kayınvalidemin sözleri beni çok kırdı boşunamı üzülüyorum ,takıyorum

cimcime22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
237
1
46
Diğer
konuya giriyim hemen

kaynanamla oturuyorduk bi konu açıldı birisiyle aramda geçen konuşmayı anlatıyrdum kaynanamda aynı kadınla arasında geçen konuşmayı anlattı ve kadın hakkında çok dikbaşlı dedi dudak kıvırdı bende demek ondan ben ......... geliniyim deyince bana imalı hmmmm dedi dedim oda ondan değildir sen açıksın ya ondan demiştir dedi..:Banada diyorlar hep onu neden aldın hala kapatamadın mı diye dediii neyse bende dedim ben buraya zorla gelmedim oğlun istedi ben bu sebepleri sunduğumda elalem konuşur dediğimde sanane elalemden sen bnimle evleniceksin dedi dedim o annesini düşünmedi ki dedi....Bende senin oğullarının bendn farkı neki dedim namaz kılmaz kuran okumaz cumaya gitmez neden onlara bişey diyen yok dedim....Onları tanımıyorlar ki dedi....Sohbet ederken biri kalkıp senin gelinin de açık derler die kokyomş .....Ben bu sözlerine çok kırıldım eve geldim ağladım ben neyimki sokak kadınımıyım namusunuza mı laf getirdim dedim eşime eşimde benim ailem böyle patavatsız işte neden takıyorsun dedi sürekli teselli etti ama benim aklımdan çıkmıyor çok kırıldım çok soğudum ne yapıyım ben şimdi

Son düzenleme:
Takma kardeşim yüreğin temiz olsun kapalı açık ne ferkediyor patavatsız insan çok

Takma kardeşim yüreğin temiz olsun kapalı açık ne ferkediyor patavatsız insan çok

hep iyi niyetli olmaya çalıştım ben mi abartıyorum die düşündüm arada ama bu biraz ağır oldu...Nedense kaldıramıyorumm benim oğullarından farkım ne çözemiyorum onlarada söylüyorum dinlemiyor dedi...

kayınvaliden kapalı bir bayan , yani kuranı okumuş namazında niyazında dini inançları kuvvetli birisi olduğunu düşünüyorum,

e böyle bi insanın , sana böyle iftira atar gibi konuşması , o diğer kadın hakkında dedikodu yapması , konuyu saptırmak için senin eşini örnek verdiğinde onu geçiştirmesi genede sana dönmesi falan , dinin hangi yerinde var ?

kayınvaliden kendisine baksın önce canım , sen takma kafana hiç bişeyi ...

onun cahilliğine ver , eşinle mutlu olmaya bak , gerisi boş işler...

Son düzenleme:
kayınvaliden kapalı bir bayan , yani kuranı okumuş namazında niyazında dini inançları kuvvetli birisi olduğunu düşünüyorum,

e böyle bi insanın , sana böyle iftira atar gibi konuşması , o diğer kadın hakkında dedikodu yapması , konuyu saptırmak için senin eşini örnek verdiğinde onu geçiştirmesi genede sana dönmesi falan , dinin hangi yerinde var ?

kayınvaliden kendisine baksın önce canım , sen takma kafana hiç bişeyi ...

onun cahilliğine ver , eşinle mutlu olmaya bak , gerisi boş işler...

onun geliniyim die açık olamazmışım gibi davranıyor ama aile fertlerinden neden ona uymak zorundayım anlamıyorum....Namazında niyazında tarikatten hatta

bence fazla takmissin kafana,kötü birseyde dememis aslinda sadece üstü kapali seninde kapanmani istedigini belirtmis:34:

Çok gereksiz bir muhabbet olmuş... Kadının üstündeki mahalle baskısının boyutlarına baksana!!! Benim de kayınvalidem de bana eşimle daha sevgiliyken benzer bir imada bulunmuştu. Benim üstümde mini etek vardı. Yazlık mekanda sahildeydik. Görümcemin de üstünde mini eteği, askılı bluzu vardı. Kayınvalidem kendisi de açıktır bu arada... Mayosuyla denizde kurbağa gibi yüzer, sere serpe genç kız gibi güneşlenir. Sonra bir anda karşıdan gelen tesettürlü hanımı gösterdi ve "ne olurdu sen de şu kız gibi hanım hanımcık giyinseydin" dedi!!!! Ben şok şok şok. O ana kadar tek kelime etmemiş böyle bir konuda, kapanmanın konusu bile geçmez evlerinde, bütün sülalesi açıktır çünkü, kaldı ki kendisi de çarşıda pazarda şortla askılıyla gezen bir insan!!!! Aklım durdu cevap veremedim. Ben de böyleyim işte diyebildim ancak. Yaşımda daha küçücük, çocuk yaşta sayılırım hazır cevaplık falan sıfır :))) Allah'tan görümcem girdi devreye hemen, o ne demek öyle anne diye. Hangimiz kapalıyız da sen ona laf ediyorsun, bak ben de mini eteğimle geziyorum bana niye birşey demiyorsun, insan neyle mutluysa öyle giyinir, öyle de hanım hanımcık görünebilir dedi. Kaynanam kem küm geveledi, eveledi... Ben ağzımı açsam sinirime hakim olamam çirkin sözler ederim diye sustum, nasıl sinirim bozuldu. Bütün aile sere serpe bikinili askılı mini etekli gezecekmiş, ben ailenin gelini olarak o karşıdan gelen kız gibi kapanacakmışım. Niye? Kaynanam memnun olsun diye. Ben memnun olacak mıyım bir önemi yok.. Bak bak bak :))))) Salak kafam, aç ağzını yum gözünü di mi :)))) Ama eşim üzülürdü, tadımız kaçardı diye sustum. Eşim de hiç sevmez öyle muhabbetleri, ben bile istesem kapanmamı asla istemez. O yüzden uzatmadım meseleyi unuttum gitti. Kaynanam ölüyorum dese de onu böyle bir konuda kale almam zaten. Değil onu eşimi bile dinlemezdim çünkü bu benim bedenim, benim hayatım. Kimse benim yerime yaşamayacak şu hayatı. O yüzden böyle bir konuya yalnızca ben karar verebilirim. Onun dışında canımı yesinler, herkesi de dinlerim, saygım sevgim sonsuz.

