Kayınvalidemin oğluma yaptığı benzetme

Empati işte ya teşekkür ederim, konu tabi ki sadece burdan ibaret değil ve ben büyüttüm mi abartım mı alınganlık mı ettim diye sormadım,

Gitmesem mi, çocuğu da göndermesem mi bunu Nasıl ifade etsem diye sordum

Empati degil
Sizin gibi dusundugu icin hosunuza gidiyor ..
Bunu kabul edin ..
Empati demek taraf tutmak demek degil ..
Gitmeyin gercekten gitmeyin yani
Ben evimde at kosturan cocuk istemem
Istemedigimi bildigi icin gelmeyen insana alinmam
Aksine mutlu olurum ..
Sevmiyorum hareketli cocuk
Hosuma gitMiyor yani
Amaaaann ne minnos diyemiyorum
Ne yapalim olelim mi ?
Gitmeyin iki tarafta memnun olsun
Iyi gunler

Ben zaten kendim gitmeyemeyi düşüyorum ama oğlumdan rahatsız okuyorlar oğlumu da göndermesem mi dedim, ama bu sefer de onların Arasına girmek istemem dedim, eşim gitsin onu hiç karıştırmadım bile onu nerden çıkarsınız
Eşinizle birlikte çocugu dedim ben de,
eşinizi kastetmedim.

Empati degil
Sizin gibi dusundugu icin hosunuza gidiyor ..
Bunu kabul edin ..
Empati demek taraf tutmak demek degil ..
Gitmeyin gercekten gitmeyin yani
Ben evimde at kosturan cocuk istemem
Istemedigimi bildigi icin gelmeyen insana alinmam
Aksine mutlu olurum ..
Sevmiyorum hareketli cocuk
Hosuma gitMiyor yani
Amaaaann ne minnos diyemiyorum
Ne yapalim olelim mi ?
Gitmeyin iki tarafta memnun olsun
Iyi gunler

İyi günler.

Hanımlar Günaydın;

Çok hareketli Bi oğlum var, aklına koyduğunu kesinlikle yapar, meraklı, oyun seven Bi çocuk, eşim de çocukken aynı böyle imiş, oğlum iki yaşında.

Kayınvalideme her gittiğimiz de elinde bez oğlumun peşinde koşar, aman pisletmesin, aman dağıtmasın... Bu haline alıştım öyle kabul ettim ama gel gelelimki Oraya son gidişimiz de, oğlum biz yemek yerken mutfak dolabından Bi iki parça tava vb. Şeyler verdik onlarla oynuyordu,

Kaynanam; " domuz gibi eşeliyor girdiği yeri " dedi. Bende ayakta idim yemek koyuyordum, döndüm dedim ki ;" domuz benzetmesi ağır olmadı mı?"
" evet biraz ağır oldu" dedi. Öyle kaldı konu.

Bnm annem genel de oğlumun bu oyun oynama şekline " tavuk gibi eşeleniyor "benzetmesi yapar.

Neyse kalkmamıza yakın yine kaynanam dedki" yaptığı her iş zarar, hiç karı yok bu çocuğun"

Ben hemen üstümü giyindim eşime çayı evde içeriz derim kalktık geldik.

Bir hafta geçti bu olay olalı.

Şimdi kaynanam elbet beni arayacak, o Zaman bize gelin dediğin de" bnm oğlum evine zarar veriyo, domuz gibi ya, gelmeyecem artık " demeyi düşünüyorum, ama oğlumu eşimle de göndermesem mi? Yoksa sadece ben mi gitmesem.

Şunu da belirteyim eltim çalışıyo diye kaynana eltimin iki çocuğuna bakıyo hafta içi, ama bnm oğlum hareketli diye "ay ben ona bakamam "diyo. Zaten ben hiç bırakmadım oğlumu. Bakmadı yani, ama bu hali beni yordu artık,

Bu arada nereye gidersem gideyim hep oğlumun peşindeyim kırmadan dökmesen oynasın diye yanından hiç ayrılmam, her gören. İlgili Bi annesin der, ben vurdumduymaz olsam amenna hak ettik derim ama ben böyle iken zoruma gidiyo.

Yapım gereği biraz detaykı konuşuyorum. uzun oldu. Kusura bakmayın.

