- 20 Nisan 2007
- 4.071
- 10.484
- 733
- 45
- Konu Sahibi Pembelii11
-
Kendi işe girip çalışacak kadar genç.43 yaşındaymış ama daha
Tamam ama kendisinin zaten halihazırda bir işi yokmuş, torununa bakmak için bir işten çıkmamış.Kendi işe girip çalışacak kadar genç.
Toruna bakarak gelinin çalışmasına destek olacak kadar düşünceli.
Çocuklarıma babaanne bakmış olsaydı çalışıp emeklilik hakkı kazanabilirdim ama yapmadı.
Bakmak zorunda değil elbette ama baksaydı maddi desteğimi asla esirgemezdim
Paraya takıldık ama parada istemiyorum bakmakta diyebilirdi.N
Tamam ama kendisinin zaten halihazırda bir işi yokmuş, torununa bakmak için bir işten çıkmamış.
Maddi destek de sağlanabilir tabii ki. Ama bunu kendisinin teklif etmesi çok hoş gelmedi bana.
Diyebilirmiş ama dememiş. İsterse 10 lira olsun. Benim annem evde otursa üstelik de genç bir kadın olsa çocuğumu bakmasını telif etsem benden de bunun karşılığında az ya da çok bir miktar para talep etse ben üzülürdüm.Paraya takıldık ama parada istemiyorum bakmakta diyebilirdi.
Neden adı olan değeri olmayan rakama takılı kalmamak lazım.
Haklı.Ben ise gittiğim de k.validem çocuğuma bakıyor onun için para istiyor benden normal mi bu durum ne demeliyim? Günlük 560 TL arıyorum 200 verirsin diyor
walla bence en ideal bakici para karsiligi bakan anneanne ya da babanne bence. hem para aldigi icin seve seve bakar, hem de sizin minnetiniz daha az olur. kesinlikle bu firsati degerlendir.Ben ise gittiğim de k.validem çocuğuma bakıyor onun için para istiyor benden normal mi bu durum ne demeliyim? Günlük 560 TL arıyorum 200 verirsin diyor
Parayı ilk siz teklif etmişsiniz ama çoğu kişi o yorumu okumamistir. Günlük 200 olmasa da belli bir miktar verilmesinden yanayım ben. Bezi maması olmasa da çocuk her açıdan o kadının elini ayağını bağlayacak. 4000 size fazla gelirse 2000 e belki razi olur KV niz. O evde çocuk olduğu için meyvesi ıvırı zıvırı eksik olmaması lazim. Arada birlikte markete giderler. Bu tür giderler için istemiştir belkiAnne torununa parayla mı bakacaksın derdim. Torunun bez derdi yok mama derdi yok evde kendi boyama yapıştırma vs etkinlikler yapıyor zaten sen otur tv izle ne istersen onu yap torunun olduğu için hemde vakit geçir cocukla yemek o bu bi beklentim yok sadece çocuğun basinda kal biz geline dek 5 e kadar derdim. Sonuçta bende annem için elimden gelen her fedakarlığı yapıyorum
Çünkü bakan kişi istemeden aslında baktiran hemen herkes harçlık gibi veriyordur birşeyler. Ama burada kayınvalidenin gün bazında istemesi can sıkıcı olmuş. Yine de vermek gerek kesinlikle. Böylece iki tarafında gönlü daha rahat oluyor.Bir babanne ya da annrannenin torunu uzerinden "durumu ne olursa olsun" ücret pazarligi yapmasi cok yakisiksiz.Benimki gibi sudan bir sebeple bakmama bahanesi uydursaydi keske ama boyle kurban pazarligi gibi.Istedigi an biterdi benim icin cocuk baktirma muhabbeti...
Disarda anket yapsan max %2 cikacak "evet,gayrt normal "cevabi kk da gundeme gelince dunyanin en normal durumuymuş gibi oluyor.Bu da buranin anlam veremedigim ozelligi.
16 yaşında mı doğurmuş oğlunu
Temizliğe mi gidiyorsunuz?Ben ise gittiğim de k.validem çocuğuma bakıyor onun için para istiyor benden normal mi bu durum ne demeliyim? Günlük 560 TL arıyorum 200 verirsin diyor
Konu sahibi hesaplamaya yanlış yapmış. Asgari ücret alıyor 17 bin. Kayınvalidesinin istediği ücret 4 bine tekabül ediyor.Temizliğe mi gidiyorsunuz?
Neredeyse yarısını istiyor ben anlamadım.
Belli ki ihtiyacınız var ki günlük iş bulursanız çalışıyorsunuz hemde temizlikse zor iş bu,bilemedim yani anneniz varsa o baksın.
Hadi maaşli işi olan biri olursunuz verirsiniz tabi ki bir miktar ama şu durumda istemesi garip geldi bana. Her gün gidemiyorsunuzdur bile temizlikse.
Valla bedava.. bakıcı tutsa 17 bin + sigorta hepsi beraber 23-24 e denk gelir artıkKonu sahibi hesaplamaya yanlış yapmış. Asgari ücret alıyor 17 bin. Kayınvalidesinin istediği ücret 4 bine tekabül ediyor.
Parayı verin yaşlandiginda bakmayin kayinvalidenize ilk defa duydum babaannenin torununa parayla baktigini yaslandiginda siz ondan parami alicaksiniz
Tabii yaa ocak zammı icin de hatta görüşmelere başlayacaklarmış oturup hatta enflasyon farkını da hesaplayacaklarmış.Valla bedava.. bakıcı tutsa 17 bin + sigorta hepsi beraber 23-24 e denk gelir artık
walla bence en ideal bakici para karsiligi bakan anneanne ya da babanne bence. hem para aldigi icin seve seve bakar, hem de sizin minnetiniz daha az olur. kesinlikle bu firsati degerlendir.
bana normal geldi, sonuçta bakıcı tutsanız daha pahalıya gelir. bir de güvenilir birini bulmak çok zorBen ise gittiğim de k.validem çocuğuma bakıyor onun için para istiyor benden normal mi bu durum ne demeliyim? Günlük 560 TL arıyorum 200 verirsin diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?