Önemli olan eşimin benim duruşumdan rahatsız olmamasıdır... Oturmasını kalkmasını, giydiklerimi taşımasını, nerede neyin giyilip giyilmeyeceğini bildikten sonra eşimin karışmasına da gerek kalmıyor zaten. Gerisi boş. O yüzden, böyle kimsenin üzerine vazife olmayan konulardan yapılan yorumları kale almayın derim.

Kimsenin kimse üzerinde bu türden bir baskı kurmaya hakkı yok. Çok rahatsız olan bakmasın, görmesin, bilmesin kardeşim. Milletin derdi yok elin gelininin saçıyla başıyla uğraşıyorlar. Vallahi çok fesat bu millet yaaa insan biraz haddini bilir. Lafa bak bi de "sen daha kapatamadın mı onu!" Sanki münasip yerimiz açık tövbe tövbe yaaa. Bu nasıl bir zihniyet yemin ederim aklım almıyor. Dert sahibi oluyor millet durduk yere.

İsteyen donsuz gezsin, isteyen çarşaflı gezsin. Ama herkes mutlu olsun, özgür olsun.. Önemli olan bu.

esınız de soylemıs annemı neden cıddıye alıyorsun dıye adamın bı bıldgı var demekkı annesını tanıyor
yakın oturuyorsunuz herhalde bı sure gorusmemeyı fılan denesenız belkı hatasını anlar

gelini kapatamadın mı ne demek yaa sen üstüne kılıf geçirilen damacana su musun??
çok sinir oluyorum böyle tiplere, açık olunca noluyomuş, biz kaldırım güzeli miyiz mesela, açık olmaya namuzsuzluk gibi bi anlam yüklemiş onlar bana böyle bi imada bulunacak adamın ağzını kulaklarına kadar yırtarım

arkadasim iman sac kapatmayla olsaydi suan milyonlarca bu sekilde yasiyan insan peygamber gibi olurdu...
ama bu tamamen kalple ilgili...
ne kapalilar taniyoruz goruyoruz cigeri bes para etmez...
boyle patavatsiz insanlarin laflarini takma...sizin basiniz kapali da benden farkiniz ne de gec...
ne hacilar var yedigi halt kalmamis...
Siirt'teki kucuk kizlara tecavuz edenler arasinda haci amcalar varmis mesela al sana ornek :50:
iman distan bakilipta gorulecek bir sey degildir, kimse kendini kandirmasin, kendini boyle kandiran insanlara da kulak asma...
senin kayinvaliden ve onun gibi olan arkadaslari onun bunun kapaliligiyla acikligiyla konustuklarinda gunah islediklerini bilmiyorlar sanirim, bir hatirlat...

arkadasim iman sac kapatmayla olsaydi suan milyonlarca bu sekilde yasiyan insan peygamber gibi olurdu...
ama bu tamamen kalple ilgili...
ne kapalilar taniyoruz goruyoruz cigeri bes para etmez...
boyle patavatsiz insanlarin laflarini takma...sizin basiniz kapali da benden farkiniz ne de gec...
ne hacilar var yedigi halt kalmamis...
Siirt'teki kucuk kizlara tecavuz edenler arasinda haci amcalar varmis mesela al sana ornek :50:
iman distan bakilipta gorulecek bir sey degildir, kimse kendini kandirmasin, kendini boyle kandiran insanlara da kulak asma...
senin kayinvaliden ve onun gibi olan arkadaslari onun bunun kapaliligiyla acikligiyla konustuklarinda gunah islediklerini bilmiyorlar sanirim, bir hatirlat...

