Kayınvalidemin oğluma yaptığı benzetme

DesifreUye

Sonsuza Kadar Pasif!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
962
2.595
33
Hanımlar Günaydın;

Çok hareketli Bi oğlum var, aklına koyduğunu kesinlikle yapar, meraklı, oyun seven Bi çocuk, eşim de çocukken aynı böyle imiş, oğlum iki yaşında.

Kayınvalideme her gittiğimiz de elinde bez oğlumun peşinde koşar, aman pisletmesin, aman dağıtmasın... Bu haline alıştım öyle kabul ettim ama gel gelelimki Oraya son gidişimiz de, oğlum biz yemek yerken mutfak dolabından Bi iki parça tava vb. Şeyler verdik onlarla oynuyordu,

Kaynanam; " domuz gibi eşeliyor girdiği yeri " dedi. Bende ayakta idim yemek koyuyordum, döndüm dedim ki ;" domuz benzetmesi ağır olmadı mı?"
" evet biraz ağır oldu" dedi. Öyle kaldı konu.

Bnm annem genel de oğlumun bu oyun oynama şekline " tavuk gibi eşeleniyor "benzetmesi yapar.

Neyse kalkmamıza yakın yine kaynanam dedki" yaptığı her iş zarar, hiç karı yok bu çocuğun"

Ben hemen üstümü giyindim eşime çayı evde içeriz derim kalktık geldik.

Bir hafta geçti bu olay olalı.

Şimdi kaynanam elbet beni arayacak, o Zaman bize gelin dediğin de" bnm oğlum evine zarar veriyo, domuz gibi ya, gelmeyecem artık " demeyi düşünüyorum, ama oğlumu eşimle de göndermesem mi? Yoksa sadece ben mi gitmesem.

Şunu da belirteyim eltim çalışıyo diye kaynana eltimin iki çocuğuna bakıyo hafta içi, ama bnm oğlum hareketli diye "ay ben ona bakamam "diyo. Zaten ben hiç bırakmadım oğlumu. Bakmadı yani, ama bu hali beni yordu artık,

Bu arada nereye gidersem gideyim hep oğlumun peşindeyim kırmadan dökmesen oynasın diye yanından hiç ayrılmam, her gören. İlgili Bi annesin der, ben vurdumduymaz olsam amenna hak ettik derim ama ben böyle iken zoruma gidiyo.

Yapım gereği biraz detaykı konuşuyorum. uzun oldu. Kusura bakmayın.

Bi de domuzda hayvan tavuk ta
Ne farki var ?
Tavuk deyince daha mi sevimli oluyo :kahve:

Ya ama o onun torunu ya hareketliliği gözüne batmamalı bence ve belirttim ya eşim de aynı öyle Bi çocukmuş beni anlaması gerekir bende böyle çektim yoruldum diye, ayrıca kırma kirletme yok yani elim üstünde.

Ya ama o onun torunu ya hareketliliği gözüne batmamalı bence ve belirttim ya eşim de aynı öyle Bi çocukmuş beni anlaması gerekir bende böyle çektim yoruldum diye, ayrıca kırma kirletme yok yani elim üstünde.

Sizin eliniz ustundeyse o niye elinde bezle kosuyor ki?

Bi de domuzda hayvan tavuk ta
Ne farki var ?
Tavuk deyince daha mi sevimli oluyo :kahve:
Fazla alinganlik yapmissiniz.
Cok cok haraketli bir cocuk yegenim.Biz de annesi dahil kuduz bile deriz severek.Bunda en ufak bir art niyette yoktur.Cikisiniz bile gereksiz olmus.

Bence size Bi bu olayı anlattığım için öyle düşündünüz, genel Bi toplanma oldu bende, çünkü eltimin çocuklarına bakarken, ben bırakmadığım halde sürekli bakamam demesi de doldurdu artık beni, gidince hiç rahat edemiyorum bez elimde çocuğun peşinden koşuyor

ne var yani bunda

ben de ana avrat sövdü sandım

domuz kelimesinin nesi ağır

ki kadın da fark etmiş sen öyle deyince hatasını

o an öyle demiş geçmiş

o tarz insanlar var aman dağılmasın vs vs diyen

kv belli imiş sen neden yemek koyuyorsun ki

al kucağına çocuğu ya da yanına işte

birlikte oynayın

karıştırmasın şimdi ortalığı sen koyuver yemekleri deyin oldu bitti

ama yani açıkçası bu söz için kv ye küsülmez

bir de kendi anneniz bile diyormuş eşeleniyor vs diye

demek ki sizin yörede kullanılıyor bu tabir

çocuklar evet karıştırır vs ama çocuk öğrenir evde karıştırılıp babaannenin rahatsız olduğunu bu nedenle karıştırılmaması gerektiğini söyleyin anlatın bir süre sonra ona göre davranır

Niye batmasin yahu
Torun olunca kadina otomatik pembe gozluk takilmiyor ki
30 yasindayim gercekten kafam gurultu kaldirmiyor
Tencere tava taaaannnn tunnn
Ses cikarir ve herkes buna katlanamaz ;)
Esinde oyleymis ama o zaman 20 yasindaymis
Simdi 50

Sizin eliniz ustundeyse o niye elinde bezle kosuyor ki?

Çünkü yapısı öyle, dedim ya o huyunu öyle kabul ettim, kapıdan girince çoraplımızı çıkarttırır, öşe Bi huyu var kim olursa olsun, ayakkabıya girdi diye, daha eve sokmaz onla.

Kv domuz gibi eşeliyor dedi ama benim annem tavuk gibi eşeliyor diyor en azından :confused:
Sen kv öyle dediğinde ee napalım aynı babasına çekmiş anne yani senin oğlun oluyo hani de gitsin ne suratını asıyorsun.
Ayrıca oraya giderken oğlunun oynamaktan zevk aldığı şeyleri koy bi çantaya bu tava kaşık olsa bile evinden götür.
Ben gelmiyorum siz gidin diye de tavır yapman gereksiz olur bence.

Eltinizin cocuklarina ne kadar sure bakmis?Uzerinden ne kadar gecmis? Birde haraketli cocuk demissiniz.Belki bundan guvenememistir kendine.
Kuzenim 4 aylik hamilr.Halam daha simdiden kizina ben bakamam diyor kendine guvenemiyor.Belki bunun gibi bir durumdur.

neden batmamalı

yani bazen insan kendi çocuğunun hareketliliğinden bile bıkıyor ki kadın nispeten yaşlı

bir de elinde bezle vs geçtiğine göre titiz işte

benim kv bir gün oğlum bir şey anlatmaya çalışıyor, ona diyor ki "önemli değil, kırılsın"

kadın bu çocuk kesin vitrindeki fincanları kırar diye düşünüp her gittiğimizde o korku ile yaşadı

ne dediğini bile dinlemeden kesin kırmıştır diyor

oysa çocuk 6 yaşında ve evinde tek bir şey kırmadı daha

kv yi olduğu gibi kabul edin ama bu kadarcık şeylere de alınmayın

yarın komşu kapıya gelir sizin çocuk benimkinin gözüne parmağını sokmuş diye ki olabiliyor böyle şeyler

Back
X