Kayınvalidemin hediyesi 😂

40 gramı sorduğumda borç morç yok diyerek konuyu kapattı. Vermeyeceğini söyledi yani. Bende üstüne bir daha sormadım. 3 sene geçti aradan. Üstüne bize bi hisse ya da ev verilmedi. Oturduğumuz ev onların evi tapular da bi işlem vardı o zaman herkes çocuklarının üstüne yaptılar evi kayınpederim kendi üstüne yaptı mesela ve bizim aramıza hiç bunun konuşması bile olmadı asla bişey söyleme hakkımız da yok zaten. Diğer türlü de bana verilen hediyenin nerden geldiğini nasıl alındığını o an nerden geldiğini bilemem bende. Bi bilekliğin üstüne yatacak kişiler değiliz eşim de bende. Çok önemli de değil zaten. Kayınvalidemin cesareti ve bu şekilde hediye getirmesi trajikomik geldiği için paylaştım burda sizlerle.
Yoksa bugün bilekliği göndereceğimi söyleyeceğim zaten kayınpederime.
Kızmayın, ben kötü niyetli olduğunuzu veya bilekliğin üstüne yatacağınızı ima etmedim. Ama böyle karışık işler bir gün gelip tersine dönüveriyor. Kayınvalideniz gelinine eli açık ne güzel ama ölçüsü yok. Kocasının söyleneceğini bile bile onu kızdırma pahasına kuyumcu alışverişi yapması bence komik değil. Eşler birbirine sormalı,danışmalı. Mesela almadan önce, ben geline güzel bir bileklik hediye edeceğim deseydi kabul edilirdi bu hediye.

Ben her zaman çekirdek ailelerin ayrı bütçesi olması taraftarıyım. Kendi birikiminizle aldığınız evlere tabiki de kaynınızı ortak etmeyin. Bir kaç sene sonra o da evlenecek. Şimdi size geri verilmeyen 40 gr altın kaynınızın eşine takılırsa bozulursunuz haklı olarak. Benim demek istediğim alacak verecek meselesi kapansın, kayınpederiniz 40 gr altının üstüne yatmasın. Yarın der ki bana zorla bileklik aldırdılar üstüne altın istiyorlar. Niye laf gelsin kulağınıza. Kayınpederinizin mesela borcuna sadık olmaması iyi bir şey değil, haksızlık yapıyor.

Benim kayınvalidemin de eli çok açıktır bana. Samimiyet sevmez can ciğer olmaz ama mesela takı falan oldu mu kızına ne aldıysa bana da almak ister. Üç senedir her gittiğimde kuyumcusuna götürmek ister. Görümceme pırlanta inci karışımı bir yüzük almış, seninkini de gidip yaptıralım der. Ben takı takmadığım için hep geçiştiriyorum. Kayinpederimden habersiz borç adı altında gidip yaptırsa kabul etmem. Çünkü gönülsüz hediye. Her taktığımda kayınpederin gidin geri verin demesi gelir aklıma. Üstelik benimkilerin ikisi de Almanya'dan € olarak emekli maaşı alıyorlar. Mal mülk gani gani.

ne gidip misafiri için kendimi paralarım, ne aldığı bilekliği ileri geri süründürürüm.
Borcum kadarını alır, gerisini iade ederim.
kafam karıştı valla bu ne hengame..

Benimde kv de de 15 ceyregim var, yillaaar yillar oldu, hic hatirlanmiyor, esim bekarken eve Traktör alinmis, Güya esime aliniyor Traktör,kv de bilezik veriyor, arada lafi geçer, ister , tabii traktör satılalı yüzyıllar oldu, biz yurt dışında yaşıyoruz, onların parasıyla gelir giderleriyle alakamız yok, bir keresinde dedim hani traktör nerde diye , eşimde bana destek olunca o konuda sustu kv.
Altın fiyatları arttı, bende istesemmi 15 çeyreğimi acaba ….

Kv eşine söylemeden almakta hatalı ama kp de geri istemekte hatalı. Karı-koca kendi aralarında halletmeleri lazımdı meseleyi, geri istemek ne 😱

Kızmayın, ben kötü niyetli olduğunuzu veya bilekliğin üstüne yatacağınızı ima etmedim. Ama böyle karışık işler bir gün gelip tersine dönüveriyor. Kayınvalideniz gelinine eli açık ne güzel ama ölçüsü yok. Kocasının söyleneceğini bile bile onu kızdırma pahasına kuyumcu alışverişi yapması bence komik değil. Eşler birbirine sormalı,danışmalı. Mesela almadan önce, ben geline güzel bir bileklik hediye edeceğim deseydi kabul edilirdi bu hediye.

