• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemin sözleri beni çok kırdı boşunamı üzülüyorum ,takıyorum

arkadasim iman sac kapatmayla olsaydi suan milyonlarca bu sekilde yasiyan insan peygamber gibi olurdu...
ama bu tamamen kalple ilgili...
ne kapalilar taniyoruz goruyoruz cigeri bes para etmez...
boyle patavatsiz insanlarin laflarini takma...sizin basiniz kapali da benden farkiniz ne de gec...
ne hacilar var yedigi halt kalmamis...
Siirt'teki kucuk kizlara tecavuz edenler arasinda haci amcalar varmis mesela al sana ornek :50:
iman distan bakilipta gorulecek bir sey degildir, kimse kendini kandirmasin, kendini boyle kandiran insanlara da kulak asma...
senin kayinvaliden ve onun gibi olan arkadaslari onun bunun kapaliligiyla acikligiyla konustuklarinda gunah islediklerini bilmiyorlar sanirim, bir hatirlat...

Sadece saçımı kapamamı değil ki onlar gibi olmamı hergün sohbetlerine beraber gitmeyi bi kere gittim sohbetlerine açıklardan öle bi bahsediyorlar ki sanırsınız hayat kadınlarından bahsediyorlar çok rahatsız oldum...Allah kabul etsin kendi yapsın ibadetini ama bana bulaşmasın istiyorum ....Gelin geldiğimin ikinci haftası başladı şuraya gidelim buraya gidelim diye sürekli bahaneler uydurdum daha evime alışamadan beni sohbete derse götürmeye kalkıştı benim bildiğim yeni evli insana hrkes çekinerek gider..Bluzum vardı boynunda fular vardı aklınca espiri yaptı kafasına takacağına boynuna takmış diye sürekli böyle şeyler duymazdan geliyorum kendi kendimi çok üzüyorum ama sanırım çaresi yok...Ayrıca dedikodu konusunda da Maşallahı var yani...Onu neden aldın diyenlere Asla hakkımı helal etmicem ben neyim ki neden aldın diye bahsedebiliyorlar benden

Ben de çok saçma buluyorum bu düşünceyi.Kendi aklı fikri var açık ya da kapalı sen niye karışırsın ki.Hayır böyle bir misyon mu yükleniliyor acaba?Gelini kapatmak gerekiyor gibi.

Takma kafana canım.Benim eşimin ailesinde de tek açık gelin benim.Hem de onlara göre epey açığım.Arada kaynanam kapanma lafları eder eşim susturur.Sen o lafları edince gülüp geç hiç oralı olma.Kimse bu konuda zorlama yapamaz.

Ben de çok saçma buluyorum bu düşünceyi.Kendi aklı fikri var açık ya da kapalı sen niye karışırsın ki.Hayır böyle bir misyon mu yükleniliyor acaba?Gelini kapatmak gerekiyor gibi.

Kendisi tarikatten olduğu için beni yakıştıramıyor...Bende dedim senin oğullarının benden ne farkı var hadi benim başım açık dedim onlar hangi dini görevini yerine getiriyor ..... Ama dışarıdn sen gözüküyorsun onları tanımıyolar ki dedii...Orda diyemedim ki tanıt benim çocuğumda öyle o yüzden anlaştılar evlendiler desene diyemedim .....kendi çocuğunu söylemeyemez ben el kızıyım karalamak kolay olur...

Son düzenleme:
Takma kafana canım.Benim eşimin ailesinde de tek açık gelin benim.Hem de onlara göre epey açığım.Arada kaynanam kapanma lafları eder eşim susturur.Sen o lafları edince gülüp geç hiç oralı olma.Kimse bu konuda zorlama yapamaz.

bundan sonra eşim öyle dedi bana havale et oğlun istemiyor de dedi istemediğin ne varsa oğlun istemiyor de geçiştir dedi

Kendisi tarikatten olduğu için beni yakıştıramıyor...Bende dedim senin oğullarının benden ne farkı var dedim hadi benim başım açık dedim onlar hangi dini görevini yerine getiriyor dedim Ama dışarıdn sen gözüküyorsun onları tanımıyolar ki dedii...Orda diyemedim ki tanıt benim çocuğumda öyle o yüzden anlaştılar evlendiler desene diyemedim .....kendi çocuğunu söylemeyemez ben el kızıyım karalamak kolay olur...