Ne iğrenç ve cahil bir benzetme..Domuz diye nitelediği onun oğlunun çocuğu... Torunu... Kimi çocuk yaramazdır ,hareketlidir olabilir. Babannesi olarak anlayışlı olması lazım,çok ayıp. Ben sizin yerinizde olsam çocuğumu göndermezdim kendim de gitmezdim,eşiniz giderse gitsin. Eşiniz peki annesinin bu lafını duyup bir çift laf söyleyemedi mi..??

henuz cocugum yok ama evime bir cocuk gelince bi yerleri dagittiginda ben de sinir olurum. Allah nasip ederse 3 aya kadar cocugum olacak bazen dusunuyorum her yere el izi yapinca ettafi dagitinca dayanabilecek miyim? Cocugun gurltusune daginikligina alismis biri icin amaan canim ne var bunda demek normal. Sessizlige duzene alismis birinin de cok daginik cok yaramaz ya da buna benzer seyler demesi normal..

Ben gencim tahammul edemiyorum kadincagiz yasini almis diye tahmin ediyorum evinin dagilmasini istememesi normal. Bu kadar da buyutmemelisin bence. Elinde bezle gezmesi de normal.
Eve gelen misafir cocuklara ben de oyleyim malesef. Bazen gormezden geleyim diyorum ama elimde degil sadece 10 sn gozumu ayirabiliyorum cocuktan.

Iyi bir sey mi ? Hayir degil. Ama malesef engel olamiyorum....

Ne iğrenç ve cahil bir benzetme..Domuz diye nitelediği onun oğlunun çocuğu... Torunu... Kimi çocuk yaramazdır ,hareketlidir olabilir. Babannesi olarak anlayışlı olması lazım,çok ayıp. Ben sizin yerinizde olsam çocuğumu göndermezdim kendim de gitmezdim,eşiniz giderse gitsin. Eşiniz peki annesinin bu lafını duyup bir çift laf söyleyemedi mi..??

Ben zaten kaynanam o benzetmeyi yapınca ağır oldu biraz dedim o da pişkince evet ağır oldu sesi, ortalık buz oldu Bi anda. Kalmamıza yakında bu çocuğun herşeyi zarar hiç karı yok dedi kafamı kaldırdım Bi baktım yüzüne eşime çay evde içeri kalkalım dedim kalktık geldik, eşim anladığı için uzatmadı ama birşey demedi

henuz cocugum yok ama evime bir cocuk gelince bi yerleri dagittiginda ben de sinir olurum. Allah nasip ederse 3 aya kadar cocugum olacak bazen dusunuyorum her yere el izi yapinca ettafi dagitinca dayanabilecek miyim? Cocugun gurltusune daginikligina alismis biri icin amaan canim ne var bunda demek normal. Sessizlige duzene alismis birinin de cok daginik cok yaramaz ya da buna benzer seyler demesi normal..

Ben gencim tahammul edemiyorum kadincagiz yasini almis diye tahmin ediyorum evinin dagilmasini istememesi normal. Bu kadar da buyutmemelisin bence. Elinde bezle gezmesi de normal.
Eve gelen misafir cocuklara ben de oyleyim malesef. Bazen gormezden geleyim diyorum ama elimde degil sadece 10 sn gozumu ayirabiliyorum cocuktan.

Iyi bir sey mi ? Hayir degil. Ama malesef engel olamiyorum....

Size hak veriyorum ama ben zaten vurdumduymaz Bi anne değilim çocuğunun peşindeyim sürekli ben zaten onun dağıttı pislerimiz yerleri temİzleyip sönüyorum evime

Size hak veriyorum ama ben zaten vurdumduymaz Bi anne değilim çocuğunun peşindeyim sürekli ben zaten onun dağıttı pislerimiz yerleri temİzleyip sönüyorum evime

Ve kimseye gitmiyorum annem kaynanamdan başka çocuğumun huyunu bildiğim için

Ben zaten kaynanam o benzetmeyi yapınca ağır oldu biraz dedim o da pişkince evet ağır oldu sesi, ortalık buz oldu Bi anda. Kalmamıza yakında bu çocuğun herşeyi zarar hiç karı yok dedi kafamı kaldırdım Bi baktım yüzüne eşime çay evde içeri kalkalım dedim kalktık geldik, eşim anladığı için uzatmadı ama birşey demedi

Kayınpederiniz de bi laf söylememiş karısına.. Ben çok sinirlendim valla siz yine kibar konuşmuşsunuz. Ben sofradan kalkar giderdim.