:46::46::46::46::46:

aman boşver canım ya... benim k.validemde açıktır, bende açığım ama nişan kıyafeti bakmaya gittiğimizde çok açık giyemiyeceğim kıyafetleri denememi istedi. denedim ama almadım:1: buraya kadar sorun yok. sonra ablasının gelini olacak bayana söz etti. aman çok açıkmışta, ailelerine yakışmıyormuşta. mini etekle geziyormuşta... vs. vs. ilginç... cahilce konuşmalardı...

aslında sorun oldukça büyük bir sorun. öncelikle parayla imanın kimde olduğu bilinmezmiş. Allah katında kimin ne olacağı hiç belli değil. Bende böyle bir sorunla karşılaşmış olup bende konu açtım. Kayıınbabam bana sen kıyamet alametisin demişti sadece başım açık diye eşim ailesiye konuştuğu için düzeldi. bu sorunu eşine söyle bence bundan sonra lafınız bana olsun eşime değil gibi bi konuşma yapsın bende işe yaradı yani. Senin gönlün rahat olsun namus kavramı bu kadar kolay değil

esınız de soylemıs annemı neden cıddıye alıyorsun dıye adamın bı bıldgı var demekkı annesını tanıyor
yakın oturuyorsunuz herhalde bı sure gorusmemeyı fılan denesenız belkı hatasını anlar

evet yakın oturuyoruz o da ayrı bi dert .Çocuk gibi gecede olsa aynı apartmanmış gibi şunu getir bunu götür ...Gitmeyince laf sokmalar ben böyle davranışlar görmediğim için çok garipsiyorum ...

gelini kapatamadın mı ne demek yaa sen üstüne kılıf geçirilen damacana su musun??
çok sinir oluyorum böyle tiplere, açık olunca noluyomuş, biz kaldırım güzeli miyiz mesela, açık olmaya namuzsuzluk gibi bi anlam yüklemiş onlar bana böyle bi imada bulunacak adamın ağzını kulaklarına kadar yırtarım

Bende bu sepepten günlerdir takıyorum...Açık olmak onların gözünde nedir bilmiyrum açıkmığımında boyutu askılı bile giymem günlük hayatta

aslında sorun oldukça büyük bir sorun. öncelikle parayla imanın kimde olduğu bilinmezmiş. Allah katında kimin ne olacağı hiç belli değil. Bende böyle bir sorunla karşılaşmış olup bende konu açtım. Kayıınbabam bana sen kıyamet alametisin demişti sadece başım açık diye eşim ailesiye konuştuğu için düzeldi. bu sorunu eşine söyle bence bundan sonra lafınız bana olsun eşime değil gibi bi konuşma yapsın bende işe yaradı yani. Senin gönlün rahat olsun namus kavramı bu kadar kolay değil

Benim eşimde konuşuyum dedi ama ben şimdilik kalsın dedim tekrarlanırsa yapacak o konuşmayı aynı düşüncede insanlarmış demekki..Herşeyi geçtim ben açıksam görerek bilerek aldılar eşime istemiyorum deseydi ben onursuz gurursuz bi insan değilim ki istenmediğim yere gelin geliyim bitirirdim ilişkimi ..Eşime de zamanında demiştim ailen istemezse varsa ole bişey bana söyle yoksa sana hakkımı helal etmem demiştim ama beni ikna etmişti

konuya giriyim hemen

kaynanamla oturuyorduk bi konu açıldı birisiyle aramda geçen konuşmayı anlatıyrdum kaynanamda aynı kadınla arasında geçen konuşmayı anlattı ve kadın hakkında çok dikbaşlı dedi dudak kıvırdı bende demek ondan ben ......... geliniyim deyince bana imalı hmmmm dedi dedim oda ondan değildir sen açıksın ya ondan demiştir dedi..:Banada diyorlar hep onu neden aldın hala kapatamadın mı diye dediii neyse bende dedim ben buraya zorla gelmedim oğlun istedi ben bu sebepleri sunduğumda elalem konuşur dediğimde sanane elalemden sen bnimle evleniceksin dedi dedim o annesini düşünmedi ki dedi....Bende senin oğullarının bendn farkı neki dedim namaz kılmaz kuran okumaz cumaya gitmez neden onlara bişey diyen yok dedim....Onları tanımıyorlar ki dedi....Sohbet ederken biri kalkıp senin gelinin de açık derler die kokyomş .....Ben bu sözlerine çok kırıldım eve geldim ağladım ben neyimki sokak kadınımıyım namusunuza mı laf getirdim dedim eşime eşimde benim ailem böyle patavatsız işte neden takıyorsun dedi sürekli teselli etti ama benim aklımdan çıkmıyor çok kırıldım çok soğudum ne yapıyım ben şimdi

Amannn be tatlım yaaa boşverr salla gitsin...Bende neler duyuyorum içime atıyorum sonra olan bize oluyor...Gerçekten patavatsızlık:19:Sen kendini bildikten sonra kimseyi umursama bile...ama ne yazıkki çoğu kişi yaşıyor bunu

Süper özetlemişsin :46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Back
X