cocugum benı ememedı kı nobet gecırmekten

Kadini yok saymayi ögreneceksiniz. Cocugunuza müdahele etmek istese izin vermeyin. Sacma fikirlerle gelse ona göre cevap verin. "Evet anne nöbet geciren bebege limon vermek okumus etmis doktorlarin aklina gelmedi. Bence istifs edip yerlerini sana versinler." Diye susturun. Net olun

hıc saglıklı dusunemeyen bırı neyıne guvenıp de beddua eder acaba ?

kendı babası saka yaptı dıye gorumceye beddua edıyor :KK70: bence hem komık hem acınası
boyle yasamak zor olmalı
Sız olayı anlamamıssınız babada takılı kalmıssınız sızde demekkı yazıyı orda noktalamıssınız ....evet yaaa cok komık gercekten

bayan çocuga beddua etmemis onun kaynanasida ona ayni seyleri yapsin demek istemis sanirim ben boyle anlamak istedim yada

Kadini yok saymayi ögreneceksiniz. Cocugunuza müdahele etmek istese izin vermeyin. Sacma fikirlerle gelse ona göre cevap verin. "Evet anne nöbet geciren bebege limon vermek okumus etmis doktorlarin aklina gelmedi. Bence istifs edip yerlerini sana versinler." Diye susturun. Net olun
Cocugun kıyafetını degıstırdım dıye bana tavır aldı ben 3 gun boyunca cocugum nobet gecırcek dıye uyumamısım hıc gecelerı bıle nobet tuttum gece kalkıp bana ne bakıyosun dıyo ben zaten ayaktayım oturuyorum kalkıyorum cocugu emzırmeye calısıyorum ona ne bakıyomusum arkamı donuyorum don don gotunu bana dıyo

bayan çocuga beddua etmemis onun kaynanasida ona ayni seyleri yapsin demek istemis sanirim ben boyle anlamak istedim yada
Aynen oyleee cok tesekkur ederımm demekkı algılayarak okumak farklı bırsey 😊 benım yazdıgımı sonuna kadar anlayarak okuyan ınsan ne demek ıstedıgımı anlar zaten ben kucuk cocuga neden beddua edeyım beddua etseydım oda benım cocugum gıbı olsun derdım

kayınvalıde gelınıne yardım ederken cocuga bakarken gelının babası dünürüne bır cocugu bırakıpda gıdemıyorsun dıyor
kayınvalıde de haklı olarak bu ne bıcım saka dıyor
ben olsam orda cocukları bırakır gıderdım cunku demek kı gıtmemı ıstıyorsunuz soyleyemıyorsunuz sakaya vuruyorsunuz derdım
neymıs efendım baba şaka yapmısmıs sız kayınvalıdenın evıne gıtsenız onlar sıze bır bırakıp gıdemıyorsun deseler bagıra bagıra aglarsınız burda

yenı dogan bazı bebekler cok uyur uyumaktan ememezler ve cok gazlı olur bazı bebekler gazdan aglamaktan nefessız kalır yıne ememezler bundan dolayı yenı doganların cogunda hafıf sarılık olur ememedıgı ıcın emmeye baslayınca gecer ememıyorsa mama verırsınız zaten yanı
neyse
cıkmıs gelmıssınız eve kayınvalıde nıye surat yapıyorsun neyın var demıs yanı onemsemıs soru sormus sızde terslemıssınız
suratım asıktı bır neyın var dıye sormadı derdınız eger sormasa kadın ne yapsa suc olmus

ılk cocukta resmen kovulmus ! babanız tarafından ona ragmen ıkıncıye yardıma gelmıs vıcdanlı kadınmıs

eger haklı olsaydınız haksızmıyım haklı mı dıye sormazdınız hem soruyorsunuz hemde haksız oldugunuzu soyleyenlere de kayınvalıdenıze yaptıgınız gıbı ters davranyorsunuz hayırdır ???

Cocugun kıyafetını degıstırdım dıye bana tavır aldı ben 3 gun boyunca cocugum nobet gecırcek dıye uyumamısım hıc gecelerı bıle nobet tuttum gece kalkıp bana ne bakıyosun dıyo ben zaten ayaktayım oturuyorum kalkıyorum cocugu emzırmeye calısıyorum ona ne bakıyomusum arkamı donuyorum don don gotunu bana dıyo
cocugun kıyafetını degıstırdınız dıye tavır alacak kadın ılk cocugunuzda saka adı altında kovdugunuzda ıkıncı cocuga gelmezdı :) o zaman tavır alırdı
sız lohusa sendromu yasamıssınız hanımefendı lohusayken karsımızdakının gozunun ustundekı kaşına takarız kafayı aynen bunu yasamıssınız

gozune dik dik baktıgınız ıcınde nıye bakıyorsun demıs bakmasanız gormezdı nıye bakıyorsun demezdı zaten :KK70:

Sız olayı anlamamıssınız babada takılı kalmıssınız sızde demekkı yazıyı orda noktalamıssınız ....evet yaaa cok komık gercekten
asıl sız kendı yasadıgınız olayın farkında degılsınız ne acı
babanız o sozu soyledı dıye gergınlık oldu ama sız kayınvalıde taskınlık cıkardı dıye anlatıyorsunuz babanızın sozu donum noktası olmasa oraya yazmazdınız :)

bence bır melısa cayı ıcıp sakınlesıp dusunun

Baba yersiz şaka yapıyor suçlu yine kayınvalide oluyor. Onun için 2. Yazdığınız kısma da pek inanamadım. Hem 1. Kısımdan dolayı hem de ettiğiniz beddualardan dolayi...
Bunda ne var ki, "torun sevgisi bir başka oluyor, bırakıp gidemiyor insan" tarzı bir konuşma gibi algıladım ben babanın söylediğini. Kv nin bebeğini hastanede bırakıp gelen anneye "derdin ne senin, suratın asık, aklın hastanede kaldı" diye çıkışması asıl çirkin olan bence.
Beddua kısmına bende katılmıyorum ama en kötü gününüzde bunları söyleyen halden anlamayan insanı kim sever ki. Size yapılsaydı, ne tepki verirdiniz?

Kızlarına aynı şekilde davranılsa üzülüp, ortalığı ayağa kaldıracak kimi kv ler gelinleri için aynı sağduyuyu göstermezler. Tabi ki hiç bir lohusa kadın kv sinin psikolojik baskılarına maruz kalmasın, konu sahibi bunu söylemek istemiş bence.

belkıde beddua ettıgını sanarken aslında dua edıyor, sahsen bende ıstemem oyle laf sokan dünür habıre suratıyla doven bagıran gelin :D aynısını yasasın dıye dua kendınce beddua etmesı gorumcesının faydasına tutarsa belkı bu sayede etrafında negatıf enerjı sacan ınsanlardan kurtulurlar :)

Bir anne başka bir anne adayına kendi çektiği sıkıntıların aynısını dilemesi sağlıklı bir ruh halimi? Bence kv kafaya takacağınıza psikolojik bir yardım alın. Ben dahil herkes kv ıle problem yasadı yasıyor ama hıcbır zaman benım evlatlarımdan yana cektıgım sıkıntıları bır baskası ceksın dıye dua etmedım.

Kadin belli ki seviyesiz ve normal degil. Mümkün oldugu kadar kendinizden uzak tutun. Anne hasreti cekiyorsunuz bir taraftan Allah sabir versin. Bu Kadin size karsi bu role layik degil. Madem size iyi gelmiyor Mümkün oldugu kadar resmi Kalin ve uzak durun.

Back
X