Kayinvalidemin para istemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin evden çalışmaniz güzelmiş. Bizdede ayda 6 yada 8 gün bakacak ortalama 8-5 bende vermek istiyorum destek olarak ayda 4bin düsünmüstüm. Artı hediyeler(ev esyalari, geziler vs gibi)

Kadın söylemeden o akıl etmiş zaten, neden sırf gelin diye eleştirmek istiyorsunuz? Siz de oğlan annesisiniz belli ki.

Sigortanız vs var mı yoksa öyle gündelik işlere mi gidiyorsunuz? Genelde bana da şu kadar verirsinden ziyade başta bir miktar konuşulur böyle bir talebin var mı yok mu diye... Böyle bir talebi varsa da Ay hesabına vurduğumuzda kötü bir miktar değil kreş yada bakıcı olsa daha çok vermek durumunda olurdunuz. Kimse asgari ücretli az alayım demezdi. Evet keşke istemese çalıştığınızın tamamı size kalsa ama şartlar öyle olmuyor. Bizim de aileler bakıyor çocuğumuza talepleri yok ama hediye aldık geçen senenin sonunda

Kv ye bak benden 5 yaş büyük benim bebem daha 8 aylık
Aradığım yorum. 43 yaşında kayinvalideye şaştım kaldım.
Para meselesine gelince, kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil yaştan bağımsız. Aylık 4 bin TL çok bir para değil çocuk bakımı için. Siz asgari ücret aliyormussunuz değmez diyen hanımlara sesleniyorum. Çocuk bakımı anneye zimmetli değildir. Dolayısıyla çocuk bakımının masrafı da anneye zimmetli değil.
Çocuk bakım masrafını, anne ve babanın toplam geliriyle kıyaslamak gerekiyor.

Kendimiz benim son dönem kazandığım paranın üstünde gönlümüz den kopmasiyla verdik zaten eşim verdi yani bende 3 defa hediye aldım alırım da daha sorun değil. Yalnız ise başlayalı 2 ay olmadı ve ise başlama sebebim kredi borcumuzu kisa sürede kapatmak eşime veriyorum kazandığımı

Kendimiz benim son dönem kazandığım paranın üstünde gönlümüz den kopmasiyla verdik zaten eşim verdi yani bende 3 defa hediye aldım alırım da daha sorun değil. Yalnız ise başlayalı 2 ay olmadı ve ise başlama sebebim kredi borcumuzu kisa sürede kapatmak eşime veriyorum kazandığımı

20 22 gün çalışmıyorum ama 30 gün üzerinden hesaplanmiyor mu aylik asgari ücret yada 26
Ayda 5 gün çalıştığınızı yazmıştınız ilk sayfada onun için o şekilde hesap yaptım. Kayınvalidenizede haftada 5 gün üzerinden ücret ödeyeceksiniz sonuçta.

Siz o zaman hiç karısmayin eşinize söyleyin ödemeyi o yapsin. Kayinvalideniz demis bi kere artik vermemek olmaz rica minnet tamah etmis olursunuz. Hiç konusu gecmese neyse. Esinizle bi bütce yapin o ne diyecek bakalim

Bu işin oluru şudur.
Kv-anne vs para istememeli.
Ama çocuğa baktıran taraf da boş bırakmamalı. Her ay bir çeyrek altın olabilir, 2 Gr altın olabilir falan, ne bileyim 6 ay durup da bir bilezik olabilir. Hani boş geçilmemeli. Durum kötü ise de mutfak alışverişi vs olmalı yine.

Babaanne değil de bakıcı gibi para isteyecekse bakıcı gibi başka işle de ilgilenmeden gözünü ayırmadan çocukla oynayacak akşama kadar o zaman.

Benim annem kızıma bakıyor ,asla tek kuruş almaz.Ama kayınvalideniz gayet makul bir tutar istemiş.İstedi diye laf etmeye hakkınız yok.Cocugu yaparken ,kredi borcuna girerken vs hepsini düşünmeniz gerekirdi.Ne kadar dert ettiniz ki bunu ,buraya bile konu açtınız.Hos değil, doğru da değil

Ben ise gittiğim de k.validem çocuğuma bakıyor onun için para istiyor benden normal mi bu durum ne demeliyim? Günlük 560 TL arıyorum 200 verirsin diyor
Çok şaşırmamak lazım kayınvalideyi bırak kişinin annesi bile bakım istiyor şahsen bana ters geliyor babam hep der evlat sermaya torun kâr diye o yüzden anormal buluyorum para istenmesi yavrunun yavrusu sonuçta ama geniş bir çerçeveden bakacak olursak ta kendince haklı sebepleri olabilir o çocuk onu eve bağlayacak istediği gibi hareket edemeyecek,yorulduğu bunaldığı zamanlar olacak kayınvalidenizin kendine ait bir geliri de yoksa bu bahane ile kendine bir harçlık olarak görebilir ama bu fiyatı aile bütçesinize göre siz eşinizle konuşsanız daha iyi olur ve verdiğiniz ücreti çocuk bakım parası olarak değilde bir anneye vefa borcunu ödüyormuş gibi düşünürseniz bu durum gözünüze batmaz gibime geliyor

Sizin evden çalışmaniz güzelmiş. Bizdede ayda 6 yada 8 gün bakacak ortalama 8-5 bende vermek istiyorum destek olarak ayda 4bin düsünmüstüm. Artı hediyeler(ev esyalari, geziler vs gibi)
Karşılıklı konuşun şimdi ihtiyacı olan var olmayan var gerçekten annem emekli ama yetmediği için özel ders veriyor 4-5 civarı geliyor eline bebeğe bakacağı için o işi bırakacak o yüzden ihtiyacı olacak istemedi ama bilirim ki ihtiyacı var vermem lazım 4-5 de olur sizin durum nasıl bilmiyorum bir konuşun bunları o da kendini daha iyi hissetsin ihtiyaçlarını gidereceğini bilsin

Annemde emekli kesinlikle para ile bakmayı kabul etmez ben normal eve yardim ediyor gibi vericem evi arabasi var ama emekli maaşinin yettigini düsünmüyorum cünkü begendigi bir sey oluyor pahali diyor alamiyor aslinda cok pahali olmayan şeyler

Veremem bedavaya bak diyebilecek misiniz

Sizden istemesi absürt geldi bana oğlundan istesin

Anneannem de 40 yaşında torun sahibi olmuştu ( ben:) çok da sey yapmayin o yüzden yaş durumunu :)

Yalnız toruna bakmak için para isteyen Anneanne babaanne cok garip. Hiç hoş değil.anne baba da oküz degillerse elbet bir hosluk düşünürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…