Saçmalamış resmen neyaparsa yapsın çocuk sonuçta öyle denmez bide torun yani bizim ailede büyükler torunlarına deli olur anne çocuğa kızsın simario diye kıyametı koparr buyukanneler:halay: sizin durum kötü olmuş ben olsam bidha cocugumu götürmem oraya

Benim oğluma bak demedim ki hiç o yüzden bakmaması zoruma gitmiyo, zaten baktıran yok. Çünkü ben evladını iyi tanıyan Bi anneyim, neden çocuğumu bırakıp hem ona, hem bıraktığım kişiyi zor durum da bırakayım, çocuğu alıp kapının önünden verip biz Bi yere hitcez desek mecbur bakacak ama ben bırakmıyorum zaten
Bibyere gidecekseniz kayinvalideniz cocuga bakmak zorunda degil. Bu dusunceyi degistirmelisiniz bence.

Benim kayinvalidem de çocuklarım küçükken gittiğimde rahatsız olur ve bunu belli de ederdi.kendisi çok titiz ve simetri hastası. Hic bir eşyaya dokunulmasini sevmez.
Çocukların peşinde dolaşmaktan 5 dakika oturamazdim bende.
Rahatsız hissettiğim ve rahatsızlık verdiğimi düşündüğüm bir ortama niye bile isteye gireyim ki?En son onun yüzüne söyledim.Siz bize gelin çocuklar evlerinde daha rahat oluyorlar biz gelip sizi rahatsız etmeyelim dedim.Çok sık gitmedim böylece. Sizde oyoe yapın kafanız rahat olsun.

Hanımlar Günaydın;

Çok hareketli Bi oğlum var, aklına koyduğunu kesinlikle yapar, meraklı, oyun seven Bi çocuk, eşim de çocukken aynı böyle imiş, oğlum iki yaşında.

Kayınvalideme her gittiğimiz de elinde bez oğlumun peşinde koşar, aman pisletmesin, aman dağıtmasın... Bu haline alıştım öyle kabul ettim ama gel gelelimki Oraya son gidişimiz de, oğlum biz yemek yerken mutfak dolabından Bi iki parça tava vb. Şeyler verdik onlarla oynuyordu,

Kaynanam; " domuz gibi eşeliyor girdiği yeri " dedi. Bende ayakta idim yemek koyuyordum, döndüm dedim ki ;" domuz benzetmesi ağır olmadı mı?"
" evet biraz ağır oldu" dedi. Öyle kaldı konu.

Bnm annem genel de oğlumun bu oyun oynama şekline " tavuk gibi eşeleniyor "benzetmesi yapar.

Neyse kalkmamıza yakın yine kaynanam dedki" yaptığı her iş zarar, hiç karı yok bu çocuğun"

Ben hemen üstümü giyindim eşime çayı evde içeriz derim kalktık geldik.

Bir hafta geçti bu olay olalı.

Şimdi kaynanam elbet beni arayacak, o Zaman bize gelin dediğin de" bnm oğlum evine zarar veriyo, domuz gibi ya, gelmeyecem artık " demeyi düşünüyorum, ama oğlumu eşimle de göndermesem mi? Yoksa sadece ben mi gitmesem.

Şunu da belirteyim eltim çalışıyo diye kaynana eltimin iki çocuğuna bakıyo hafta içi, ama bnm oğlum hareketli diye "ay ben ona bakamam "diyo. Zaten ben hiç bırakmadım oğlumu. Bakmadı yani, ama bu hali beni yordu artık,

Bu arada nereye gidersem gideyim hep oğlumun peşindeyim kırmadan dökmesen oynasın diye yanından hiç ayrılmam, her gören. İlgili Bi annesin der, ben vurdumduymaz olsam amenna hak ettik derim ama ben böyle iken zoruma gidiyo.

Yapım gereği biraz detaykı konuşuyorum. uzun oldu. Kusura bakmayın.

laf tam yerini bulmuş aslında

madem babasıda hareketliymiş küçükken ,

evet aynı babası deseydin domuzluk kendi soylerına dokunurdu , terbiyesiz ,

çocugu domuzdan yapınca aslana benziyecek hali yok

Back
X