Ya senin kaynananın dinden imandan haberi olsa onları tanımıyorlar ki demezdi.Ne demek onları tanımıyorlar ki?Millete göstermek için mi ibadet yapılır?Allah biliyor ya oğullarının öyle olduğunu onları kendine nasıl yakıştırıyormuş o zaman oğullarını.

canım ya boşver gitsin. bende buna benzer bir durum yaşadım. benimkiler kapanma değilde daha kapalı giyinmemi istediler., pantalon giymememi falan. bu konudan çok çektim. gelinliğimin omzunu bile şalla kapattılar zorla. ki açık bir gelinlik değildi. şimdi ikinci oğlu evlendi kız kapalı olmasına rağmen omzu askılı bir gelinlik giydi başınıda yaptırdı oooohh sefasını sürdü. sakın takılma bunlara ben böyleyim kabul edeceksiniz de kestir at. polemiğe bile girme. birde eşin bak senin arkanda benim ki ne çektirmişti o zamanlar bana. hala annesi gile giderken etek al elbise al yanına diye sinir eder beni. bende inadına hep kotla gidiyorum. beğenmiyorlarsa keyifleri bilir. bir kere çok sinirlendim kaynanama "beni beğenmiyorsan buyur oğlunu al istediğin kız la evlendir zerre kadar umurumda değilsiniz boşanır çeker giderim "dedim. o günden sonra bir daha kıyafetime laf etmedi. ama hala oğlunu dolduruyo bu konuda benim gıcıkta bana yansıtıyor. ben başta taviz vermesem bu duruma düşmezdik o yüzden sakın taviz verme yada kendinde eksiklik falan düşünme. neysen o sundur.
ister bikinili ister kara çarşaflı öyle kabul edecekler seni mecburlar.

konuya giriyim hemen

....Bende senin oğullarının bendn farkı neki dedim namaz kılmaz kuran okumaz cumaya gitmez neden onlara bişey diyen yok dedim....Onları tanımıyorlar ki dedi....
Birileri görsün, duysun, gösteriş olsun diye ibadet yapılmaz. İbadet gizli olur. Ne demek onları kimse tanımıyor ibadet etmese de olur. Kusura bakma kayınvalidenin de dini ne kadar yanlış uyguladığını söylemek isterim.

Sadece saçımı kapamamı değil ki onlar gibi olmamı hergün sohbetlerine beraber gitmeyi bi kere gittim sohbetlerine açıklardan öle bi bahsediyorlar ki sanırsınız hayat kadınlarından bahsediyorlar çok rahatsız oldum...Allah kabul etsin kendi yapsın ibadetini ama bana bulaşmasın istiyorum ....Gelin geldiğimin ikinci haftası başladı şuraya gidelim buraya gidelim diye sürekli bahaneler uydurdum daha evime alışamadan beni sohbete derse götürmeye kalkıştı benim bildiğim yeni evli insana hrkes çekinerek gider..Bluzum vardı boynunda fular vardı aklınca espiri yaptı kafasına takacağına boynuna takmış diye sürekli böyle şeyler duymazdan geliyorum kendi kendimi çok üzüyorum ama sanırım çaresi yok...Ayrıca dedikodu konusunda da Maşallahı var yani...Onu neden aldın diyenlere Asla hakkımı helal etmicem ben neyim ki neden aldın diye bahsedebiliyorlar benden

Bak güzelim herkesin dediği gibi buna benzer şeyleri herkes yaşıyor.Dinini layıkıyla yaşayana lafım yok asla.Kimse yanlış anlamasın Sevdiğim bi laf vardır " Her sakallı hoca olsaydı keçiler dağlara imam olurdu" sen bunu k.validene hatırlat anlar ne demek istediğini...:40:

Ya senin kaynananın dinden imandan haberi olsa onları tanımıyorlar ki demezdi.Ne demek onları tanımıyorlar ki?Millete göstermek için mi ibadet yapılır?Allah biliyor ya oğullarının öyle olduğunu onları kendine nasıl yakıştırıyormuş o zaman oğullarını.

onlara da söylüyormuş dinlemiyormuş...Benim kafamı karıştıran sohbet ederken biri gelinin de açık der die çekiniyormuş beni takmış durumda..

benim annem de kaynana kayınbabadan dolayı çok çekmiş ama şimdi onlarla uzun zamandır görüşmese de hala eskileri aklına getirip mutsuz oluyor.
memleketten en ufak bir laf gelse hemen kafasına takıp bi de babamla tartışıyor.
babam ne yapsın o da annesi için , benim annem şöyle lanet bir kadın mı desin tabi annesini savunacak.

ben olsam ben de anneme laf ettirmem annem haksız bile olsa.

kaynanan çok yanlış konuşmuş tartışılacak bir yönü yok canım.

ama sen onun dediklerini hep kafana takarsan sen de ömür boyu mutsuz olursun. kocanla da aranı bozarsın.