Ben her zaman çekirdek ailelerin ayrı bütçesi olması taraftarıyım. Kendi birikiminizle aldığınız evlere tabiki de kaynınızı ortak etmeyin. Bir kaç sene sonra o da evlenecek. Şimdi size geri verilmeyen 40 gr altın kaynınızın eşine takılırsa bozulursunuz haklı olarak. Benim demek istediğim alacak verecek meselesi kapansın, kayınpederiniz 40 gr altının üstüne yatmasın. Yarın der ki bana zorla bileklik aldırdılar üstüne altın istiyorlar. Niye laf gelsin kulağınıza. Kayınpederinizin mesela borcuna sadık olmaması iyi bir şey değil, haksızlık yapıyor.

Benim kayınvalidemin de eli çok açıktır bana. Samimiyet sevmez can ciğer olmaz ama mesela takı falan oldu mu kızına ne aldıysa bana da almak ister. Üç senedir her gittiğimde kuyumcusuna götürmek ister. Görümceme pırlanta inci karışımı bir yüzük almış, seninkini de gidip yaptıralım der. Ben takı takmadığım için hep geçiştiriyorum. Kayinpederimden habersiz borç adı altında gidip yaptırsa kabul etmem. Çünkü gönülsüz hediye. Her taktığımda kayınpederin gidin geri verin demesi gelir aklıma. Üstelik benimkilerin ikisi de Almanya'dan € olarak emekli maaşı alıyorlar. Mal mülk gani gani.
Söyledikleriniz haklı...
Adam 40 gramı vermiyor zaten vermeyeceğini de söylüyor daha ne yapabilirim ki 🤷🏻‍♀️ Kafasına silah dayayamam. Vicdanı tırmalasın kendini 😏
Ve ayrıca dediğiniz gibi bugün arayıp bilekliği göndereceğimi söyleyeceğim.

Geriye 3 4 binlira bisey kalıyorsa bence iyi yapmış size bileklik yaptırmakla.Ceyregi size direk de verebilirdi 😅Ama kp in istemesi olayı olmamış ben olsam verirdim.

ne gidip misafiri için kendimi paralarım, ne aldığı bilekliği ileri geri süründürürüm.
Borcum kadarını alır, gerisini iade ederim.
kafam karıştı valla bu ne hengame..
Her insanın yapısı farklıdır.... benim de kayınvalidemden çok kırıldığım noktalar oldu ancak zerre kin tutmuyorum tutamıyorum 😞
Misafirlerini de kendi ağırlayamıyor. Temizlik titizlik takıntısı var sonra da masumlardaki Safiye gibi işin içinden hiç çıkamıyor.
Bende rezil olsun istemiyorum insanlara karşı ( benim annem yok olsaydı onun da açığını başkalarına vermek istemezdim düşüncesi geliyor aklıma).
Aman ne bileyim ya iyilik yap denize at balık bilmezse halık bilir diyip geçiyorum öyle

Söyledikleriniz haklı...
Adam 40 gramı vermiyor zaten vermeyeceğini de söylüyor daha ne yapabilirim ki 🤷🏻‍♀️ Kafasına silah dayayamam. Vicdanı tırmalasın kendini 😏
Ve ayrıca dediğiniz gibi bugün arayıp bilekliği göndereceğimi söyleyeceğim.

Bence vermeyin borçtan düşersiniz.
Ben olsam kapısına gidip borcu isterdim, net.

