Kızmayın, ben kötü niyetli olduğunuzu veya bilekliğin üstüne yatacağınızı ima etmedim. Ama böyle karışık işler bir gün gelip tersine dönüveriyor. Kayınvalideniz gelinine eli açık ne güzel ama ölçüsü yok. Kocasının söyleneceğini bile bile onu kızdırma pahasına kuyumcu alışverişi yapması bence komik değil. Eşler birbirine sormalı,danışmalı. Mesela almadan önce, ben geline güzel bir bileklik hediye edeceğim deseydi kabul edilirdi bu hediye.40 gramı sorduğumda borç morç yok diyerek konuyu kapattı. Vermeyeceğini söyledi yani. Bende üstüne bir daha sormadım. 3 sene geçti aradan. Üstüne bize bi hisse ya da ev verilmedi. Oturduğumuz ev onların evi tapular da bi işlem vardı o zaman herkes çocuklarının üstüne yaptılar evi kayınpederim kendi üstüne yaptı mesela ve bizim aramıza hiç bunun konuşması bile olmadı asla bişey söyleme hakkımız da yok zaten. Diğer türlü de bana verilen hediyenin nerden geldiğini nasıl alındığını o an nerden geldiğini bilemem bende. Bi bilekliğin üstüne yatacak kişiler değiliz eşim de bende. Çok önemli de değil zaten. Kayınvalidemin cesareti ve bu şekilde hediye getirmesi trajikomik geldiği için paylaştım burda sizlerle.
Yoksa bugün bilekliği göndereceğimi söyleyeceğim zaten kayınpederime.
Ben her zaman çekirdek ailelerin ayrı bütçesi olması taraftarıyım. Kendi birikiminizle aldığınız evlere tabiki de kaynınızı ortak etmeyin. Bir kaç sene sonra o da evlenecek. Şimdi size geri verilmeyen 40 gr altın kaynınızın eşine takılırsa bozulursunuz haklı olarak. Benim demek istediğim alacak verecek meselesi kapansın, kayınpederiniz 40 gr altının üstüne yatmasın. Yarın der ki bana zorla bileklik aldırdılar üstüne altın istiyorlar. Niye laf gelsin kulağınıza. Kayınpederinizin mesela borcuna sadık olmaması iyi bir şey değil, haksızlık yapıyor.
Benim kayınvalidemin de eli çok açıktır bana. Samimiyet sevmez can ciğer olmaz ama mesela takı falan oldu mu kızına ne aldıysa bana da almak ister. Üç senedir her gittiğimde kuyumcusuna götürmek ister. Görümceme pırlanta inci karışımı bir yüzük almış, seninkini de gidip yaptıralım der. Ben takı takmadığım için hep geçiştiriyorum. Kayinpederimden habersiz borç adı altında gidip yaptırsa kabul etmem. Çünkü gönülsüz hediye. Her taktığımda kayınpederin gidin geri verin demesi gelir aklıma. Üstelik benimkilerin ikisi de Almanya'dan € olarak emekli maaşı alıyorlar. Mal mülk gani gani.