Kayinvalidemin tavırlarına karşı nasıl davranmaliyim?

Benimde kalbime ok misali yerlestirdigi sozleri var olmazmi hicbirini unutmadim.Sende unutma zaten,ne zamanki unutmaya kalksam azicik yakinlassam yeniden yilan gibi sokardi simdi akillandim.Yaptiklarini bir bir aklima getiriyorumki yeniden ona ayni seyleri yapma curretine vermeyeyim...Sana tavsiyem onun sana olan niyetini bil,hic birsekilde degismeyecegini de bil.bunu kabullendigin zaman yaptiklari cokda yaralamiyor niyetini bildigin icin.Birde asla hic bir zaafini gosterme,her seyini sir gibi sakla ,eksigini acigini gosterme seni elestirecek en kucuk kusurunu acik etme.kalin duvardan mesafe koyarsan eger hic birsey yapamaz.Hayatimizda herkez biz izin verdigimiz kadar zarar verebilir unutma!Sinirlarini korursan bir zaman sonra sinirlari gecemeyecegini anlar mecburen kabullenir...

Ben dedikodumu yaptigini anladigimi belli ederdim. Ara ara bununla ilgili laf sokardim. Annelik meselesine gelince, kimse kimsenin anneligine laf edemez. Cok biliyorsan sana birakalim sen buyut falan derdim herhalde

Kv den neden kardeşlerinin düğününe gelmek zorunda ki. Benim abim ablalarım evlendiğinde çağırmadım. Ne alakası var ki. Burda haksızsın.

Dedikoduya gelince; dedikodumu yaptığın sürece seninle muhatap olmayacağım diyip mesafeni koyacaksın. Bu kadar.

Kaynanam da beni hiç arayıp sormadı hiç ilgilenmedi benimle ama benim aklıma beni beğenmedi mi düşüncesi hiç gelmedi valla. Çokta tın hiç umrumda olmadı.

Hatanız Burda başlıyor yok kaynımın eşine nasıl davranacak yok kardeşimin düğününe gelmedi. Ben darlandım burda. (gerisini okumadım bu arada) Azıcık umursamaz olmayı öğrenin ya... Kendi hayatınıza bakın...

arkamdı döndüğümde beni çekiştiriyosa al anne günahlarımı al sende çok var nasılsa alışıksın derdim :)

ne güzel arayıp sormaması arayınca cılkı çıkıyo mesafe iyidir ddikodunu yapıyosa aynı ortama zorunlu kalmadıkça girme

bence siz büyütüyorsunuz.
'beni arayıp sormadı sıcak davranmadı. vs. bekledim eltime nasıl davranacak vs vs...' nişanlılık dönemimde beni de kayınvalidem arayıp sormadı ben de onu arayıp sormadım. ancak ortak işimiz olunca konuştuk. hala da öyle devam eder. görünce gayet iyiyizdir, ama kendimi doldurmam bak aramadı bak sormadı diye. böylesi daha iyi. birşey az olunca kıymetli olur. az görüşüyoruz, kıymetliyiz. kardeşim evlenirse düğüne gelmemesi herhalde son derdim olur.

dedikoduya gelince, 'annem bak ben böyle böyle laflar duyuyorum kırılıyorum eminim ki sen öyle dememişsindir, milletin ağzı torba değil ki bire bin katıp bana kadar yetiştiriyorlar. lütfen kimsenin ağzına laf verme, o konuştukların elalem ben torununun anasıyım. yarın bigün biz kötü olmayalım yok yere.' derim.

Kardeşinizin düğününe niye gelsin ki?
Yani çok da lazım değil zaten gelmesi..

dedikodu için de yapacağınız bir şey yok he deyip geçin...
yokmuş gibi yapın...

Kızlar demişsinizki kardeşinin düğününe gelmedi önemli mi benim için önemli mesela biz aile olduk gelemeyecek bir bahanesi yok önemli hissettiyor böyle olaylar ölümde düğünse yanında olucak bence

Şimdiye kadar terslememen hata zaten. Bende al karşına konuş kulağıma böyle şeyler geliyo hakkımda konuşmaya devam edersen ben de senle ilgili olmadık şeyler anlatmaya başlarım haberin olsun de.

Canım arkadaşım... Benim de bu formda tek bir konum var o da kayın validem ile alakalı. Bıktık bunlardan! Ne pislik insanlar ya. Benim daha eltim yok bu yüzden o konuda derdimiz kesişmiyor ama evime laf söylemesi saçma sapan insanların içinde laf sokması falan direk aynı... Hep saygıdan sustum ama olmuyor olmuyor. Ben de bir çok tavsiye aldım. Sana da en sevdiğim tavsiyelerden vereyim. Hoş benimkinin benim arkamdan konuştuğuna daha tanık olmadım. İllaki konuşuyordur da işte hiç kulağıma gelmedi ama öncelikle bence ara "Anne arkamdan insanlara laf söylüyormuşsun. Bunların hepsi kulağıma geldi" de kimse demese bile eminsen bunu direk söyle. "Eğer beğenmediğin bir şeyim varsa gel benimle konuş. Sonuçta sen benim annemsin" de. Bu her şeyin başlangıcı olsun. Daha sonra sana öyle laf maf soktuğunda da direk cevabını yapıştır. Bak yapıştırmayan insanların hepsi yazdı bana hepsi çok pişman. Geç olmadan direk tavrını koy bence. Hem çok güzel bir sebebin de var... Arkamdan konuştuğunu duydum o yüzden artık böyle davranıyorum bitti gitti. Ben bu saatten sonra her şeyi pat küt söyleyeceğim kesin kararlıyım. Dip dibe oturmanız da kötüymüş. Eşinin işi oraya yakın değilse ve ev kiraysa bence daha uygun ve işine yakın bir ev bul eşini bir şekilde ikna et. Keşke en baştan oraya taşınmasaydın...
Elitin sana karşı nasıl bilmiyorum ama al karşına konuş. Eğer iyi birisi ise iyi geçinmeye çalış. Ha cadının tekiyse onunla da savaş vermek lazım... Ya ne saçma işler ya... Mutlu mesut yaşamak varken insanlar neden böyle savaş içerisinde!!!

Ay keşke benimki de beni hiç aramasa. 3 günde bir arıyor en az onda da ben aramadım diye laf yapıyor. Sanki her gün onu aramak zorundaymışım gibi. Bir de yılan... Duyan da benimle çok iyi anlaşıyor özlüyor ondan ara diyor diycek. Laf sokmaya yer arıyor. Neyse bunlar gerçekten sorun değil. Asıl sorun kayın validenizin aylarca size kalmaya gelmesi. İstemediğimizi belli etmemize rağmen hem de!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…