Kayinvalidemin para istemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
200 bin değil 200 lira istenilen 200 lirayla borç mu kapatacaksınız

200 bin değil 200 lira istenilen 200 lirayla borç mu kapatacaksınız
Konu o değil benim çalışmam ya k.valideme cocuk parası yada eşime kredi parasi oluyor ben hadi destek olayım kredi kapansın sonra evim de oturayım diye düşünmüştüm. K.valide sonucta oğluma destek oluyor bende idare edebilirim diyebilir zaman zaman annemde bakıyor bakicak da

E tamamda kadında istiyor napıcaz şimdi? O zaman kreşe ver

E o zaman bir bakıcıyla anlaşın ücretsiz çalışsın. Evde de dursan aynı burda da dursan aynı deyin.

Normalde ben Avrupalı yorum yapardım diğerleri alaturka gelirdi bana, bu postta ise inanamadım yorumlara ya bakasi yoksa bakmasın tabi, öyle bir sorumluluğu yok kadının. Ama siz borç ödemek için ise girdiniz ve sizin kadar da maddi zorlukta değilse para istemesi çok çiğ. Oturur kendim bakarım ya da kreşe veririm, daha pahalı da olsa her gün bir şey öğrenir yaşıtları ile aktivite yapar. Kv tv izleyip elinin ucuyla çocuğa bakacak benim de elime zaten çok az para geçecek diye işe girmezdim.

Ben ise gittiğim de k.validem çocuğuma bakıyor onun için para istiyor benden normal mi bu durum ne demeliyim? Günlük 560 TL arıyorum 200 verirsin diyor
İstemese de vermek lazım. Hem bizleri büyütmüşler tam rahatça oturacaklar birde torunlar çıkıyor. Eminim çok seviyordur torunu ama o yaşlarda insanların kafası çekmiyor artık. Emek verecel karşılığı olmalı.

Çocuğunuzu kayınvalidem bedava bakar diye güvenip yapmadınız heralde. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Para vermek istemiyorsanız çıkın işten kendiniz bakın.

Oturur kendim bakarım ya da kreşe veririm, daha pahalı da olsa her gün bir şey öğrenir yaşıtları ile aktivite yapar. .
bu kısım çok mantıklı kesinlikle eğer kv para vermek istemiyorsanız biraz daha üstüne ekleyip kreşe verin

Ben de torunuma bakıyorum tabii para almıyorum…hatta üstüne veriyorumama sizin ki istemiş… bekliyor demekki… bence verin yabancıya teslim etmektense sağlıklıysa ve benim gibi gönüllüyse aile büyüklerinin bakması bence bulunmaz nimet…

Keşke o talep etmeden siz yada eşiniz belli bir miktar harçlık gibi verseydiniz. (bence bunu en çok eşinizin düşünmesi gerekiyordu ama çocuklar biz annelere zimmetli gibi düşünüldüğü için toplumda bakıcıyi da bakanı da kadın uğraşıp buluyor ve tek başına dert ediniyor) ama günlük üzerinden para söylemesi bana da garip geldi. Şaka mı yaptı şakaya mi vurdu? Nasıl söyleyebildi? Çok ilginc. Çünkü arada temizlik yapcam iki saat sende dursunlar dediğinizde de para bekler mi, bilemedim. Benim de annem bakıyor haftada yarım gün, diğer günler bakıcı ablamiz var. Anneme mutlaka aylık 1000,2000 duruma göre birşeyler yollarim ama annem bakmasa da yollarım zaten. İhtiyacı olan annelere imkanı olan çocuklar mutlaka para vermeli düşüncesine sahibim.

Valla öyle tanıdıklar emeklisini alıyorlar büyük bir hevesle

Ama ben krediye destek olup bitirelim diye ise başladım
Bence çocuğunuz ilkokula başlayana kadar çalışmayın. Anaokulu vb işler bulun. Bizim okul anaokulunda çalışan kadının çocukları okul sonrası yanına geliyor. Nispeten daha rahat bakıyor.
Eşiniz ek iş yapsın. Bence kasmayın. Siz kastikca bişi olmayacak o borç devam edecek. Ben gönlümden geçer veririm. Gelirim iyi olur maaş teklif ederim o ayrı. Ama kredi borcu olan insandan da çocuk için para istenmez ya. Asgari ücretli çalışan biri üstelik. Buna bozulurdum ben.

Ben ise gittiğim de k.validem çocuğuma bakıyor onun için para istiyor benden normal mi bu durum ne demeliyim? Günlük 560 TL arıyorum 200 verirsin diyor
Parayı verin yaşlandiginda bakmayin kayinvalidenize ilk defa duydum babaannenin torununa parayla baktigini yaslandiginda siz ondan parami alicaksiniz

Banada ilginç geldi para istemesi. Burda herkes normal karşılamış ama yarın kayınvalide yaşlansa sizde ona bakmak için günlük 200 lira talep etseniz herkes ayıplardı sizi. Üstelik borcunuz varmış zaten. Yerinizde olsam evde oturur çocuğuma bakarım. Kayınvalide bütün gün televizyon izletecek çocuğa sizde hem yorulup hem kazandığınız parayı ona vereceksiniz.

Bakıcı tutsanız daha fazla ücret ödeyeceksiniz. Eşiniz çalışmıyor mu? 200 tl şu dönemde zaten bana göre 50 tl ile eşdeğer. Siz veremiyorsanız eşiniz versin.

Aile büyükleri çocuk bakmak zorunda değil. Tanıdığım birçok anne ve kv direkt bakamam diyor. Kadın uygun bir meblağ istemiş. Hem hediye alna derdinden de kurtulursunuz. Ayrıca çocuğunuza güvendiğiniz biri bakmış olur. Bir bakıcı tutsanız en az asgari ücret ve sigorta ister. Sorun edilecek bir durum yok ortada.

Son düzenleme:
Bir babanne ya da annrannenin torunu uzerinden "durumu ne olursa olsun" ücret pazarligi yapmasi cok yakisiksiz.Benimki gibi sudan bir sebeple bakmama bahanesi uydursaydi keske ama boyle kurban pazarligi gibi.Istedigi an biterdi benim icin cocuk baktirma muhabbeti...
Disarda anket yapsan max %2 cikacak "evet,gayrt normal "cevabi kk da gundeme gelince dunyanin en normal durumuymuş gibi oluyor.Bu da buranin anlam veremedigim ozelligi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…