- 5 Nisan 2023
- 4.859
- 16.131
- 138
- 28
- Konu Sahibi Pembelii11
-
Sizin evden çalışmaniz güzelmiş. Bizdede ayda 6 yada 8 gün bakacak ortalama 8-5 bende vermek istiyorum destek olarak ayda 4bin düsünmüstüm. Artı hediyeler(ev esyalari, geziler vs gibi)Maaş şeklinde düşünmüyorum talep etmedi ama ihtiyacı olacak.. ben evden çalışıyorum doğumdan sonra da çalışmaya devam edeceğim küçük bebekle ilgilenmiş olacak.. faturalarını karşılayacağım alışverişini yapacağım muhtemelen aylık 5-6 kadar da hesabına gönderirim nasip olursatabi bu artı eksi olabilir ay ay kazancım oldukça fazlasını yapmakta isterim
Kadın söylemeden o akıl etmiş zaten, neden sırf gelin diye eleştirmek istiyorsunuz? Siz de oğlan annesisiniz belli ki.Keşke kadın söylemeden siz akıl etseydiniz.
Para vermek şeklinde değil de işine yarar hediye, bir altın yüzük veya her ay evlerine erzak yağ, un vs alabilirdiniz. Kendi anneniz olsa yaparsınız da kayınvalide olunca sırf eleştirmek için buraya konu açarsınız.
Allah bilir eşinizin başının etini yiyorsunuzdur.
Aradığım yorum. 43 yaşında kayinvalideye şaştım kaldım.Kv ye bak benden 5 yaş büyük benim bebem daha 8 aylık
Evet. Ayda 20-22 gün çalıştığınız hesabı üzerinden 800 850 lira oluyor.Nasil. 17bin olmadi mi asgari 17 bin olunca günlük 850 lira mı oluyor
Kendimiz benim son dönem kazandığım paranın üstünde gönlümüz den kopmasiyla verdik zaten eşim verdi yani bende 3 defa hediye aldım alırım da daha sorun değil. Yalnız ise başlayalı 2 ay olmadı ve ise başlama sebebim kredi borcumuzu kisa sürede kapatmak eşime veriyorum kazandığımıYani zorlandıklarında anne bu ay vermesem olur mu diye bir inisiyatifleri de var Bence. Sonuçta işçi iş veren hukukları yok. Kadın boğazlarına Yapışmaz zorlandıkları dönemde. Kaldı ki kendilerinin teklif etmesi lazım anne bu bizden sana diye çam sakızı çoban armağanı diye. Daha hoş bir durum olurdu
20 22 gün çalışmıyorum ama 30 gün üzerinden hesaplanmiyor mu aylik asgari ücret yada 26Evet. Ayda 20-22 gün çalıştığınız hesabı üzerinden 800 850 lira oluyor.
Kendimiz benim son dönem kazandığım paranın üstünde gönlümüz den kopmasiyla verdik zaten eşim verdi yani bende 3 defa hediye aldım alırım da daha sorun değil. Yalnız ise başlayalı 2 ay olmadı ve ise başlama sebebim kredi borcumuzu kisa sürede kapatmak eşime veriyorum kazandığımıKaç yaşında çocuğunuz? Etkinliklik yapıcak kadar büyükse kreş düsünemez misiniz? Gerci kreşler çok çok daha pahali. Baştan para muhabbeti hoş olamamiş ama yinede vermeniz gerekir yaşam şartı herkese zor artik evladinizi emanet edeceksiniz günlük değilde aylik anlaşın orta yollu. Bende kendi anneme ücret düsünüyorum mesela kendisinin maasi olmasina rağmen.
Ayda 5 gün çalıştığınızı yazmıştınız ilk sayfada onun için o şekilde hesap yaptım. Kayınvalidenizede haftada 5 gün üzerinden ücret ödeyeceksiniz sonuçta.20 22 gün çalışmıyorum ama 30 gün üzerinden hesaplanmiyor mu aylik asgari ücret yada 26
Siz o zaman hiç karısmayin eşinize söyleyin ödemeyi o yapsin. Kayinvalideniz demis bi kere artik vermemek olmaz rica minnet tamah etmis olursunuz. Hiç konusu gecmese neyse. Esinizle bi bütce yapin o ne diyecek bakalimKendimiz benim son dönem kazandığım paranın üstünde gönlümüz den kopmasiyla verdik zaten eşim verdi yani bende 3 defa hediye aldım alırım da daha sorun değil. Yalnız ise başlayalı 2 ay olmadı ve ise başlama sebebim kredi borcumuzu kisa sürede kapatmak eşime veriyorum kazandığımı
Çok şaşırmamak lazım kayınvalideyi bırak kişinin annesi bile bakım istiyor şahsen bana ters geliyor babam hep der evlat sermaya torun kâr diye o yüzden anormal buluyorum para istenmesi yavrunun yavrusu sonuçta ama geniş bir çerçeveden bakacak olursak ta kendince haklı sebepleri olabilir o çocuk onu eve bağlayacak istediği gibi hareket edemeyecek,yorulduğu bunaldığı zamanlar olacak kayınvalidenizin kendine ait bir geliri de yoksa bu bahane ile kendine bir harçlık olarak görebilir ama bu fiyatı aile bütçesinize göre siz eşinizle konuşsanız daha iyi olur ve verdiğiniz ücreti çocuk bakım parası olarak değilde bir anneye vefa borcunu ödüyormuş gibi düşünürseniz bu durum gözünüze batmaz gibime geliyorBen ise gittiğim de k.validem çocuğuma bakıyor onun için para istiyor benden normal mi bu durum ne demeliyim? Günlük 560 TL arıyorum 200 verirsin diyor
Sen,kocan kaç yaşında43 yasinda
Karşılıklı konuşun şimdi ihtiyacı olan var olmayan var gerçekten annem emekli ama yetmediği için özel ders veriyor 4-5 civarı geliyor eline bebeğe bakacağı için o işi bırakacak o yüzden ihtiyacı olacak istemedi ama bilirim ki ihtiyacı var vermem lazımSizin evden çalışmaniz güzelmiş. Bizdede ayda 6 yada 8 gün bakacak ortalama 8-5 bende vermek istiyorum destek olarak ayda 4bin düsünmüstüm. Artı hediyeler(ev esyalari, geziler vs gibi)
Annemde emekliKarşılıklı konuşun şimdi ihtiyacı olan var olmayan var gerçekten annem emekli ama yetmediği için özel ders veriyor 4-5 civarı geliyor eline bebeğe bakacağı için o işi bırakacak o yüzden ihtiyacı olacak istemedi ama bilirim ki ihtiyacı var vermem lazım4-5 de olur sizin durum nasıl bilmiyorum bir konuşun bunları o da kendini daha iyi hissetsin ihtiyaçlarını gidereceğini bilsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?