şöyle düşün; o insanlar cahil olabilir, 50 yıl öncesinin geleneklerini benimseyerek yaşıyor olabilir, kendince iyi niyetli de olabilir.. ama senin bir suçun yok günahın yok o zaman üzülecek birşey de yok.

anneme de hep diyorum sana da diycem aynı şeyi, unut kaynananın sana yaptıklarını, onu Allaha havale et, senin vicdanın rahat olsun Allah herkesin kalbini biliyor

o yüzden eşinin ailesinin her dediğini kafana takma, sen eşinle mutlu olmana bak.

onlara da söylüyormuş dinlemiyormuş...Benim kafamı karıştıran sohbet ederken biri gelinin de açık der die çekiniyormuş beni takmış durumda..

Off canım ya gerçekten burada iş sende bitiyor. Kesinlikle seni bu şekilde kabul etmesi gerektiğini söyle. Eşim de beni bu şekilde kabul etti de. Kimse kimsenin imanına dinine karışmasın ya. Seni dinlemiyorsa da eşine söyle eşinin senden yana olacağını düşünüyorum.

akılları şekilcilikte işte, oğulları görünmediği tanınmadığı için sıkıntı yok, o zaman de ki benide tanımasınlar ben istemiyorum onlarla ahbap falan olmak de

Canım biz bir düğüne gitmiştik ben de çok açık olmayan dizimin biraz üstünde bir elbise giymiştim.Kayınvalidem elbiseye bakıp durdu eşim var diye de bir şey söyleyemedi.Neyse bi kadın geldi kaynanam gelinim diye beni tanıttı kadındaki ifadeyi görmen lazım 'açık gelin mi aldın 'dedi.Evet açığım ne var bunda diyince kaynanam oğlum sevdi aldı kimseye düşmez dedi.Kadın gittikten sonra da bana imalı laflar etmeye başladı işte neler diyorlar bak bizden beklemiyorlardı vs gibi.Ben de dedim anne kusura bakma size laf gelmesin diye içimden gelmeyen bir şeyi yapmamı beklemeyin.Kaldı ki laf edilecek bir durumum da yok.Sizde bir daha böyle sözler duyarsanız aynen böyle söylersiniz.Baştan koy tavrını daha sonra sana bunları söylemeye çekinsin.

şimdi kapanmazsanız çocuk doğduktan sonra kapatacaklar

onlar dediğini yaparlar

şimdi kapanmazsanız çocuk doğduktan sonra kapatacaklar

onlar dediğini yaparlar
Aslında şu dediğin doğru da ben de uygulayamadılar.Bana kaynanam hamileyken diyor ki baş açık çocuk emzirilmez artık doğurunca kapanırsın.Lafa bak neremle güleceğimi bilemediğim bir laf bu aslında ama hamileliğin verdiği duygusallıkla çok ağlamıştım cevap da verememiştim eşime anlattım her şeyi o tepki koydu.Eğer eşin yanında değilse bu dediğin olabiliyor.

Aslında şu dediğin doğru da ben de uygulayamadılar.Bana kaynanam hamileyken diyor ki baş açık çocuk emzirilmez artık doğurunca kapanırsın.Lafa bak neremle güleceğimi bilemediğim bir laf bu aslında ama hamileliğin verdiği duygusallıkla çok ağlamıştım cevap da verememiştim eşime anlattım her şeyi o tepki koydu.Eğer eşin yanında değilse bu dediğin olabiliyor.

konu sahibi tarikat geliniymiş. böyle bir ihtimal var yani :34:

cnm bence sen duygusal birdönemdesin.... ve abartıyorsun eşin yanında ayrıca belirtmiş ailem böyle patavatsız diye kadın resmen konuşmak için konuşmuş bence kayınvalideni bukadar ağıra alma desin sen kendinden eminsin eşin emin ama bazıları işte başını kapatınca birşey oluyor sanıyor.... sadece gösteri yapmak istiyor bence senin üstünden eğer senden emin olmasa böyle insanlar yeri göğü kaldırır istemem istemem diye o sadece ben kapattırdım olsun diye laf ediyor bence hiç takma

sen nıye takıyorsunkıı bende zamanında cok takmıstımm... sonraa artık ne gıttım ne geldım mesafe koydum sımdı evıne gıderım sunu ye bunu ye el ustunde tutarlar sende mesafe koy .... aklını kullanırsan bıseycık yaapamaz kardes

evetttttttt hemde koca bi evettt, sen ne diye kayınvaliden için kendi psikolojini bozuyorsun, kendini hasta ediyorsun, can bir daha bulunmazz, dikkat et de kadın seni de kendi gibi dırdırcı, dedikoducu, saplantılı yapmazın!.. gidişatın iyi değil bir an önce toparlannn ve kafana hiç bir şeyi takma,
açıksan açıksın, kimse kaynananası istedi diye kapanmaz, sindirmeye çalışıyor

Back
X