Kayinvalidemin para istemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
43 yaşındaymış ama daha
Kendi işe girip çalışacak kadar genç.
Toruna bakarak gelinin çalışmasına destek olacak kadar düşünceli.
Çocuklarıma babaanne bakmış olsaydı çalışıp emeklilik hakkı kazanabilirdim ama yapmadı.
Bakmak zorunda değil elbette ama baksaydı maddi desteğimi asla esirgemezdim

N Tamam ama kendisinin zaten halihazırda bir işi yokmuş, torununa bakmak için bir işten çıkmamış.
Maddi destek de sağlanabilir tabii ki. Ama bunu kendisinin teklif etmesi çok hoş gelmedi bana.

N
Tamam ama kendisinin zaten halihazırda bir işi yokmuş, torununa bakmak için bir işten çıkmamış.
Maddi destek de sağlanabilir tabii ki. Ama bunu kendisinin teklif etmesi çok hoş gelmedi bana.
Paraya takıldık ama parada istemiyorum bakmakta diyebilirdi.
Neden adı olan değeri olmayan rakama takılı kalmamak lazım.

Paraya takıldık ama parada istemiyorum bakmakta diyebilirdi.
Neden adı olan değeri olmayan rakama takılı kalmamak lazım.
Diyebilirmiş ama dememiş. İsterse 10 lira olsun. Benim annem evde otursa üstelik de genç bir kadın olsa çocuğumu bakmasını telif etsem benden de bunun karşılığında az ya da çok bir miktar para talep etse ben üzülürdüm.
Onun yerine ben çocuk falan bakamam dese daha kabul edilebilir bir şey olurdu benim için.
Normal gelirdi durum, bakmak istemiyor derdim.

Belki para istemesi de normaldir bilemiyorum, bana yakışıksız geldi sadece

Kayınvalidenize anne bu para işlerini benimle değil oglunla konuş de. Onlar kendi aralarında halletsin.

Ben ise gittiğim de k.validem çocuğuma bakıyor onun için para istiyor benden normal mi bu durum ne demeliyim? Günlük 560 TL arıyorum 200 verirsin diyor
walla bence en ideal bakici para karsiligi bakan anneanne ya da babanne bence. hem para aldigi icin seve seve bakar, hem de sizin minnetiniz daha az olur. kesinlikle bu firsati degerlendir.

Parayı ilk siz teklif etmişsiniz ama çoğu kişi o yorumu okumamistir. Günlük 200 olmasa da belli bir miktar verilmesinden yanayım ben. Bezi maması olmasa da çocuk her açıdan o kadının elini ayağını bağlayacak. 4000 size fazla gelirse 2000 e belki razi olur KV niz. O evde çocuk olduğu için meyvesi ıvırı zıvırı eksik olmaması lazim. Arada birlikte markete giderler. Bu tür giderler için istemiştir belki

Çünkü bakan kişi istemeden aslında baktiran hemen herkes harçlık gibi veriyordur birşeyler. Ama burada kayınvalidenin gün bazında istemesi can sıkıcı olmuş. Yine de vermek gerek kesinlikle. Böylece iki tarafında gönlü daha rahat oluyor.

Ben ise gittiğim de k.validem çocuğuma bakıyor onun için para istiyor benden normal mi bu durum ne demeliyim? Günlük 560 TL arıyorum 200 verirsin diyor
Temizliğe mi gidiyorsunuz?
Neredeyse yarısını istiyor ben anlamadım.
Belli ki ihtiyacınız var ki günlük iş bulursanız çalışıyorsunuz hemde temizlikse zor iş bu,bilemedim yani anneniz varsa o baksın.
Hadi maaşli işi olan biri olursunuz verirsiniz tabi ki bir miktar ama şu durumda istemesi garip geldi bana. Her gün gidemiyorsunuzdur bile temizlikse.

Konu sahibi hesaplamaya yanlış yapmış. Asgari ücret alıyor 17 bin. Kayınvalidesinin istediği ücret 4 bine tekabül ediyor.

Parayı verin yaşlandiginda bakmayin kayinvalidenize ilk defa duydum babaannenin torununa parayla baktigini yaslandiginda siz ondan parami alicaksiniz

Kaynananin da bir anne olduğunu unutuyorsunuz galiba.
O da kendi cocugunu karninda buyutmuş, dogurmuş, bakmiş ve evlenip cocugu olacak yaşa getirmiş karsiliksiz bir şekilde ama bu yeterli değil ve 200lira istiyor diye yasliliginda bakılmayı haketmiyor oluyor?

Yani cocugunu buyuttugu yetmiyor cocugunun cocuklarini da buyutmesi lazim ömrü cocuk bakmayla gecmesi lazim bedavaya, yasliliginda bir bardak su ve yiyecek veresiniz diye.
Yazik öyle cocuga.

Ben anneme veriyorum. İstemedi ama içim rahat ediyor dedim ikna oldu çokta işine yarıyor kadının. Sizinki gençmiş te. Yarın yaşladığında para ile bakacağınızı ima edin. Gerçi bakma mecburiyetiniz yok onun sizin çocuğunuza bakma mecburiyeti olmadığı gibi. Ama güvenilir kimsede zor bulmak. Bence verin rahatsız olmayın

Torununa bakmak istemiyor diye yaşlılığın da bakmamakla tehdit edilmek mi ? Neden çocuk sahibi olmak istemediğimin kanıtı gibisiniz resmen. Kendilerine bakmamız yetmiyor bir de toruna bakacakmışız yok ya. Doğuran nasıl bakacağını hesaplayarak doğursun kardeşim.

Bu para istendiyse verilmesi lazım, eşinize söyleyeceksiniz aylık 4bin bu kadına ayıracaksınız, kendi anneniz baktığında aynı parayı ona da vereceksiniz yalnız. Bunun dışında hediye falan da almayacaksınız. Bakıcı tutsanız maaşınız yetmez, anaokuluna verseniz zamanınız uymaz, aynı zamanda orası da bedava değil, kreşler asgari ile yarışıyor zaten. Kalbini kırıp yarın yine ihtiyaç olduğunda sırtını dönmesine sebep olmayın. İstediği günümüz koşullarında çok bir para değil, aklınız varsa ses çıkarmayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…