Daha ben ucuzdan kapatmaya çalışıyorum😂 ben içindeki çeyreği bana olan borca sayıyorum. Kayınvalidem de yok canım bu hediye daha çeyreği de vereceğim diyor 😂😂😅 eşim kayınvalideme kızıyor bu davranışı için. Kocandan habersiz onun adına ağalık yapma diye 😂😂 kayınvalidem de beni sinirlendirmeyin daha fazlasını alırım diyor 😂
Ayy ne güldüm ya kv‘ye bak sen sinirlendirmeyin kadini yoksa yine daha fazla harcamakla tehdit etti yapar mi yapar valla anladigim kadariyla 🤣🤣

Her insanın yapısı farklıdır.... benim de kayınvalidemden çok kırıldığım noktalar oldu ancak zerre kin tutmuyorum tutamıyorum 😞
Misafirlerini de kendi ağırlayamıyor. Temizlik titizlik takıntısı var sonra da masumlardaki Safiye gibi işin içinden hiç çıkamıyor.
Bende rezil olsun istemiyorum insanlara karşı ( benim annem yok olsaydı onun da açığını başkalarına vermek istemezdim düşüncesi geliyor aklıma).
Aman ne bileyim ya iyilik yap denize at balık bilmezse halık bilir diyip geçiyorum öyle

yardımcı olmanız güzel bir davranış, ama bazen elinde patlıyor insanın.
o da yaptıklarınıza karşılıksız kalmak istememiş, ama geliri yok anladığım kadarıyla ve arada kalacaksa zor. iade edebilirsiniz.

bak ben senın yerinde gerçekten olsam

o bilekliği geri vereceksem o kp bir daha yüzüne kimse baktıramaz ,

baksamda zaten suratımla adam döverim ben , net yaniii

Kayınpeder neden ödemiyormuş kalan parayı
Düğün masrafını çıkarmak içinmi
Durumunuz iyi olabilir ama adam sizi kandırmış
Kuyumcuda hesabı olan adam borcunuda ödeyebilmeli bence
Kayınvalideniz eşinin bu tutumuna sinir olup böyle birşey yapmış olabilir
Ben kayınvalideyi sorunlu göremedim belliki o vicdan yapmış
Verip vermemek size kalmış vermesenizde ayıp olmaz yani
Ama kayınpederiniz hiç hoşuma gitmedi 😅

Hayırlı akşamlar hanımlar, nasılsınız iyi misiniz ☺️
Ben direk konuya geçeyim 😂
Geçen cuma günü kvmin misafiri vardı beni 1 gün öncesinden çağırdı temizlik hazırlık orda yattık hatta, çocuklar ordan okula gittiler. Alınacakları vardı tümden ben aldım hallettim vs... 1 gün sonra ise ben hala kvmde iken kuyumcuya gidip bana çeyrekli bi bileklik hediye almış ve gelmiş. Çeyrek aslında benim (kvme ödünç vermiştim 1 sene önce) Kayınvalidem ise benim misafirlerlerine fedakarlığımdan ötürü böyle bi jest yapmış bana.
Eeee sorun burda ne derseniz şimdi geliyoreeeee😂😂
Kvm bu bilekliği bana alırken para vermemiş ve tanıdık sarrafa borç yazdırıp çıkmış kayınpederimin adına. Kayınpederimde bunu duyunca delirmiş ve şu an bilekliği geri versin demiş eşime. Kayınvalidem de asla verme ben sana hediye aldım, baban saman alevi gibi parlar söner diyor. 😂
Çeyrek zaten benim kalan kısım da 3-4 bin tl eder toplamda. Eeeee ben ne yapmalıyım sizce 🤷🏻‍♀️ Kayınpederim bir kez getirin demiş eşime, eşim de bana söylediğinde verelim diye kayınvalidem de vardı yanımda asla verdirmem diye laf orda kaldı.
Bir hediye aldım kayınvalidemden ne sevineceğimi bildim ne üzüleceğimi😂
Ama baya da güldüm kızlar🤓😅
(Bu arada kayınvalidem ve kayınpederimin sözel iletişimleri sıfırdır. Ondan kaynaklanıyor bu iletişimsizlik.)
Ne güzel pozitif bir insansınız keşke bende böyle olsam

Kayınpeder neden ödemiyormuş kalan parayı
Düğün masrafını çıkarmak içinmi
Durumunuz iyi olabilir ama adam sizi kandırmış
Kuyumcuda hesabı olan adam borcunuda ödeyebilmeli bence
Kayınvalideniz eşinin bu tutumuna sinir olup böyle birşey yapmış olabilir
Ben kayınvalideyi sorunlu göremedim belliki o vicdan yapmış
Verip vermemek size kalmış vermesenizde ayıp olmaz yani
Ama kayınpederiniz hiç hoşuma gitmedi 😅
Kayınpederim benim de hiç hoşuma gitmiyor zaten hemfikiriz 🤭😅

Back
X